Audiokniha Světlo přichází potmě

Školák Kája Mařík
První díl úspěšného sedmidílného cyklu, který poprvé vyšel za první republiky. Kája Mařík vyrůstá v hájovně u vesnice Lážov. Rodiče jsou chudí a snaží se jej vychovávat, jak nejlépe mohou. S Kájou to ale není úplně jednoduché! Všude kolem se toho děje tolik - a Kája by …

Lamková: Káťa a Škubánek
Oblíbený televizní večerníček s půvabně něžným přednesem Jitky Molavcové se stal předlohou této nové zvukové nahrávky. Jde o novinku s použitím hudby Angelo Michajlova a jeho ústřední písničky, která doprovází každý příběh z dobrodružství holčičky Káti a jejího psa Škub…

Netvor
Možná bylo mým osudem zamilovat se do netvora. Když ostatní děti v noci nespaly a bály se, že se jim ve skříni schovává zubatá příšera, já jsem toužila ji spatřit. Chtěla jsem ji nakrmit, ochočit si ji, pochopit ji. Sam a já jsme se směli milovat jen ve tmě. Jakmile se …

Kdo židli má, bydlí 2.
Posezení v divadle Ungelt. Pořad s Martou Kubišovou, Milanem Heinem a jejich hosty: H. Maciuchová, Z. Bydžovská, I. Orozovič, C. Höschl

Jak se stát pirátem – Škyťák Šelmovská Štika III.
Pokud někde najdete velký nápis NEOTVÍRAT, co uděláte? Povinný pirátský výcvik tentokrát obnáší i ztroskotání a nález prapodivné truhly opatřené důrazným varováním. Mohlo by se v ní skrývat nebezpečí nebo třeba vodítko k pokladu slavného piráta Truchlovouse Trudného… Pá…

Co je to úspěch – a jak jej dosáhnout?
Jednoho prosincového dne se během šestnácti hodin prodalo na půl milionu kusů průkopnické knížky Davida Grubera o úspěchu. A kdyby nebyla limitovaná nabídka, prodalo by se jich přes milion. Byla to spíše brožurka než kniha – šlo o přílohu časopisu Mladý svět, coby samos…

Eliška Rebelka
„Vždycky byla tvrdohlavá, to přece víme,“ snažil se tatínek maminku uklidnit. „To jo, ale teď je to jiné. Od té doby, co se kamarádí s těmi dvojčaty, se chová jako... jako... jako nějaká rebelka!“ Ahoj! Jmenuju se Eliška a chodím do druhé třídy. Včera jsme ve škole dost…

Dobrodinci
Utopila se jako kotě v přepravním kontejneru. Že by nepohodlný náklad? Před helsinskou vilu zámožné podnikatelské dynastie Lehmusojových kdosi přistavil nápadný modrý kontejner plný vody. Prapodivná instalace však obsahuje něco, co k modernímu umění nepatří: utopenou m…

Alenka a Krakonoš
Půvabné vyprávění v podání Nadi Konvalinkové o malé holčičce a jejích zvířecích kamarádech potěší každého malého posluchače. Alenka a její nerozlučná psí kamarádka jako horské zachránkyně! Malou Alenku už delší čas trápí kašel. Čím dříve se stmívá a blíží se zima, tím…

Robinson Crusoe
{'cs': "Klasická audiopovídka v angličtině namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B1 pro středně pokročilé posluchače.\n\nRobinson Crusoe is shipwrecked on an island for 27 years and this is the diary of his survival and eventual escape. After living peacefully for …

Vedli jsme si dobře, hochu
Mám v telefonu fotografii, na které jsem jako dítě se svým otcem na pláži. Často tomu chlapci říkám: „Vedli jsme si dobře, hochu.“ Občas se zamýšlím nad tím, jak se kluk z Walesu, syn pekaře, dostal až sem. Celý můj život je jedno velké tajemství. Tato kniha vypráví můj…

Život víry 2026/06
Z obsahu čísla: Už nejsem Boží vnučka, ale dcera (rozhovor s Kristýnou Exnerovou) Zpěvačka a maminka čtyř dětí Kristýna Exnerová umí žít každý den radostně a naplno. V rozhovoru vzpomíná na dětství v rodině pastora a známé vedoucí chval i na bolestivý rozvod rodičů. O…

