Audiokniha Tartarin v Alpách

Pád do tmy
Detektiv Madison Harperová a soukromý vyšetřovatel Nate Monroe mají jedno společné – oba si odseděli tresty za zločiny, které nespáchali. Teď spojí síly, aby pátrali po dvanáctileté Jenny, která zmizela z letního tábora na severu Kalifornie. Madison je jasné, že idylick…

Můj život
Mahátma Gándhí je jednou z nejvýznamnějších postav indických dějin. Je také autorem vlastního životopisu, který v Československu vyšel už v meziválečném období. Popisuje v něm podrobně svou politickou i duchovní dráhu, vzpomíná na své působení na jihu Afriky a také na t…

Svatba duchů
Viděl jsem vaši pohřešovanou minulý týden na svatbě duchů. Jako nevěstu. – anonym. Na Margaret se ve školce obrátí s žádostí o pomoc uklízečka – její jediná dcera zmizela. Ženina úpěnlivá prosba ji přiměje požádat Li Jena o prověření tohoto případu nahlášeného zmizení. …

Jak zabránit další pandemii
>>„Se zápalem, ale bez moralizování přináší Gates celému světu promyšlený apel ke sjednocení proti budoucím pandemiím.“ — Booklist<< ## O audioknize Vlády, firmy i jednotlivci po celém světě přemýšlejí o tom, co přijde po pandemii covidu-19. Můžeme doufat nejen v to, ž…

Snězte tu žábu!
Tato kniha z oblasti time managementu přináší zcela nový pohled na efektivní využití času pomocí 21 jednoduchých pravidel, která používají úspěšní lidé po celém světě. Přestaňte odkládat nepříjemné úkoly a získejte tak více času pro svůj šťastný život! V knize Snězte tu…

Čarovné prstýnky
V pohádce Čarovné prstýnky se vydáme do Jizerských hor, kde se víla Bohdalka zamilovala do prstýnkáře Kuby a kdo ví, jak by to s jejich láskou dopadlo, nebýt kouzla, které v sobě ukrývaly na první pohled obyčejné prstýnky z pouti.Osoby a obsazení: vypravěčka (Gabriela …

Sport je bolest
>>„Michal Novotný má zlaté ruce.“ — John McEnroe, trojnásobný vítěz Wimbledonu<< ## O audioknize Buďme k sobě upřímní: žádný sport není stoprocentně zdravý a riziko poranění číhá v každém z nich. Mnozí z nás pak musí svého oblíbeného sportu dokonce zanechat právě kv…

Tíživé ticho
Maggie je úspěšnou lékařkou a s manželem Willem žijí přesně takový život, jaký si vysnili. Jednoho dne však k ní do nemocnice přivezou postřeleného muže v povědomém oblečení. Maggiin život se nejprve zastaví a pak obrátí naruby. Přes všechnu snahu se Willa nepodaří zach…

Sex, prachy a potíže
Černá holka narozená bílým rodičům? Tak to je průser sám o sobě. Může být vůbec život k někomu takovému laskavý? Jsem Valérie a tohle je můj příběh. Po neskutečném životním zklamání jsem všechno vzdala. Zbylo mi zlomené srdce a zadupané sny. Nic mi nedávalo smysl. Jenom…

Nezval: Divoké husy, Sbohem a šáteček / Seifert: Hora Říp, Básník a jiná řemesla
Původní EP album s básněmi Divoké husy a Sbohem a šáteček VÍTĚZSLAVA NEZVALA (*26.5.1900 – †6. 4.1958) a Hora Říp, Básník a jiná řemesla JAROSLAVA SEIFERTA (*23.9.1901 – † 10.1.1986) vydal Supraphon v roce 1958 - nyní titul vydáváme poprvé digitálně.

