Audiokniha Svatí kacíři - komplet

Bezbarvý Cukuru Tazaki a jeho léta putování
Kdo chce mít budoucnost, musí pochopit minulost. Cukuru Tazaki sám sobě odjakživa připadá trochu neslaný nemastný. Nemůže zapomenout na dobu na střední škole, kdy mu pocit výjimečnosti dodávala čtveřice osobitých přátel, z nichž každý měl přímení, které obsahovalo nějak…

Úspěchy bezdomovce
Povídky, které jsou primárně psané pro vyprávění na divadle. Jsou to humorné historky, monology, plné nečekaných obratů a překvapivých asociací, typické svou košatostí vyprávění. Všední příhody i těžko uvěřitelné situace. Texty reflektují celé porevoluční období. Autor …

Zaklínač V Krst ohňom
Dryády dokázali zázraky a vyliečili Geraltovo zlomené telo. Rany na jeho duši však bolestivo tepú, keď precitne do sveta bez Ciri. Napriek nevôli dryád sa s novou spoločníčkou unáhlene vydáva na neistú záchrannú výpravu. Samotársky zaklínač by najradšej putoval sám, no …

Terezínské rekviem
Rozhlasová kompozice podle povídky Josefa Bora. Dramatizace Karel Valtera a Dagmar Hubená. Z doboé recenze: " Celou hodinu poslouchá posluchač jediný lidský hlas s výjimkou zpívaných partů a mohutný symfonický orchestr. To není právě malá konkurence. Jít do soutěže s mi…

Brok, Flek a strašidla
Dva stateční psi, pan hajný a les plný roztomilých strašidel. Brok je jezevčík. Žije v lese s panem hajným. A ten mu jednoho dne přivede kamaráda – štěně voříška jménem Flek. Spolu pak zažívají různá dobrodružství. Zdejší les je totiž rájem nejen pro srnky, zajíce nebo …

Hlava XXII
Román Hlava XXII je jedným z najdôležitejších protivojnových diel, ktoré vyšli po druhej svetovej vojne. Autor opisuje márny boj hlavného hrdinu Yossariana proti absurdnej vojenskej mašinérii, pričom výdatne využíva čierny humor a neustále balansuje medzi komikou a horo…

Válka s Mloky
„Vy blázni, přestaňte konečně krmit Mloky!“ / Geniální nadčasová temná budoucnost světa. Ostrá satira ukazuje na příkladu Mloků, že nelze kohokoli bezskrupulózně využívat, aniž by přišel zasloužený trest ohrožující existenci celého lidstva. Zpočátku jsou Mloci roztomil…

Mycelium IV: Vidění
Když se össenská Loď vynoří z R-A prostoru mrtvá, pro Össeany je to důvod ke smutečním obřadům – a pro Pozemšťany drama. Členové posádky, kteří katastrofu přežili, mají být obětováni. Církev se nehodlá vzdát tisíciletých tradic kvůli životům několika lidí z planety, kte…

Slovenské prostonárodné povesti dľa P. E. Dobšinského (štvrtá séria)
Cyklus obľúbených povestí rozprávkarskej legendy, v majstrovskom podaní Dušana Jamricha.

Sirotčinec slečny Peregrinové: Knihovna duší
Nikdy to nebyl jenom příběh – stal se mým životem. Na nebezpečné výpravě za osvobozením svých druhů potkávají Jacob a Emma další laskavé i kruté podivné, poznávají zradu, nebezpečí závislosti, závist i chorobnou touhu po moci. Pokud se jim podaří své přátele zachránit, …

Co je vaším byznysem?
Časy se mění a s nimi také vaše role Tako audiokniha vám ukáže, jak mnohé podnikatelské role zastarávají a jsou nahrazovány. Umožní vám podívat se na obor, ve kterém podnikáte, jinými očima a jiným úhlem pohledu. A navede vás na cestu nových rolí a postojů, která vám um…

Hněv
Bohové se vracejí. A hladovějí po krvi a moci! Proroctví bylo pouhý klam, leč osudový střet Corbana s Nathairem pokračuje dál… Pevnost Drassil padla po krvavém boji do rukou krále Nathaira alias Černého slunce, který se zmocnil už tří ze sedmi legendárních Pokladů. Nyní…

