Obrázek podcastu Toulky českou minulostí 1151-1200

Audiokniha Toulky českou minulostí 1151-1200

Délka:

21 hod 14 min

Čte:

Ivana Valešová

Vydavatel:

Radioservis

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Jáchymov

Jáchymov

Románové zpracování příběhu nejlepšího hokejové brankáře planety 30. a 40.let. Svobodomyslný, vzdělaný a přemýšlivý člověk Bohumil Bóža Modrý. Jeho výkony obdivoval celý svět. Konkrétní nabídka z NHL na sebe nenechala dlouho čekat. Souhlas českých činovníků byl podmíněn…

Obrázek podcastu Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Obrázek podcastu Kočky a 14 dalších povídek

Kočky a 14 dalších povídek

Dva mladé páry fascinované temnou turistikou se vydávají na místa spojená s tragédiemi. Letec se během první světové války setkává s prastarou nenávistnou entitou. Zvířata se osvobodí od nadvlády lidí. Pohledný kněz ukrývá temné tajemství. Kočky nejsou tím, čím se zdají…

Obrázek podcastu Na Větrné hůrce

Na Větrné hůrce

{'cs': 'Dramatizace klasického díla světové literatury. Silný příběh nešťastné lásky, pomsty a bolesti.\nDo věčnosti zkamenělá návrší, zrádné slatiny a rozsáhlá vřesoviště, stejně jako dva sobě nepodobné domy se v polovině 19. století staly kulisami slavného románu Emil…

Obrázek podcastu Anna Svídnická – Krásná Anna – nečekaná láska Karla IV.

Anna Svídnická – Krásná Anna – nečekaná láska Karla IV.

Anna Svídnická zdědila po matce nevšední krásu a po otci zase důležitá území. Není proto divu, že ruku nejkrásnější ženy Evropy chce pro svého syna Václava získat i český král Karel IV. Po Václavově náhlé smrti se o Annu rozhodne ucházet sám, a to pouze z jediného důvod…

Obrázek podcastu Orlí kámen

Orlí kámen

Pohádka básníka Karla Šiktance - Kamínek z orlího hnízda prý dokáže zázraky a mohl by pomoci Tonince, nevěstě zemana z Boří, které se to v hlavě trochu popletlo. Jenže kouzlo pohádek spočívá mimo jiné i v tom, že nic není, jak se na první pohled zdá. Poslechněte si, jes…

Obrázek podcastu Karel IV. - Jménem koruny, jménem lásky

Karel IV. - Jménem koruny, jménem lásky

Karel IV. dovedl země koruny české k nebývalému rozkvětu, jen v soukromí jako by se mu štěstí vyhýbalo. Nebylo mu přáno, aby ho královským životem provázela milovaná Blanka. I když pak uzavíral politické sňatky, své manželky měl upřímně rád. Netušil však, že jediná Isab…

Obrázek podcastu ...Mluviti stříbro - Miroslav Horníček tentokrát O RYBÁCH A ŘECE

...Mluviti stříbro - Miroslav Horníček tentokrát O RYBÁCH A ŘECE

V sérii "Mluviti stříbro… " slavné osobnosti českého kulturního dění hovoří o sobě a svých přátelích, ev. čtou slavná knižní díla. Miroslav Horníček čte z knihy, kterou má rád a od člověka, který je mu blízký. Příběhy a zážitky Oty Pavla z rybaření které mistrně shrnul …

Obrázek podcastu Moje roky v Izraeli

Moje roky v Izraeli

David Borek je stálým zpravodajem ČT v nestálém regionu Blízkého východu. Jak moc je tam (ne)bezpečno a co obnáší práce novináře v tak turbulentní oblasti? Existuje něco jako izraelská mentalita? Čeho se týkají tamní politické hádky? A jak vypadá izraelsko-palestinský k…

Obrázek podcastu Severská mytologie

Severská mytologie

Krutý sever zabydleli drsní bohové, kteří neváhali stvořit svět z mrtvého obra – z jeho masa se stala hlína, z kostí vznikly hory, krev a pot se proměnily v moře. Patří mezi ně mocný Ódin se svými dvěma havrany, přímý a dobromyslný hromovládce Tór, lstivý Loki a mnoho d…

Obrázek podcastu Hilda a pidilidi

Hilda a pidilidi

Modrovlasá rozumbrada Hilda je malá průzkumnice, která má na světě ze všeho nejradši svůj skicák, liškolouška Větvíka, maminku a všechny obry, trolly, hafíky a skřítky, co žijí u nich v údolí. Zničehonic však v domku, v němž s maminkou doposud spokojeně bydlela, vypukne…

Obrázek podcastu Jak se zbavit starostí a začít žít

Jak se zbavit starostí a začít žít

Jak si jednoduše změnit život k lepšímu Starostem se nevyhnete. Ani kdybyste byli kouzelníci. Občas jim zkrátka čelíme každý. Proto je důležité umět se starostem postavit, čelit jim. Tento skvělý rádce obsahuje návod k lepšímu a klidnějšímu životu. Tato audiokniha obsah…

Obrázek podcastu Humoriády Felixe Holzmanna

Humoriády Felixe Holzmanna

LP album 11 1359-1 811 se záznamem představení Humoriády Felixe Holzmanna v Kulturním domě v Kroměřiži vydal Supraphon pod stejnojmenným názvem v roce 1991 - nyní titul vydáváme poprvé digitálně.

Obrázek podcastu Společnost lhářů

Společnost lhářů

Mor je v nás a rouška tě nezachrání. Spas se, kdo můžeš! V létě roku 1348 byl do Anglie z kontinentu zavlečen dýmějový mor a bere všechny, kdo mu zkříží cestu. A proto i devět vyvrženců spěchá z jihoanglického přístavu hlouběji do vnitrozemí, co jim nohy stačí. Při puto…

Obrázek podcastu Geniální přítelkyně I.-IV.

Geniální přítelkyně I.-IV.

Mistrovská tetralogie o přátelství, lásce, křivdě, věrnosti i zradě. Příběh Lily a Elen budete chtít poslouchat jedním dechem až do konce. Ferrante podává strhující sílu výpovědi o těch nejzákladnějších citových poutech a v tom je nepřekonatelná. Cítíte prach, špínu, c…

Obrázek podcastu V kopřivách

V kopřivách

Jana tuší, že muž, se kterým čeká dítě, něco skrývá. Musí odhalit pravdu. Radka zjišťuje, že její syn provedl něco, co nejde vzít zpět. Musí ho ochránit před následky. A v kopřivách leží dívčí tělo. Na maloměstě, kde si lidé vidí až do kuchyně, ale přitom před sebou maj…

Obrázek podcastu Dva roky prázdnin

Dva roky prázdnin

Dva roky prázdnin je jeden z nejznámějších Verneových dobrodružných románů z cyklu Podivuhodné cesty. Řadí se mezi tzv. robinsonády, což je označení pro typ filmového nebo literárního díla, jehož ústředním námětem je postava trosečníka nebo trosečníků a problémy, které…

Obrázek podcastu Život po životě

Život po životě

Vzpomínky těch, kteří přežili svou klinickou smrt. Přelomová kniha tématu posmrtného života, která nastartovala celý vědní obor a demytizovala pocity těch, kteří se dostali do prožitků blízkých smrti. Prožitky blízko smrti zažívaly všechny generace lidstva. Především v…

Obrázek podcastu Co já vím?

Co já vím?

O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a…

Obrázek podcastu Umění prostého života

Umění prostého života

100 zenových aktivit pro klidnější život. Zen je dokonalým lékem na chaos moderního života. Renomovaný buddhistický mnich Shunmyo Masuno čerpá ze sto let staré moudrosti, aby vám ukázal, jak do moderního života vnést podstatu zen buddhismu. Pomocí jasných, praktických…

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 2

Hovory o józe a mystice č. 2

Záznam přednášky v Žilině z roku 1995. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Obrázek podcastu Lavina

Lavina

Rozhlasová stereofonní hra. Ani v nekritičtější chvíli není člověk úplně sám - vždycky jsou s ním a snad ho i podpírají ti, kteří mu byli v životě blízcí, kterých si vážil, které měl rád nebo kteří měli rádi jeho.V režii Jiřího Horčičky účinkují Eduard Cupák, Daniela Ko…

Obrázek podcastu Taragel: Pohádky pro neposlušné děti

Taragel: Pohádky pro neposlušné děti

Groteska a nadsázka patří v dětské literatuře ke klasice úspěšných výrazových prostředků. Humor nesmyslu je živnou půdou pro fantazii dětského čtenáře, může být zkarikován až do obrovských, téměř obludných rozměrů a stále je vtipný a zábavný. Pohádky pro děti od slovens…

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 92 - Miroslav Motejlek 08.06.2014

100 statečných - Host č. 92 - Miroslav Motejlek 08.06.2014

Hostem L. Výborné - M. Motejlek (ekonomický publicista)

Obrázek podcastu Havířovina

Havířovina

Spisovatelka pátrá po minulosti tajemného domu v rodné vesnici. Co všechno při pátrání objeví? Havířovina je nevzhledný a zanedbaný dům v malé vesnici. Povídá se o něm, že přitahuje špatné věci - lidé tu umírají nebo přinášejí neštěstí ostatním. A kdoví, možná se tu dok…