Audiokniha Tak dobří, že vás nepřehlédnou

Vykoupení Černé vlaštovky
Dobrodružný námořnický román z 18. století vypráví příběh dvou zcela odlišných hrdinů. Ti budou kvůli vidině bohatství nuceni bojovat nejen v bitvách, ale i o přátelství a lásku. „Kéž by radši svět z nás nikdy neudělal to, čím jsme.“ Pirát Edward Tenner a velitel britsk…

Hledá se medvěd
Jak daleko byste šli za láskou? Pokračování oceněného bestselleru Poslední medvěd. Uplynul víc než rok od doby, kdy se April Woodová vrátila domů z Medvědího ostrova s hřejivým pocitem, že zachránila posledního ledního medvěda, který zde uvízl, a dostala ho zpátky na Šp…

Letný návrh
S Maxom sme sa spoznali na rande naslepo. Očaril ma šarmom a vtipom. A tie jamky na lícach! Presne takéto rozptýlenie som po rozchode potrebovala. Nadšenie však trvalo len do chvíle, keď sa uprostred konverzácie dostavil ten pravý. Ukázalo sa, že Max si ma len náhodou v…

Tma
Vánoce, Vánoce přicházejí. A naděje tě zabije, protože umírá poslední. Ve srubu na návrší Malé Fatry, kam přijel strávit poustevnické Vánoce daleko od lidí, si chtěl bratislavský scenárista původně ulevit od věčných stresů a předrozvodových hádek. Jenže osud to má i v t…

Život víry 2021/3
Život víry 2021/3 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Kateřina Hodecová, Štěpán Matuška. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma – (Ne)pečujte o tělo Nakolik se máme starat o svou tělesnou schránku? Má…

Patnáctiletý kapitán
Děj této verneovky se neodehrává dvacet tisíc mil pod mořem, na Měsíci ani na kometě letící hlubokým vesmírem neznámo kam. Je to příběh, který se mohl skutečně odehrát, aniž bychom museli do hry osudu zapojit nějaký převratný vynález, jaké se ve Verneových knihách hojně…

U útulku 5
U útulku 5 – tak zní adresa dětského domova, do něhož je umístěn sedmiletý Ben se svou sestrou poté, co je jejich matka v roce 1948 zatčena a odsouzena. Kniha povídek popisuje očima sedmiletého kluka dva roky strávené v domově. Autor se s matkou nakonec setkal až po dva…

Zlato Arkony – kniha první
Touha po pokladech přivádí na ostrov nové hrdlořezy. Kniha plná soubojů, zrady, násilí a nebezpečí, ale i tajemna, kouzel a zázračných uzdravení. Juraj Červenák, mistr fantasy, je opět tu. Na Rujánu míří hrdlořezové ze severu, aby se zmocnili pokladů svatyně. Pobřežní …

Vzpoura goliardů
...z detektivního cyklu Hříšní lidé Království českého Oldřich z Chlumu uvězněn v rozbouřených Cáchách Píše se rok 1261. Přemysl II. Otakar podpoří v boji o trůn římského krále Richarda Cornwalského a za to má přislíben majestát, který mu propůjčuje rakouské a štýrské…

Vymazlené vraždy 2
Vyřeší policie dokonalou vraždu manželky vymyšlenou právními esy? Může složitý případ vraždy objasnit nečekaná nevěra? Byla hvězdou forenzní psychologie a silnou ženou. Opravdu spáchala sebevraždu? Po úspěchu knížky Vymazlené vraždy přichází nakladatelství Golden Dog s …

Bertík a čmuchadlo
Když děti pochopí, že se svět netočí jen kolem nich, potřebují kamaráda. Třeba čmuchadlo! Devítiletý Bertík je pořádně otrávený. Musí totiž jet na chalupu s mámou a jejím novým přítelem, kterému tajně říká Rypouš, i když by radši trávil prázdniny se svým tatínkem. Rozvo…

