Obrázek podcastu Ticho

Audiokniha Ticho

Délka:

13 hod 47 min

Čte:

Klára Cibulková

Vydavatel:

OneHotBook

Jazyk:

Česky

Žánr:

Detektivky

Obrázek podcastu Osamělý mořeplavec

Osamělý mořeplavec

Rozhlasová hra Pavla Soukupa Osamělý mořeplavec dramatickým způsobem zpracovává skutečný příběh německého studenta Hanse Zitta, jenž v roce 1929 podnikl na malém říčním plavidle osamělou cestu z Evropy do Indie. Účinkují: Pavel Soukup, Jiří Schwarz, Jiří Bruder, Jiří Ho…

Obrázek podcastu Začátečník na letišti

Začátečník na letišti

Jak se jednoduše anglicky domluvit na letišti a dalších místech. Říká se, žádný učený z nebe nespadl. Poslouchejte a zlepšete si vaší angličtinu. Konverzace pro věčné začátečníky a mírně pokročilé v 50 rozhovorech. Na letišti, v hotelu, ve městě, v restauraci a další. N…

Obrázek podcastu Cyklistka

Cyklistka

Být vzornou manželkou: takový osud měl čekat Blanku ze šlechtického rodu Battaglia. Její dobrodružná povaha jí však velela jinak. Z divokého děvčete vyrostla sebevědomá žena, která na kole zcestovala kus světa. Své stáří Blanka pak tráví v chátrajícím rodném zámečku v j…

Obrázek podcastu Jablíčka dobré víly

Jablíčka dobré víly

Princezna Elenka a pradlenka Alenka si jsou podobné jak kukadla v jedné tváři. Přesto si navzájem závidí a nejraději by si své role vyměnily. Dokáže se pradlenka chovat podle společenské etikety? Elenka chodí v krajkových šatech a zlatých pantoflíčkách, spí v hedvábí a …

Obrázek podcastu Kniha pěti kruhů

Kniha pěti kruhů

Kniha neporaženého bojovníka a nezávislého učitele bojových umění Mijamoto Musaši byl nezávislý samuraj, který svou kariéru vybudoval jako nikdy neporažený bojovník a samostatný učitel bojových umění. Narodil se ve středověkém Japonsku, které toužilo zcelit rány po více…

Obrázek podcastu Pohádky víly srdíčkové – Včelka Bambulka

Pohádky víly srdíčkové – Včelka Bambulka

Když včelku Bambulku honí vosa Bodalka, omylem narazí do holčičky Aničky, a vysype se na ni kouzelný pyl. Anička je najednou malinkatá a Bambulka ji vezme do úlu. Tam pozná, jak včelky žijí, a pomůže jim zbavit se vosy Bodalky.

Obrázek podcastu Prázdniny Billa Madlafouska

Prázdniny Billa Madlafouska

„Ahoj. Já teda nevím, jak vy, ale já mám z celý školy nejvíc nejradši prázdniny. Ty letní, protože jsou nejdelší a člověk si může dělat všechno, co chce a na co kvůli škole a učení během roku neměl čas.“ Poznáváte? Ano, nezaměnitelný styl Billa Madlafouska!

Obrázek podcastu Fidlovačka aneb žádný hněv a žádná rvačka

Fidlovačka aneb žádný hněv a žádná rvačka

Vlastenecká veselohra o ševcovské cechovní slavnosti, lidová hra se zpěvy Josefa Kajetána Tyla s hudbou Františka Škroupa. Rozhlasová i jevištní klasika ze zlatého fondu.

Obrázek podcastu Co já vím?

Co já vím?

O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a…

Obrázek podcastu Ukradené fantazie

Ukradené fantazie

AČKOLI BYL A JE SPISOVATEL JOSEF NESVADBA SPOJOVÁN S ŽÁNREM SCI-FI, on sám se tomu bránil a považoval to za zjednodušující nálepku. V rozhovoru pro Československý rozhlas v roce 1965 to upřesnil: "Já vlastně takovou čistou science-fiction - s výjimkou pár povídek - nepí…

Obrázek podcastu Death and Other Horrors

Death and Other Horrors

The very first step into the Darkness is called Death and Other Horrors, and it contains three short stories. The author of the first of these – The Haunted Dolls’ House – is Montague Rhodes James. A scientist at first, James eventually gained success writing Gothic hor…

Obrázek podcastu Rozmarné léto

Rozmarné léto

V době první republiky, v náladě poetismu napsal autor tuto navýsost zajímavou a zvláštní knížku, o které Ivan Olbracht prohlásil, že je to vedle Haškova Švejka jedna z nejpůvabnějších knih, které byly v Čechách napsány.Byla rovněž téměř doslovně zfilmována, a to i se z…

Obrázek podcastu Muži, kteří mě zkazili

Muži, kteří mě zkazili

Pro všechny tragédy, aby viděli, že v tom taky nejsou sami. Pro všechny pěkné a inteligentní holky, aby viděly, že nejen ony to mají v životě těžké. Pro všechny, kteří chápou ironii a sarkasmus. Pro všechny, kteří nechápou ironii a sarkasmus, aby je už konečně pochopili…

