Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Svatební historky aneb Jak jsem se nevdala

Audiokniha Svatební historky aneb Jak jsem se nevdala

Délka:

5 hod 26 min

Čte:

Tereza Dočkalová

Vydavatel:

Tembr

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Smažená zelená rajčata ve Whistle Stop Cafe

Smažená zelená rajčata ve Whistle Stop Cafe

Americký bestseller poprvé exkluzivně v českém vydání! „Ten den, kdy Idgie Threadgoodeová a Ruth Jamisonová otvíraly svou kavárnu Whistle Stop Cafe, se městečko proměnilo k lepšímu. Bylo to za dob velké hospodářské krize a v jejich kavárně si mnozí z nás připadali jako

Obrázek podcastu Jeremyho farma nejen zvířat – Než se vrátí krávy

Jeremyho farma nejen zvířat – Než se vrátí krávy

Od Top Gear k farmě aneb Od rychlých aut k největšímu traktoru. Pokračování knihy bývalého moderátora televizního pořadu Top Gear, který si během covidu pořídil farmu a místo prohánění rychlých aut začal řídit největší traktor na světě. Pokračování první knihy sloupků s

Obrázek podcastu Usedlost

Usedlost

Jeden dům, čtyři století rodinných tajemství. Veterán třicetileté války Mats nachází domov v pustině na západě Finska, v místě zvaném Nevabacka, obklíčeném lesy a mokřady. Tuší, že tu žijí i jiné bytosti než zvířata a ptáci. Místní jsou s nimi zadobře, nebo se jim vyhýb

Obrázek podcastu Případ Lída Baarová

Případ Lída Baarová

V létě v roce 1982 se ve španělském Alicante v letním bytě MUDr. Dohnala setkala herečka Lída Baarová (7. září 1914, Praha - 27. října 2000, Salcburk) se spisovatelem Josefem Škvoreckým. Všichni byli emigranti z Československa a trávili spolu několik dní příjemným a zaj

Obrázek podcastu Dobrodružné pohádky Bratři Grimmů

Dobrodružné pohádky Bratři Grimmů

Bratři Grimmové byli především sběratelé klasických německých lidových pohádek, písniček, legend a mytologických příběhů. Pohádky jako Sněhurka, Šípková Růženka, Perníková chaloupka (či Jeníček a Mařenka) známe z mnoha jiných verzí vyprávění a zpracování, ale až Bratři

Obrázek podcastu Anna Falcká

Anna Falcká

Nešťastně zamilovaná princezna a osamělý král. Život princezny Anny Falcké plyne celkem poklidně až do okamžiku, kdy po řadě tajných jednání padne rozhodnutí, že se má provdat za nedávno ovdovělého českého a římského krále Karla IV. O dětství Anny Falcké se toho neví

Obrázek podcastu Komunita truchlících

Komunita truchlících

Když včerejšek je klíčem k lepšímu dnešku a dokonalému zítřku… Lovec odměn Colter Shaw vyrazí do amerického státu Washington po stopách dvou mladíků, kteří v městečku Gig Harbor údajně poničili baptistický svatostánek a postřelili kazatele i kostelníka. Zkušený stopař s

Obrázek podcastu Wolker: Sbohem, děvčátko

Wolker: Sbohem, děvčátko

Z komentáře Vladimíra Justla k původnímu LP albu 1118 2649 "Jiří Wolker Sbohem, děvčátko" vydanému v Supraphonu v roce 1980 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Milostné dopisy Jiřího Wolkra (*29.3.1900 - †3. ledna 1924), adresované Marii Koldové...jsou více než citov

Obrázek podcastu Zrušený rok – Deník 2020

Zrušený rok – Deník 2020

Neměly by dnes - jak moje kdysi nezpochybnitelná, mnohaletá láska k Veronice (jakkoliv tragicky skončivší), tak moje kdysi nezpochybnitelné, ještě delší přátelství s Martinem (byť později taktéž ztroskotavší) - být spíš důvodem k oslavě než truchlení? Neměl by být můj o

Obrázek podcastu Kateřina z Poděbrad

Kateřina z Poděbrad

Hvězdně obsazené drama z roku 1970 o klíčovém rozhodnutí dcery husitského krále. Vydá se cestou srdce, anebo pomůže otci? Karel Höger jako Jiří, Radovan Lukavský jako šašek Paleček, nebo Růžena Merunková jako Kateřina. Hrdiny hry jsou král Jiří, jeho šašek bratr Paleček

Obrázek podcastu Růže pro Algernon

Růže pro Algernon

Charlieho IQ 68 náhle vzrostlo na 185. Pomůže si? Pekařský pomocník Charlie Gordon je mentálně retardovaný, což nutně neznamená, že by si jako kdokoli jiný nechtěl v životě polepšit. A protože vyniká úžasnou motivací k učení, vybere si ho věda jako první lidskou bytost,