Prahou staletí (5). Reportážní zastavení v hlavním městě republiky
Z komentáře k původnímu 2LP albu 1018 4601 vydanému Supraphonem v roce 1985 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Bylo to zvláštní - žil jsem v Praze už kolem čtvrt století, okouzlovala mě malostranská zákoutí i monumentalita prastarých paláců a vzepětí chrámů, vydrže…

Uranova
Vítejte v Jáchymově, městě lázeňských radovánek a uranových dolů! Po dívce z Anglie, která se v srpnu 1968 vydala do Československa, aby v Jáchymově navštívila rodinu svého nikdy nepoznaného otce, se slehne zem. Život Angely ale tehdy neskončil a osud tomu chce, že se …

Poplach v slepičím rajónu
V jedné vesnici na Klatovsku se odehrává něco neobyčejného. Jakýsi cizí člověk zabral slepicím zpustlou zahradu. To se nesmí nechat jen tak! Slepice se rozhodnou vyhlásit člověku válku. Naštěstí mají mezi sebou Sabinu, která je rodilou vůdkyní, odbornici na vynálezy Eli…

Prodavači ostatků I.
Napínavé putování Evropou druhé poloviny 14. století Druhorozený syn chudého českého zemana Martin ze Stvolna odchází do Paříže na nejvěhlasnější univerzitu známého světa. Záhy se zaplétá do milostných avantýr a na tom nejméně očekávaném místě nachází svou první velkou…

Tesla Noir
Thriller z alternativní historie plné Teslových vynálezů Píše se rok 1936. Ulicemi New Yorku se míhají světla elektromobilů a vysoko nad úrovní vozovky sviští vlaky nadzemní magnetické dráhy. Na střechách hučí transformátory a plazmové kanály zásobují město energií. Mla…

Štičí silvestr
Povídka Štičí silvestr z kouzelné rybářské knihy Chytání na věčné časy, je určena všem těm, kteří podlehli kouzlu rybolovu a chytání naděje.

Červená kůlna
Dědeček z ostrova snů Nesentimentální, s humorem napsaný příběh o přátelství malého chlapce a starého muže, které spojuje osamělost. Míšův tatínek čte nevěřícně telegram: „Vaše objednaná Škoda MB 1000 zítra k vyzvednutí.“ Radost nezná mezí, první rodinné auto. Tatínek s…

Cristóbal Colón
Poslechněte si o životě a o cestách Kryštofa Kolumba ve španělštině. Dozvíte se, jak se díky svému neuvěřitelnému úsilí a houževnatosti vypracoval ze syna janovského tkalce až na admirála moří a oceánů, místokrále a generálního guvernéra všech ostrovů a pevnin, jež obje…

Návrat k přírodě - Meditace: Vnitřní zvíře, Strom
Návrat k přírodě - Meditace: Vnitřní zvíře, Strom - audiokniha obsahuje meditaci, jejíž autorkou je Jiřina Slámová. Účinkuje autorka. Meditace vnitřní zvíře Vnitřní zvíře je archetyp, tedy jedna ze složek naší duše. Představuje naši přirozenost a trvalé spojení s přír…

Dívka s vášní pro indigo
Silné ženy dokážou velké věci. Skutečný příběh houževnaté a odhodlané mladé ženy, která se musí vypořádat s intrikami, mužskou nadřazeností a zakázaným vztahem v Jižní Karolíně ve druhé polovině 18. století. Píše se rok 1739 a teprve šestnáctiletá Eliza Lucasová dostane…

Čarodějné pohádky podruhé
Vyprávění pohádek z celého světa plné kouzel kouzelníků, čar čarodějnic, kouzelných předmětů, magických zaklínadel, zázračných schopností a divotvorných proměn, veselých i strašidelných, uvěřitelných i neuvěřitelných... To je ukázka z anotace prvního dílu Čarodějných p…

On-line ZOO
Audiokniha On-line ZOO seznamuje i ty nejmenší čtenáře se základy bezpečného chování na Internetu. S audioknihou vstoupíte do neobyčejné zoologické zahrady, kde všechna zvířátka používají Internet. Možná rizika související s používáním Internetu audiokniha vysvětluje pr…

Alfa & Omega: Falešná hra
Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči…

Můj život s třemi ženami
Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan…