Audiokniha Tajemství legendárního bojovníka

Nezval: Dnes ještě zapadá slunce nad Atlantidou
Z komentáře k původnímu LP albu 1218 0468 vydanému v Supraphonu v roce 1983 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: V české dramatické literatuře nemáme mnoho pokusů ztéci druhový vrchol, aneb tedy vytvořit dramatickou báseň. Tato skutečnost může vyvěrat z tradic českého…

Angličtina pre všetkých 2
Praktická audio učebnica angličtiny, s ktorou významne pokročíte pri učení. Každú vetu počujete najprv po anglicky, potom v slovenskom preklade a znovu v originálnom znení. Počúvam - rozumiem - hovorím. Rovnako ako v prvej časti spoznávate cudziu reč počúvaním takmer 24…

Opovážlivá drzost být sám sebou
Být sám sebou je ta nejpřirozenější a zároveň nejtěžší věc na světě. Abychom mohli být plně sami sebou, musíme nejdříve odstranit mnoho vrstev nánosů, které na naše skutečné JÁ nakladly rodina, výchova, škola a nakonec i celá společnost. Ve svém vlastním životě i během …

Vždyť je to hračka
Zabíjet je tak snadné! – Když vás nikdo nepodezírá. Policista Luke Fitzwilliam se vrací z Dálného východu do rodné Anglie a ve vlaku mu milá stará dáma vypráví o sérii vražd v městečku, kde žije. Luke jí zprvu nevěří, ale jedno oznámení v černé kronice ho přesvědčí, že…

Twisted Hate: Nenávist na ostří nože
Josh Chen nikdy nepotkal ženu, kterou by nedokázal okouzlit - až na Jules. Společenská a ambiciózní Jules se teď soustředí na jediné: složit advokátní zkoušky. To poslední, co potřebuje, je zaplést se s Joshem. Ale čím víc ho poznává, tím víc si uvědomuje, že v muži, kt…

Dvacet šest krásných let
Pětidílná četba ze vzpomínkové knihy manželky Vladislava Vančury. Od prvního setkání až po osudový telefonát s anonymním vzkazem informujícím o manželově smrti.Vzpomínková kniha Ludmily Vančurové Dvacet šest krásných let svým titulem sice sugeruje zdání idyly, ale ve sk…

Putinovi agenti
Jmenuji se Rachardžo. Robert Rachardžo. Jsem ruský agent ve službách (Jeho Veličenstva) Putina. Úkoly jsou jasné: podkopat vratkou demokracii v České republice. Vnést do ní chaos. Zmocnit se všech tajemství. Moje mise však byla prozrazena! Věděli jste, že Rusko z našeho…

Komoří jeho veličenstva
Smrt Alexandra Sergejeviče Puškina, který skonal v 37 letech po souboji se svůdcem své ženy, dodnes provokuje k domýšlení skutečného pozadí tragických událostí. Kdo a co stálo za slavným duelem ruského básníka s francouzským poručíkem carské gardy Georgesem d'Anthesem? …

Angličtina pro každého 1 - 6
Naučte se říci více, než jenom Hello a Good Bye. Každou větu uslyšíte anglicky, pak česky a znovu v originálním znění. Poslouchám – rozumím – mluvím. Poslechem vět si osvojíte fráze, které se vyskytují v každodenních situacích. Učivo je určené pro začátečníky a mírně p…

Realistické divadlo Zdeňka Nejedlého
Z komentáře k původnímu 2LP albu 0 58 0408 "Realistické divadlo Zdeňka Nejedlého" vydanému v Supraphonu v roce 1975 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: V prvních poválečných sezónách byl divadelní život bouřlivý. Nová divadla rychle vznikala a ještě rychleji zanikala…

Z detektivních příběhů otce Browna
Dobromyslný otec Brown zaujímá čestné místo v řadě proslulých detektivů světové literatury, na jejímž počátku stojí slavný Sherlock Holmes. Nepřítomnost pana Festa, U Zlomené šavle, Salát plukovníka Craye, Šíp z nebes, Zhoubná kniha, Rychlík do Edinburghu, Zločin kapitá…

