Audiokniha To byli pánové Šimek a Grossmann

Bratrstvo křišťálu
Napínavá detektivka z rudolfinské Prahy. Dcera dvorního alchymisty z Itálie Fiorella alias učedník Rafael spolu se svými přáteli vyšetřuje případ zmizelých peněz a neznámého mrtvého…

Černé srdce
Krveprolití ještě zdaleka neskončilo. Juraj Červenák si jde vlastní cestou a ničí iluze z dětství. Autor převyprávěl staré ruské bohatýrské byliny jako klasické hrdinské fantasy. Juraj Červenák svým nápadem přepsat ruské bohatýrské byliny do hrdinské fantasy ničí iluze …

Půl roku na útěku před smrtí
Když je člověku osmdesát, přemýšlí o světě mnohdy jinak. Kolik času ještě na zemi mám? Je tohle naposledy, kdy vidím moře? Co tu po mně zůstane? Jak to, že se stále necítím až tak stará? To jsou otázky, které si klade vypravěčka z povídky Půl roku na útěku před smrtí. A…

Sbohem, armádo!
Lze najít za válečné vřavy skutečnou lásku? Milostný příběh amerického sanitního dobrovolníka a anglické ošetřovatelky odehrávající se na italské frontě během první světové války. Válečný román uchvacující další a další generace čtenářů. Velká válka zasáhla nejen Evr…

Spad
Postapokalyptický román mistra akční fantastiky Je po válkách, které nikdo nevyhrál. V sutinách Prahy přežívá pár desítek tisíc lidí a snaží se ze všech sil uchovat něco jako civilizaci. Jenže zbytek světa nemá o civilizaci zájem. Zbytek světa chce za každou cenu přeží…

Do vody
Je Beckford místem sebevražd? Nebo se tu lze jen snadno zbavit potížistek? Malé městečko Beckford obtáčí řeka, jejíž tichá zátočina vytváří tůň, nad kterou strmí vrcholky skal. Její poklid je však jen zdánlivý - smrt tu během historie našlo nemalé množství žen, pověsti …

Zlomené srdce
"Myslela, že svého manžela zná. Jenže celý jejich život byla lež. Když přijela na odlehlou pobřežní vyhlídku na pobřeží Devonu, zastavila, zaparkovala auto a zahodila klíčky. Od té doby ji už nikdo nespatřil. Zmizela beze stopy. Vyšetřovatel David Raker se specializuje …

Výnimočný stav
„Všade, kde sa dá žiť, sa dá žiť dobre.“ Marcus Aurelius. Audiokniha hľadá odpovede ako naplniť tento citát. Martin M. Šimečka ďalej hovorí: "Za celý svoj už relatívne dlhý život som sa nestretol s takou mohutnou vlnou zla, ktoré sa dnes valí z úst takého obrovského mno…

Paměti komorníka císaře Františka Josefa I.
Detailní pohled na každodennost habsburského mocnáře císaře Františka Josefa I. poskytují paměti jeho komorníka Eugena Ketterla. Jejich prostřednictvím si můžeme doplnit obraz člověka, s jehož smrtí jako by symbolicky skončila celá jedna epocha evropských dějin.Čte: Jos…

Čas lovu
Ostříleného lovce odměn čeká závod s časem, při němž půjde o život… Služby Coltera Shawa si vyžádá majitel firmy vyrábějící pokročilé technologie, jejíž bezpečnost je vážně narušena. A to ještě netuší, že brzy bude pohřešovat i svou klíčovou konstruktérku Allison Parker…

Hovory o józe a mystice č. 18
Vnitřní pránájáma s vědomím Já Jsem . Jednota projevu a neprojevu neboli jednota vědomí a jeho tvořivé moci. Přímý záznam promluvy ze semináře v Kostolanech a následného cvičení vnitřní pránájámy v červnu 2006. Záznam nebyl režírován ani jinak upravován. Je z jedné denn…

Master i Margarita
Audiokniha v ruštině nabízí zjednodušenou verzi románu Michaila Bulgakova, který je považován za nejmystičtější dílo 20. století. Hlavním hrdinou knihy je ďábel, který však není prezentován jako ztělesnění zla. Woland v románu vystupuje spíš jako „ušlechtilý dobrodruh“,…

