Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Tanec na sopce

Audiokniha Tanec na sopce

Délka:

16 hod 20 min

Čte:

David Viktora

Vydavatel:

Ova Audio

Jazyk:

Česky

Žánr:

Fantasy

,

Sci-Fi

Obrázek podcastu Sebevědomí

Sebevědomí

1. Mantra „ Já jsem teď a tady“ Zpěvem této mantry se soustředíme na přítomný okamžik, v němž se odehrává skutečný život a na lásku k sobě 2. Meditace „ Sebevědomí“ Meditace vede k pochopení a nalezení vlastní hodnoty, přijetí zodpovědnosti za svůj život a učí, jak se

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 12

Hovory o józe a mystice č. 12

Jak rozumět nedvojné filosofii, Rámagíta, Džňána gíta. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Obrázek podcastu Viděla jsem vraždu

Viděla jsem vraždu

„To není hloupost!“ bránila se Joyce. „Viděla jsem vraždu! Viděla!“ Ariadne Oliverová se na halloweenské party náctiletých ocitla vcelku náhodou, nicméně mnozí vědí, že je slavnou autorkou detektivek. Jedna z pozvaných dívek – snad aby si získala pozornost – se proto př

Obrázek podcastu Na kometě

Na kometě

Na kometě (1877, Hector Servadac. Voyages et aventures á travers le monde solaire) je román z jeho cyklu Podivuhodné cesty (Les Voyages extraordinaires). V originále se román jmenuje podle svého hlavního hrdiny, francouzského kapitána Servadaka, podtitul lze volně přelo

Obrázek podcastu Familiár

Familiár

V ošuntělém domě uprostřed Madridu si posluhovačka Luzia Cotadová pomáhá střípky magie, aby přečkala dny nekonečné dřiny. Když jsou její skrývané schopnosti odhaleny, je Luzia vržena do světa věštců, svatých mužů a podvodníků, kde každý hájí jen své vlastní zájmy. Jedin

Obrázek podcastu Eliška Krásnohorská: Pohádky

Eliška Krásnohorská: Pohádky

Eliška Krásnohorská – česká spisovatelka a bojovnice za práva žen je známá hlavně svými romány, básněmi a librety k operám, ale v její pozdější tvorbě převažovala tvorba pro děti. V tehdejší době šlo vlastně ještě o neznámý fenomén – původní česká četba určená těm nejme

Obrázek podcastu Proč jsem tady doma

Proč jsem tady doma

Z komentáře Donáta Šajnera k původnímu LP albu 1 18 1656 "Proč jsem tady doma" vydanému Supraphonem v roce 1974 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Už název naší malé básnické antologie napovídá, o co nám šlo. Udělat průřez třiceti lety české poezie a z děl básníků v

Obrázek podcastu Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (

Obrázek podcastu Klub sebevrahů

Klub sebevrahů

Tajemné případy, které vám ukáží, že se ta největší tajemství neukrývají na pustých ostrovech, ale také v nitru člověka. Romantické příběhy skotského spisovatele R. L. Stevensona (1850?1894) se často odehrávají v odlehlých končinách nebo dávno minulých časech a vyznačuj

Obrázek podcastu Skrytá za lží

Skrytá za lží

Emilia Wardová žije na poklidném předměstí Londýna. Na první pohled zcela obyčejná manželka a matka dvou dětí je ale slavná spisovatelka. Právě když píše desátý díl své detektivní série, nabere její život nečekané a nebezpečné obrátky: v realitě se totiž odehraje scéna

Obrázek podcastu Čarodějné pohádky

Čarodějné pohádky

Znamenité vyprávění pohádek z celého světa plné kouzel kouzelníků, čar čarodějnic, kouzelných předmětů, magických zaklínadel, zázračných schopností a divotvorných proměn, veselých i strašidelných, uvěřitelných i neuvěřitelných. A malí kouzelníci, posluchači těchto pohád

Obrázek podcastu Sběratelé ostatků II.

Sběratelé ostatků II.