Proměna
Když se Gregor (Řehoř) Samsa jednou ráno probudil z nepokojných snů, shledal, že se v posteli proměnil v jakýsi nestvůrný hmyz. To není začátek pohádky ani sci-fi románu, ale slavné povídky Franze Kafky Proměna. Probudit se tíhou myšlenek, kdy přesně víme, co nás čeká, …

Vánoce s Dádou
Album těchto vánočních písní Dagmar Patrasové vzniklo již před čtrnácti lety, v atmosféře skutečné lásky a pohody. Z písní zní nefalšovaně prožitá oslava velkého svátku, velkolepý triumf radosti zeživota. Seznam skladeb také oslňuje jmény autorů hudby, mimo jiné Michael…

Angelika: markýza andělů
Z mladičké markýzy hraběnkou de Peyrac. První díl slavné série o krásné Angelice zachycuje dětství a dospívání krásné markýzy, její první lásku a posléze svatbu s tajemným a nebezpečně přitažlivým hrabětem de Peyrac. Kdo by neznal slavné filmy o krásné a osudem zkoušené…

Silo
Co když je všechno lež? A co když není?! Objevte svět, kde už jen samotná myšlenka na to, že byste chtěli jít ven, je smrtelným zločinem. Svět zredukovaný na desítky pater oceli a betonu a pohřbený míle pod zemí. V obřím Silu vládne neúprosný řád. Lidé pracují podle kas…

Čertí babička
Pojďte s námi do pekla! Ale nebojte se! Tohle peklo je speciální. Má totiž svou Čertí babičku, která peče výborné koláče, učí v pekelné škole, léčí čertům všechny neduhy a tak nějak zajišťuje chod celého pekla. Ale není to žádná vetchá stařenka. Kdepak! Ta naše má síly …

Mozek pod vlivem umění
Vaše cesta ke zdraví a dlouhověkosti začíná u umění. Umění není vznešenou záležitostí, k níž mají přístup jen talentovaní géniové. Každý den vašeho života vás obklopuje a je tím nejpřirozenějším, co dělá člověka člověkem. Pomáhá vám se uvolnit, nacházet odpovědi, vytvář…

Staré řecké báje a pověsti pro malé děti
Zkrácené verze nejznámějších řeckých pověstí přepsaných do jazyka srozumitelného dětem raného školního věku. Hrdinové starých řeckých bájí a pověstí byli hrdí, silní a stateční, ale také lstiví, závistiví a zákeřní. Vládli jim bohové z Olympu - a ti také byli spravedliv…

Temný kvet
Nové prostredie, postavy aj prostriedky, no zločiny staré ako samo ľudstvo. Detektív seržant Stilwell z úradu šerifa okresu Los Angeles sa za trest ocitá „vo vyhnanstve“ na malom ospalom ostrove Catalina. Namiesto služobného auta jazdí na golfovom vozíku a namiesto vráž…

Óda na radosť
Je zázračné čítať dielo Milana Rúfusa, prežívať filozofickú hĺbku myšlienok a precítiť poetickú krásu stavby básne. Je úžasné počúvať hlas Gustáva Valacha a vnímať nuansy nádhernej slovenčiny. Dielo uzatvára Posledná opona Gustáva Valacha v unikátnom prednese Milana Rúf…

Sicilián
Po dvouletém nuceném exilu na Sicílii se má Michale Corleone vrátit do New Yorku, Kmotr ho však ještě před odjezdem pověří posledním úkolem – má s sebou přivézt Salvatora Giuliana, legendárního sicilského hrdinu, známého pod přezdívkou Turi, který žije mimo zákon a boju…

Hurvínkovy večerníčky pro kluky a pro holčičky (1)
Původní LP album 1118 2997 "Hurvínkovy večerníčky pro kluky a pro holčičky (1)" vydal Supraphon v roce 1982 - na CD již jednotlivé díly vyšly v různých kompilacích (leckdy i pod jinými názvy scének), ale nyní tento první díl Hurvínkových večerníčků vydává Supraphon v pů…

Utrpení knížete Sternenhocha
Autor tohoto romaneta je filozof i básník. V jeho díle najdeme prvky hororu a fantasmagorických závěrů, v nichž se odvolává k nadpozemským silám. Hlavní hrdina se nepochopitelně zamiluje do dívky, kterou v přívalu vášní sprovodí ze světa. Ovšem ta mu to nekompromisně op…

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…