Majonéza k snídani
Ema měla s emocemi vždycky problém. Místo, aby je prožívala, raději je pitvá a sama si drží odstup i nadhled. Nejvíc ze všeho chce analyzovat lásku. Co je vlastně zač a proč třeba jejím rodičům zmizela? Proč zůstává tichá babička s despotickým dědou? Proč si její nejlep…

Škola robinsonů
Méně známý Vernův dobrodružný román, ve stylu tzv. robinzonády ovšem s vědeckofantastickými prvky z cyklu Podivuhodné cesty. Česky byl román vydán také pod názvem Dva Robinsoni. Příběh knihy začíná v San Franciscu dražbou tichomořského ostrova Spencer ležícího asi 860 …

Pobřežní cesta
Teprve před několika dny se Raynor dozvěděla, že její manžel Moth trpí nevyléčitelnou nemocí. A k tomu právě přišli o dům a s ním i o práci. Nezbývá jim skoro nic – ani čas. A tak se rozhodnou vydat na pouť dlouhou tisíc kilometrů. Chtějí projít Jihozápadní pobřežní ces…

Pan Masters
Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v…

Gangréna
Po thajské řece pádluje v primitivní kánoi bývalý policista a bezdomovec Tom Stilton. V kapse má fotografii neznámého muže a jméno ztraceného parníku. Míří do Zlatého trojúhelníku, aby zde pátral po temném tajemství – a doufá, že tato cesta mu také pomůže smířit se se z…

Etiketa před 100 lety - aneb Společenský katechismus - Ve společnosti
Jaká byla ETIKETA před 100 lety? Rady a pokyny, kterak chovati se ve společnosti, na ulici i na místech veřejných a kterak vésti sobě při různých příležitostech společenských, jak vhodně úbor svůj zaříditi, jak slušně hovořiti a vůbec kterak vyhověti rozmanitým formám …

Bergman: Kryštofova myš
Hrdinou příběhu je desetiletý Kryštof, který se v mnohém liší od svých vrstevníků. Nemá žádné kamarády a od chvíle, kdy mu zemřel tatínek, je jeho svět plný samoty a smutku. Svoje štěstí hledá ve světě iluzí a snů, který je jen malou náhražkou za život, který žije. To v…

Něžná fata morgána
Třetí příběh z období detektivních začátků Richarda Krauze se odehrává v listopadu 1989. Richard Krauz pracuje na oddělení vražd už půldruhého roku, ale starší kolegové na něj stále hledí jako na kriminalistické ucho. Jeho učitel, starý detektiv Burger má na stole tři s…

Psychologie budoucnosti
Vědomí dohlédne dál než lidský mozek / Léčivá síla změněných stavů vědomí Výjimečně poutavá odborná kniha líčí objevné poznatky o výzkumu vědomí, zážitkových me-todách zkoumání vlastního nitra, léčbě a transformaci osobnosti. Ucelené a přehledné shrnutí znalostí z víc…

Deník zamilovaného viruse
Uprostřed jedné z virových epidemií se mladý hippie virus zamiluje do mileneckého páru svých nakaženců a odmítá je zabít. Stává se tak pro virusový establishment stíhaným disidentem a bezděkým vůdcem vzpoury, jejímž posláním je zachránit Zemi před hrozící katastrofou pů…

Po nás potopa
Rozsáhlý historický román sugestivně a barvitě přibližuje atmosféru antického Říma za vlády Tiberia a Caliguly.Vznešená římská společnost a římský senát představoval vrstvu kořistníků, kteří v touze po bohatství uzavřeli spojenectví s Caligulou a dokud prosazoval jejich…

Nemesis
Rozhlasová dramatizace čtvrtého případu detektiva Harryho Holea z roku 2013. V bankovní pobočce v centru Osla dostává vedoucí 25 vteřin na to, aby otevřel trezor, vybral z něj peníze a naházel je do připravené tašky. Limit o 6 vteřin překročí... Jo Nesbø (*1960 v Oslu),…