Ultimátní průvodce těžbou bitcoinu
Tato kniha je komplexním průvodcem světem bitcoinové těžby. Je určena každému, komu toto odvětví připadá příliš technické, roztříštěné a neuchopitelné. Pomocí jednoduchých analogií a humoru vás vezme na cestu poznání a vysvětlí základy bitcoinu, mechaniky těžby a ekonom…

Nemali by sme
Medzi láskou a nenávisťou je veľmi tenká hranica, ktorú by sme nemali prekročiť. Hej, nemali by sme… Ale balansovať nad priepasťou je niekedy také zábavné! Bennett Fox mi do života vstúpil v jedno nepríjemné pondelkové ráno. Meškala som v prvý deň do práce – do novej pr…

Moderní české a slovenské básnické sbírky III.
Původní 2LP komplet 2 58 0411 Moderní české a slovenské básnické sbírky III. věnovaný tvorbě Vítězslava Nezvala, Viléma Závady a Ivana Kraska vydal Supraphon v roce 1970 - nyní tento komplet vydáváme poprvé digitálně a bohužel již bez slovenské části, bez básně Nox et s…

1001 myšlenek: Politika a společnost
Myšlenky a pojmy z oblasti politiky a společenského dění, nad kterými stojí za to uvažovat Víte, jaký je rozdíl mezi fairtrade a equitrade? Nebo na jakých principech funguje terorismus? Co se vám vybaví, když se řekne politika? Asi nic moc zrovna pozitivního, že? Přitom…

Boss Babiš
Reportážní kniha o temném světe miliardáře a politika Andreje Babiše. Shrnuje, v čem je oligarcha Babiš nebezpečný, jak zbohatl, s kým se zapletl a co všechno ještě tají. Popisuje nejen jeho skutečný podnikatelský zrod a nemilosrdné praktiky v byznysu, ale přibližuje i …

Jméno korábu
Rozbouřené moře promočí člověka až na duši. Odplaví nános pozlátka i špíny a ukáže ryzost jeho srdce. Román Jméno korábu vypráví příběh, ve kterém šumí moře a naděje. Příběh o strastiplné cestě jednoho kapitána, který bude muset překonat strach i nenávist, bude se muset…

Mít, nebo být?
Ze štvance chtivosti člověkem, který se řídí svým svědomím a osobní zodpovědností k sobě samému i k svým bližním. Erich Fromm, jehož humanistické knihy již psychologii a filozofii zpřístupnily čtenářům několika generací, zde analyzuje povahu západní společnosti, hledá …

Můj životopis a mé vynálezy
Pohled do magické mysli génia. Vlastní biografie nejvýznamnějšího vynálezce všech dob, objevitele střídavého proudu a rádiových vln, který už na počátku 20. století předpověděl bezdrátové přenosy dat mobilními sítěmi. Vlastní biografie nejvýznamnějšího vynálezce všech …

Hle, vítěz přichází!
Jedno ze svých nejslavnějších oratorií nazvané Juda Makabejský věnoval Georg Friedrich Händel Williamu Agustovi, vévodovi z Cumberlandu jako poctu po jeho záchraně Londýna a odvrácení útoku skotské armády v roce 1746. Ale musí být cesty hudební historie vždycky tak přím…

Ščipačov: Sloky lásky
Z komentáře Vladimíra Justla k původnímu titulu DV 15190 "Stěpan Ščipačev Sloky lásky" vydanému v Supraphonu v roce 1963 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Není snad obdobného příkladu, jaký v české překladové literatuře, zvláště pak v poezii, představuje milostná l…

Padrino Krejčíř - Žralok
Kniha popisuje poslední fázi vyšetřování aktivit zločince Radovana Krejčíře v České republice, tedy od roku 2002 do roku 2005. Kniha vnáší jasno do mnoha kriminálních případů, které se tu v té době odehrály, včetně několika vražd a únosů. A přináší rekonstrukci útěku Kr…

Uzdrav sám sebe
Dr. LePera nabízí čtenářům podporu a nástroje, které jim umožní osvobodit se od destruktivního chování, získat zpět rovnováhu a vědomí, jak ovládat svůj život a navždy změnit způsob, jakým přistupujeme k duševní pohodě a péči o sebe. Jako klinická psycholožka se autorka…

Andělé a démoni
V knize Andělé a démoni americký spisovatel Dan Brown poprvé představil postavu harvardského symbologa Roberta Langdona, který se později znovu objevuje ve světovém bestselleru Da Vinciho kód. Ve špičkovém švýcarském výzkumném ústavu CERN je nalezen brutálně zavražděný …

And meet a woman ...
And Meet a Woman… – 44 humorous poems about where to find love, how to approach women, and what happens next from a man's perspective. What happens when a single man steps out to meet someone new? Awkward moments, unexpected connections, and plenty of laughs. This colle…