Obrázek podcastu Sen noci svatojánské (2016)

Sen noci svatojánské (2016)

Hra podobná snu, ve kterém se vzájemně zapletou příběhy zamilovaných milenců, lesních elfů, athénských řemeslníků i rozhádaných vládců přírodních živlů. Shakespearova nejslavnější komedie po padesáti letech v novém rozhlasovém nastudování!Osoby a obsazení: Karel Dobrý (…

Obrázek podcastu Lorenzaccio

Lorenzaccio

Lorenzo de Medici se rozhodne zbavit Florencii tyrana. Aby získal jeho důvěru, podílí se na jeho krutostech, organizuje pro něj večírky, dělá mu důvěrníka a kuplíře. Z Lorenza se stává Lorenzaccio. Nasazená maska se zadírá do kůže. Prostředky se mění v cíl a ten skutečn…

Obrázek podcastu Tajemství okamžitého léčení

Tajemství okamžitého léčení

Během několika posledních let naučily nové svépomocné metody mnohé lidi jinému pohledu na svět. Quantum Entrainment (kvantové unášení) je v této oblasti novinkou. Je to proces, kterým se dopracujeme čistého uvědomění, a léčení je vlastně jeho vedlejším účinkem. To zname…

Obrázek podcastu Hodina půlnoci

Hodina půlnoci

Hra pro mládež o životních osudech astronoma Mikuláše Koperníka. Režie Ladislav Rybišar. Osoby a obsazení: Mikuláš Koperník (Otakar Brousek), Lukáš Waczenrode (Karel Beníško), Petr z Toruně (Jiří Klem), hvězdář Rhaeticus (Zdeněk Řehoř), hvězdář Domenico Novara (Miloš …

Obrázek podcastu Jak dostat firmu z krize

Jak dostat firmu z krize

Jak už název napovídá, jde o téma velmi aktuální. Kniha je určena všem podnikatelům, kteří se v krizi buď ocitli a řeší jak se z ní dostat ven nebo těm, kteří se jí snaží předejít. Nabízí ucelený pohled na krizi firmy, její signály, formy krize a hlavně možnosti řešení …

Obrázek podcastu To nejlepší se Spejblem a Hurvínkem

To nejlepší se Spejblem a Hurvínkem

V letošním roce oslaví Divadlo S+H 80 let své profesionální činnosti, k tomu se přidá pan Spejbl jako čerstvý devadesátník a pozadu nezůstane Mánička (ač by jí to nikdo nehádal, bude jí osmdesát) a také stejně starý Žeryk. Zároveň se soubor vrací do svého domovského div…

Obrázek podcastu Vymahač

Vymahač

Vymahač - to je název rozhlasové komedie, kterou autor Roman Ráž ironicky označil jako "porestituční pohádku". Hra přináší příběh muže, kterému byl v rámci restitucí vrácen majetek, ale on si tím v žádném ohledu nepolepšil...Účinkují: Luděk Munzar, Simona Postlerová, Pe…

Obrázek podcastu Faraoni a kouzelníci

Faraoni a kouzelníci

Ze staroegyptských mýtů, bájí a pověstí autor vybral ty nejpoutavější, vypravuje o slavné královně Hatšepsovet, první vladařce v historii, o faraonu Ramessovi II., pět bajek o moudrosti zvířat a v neposlední řadě i o krásné a mocné královně Kleopatře a Caesarovi a Anton…

Obrázek podcastu Siddhartha

Siddhartha

Povídka Siddhárta nese podtitul "indická báseň" a vypráví příběh bráhmanského syna Siddhárthy odehrávající se ve starověké Indii v době Buddhových časů. Siddhártha spolu se svým společníkem Góvindou opouští svůj domov a vydává se na náročnou a stratiplnou cestu hledat s…

Obrázek podcastu Walló: Princezna se zlatou hvězdou na čele

Walló: Princezna se zlatou hvězdou na čele

Známá filmová pohádka Mac Friče z roku 1959 se stala předlohou této zvukové nahrávky. S použitím původní hudby a scénáře z filmu ztvárnili postavy pohádky známí herci. V titulní roli je to Sabina Laurinová, prince, kuchtíka a Kazisvěta hraje Jan Šťastný, kuchaře a krále…

Obrázek podcastu Nezval: Manon Lescaut

Nezval: Manon Lescaut

Inspirován románem Abbé Prévosta stvořil básník Vítězslav Nezval romantický klenot, divadelní hru o nekonečné lásce šestnáctileté Manon a rytíře maltézského řádu des Grieux. Básnické hodnoty textu a skotačivá dějovost navázaly na etapu Nezvalovy avantgardní poezie. Hra …

Obrázek podcastu Moc art aneb Všeho moc škodí

Moc art aneb Všeho moc škodí

Co se stalo během Amadeovy návštěvy v Brně?V příběhu Milana Uhdeho se potkávají Franz Hofdemel (Jan Vondráček), o kterém se z libreta dozvídáme, že je členem zednářské lóže, dále jeho žena Magdalena (Tereza Bebarová) a "Mocart" (Martin Písařík) - "ge, ge, génius" a "vyv…