Obrázek podcastu Svatý Xaverius

Audiokniha Svatý Xaverius

Délka:

3 hod 38 min

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Naděje: autobiografie

Naděje: autobiografie

Tato výjimečná kniha, která je vůbec první autobiografií, jakou kdy papež sepsal v době svého úřadu, spatřila světlo světa ve Svatém roce, jehož poselstvím je naděje. Papež František na knize pracoval šest let a ve svém vyprávění se vrací na počátek dvacátého století k…

Obrázek podcastu Buďme blaženi

Buďme blaženi

Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr…

Obrázek podcastu Pět báječných strýčků

Pět báječných strýčků

Kdo by nechtěl mít báječného strýčka! Malá Minka jich má dokonce pět. Všechno začalo o Vánocích. Pod stromečkem našla Minka lyže a brzy nato vyjela s tatínkem a jeho pěti kamarády na hory. A tam zažila úplně jiná dobrodružství, než čekala. Všechny nevšední příběhy můžet…

Obrázek podcastu Geniální padělatel

Geniální padělatel

Jednou z největších afér v historii výtvarného umění bylo odhalení padělků obrazů mistra nizozemského malířství Jana Vermeera, k němuž došlo jen náhodou krátce po konci druhé světové války.Tato událost byla inspirací rozhlasové hry Vladimíra Mikeše Geniální padělatel. V…

Obrázek podcastu Vražda v Mallowan Hall

Vražda v Mallowan Hall

Malebný Mallowan Hall nie je ako ostatné vidiecke sídla učupené medzi zvlnenými devonskými kopcami. Železnou rukou, ale navlečenou v elegantnej rukavičke, tu vládne sympatická gazdiná Phyllida Brightová. Phyllida sa netají záľubou v detektívkach. Aj keď Phyllida je zvyk…

Obrázek podcastu Paklíč

Paklíč

Detektivní komedie plná záměn, chyb a omylů. Slavný spisovatel detektivek Ludva Láce náhodou zjistí, že pražské podsvětí dostalo zálusk na jeho víkendovou vilu. Rozhodne se krádeži zabránit za pomoci inspektora Čepeláka. Jenže i za něj se vydává jeho dvojník. Situace se…

Obrázek podcastu Maigret a soudcův dům

Maigret a soudcův dům

Do tohoto případu se Maigret vykázaný na francouzský venkov zakousl téměř s rozkoší… Zpráva o mrtvole spatřené v domě bývalého soudce je pro slavného detektiva, který byl ke svému nezměrnému zklamání jmenován vrchním komisařem v provinčním městečku Luçon, darem z nebes.…

Obrázek podcastu Jak jsem byl klukem

Jak jsem byl klukem

"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární…

Obrázek podcastu Z Izrastiny s láskou

Z Izrastiny s láskou

Osobní svědectví válečného reportéra Jakuba Szántó o dvou obdivuhodných národech. Ve své druhé knize se laureát ceny Magnesia Litera vyznává z hluboké náklonnosti k Izraeli, Palestině a jejich obyvatelům. Skrze výrazné životní příběhy a vlastní čtvrtstoletí trvající or…

Obrázek podcastu Život víry 2025/10

Život víry 2025/10

Život víry 2025/10 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková a Jakub Lofítek. Nahrávka vznikla ve studiu Rádia 7. * téma: V údolí pochybnosti To, jak a čemu věříme i jak a o čem pochybujeme, má velký vliv na náš život…

Obrázek podcastu Mesačná sestra

Mesačná sestra

Po smrti svojho otca, záhadného milionára tatka Slaného sa Tiggy D'Aplièse intuitívne rozhodne odcestovať na krásnu, no divokú škótsku Vysočinu. Tam prijme prácu, ktorá jej prináša potešenie – stará sa o zvieratá na odľahlom panstve Kinnaird, kde ju zamestnal tajomný ma…

Obrázek podcastu Hofman: Lucie a zázraky

Hofman: Lucie a zázraky

Lucie a zázraky autora Oty Hofmana (10. dubna 1928 - 17. května 1989) je moderní pohádka o pětileté holčičce Lucii z dětského domova, která by moc chtěla maminku, o velké holce Petře, kterášije zvířátka tak trochu jinak, než skutečná zvířátka vypadají a o tom, co se vše…

Obrázek podcastu Nepil: Kněžnin prsten. Povídky

Nepil: Kněžnin prsten. Povídky

Nahrávka vycházející ze sbírky příběhů ze středních Čech autora Františka Nepila Kněžnin prsten v nepřekonatelné a nezaměnitelné interpretaci Františka Nepila

