Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Trapný konec rytíře Bartoloměje

Audiokniha Trapný konec rytíře Bartoloměje

Obrázek podcastu Kdo zabil tu babu?

Kdo zabil tu babu?

Severočeský Most. Temné místo, do kterého zavítal nový kriminalista Jan Šindler. A hned jeho první případ má desítky podezřelých. Vrah je ovšem jenom jeden. Ale kdo tedy zabil tu babu?

Obrázek podcastu Temné břehy

Temné břehy

Před čtrnácti lety našli osmnáctiletou Emilii Volfovou ležet na břehu místního rybníka – nahou, téměř bez známek života. Stala se jednou z obětí sériového vraha mladých dívek, který v Holicích v té době řádil, jako jediná však zázrakem přežila. Přestože pachatel nebyl n

Obrázek podcastu Hrdina zapadákova

Hrdina zapadákova

John Millington Synge se řadí mezi velké irské autory 20. století, a ač ne tolik znám jako James Joyce či Samuel Beckett, je téhož rodu. Sarkastický humor a záliba v extrémních situacích zároveň poukazují na spřízněnost se současnou hvězdou irské a světové dramatiky Mar

Obrázek podcastu Střepy úzkosti

Střepy úzkosti

Jak najít znovu pevnou půdu pod nohama, když během jednoho týdne přijdete o všechny dosavadní jistoty? Rozhlasová hra: Střepy úzkosti s Gabrielou Vránovou v hlavní roli. Čtyřicátnice Magda vede hektický, ale spokojený pracovní i rodinný život. Jenže pak přijde telefonát

Obrázek podcastu Marie a Magdalény

Marie a Magdalény

Jedna rodová linie a stejný osud Pokud nedokážeme svým dcerám předat příběhy o svých chybách, hrozí, že je budou opakovat. Ale jsou to vůbec chyby, když ničeho nelitujeme? Magdaléna, Libuše i Eva vyrůstají bez otce. Magdaléna zažila nacistickou okupaci, Libušino kolekti

Obrázek podcastu Hranice stínu

Hranice stínu

Námořnický příběh anglického prozaika polského původu v podání skvělého Ladislava Mrkvičky.Joseph Conrad, vlastním jménem Józef Teodor Konrad Nalecz Korzeniowski (1857-1924), se ve svých prózách opakovaně vrací k vlastním zážitkům z nesčíslných námořních plaveb.Novela H

Obrázek podcastu Dívka beze jména

Dívka beze jména

Vedle lehátka se válel malý vycpaný slon a zmačkaná zelená deka, dost velká jen na to, aby do ní zabalili novorozeně. „Tady bylo mimino? Ona měla dítě? Je…?“ „Dítě tu není.“ Když detektiv Josie Quinnová dorazí na místo činu na okraji města Denton, je zděšená brutalitou

Obrázek podcastu Život: Moje cesta dějinami

Život: Moje cesta dějinami

Papež František o svém životě poprvé vlastními slovy. Upřímné autorizované memoáry současné hlavy církve. 14 zastavení u dějinných milníků v kontextu Františkova života od začátku druhé světové války do současnosti Při listování tou vzácnou knihou, kterou je sám život,

Obrázek podcastu Ochutnávačka

Ochutnávačka

Jejím úkolem je ochutnávat jídlo pro samotného Adolfa Hitlera. Uprostřed bouřlivých událostí druhé světové války najde mladá Němka nejisté útočiště, které je ale daleko blíž zdroji nebezpečí, než si kdy dokázala představit... Počátkem roku 1943 posílají rodiče Magdu Rit

Obrázek podcastu Statečný cínový vojáček

Statečný cínový vojáček

Pohádkový příběh Statečný cínový vojáček od Hanse Christiana Andersena vyšel poprvé v roce 1838. Popisuje příběh jednoho cínového vojáčka, který byl poslední z várky a při vyrábění na něj nezbylo dost cínu. Proto měl pouze jednu nohu. Vojáček se zamiluje do papírové bal

Obrázek podcastu Komoří jeho veličenstva

Komoří jeho veličenstva

Smrt Alexandra Sergejeviče Puškina, který skonal v 37 letech po souboji se svůdcem své ženy, dodnes provokuje k domýšlení skutečného pozadí tragických událostí. Kdo a co stálo za slavným duelem ruského básníka s francouzským poručíkem carské gardy Georgesem d'Anthesem?