Martin ze Stvolna opouští z pověření Karla IV. České země. Jeho úkolem bude získávat v zahraničí pro katedrálu svatého Víta ostatky svatých… Martin ze Stvolna opouští z pověření Karla IV. s malou výpravou České země. Jeho úkolem bude získávat v zahraničí pro katedrálu s

Obrázek podcastu Malý tyran

Malý tyran

Příčiny dětské panovačnosti aneb co vlastně děti potřebují? Paní Marplová v oboru psychologie pátrá po stopách a příčinách narušených vztahů mezi dětmi a jejich nejbližším okolím. Kniha Malý tyran se zrodila ze setkání s dětmi a jejich utrápenými rodiči a patří k bes

Obrázek podcastu Neutopte se v nepořádku

Neutopte se v nepořádku

Nemusíte sloužit svému domovu – váš domov má sloužit vám. Všichni to známe: pohled na dřez plný nádobí, kupu nevyžehleného prádla či podlahu posetou rozházenými hračkami. Naše mysl je však zvyklá v tom spatřovat něco, co vypovídá o našem charakteru – že jsme líní, nesch

Obrázek podcastu Humelšnábl a boj se smrtí

Humelšnábl a boj se smrtí

MUDr. Humelšnábl je handicapován nejen komickým příjmením, ale také řadou komplexů, které si nese s sebou už od dětství a ze školy. Odreagovává se zdánlivou suverenitou, a ta jej, bohužel, přivádí do nepříjemných situací. K tomu je třeba přičíst určitý idealismus, se kt

Obrázek podcastu Plzeňské mordy

Plzeňské mordy

Případ plzeňských mordů je úvodním příběhem knižní řady Letopisy Královské komory. Odehrává se v polovině 16. století, za vlády Ferdinanda I. Habsburského. Děj se zasazen do města Plzně. Při vyšetřování několika záhadných vražd se poprvé setkává královský písař z Prahy

Obrázek podcastu Věc makropulos

Věc makropulos

Slavná divadelní hra s tématem dlouhověkosti. Věc Makropulos byla poprvé uvedena na jevišti vinohradského Městského divadla v roce 1922. Žánrovým určením je to komedie o třech dějstvích s přeměnou, byť v konečném vyznění komedií velmi hořkou. Audioverze z původní předlo

Obrázek podcastu Markéta Lazarová

Markéta Lazarová

Markéta Lazarová patří k Vančurovým nejznámějším románům (k čemuž jistě přispělo i vynikající filmové zpracování). Přísně vzato, není to vlastně román : nejde o zde o konkrétní místo a čas ani o přesnost dobových reálií. Je to baladický milostný příběh z časů nepokojů,

Obrázek podcastu Doktorka z domu trubačů

Doktorka z domu trubačů

Výběr z kapitol nejznámějšího románu Ilony Borské o životním příběhu MUDr. Vlasty Kákalové-Di Lottiové, která se ve dvacátých letech našeho století na vlastní pěst vydala do Orientu a založila v Bagdádu čs. nemocnici..V roce 1981 natočilo rozhlasové studio v Českých Bud

Obrázek podcastu V překrásném měsíci máji (Družina májová)

V překrásném měsíci máji (Družina májová)

Původní EP album 1039 9776 "V překrásném měsíci máji (Družina májová)" vydal v roce 1979 Supraphon jako přílohu stejnojmenné knihy, souboru básní a dokumentárních textů většiny autorů, kteří se v r. 1858 představili v almanachu Máj. Na gramofonovou desku byly nahrány bá

Obrázek podcastu O Sklenaříkovi

O Sklenaříkovi

Skřítek Sklenařík se ukáže jen tomu, kdo dokáže vidět skleněnou krásu a těšit se z ní. Proto přišel za Bertičkou, která obdivuje skleněné předměty. Se srdcem se však stejně jako se sklem musí zacházet opatrně, neboť puknout může obojí. Sklenařík má slabost pro mladé dív

Obrázek podcastu Sonety

Sonety

Když v červnu 2002 Český rozhlas 3 – Vltava nasadil do vysílání sto padesáti čtyřdílný cyklus Sonetů Williama Shakespeara, nikdo z tvůrců netušil, s jak obrovským posluchačským ohlasem se toto dílo setká. Sbírkou básní nejslavnějšího alžbětinského dramatika provázel pos

Obrázek podcastu Popelka

Popelka

Jedna z klasických nedělních českých pohádek, které si oblíbilo několik generací posluchačů...Osoby a obsazení: vypravěč (Luděk Munzar), Popelka (Hana Maciuchová), Malvína (Dana Hlaváčová), Adéla (Taťána Medvecká), macecha (Dana Medřická), princ (Petr Svoboda), rádce (M

Obrázek podcastu Wolker: Host do domu

Wolker: Host do domu

Z obsáhlého komentáře k původní kompletu 94005 "Moderní české a slovenské básnické sbírky" (Supraphon, 1967), jehož součástí byla sbírka básní JIŘÍHO WOLKERA (*29.3.1900 - †3.1.1924) HOST DO DOMU, kterou nyní vydáváme poprvé digitálně jako samostatný titul určený pouze