Umenie blízkosti
Psychológ Ján Hrustič hovorí, že osamelosť je, keď sme vedľa seba, ale každý vo svojom svete. Keď partnerstvo upadne do rutiny a láska je vyčerpávaná hádkami, vzájomnými zraneniami, netoleranciou a nepochopením, prichádza odcudzenie a pocit osamelosti. Nie je to však ne…

Horká jehla
Kubínova pohádka Horká jehla jinak než ji vyprávěl Jan Werich. Dramatizace oblíbené pohádky J.Š.Kubína - František Pavlíček. Osoby a obsazení: Kylián Drobínek, krejčí (Jaroslav Konečný), Filoména (Jana Andresíková), hospodský, Luciper (Václav Neužil) a Sirkuš, čert (Jan…

Nevhodný letní románek
Novinka od královny romantických komedií Ali Hazelwood! Je to takové klišé, až jí z toho téměř puká srdce: starší muž a mladší žena, úspěšný biotechnolog a studentka, nejlepší kamarád jejího bratra a dívka, kterou on sotva vnímá. Jenže Maya Killgorová na o patnáct let s…

Co se skrývá pod břečťanem
Původní pohádkový seriál o dobrodružství kolíčků Krucajse a Sakryše, kteří spadli z prádelní šňůry na dvůr.

Jeremyho farma nejen zvířat – Až prasata budou lítat
Cokoli doufáte, že se stane, se nestane. Další rok na farmě Diddly Squat a Jeremy je stále po kolena v blátě a čelí nekonečným výzvám. Vítejte zpět na Clarksonově farmě. Od té doby, co se Jeremy před třemi lety ujal vedení, má plné ruce práce. Nadšené plány narazily na …

(Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 7.
Žertování u číše vína. O všem možném, ale především o divadle... Hostem Radoslava Brzobohatého v zábavném rozhlasovém pořadu je herečka Táňa Medvecká.

Eben, Fischer: Elce pelce kotrmelce
Petr Eben zhudebnil padesát tři písniček s veselými, jednoduchými texty Václava Fischera. Písničky pak propojil vyprávěním pohádky Marek Eben. Soubor hravé hudby, zpěvu a vyprávění je určen nejen k poslechu. Samy texty písniček jsou již návodné, takže vybízejí děti ke h…

Moudrost vyžaduje úsilí
Kterou cestu si zvolíte – tu jednoduchou, nebo tu správnou? Každý jeden den svého života stojíme na rozcestí. Volíme si mezi neřestí a ctností. Budete sobečtí, nebo ohleduplní? Budete trénovat dobrý návyk, nebo zlozvyk? Budete zbabělí, nebo odvážní? Užijete si blaženou …

Spasitel
6. díl krimi série o detektivu Harrym Holeovi. Píše se srpen 1991. Na letním táboře Armády spásy je znásilněna čtrnáctiletá dívka. O 12 let později… v Oslu panuje nejen adventní atmosféra, ale také největší mráz za posledních čtyřiadvacet let. Armáda spásy pořádá na nám…

Píseň písní
Otevřít tuto sbírku milostných veršů je jako projít se rozkvetlou zahradou. Čtou Magdaléna Borová, Tomáš Weber a Martina Viktorie Kopecká. Píseň písní. Otevřít tuto sbírku milostných veršů je jako projít se rozkvetlou zahradou. Osvěžit se granátovými jablky, vínem, mede…

Klekí Petra, bílý otec Apačů
Našel svět, který hledal. Stal se indiánem a vychoval Vinnetoua. Český spisovatel, milovník mayovek, napsal příběh, který předchází příběhům náčelníka Apačů Vinnetoua z pera Karla Maye. Z knížky vyzařuje duch originálu i smutek nad osudem indiánů. „Stal jsem se indiánem…

Malá jabloňová zahrada
Další z krásných rozhlasových pohádek básníka Karla Šiktance...Komtesa Johanka je nemocná, jakoby ani žádnou sílu k životu neměla. Mladý zahradník Prokop by udělal cokoli, aby Johanku zachránil. Vydá se proto k modrému jezeru, které nechal vybudovat knížepán Johance pro…