Obrázek podcastu Alžběta a Nina

Alžběta a Nina

V pochmurných i krásných Sudetech se skrývají stíny minulosti, které Alžbětinu rodinu rozdělily na desítky let. Když ji vnučka Nina navštíví v léčebně, vymyslí způsob, jak babičce udělat radost: vyrazí s ní na výlet do míst, kde strávila dětství a mládí. Během cesty po

Obrázek podcastu Artemis

Artemis

Jazz Bašarová pracuje jako kurýrka, která občas doručuje i nelegální, čili lépe zaplacené zboží. Jak jinak přežít v Artemidě, jediném městě na Měsíci, když nejste bohatý turista nebo výstřední milionář? Když si tu poctivě vyděláte sotva na jídlo? Když ani příležitostné

Obrázek podcastu Alias Grace

Alias Grace

OZNAČENÍ VRAŽEDKYNĚ JE CEJCH. ZATOČILO S NÍ PRÁVO NEPRÁVEM? Ve staré Kanadě se píše rok 1859 a původem irská služtička Grace Marksová sedí už šestnáctým rokem ve vězení za vraždu svého pána a jeho rozverné hospodyňky. Soud dospěl k přesvědčení, že Grace je oba ještě v d

Obrázek podcastu Mrtvou neměl nikdo rád

Mrtvou neměl nikdo rád

V luxusním ostravském bytě je nalezena mrtvá Irena Mauznerová, šestatřicetiletá inženýrka ekonomie, která na půl úvazku učí na místní průmyslovce. Atraktivní a díky staršímu manželovi i dobře zajištěná žena zřejmě ve svém okolí moc oblíbená nebyla. A příliš v oblibě ji

Obrázek podcastu Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (

Obrázek podcastu Produktivita bez starostí

Produktivita bez starostí

Domnievame sa, že produktivita sa spája len s tvrdou prácou. No čo ak ju možno dosiahnuť aj inak? Najsledovanejší expert na produktivitu Dr. Ali Abdaal odhalil ľahšiu a oveľa príjemnejšiu cestu k úspechu, ktorá nevychádza z disciplíny, ale z bezstarostnosti. Zistil, že

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 9

Hovory o józe a mystice č. 9

Jiří Vacek: Průvodce meditací na uvědomění si našeho božského Já. Autor nás svým slovem vede v meditaci k poznání našeho pravého Já. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Obrázek podcastu Atomové šelmy: Hřbitov

Atomové šelmy: Hřbitov

Po světě běhají atomové šelmy – zmutovaní lidé, pozůstatky poslední války – a ti, kdo atomové šílenství přežili bez mutací, se před nimi skrývají v krytech a opevněných městech. Nejpodivnějším z nich je Hřbitov, sídlo velekněžek Církve Jaderné bohyně. Pod základy Hřbit

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 48 - Iva Pazderková 07.06.2014

100 statečných - Host č. 48 - Iva Pazderková 07.06.2014

Hostem J. Pokorného - I. Pazderková (herečka, moderátorka a zpěvačka)

Obrázek podcastu Ostrovskij: Vlci a ovce

Ostrovskij: Vlci a ovce

Z obsáhlého komentáře Karla Palouše k původnímu 2LP albu "A.N.Ostrovskij Vlci a ovce", které vydal Supraphon v roce 1987 a které nyní vychází poprvé digitálně: ...Jaká je asi idea jeho (Ostrovského) vynikající komedie "Vlci a ovce". Na co útočí: na kariérismus, na moc p

Obrázek podcastu Seznam Evelíny B.

Seznam Evelíny B.

Román, který vychází ze skutečných událostí, poutavě zachycuje osud sestřenice Lídy Baarové, celé rodiny Babkových a jejich vily. Evelína, Zorka a Lída si v dětství sepisovaly úkoly a věřily, že pokud je všechny splní, v životě obstojí. Poválečná léta v Československu j

Obrázek podcastu Hodina modrých slonů

Hodina modrých slonů

Pohádkové vyprávění podle stejnojmenné knihy Oty Hofmana, ve kterém se společně s Vlastimilem Brodským dozvíme, jak Tomáš a Zuzanka dorazili na Vánoční ostrovy a objevili tam stádo modrých slonů, jak našli sloní oko a nakonec i to, jak jim oběma začali Vánoce...

Obrázek podcastu Nebožtík Nasredin

Nebožtík Nasredin

Pohádkový příběh na orientální motivy napsal Josef Kainar už v roce 1959. Zasadil ho do exotického prostředí, nebyl by to však Kainar, autor zřetelně satirického a politického myšlení, aby hlavní postavu taškáře Nasredina neobdařil rysy a vlastnostmi, jež byly známé a

Obrázek podcastu Dalskabáty, hříšná ves aneb Zapomenutý čert (1960)

Dalskabáty, hříšná ves aneb Zapomenutý čert (1960)

Dalskabáty, hříšná ves aneb Zapomenutý čert je pohádka, kterou Jan Drda napsal v roce 1960 jako komedii o 8 obrazech. Pohádková komedie o "počlověčeném" čertu, který začal pracovat a naučil se mít rád prosté a dobré obyvatele chudé vesničky. S jeho pomocí odhalí lidé ar