Radúz a Mahulena
Pohádkové zpracování klasického námětu.Radúz a Mahulena musí v cestě za láskou překonávat nejen nejrůznější nástrahy osudu, ale i kouzla a čáry královny Runy. Nenávist zakořeněná v temné minulosti ohrožuje jejich vztah i životy snad všemi možnými způsoby. Najdou ti dva …

Bulšit. O žvanění v organizacích, médiích, politice a vědě
Nová kniha Františka Koukolíka Bulšit je určena širšímu okruhu čtenářů a pojednává o nenápadné součásti naší kultury, o žvanění. Žvanění je staré jako lidstvo samo, nicméně jeho současný dosah je díky internetu a sociálním sítím globální a nesrovnatelně vyšší. Žvanění j…

Herci o filmu a filmování
Původní LP album 11 0485-1 801 "Herci o filmu a filmování" vydal Supraphon v roce 1989 - nyní titul, který připravil a s populárními filmovými tvůrci hovořil Tomáš Sláma, vychází v původní sestavě digitálně poprvé.

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Ač zemřeli - ještě mluví 2.
Původní LP album 1018 2681 Ač zemřeli - ještě mluví II. vydal Supraphon v roce 1979 - nyní album vychází poprvé digitálně. Titul je složen z vyprávění a z dokumentů o osobnostech našeho kulturního života jako např. Eduard Bass, Josef Čapek, Helena Malířová, Gabriela Pre…

Menzel: Míša Kulička
Půvabné dětské knížky Josefa Menzela (otce filmového režiséra Jiřího Menzela), jejichž hrdiny jsou Míša Kulička, jeho maminka medvědice Barbora a popletený strýček Vasil, vydal Supraphon postupně na CD (SU51832;SU51842;SU52012;SU52022) Nyní nabízíme dětským posluchačům …

Branald: Mistr světa. Příběh pro mládež podle motivů z knihy Dědeček automobil
Dramatizace příběhů pro mládež napsaných na motivy knihy Adolfa Branalda Dědeček automobil. Vyprávění o průkopnících automobilismu z počátku 20. století a o prvních automobilových závodech. Účinkují Bohuš Záhorský, Rudolf Pellar a další

Humorná kuchařka
Humorná kuchařka - Václav Faltus představuje audiokuchařku s recepty prokládanými anekdotami. Účinkuje mnoho známých hlasů české herecké historie v podání jedinečného imitátora. Václav Faltus se svými dnes již více než 150 imitovanými hlasy populárních herců, zpěváků i …

Krysy
Další dva případy z pera královny detektivek popisuje postupné šílení lidí, kteří jsou uzavřeni v místnosti jako obyčejné krysy byla namluvena výraznými hlasy Simony Stašové a Pavla Soukupa.

Dalskabáty, hříšná ves aneb Zapomenutý čert
Dalskabáty, hříšná ves aneb Zapomenutý čert je pohádka, kterou Jan Drda napsal v roce 1960 jako komedii o 8 obrazech. Pohádková komedie o "počlověčeném" čertu, který začal pracovat a naučil se mít rád prosté a dobré obyvatele chudé vesničky. S jeho pomocí odhalí lidé ar…

100 statečných - Host č. 19 - Martin Chadima 07.06.2014
Hostem L. Výborné - M. Chadima (pedagog, teolog, filosof)

Papírové domky
Co se stane, když se splněné sny stanou branou k nečekané temnotě? Petr, divadelní herec, přijímá životní roli Fausta, která je podmíněna přestěhováním do Ostravy. S manželkou Annou a synem Vašíkem se usídlují v domě, který je nejen splněním Petrova snu, ale i místem sk…

Romeo and Juliet
Audiokniha Romeo and Juliet namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň A2 pro mírně pokročilé posluchače. The story of Romeo and Juliet is probably the most famous love story of all time. It is set in mediaeval Verona and follows Romeo, son of the house of Montague as …