Obrázek podcastu Pád nebes

Pád nebes

Není to sice nejvyšší hora Evropy, ale prý je nejkrásnější. Poslední vrchol Alp, jenž v polovině 50. a 60. let 19. století ještě nebyl pokořen, provokoval a přitahoval horolezce, kteří se ho pokoušeli zdolat. Reinhold Messner líčí „boj o Matterhorn“ z roku 1865 – soupeř

Obrázek podcastu Metro 2033

Metro 2033

Ticho, temno, tíseň, tma a tunely… Život v podsvětí má blízko ke smrti. Arťom žije v labyrintu moskevského metra, kam se lidstvo uchýlilo po jaderné válce. V šachtách a tunelech živoří chabě propojená lidská společenství – co stanice, to specifická komunita. Mladík, vša

Obrázek podcastu Jméno ďábla

Jméno ďábla

Když v podhůří Appalačských hor zmizí za záhadných okolností církevní sbor, dávají bizarní stopy krveprolití tušit, že tuto tragédii má na svědomí snad sám ďábel. FBI má ovšem eso v rukávu – agentku Jessicu Blackwoodovou, bývalou nadanou kouzelnici z proslulé dynastie i

Obrázek podcastu Umina verze

Umina verze

Emil Hakl (* 1958) Narodil se v Praze, vystudoval obor tvorba textu na konzervatoři. Od roku 1981 pracoval jako aranžér, knihovník, skladník, strojník čerpací stanice a zvukař. V současné době se živí jako novinář. Publikoval v Iniciálách, ve Tvaru, v Literárních noviná

Obrázek podcastu Jak hledat slunce

Jak hledat slunce

Miroslav Horníček a jeho další cesta do Provence. Zvuková podoba knížky vychází tímto způsobem vůbec poprvé..."Když jsme s přítelem zauvažovali o této cestě, řekl jsem znovu to jméno: PROVENCE. Měl jsem své důvody. Jaké? Řekl bych pokud by toto jako důvod stačilo -, že

Obrázek podcastu Dobré kmotřinky

Dobré kmotřinky

Klasická česká pohádka Františka Pavlíčka na motivy příběhu Boženy Němcové o nevinné dívce a jejích třech dobrých kmotřičkách. Jejich osudovou předpověď se snaží zmařit zlá kněžna. Osoby a obsazení: Mařinka (Hana Maciuchová), Jan, chalupník, její otec (Luděk Munzar), j

Obrázek podcastu Tantalův rod

Tantalův rod

První tři ze zamýšlených čtyřiadvaceti dílů mytologického seriálu Achájové (Zrození bohů, Tantalova muka a Námluvy Pelopovy) zachycují prvotní spor lýdijského krále Tantala s bohy a jeho následky až po závod Pelopa s Oinomaiem.Dramaturgie zvolila inscenační klíč, který

Obrázek podcastu Gorily v mlze

Gorily v mlze

Fascinující kombinace odhodlání a nekonečného, vysilujícího boje za záchranu přírody, to by smysl života Dian Fosseyové. „Když si uvědomíme cenu všeho živého, budeme méně lpět na minulosti a můžeme se tak více soustředit na záchranu budoucnosti.“ Jedna z nejdůležitějšíc

Obrázek podcastu Krvavá spása

Krvavá spása

Na Denton se snáší prudký déšť, který vyplaví tělo mladé dívky. Detektiv Josie Quinnová a její tým nemají žádné místo činu, kde by mohli své pátrání začít. Tělo oběti je ale naštěstí dobře zachovalé včetně baseballové nášivky na bundě, kterou má oběť na sobě. Josie nedo

Obrázek podcastu Alfa & Omega: Falešná hra

Alfa & Omega: Falešná hra

Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči

Obrázek podcastu Nepil: Já Baryk a další dva příběhy

Nepil: Já Baryk a další dva příběhy

Tři příběhy z pera Františka Nepila v interpretaci Františka Filipovského, Františka Kovaříka, Ivanky Deváté a dalších Já Baryk - jedná se o příběhy dobromyslého psa Baryka a zvířátka, se kterým se potká v určitém měsíci ve svém okolí. Je to vyprávění plné veselých i na

Obrázek podcastu Život v ráji

Život v ráji

Ještě než Kovboj potkal Em, ještě než došel na konec svojí cesty a posadil se vedle Stephena Kinga, dorazil na místo, které na první pohled vypadalo jako dokonalý ráj na zemi. Může existovat ráj, když mrtví kráčí po zemi?