Obrázek podcastu Pekárna v Brooklynu

Pekárna v Brooklynu

Romantický a vtipný příběh o cestě do Brooklynu, lahodných dortících, lásce i přátelství. Vydejte se na výlet do města, které nikdy nespí, a nechte se okouzlit! Sophie doufá, že ji její přítel James už brzy požádá o ruku. Jenomže všechno dopadne jinak a Sophie se rozhod…

Obrázek podcastu Emil a detektivové

Emil a detektivové

Kdo ukradl Emilovi peníze pro babičku? Oblíbená detektivka plná napětí a vtipu, která těší děti od prvního vydání dodnes. Maminka dvanáctiletého Emila Tischbeina pracuje jako kadeřnice, protože po smrti manžela na tom nejsou finančně nejlíp. Aby si chlapec alespoň troš…

Obrázek podcastu Zločiny z vášně

Zločiny z vášně

Speciální edice na přání posluchačů. Bez hudebních předělů a podkresů. Soubor sestavil Vlastimil Vondruška. Obsahuje: Nepohřbený rytíř, Klášterní kostnice, Vražda v lázních, Poslední cantilena.

Obrázek podcastu V hospodě

V hospodě

V hospodě je sbírkou 48 básní o hospodě a pivu jako českém bohatství, součástí naší tradice a kultury. Co vše lze u toho zažít je podáváno s mírnou dávkou humoru.

Obrázek podcastu Nenávist

Nenávist

Neznámý zabiják v Galicii vraždí pracující ženy, které brzy ráno pospíchají do zaměstnání. Nenápadné. Neviditelné. Zničehonic vymazané... V Madridu zatím útočí atentátník na miliardáře a zanechává na zdech jejich rezidencí krátký vzkaz: SMRT BOHATÝM. Dva světy dvou různ…

Obrázek podcastu Okresní město

Okresní město

Román Okresní město je první částí nedokončené pentalogie Poláčkovy ságy maloměsta. Historie začíná v nostalgické době na přelomu prvního desetiletí století, kdy čas byl ještě věčný a plynulý a městečko v něm podřimovalo jako kůň před stavením.Rodina židovského kupce pa…

Obrázek podcastu Frajer

Frajer

Ona hľadá dokonalého muža. On zasa dokonalú obeť. Sydney Shawová má ako veľa iných žien v New Yorku hroznú smolu na mužov. Zažila už všetko: takých, ktorí mali falošnú fotku v profile na zoznamke alebo ju nechali zaplatiť za večeru, ale čo je najhoršie, natrafila aj na …

Obrázek podcastu Au revoir, Prague

Au revoir, Prague

Vyšehrad - the ancient seat of the Princes of Bohemia, dating from the first half of the 10th century. The cemetery with "Slavín" where outstanding Czech artists and scientists are laid to rest. (Smetana "Vyšehrad"). Wenceslas Squere (Václavské náměstí) - the main Pragu…

Obrázek podcastu 15 případů Sherlocka Holmese

15 případů Sherlocka Holmese

První kolekce patnácti detektivních příběhů od Arthura Conanan Doyla. Každý příběh představuje v nejlepším světle bystrost a důvtip Sherlocka Holmese a jeho věrného přítele Dr. Watsona, pro které je každý nový případ velkou výzvou k nažhavení mozkových buněk.

Obrázek podcastu Z pamětí dr. Watsona

Z pamětí dr. Watsona

Další z rozhlasových dramatizací příběhů Sherlocka Holmese. V první případu nazvaném Záhada na Thorském mostě požádá senátor slavného detektiva o nalezení pachatele vraždy jeho ženy. V případu Tři Garridebové Holmes řeší záhadu trochu podivného dědictví, k jehož vyplace…

Obrázek podcastu Hledá se medvěd

Hledá se medvěd

Jak daleko byste šli za láskou? Pokračování oceněného bestselleru Poslední medvěd. Uplynul víc než rok od doby, kdy se April Woodová vrátila domů z Medvědího ostrova s hřejivým pocitem, že zachránila posledního ledního medvěda, který zde uvízl, a dostala ho zpátky na Šp…

Obrázek podcastu Páni severu

Páni severu

„Vedl mě osud. Psal se rok osmistý sedmdesátý osmý, bylo mi jednadvacet let a věřil jsem, že jsem schopen dosáhnout svým mečem všeho na světě…“ Po vítězství v bitvě u Ethandunu má Uhtred z Bebbanburgu věru co slavit: šiky nepřátelských nájezdníků byly rozprášeny a Alfre…