Úvod
Audioknihy
Umění a zábava
Supraphon vypravuje...7 ( Horníček, Konrád, Werich, Filipovský, Těsnohlídek, Preclík)

Audiokniha Supraphon vypravuje...7 ( Horníček, Konrád, Werich, Filipovský, Těsnohlídek, Preclík)

Prosím, jen vážně
V komedii Prosím, jen vážně z roku 1985 se Alena Vostrá věnuje svému mnohokrát zkoumanému tématu bezúčelného zahrávání si se životem.V roce 1985 natočila hru režisérka Jana Bezdíčková, do hlavních rolí obsadila například Milenu Steinmasslovou, Janu Paulovou, Františka N…

Hovory o józe a mystice č. 13
Přímá stezka k poznání sebe - 1.díl. Autor vysvětluje meditační postupy, které vedou bezprostředně k uvědomění si našeho pravého Já, kterým je vědomí Já jsem. Poté pojednává o důležitosti mistra a o správném vztahu k němu. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Na plnou hubu – Parádní desetiletí ve formuli 1
„Už předtím jsem obdržel nabídku, abych sesmolil pokračování Přežít a závodit, ale abych řekl pravdu, nic mě nenapadalo. Dokud jsem nedostal padáka…“ Oblíbený outsider mezi šéfy stájí F1 – a jak sám tvrdí, taky stařík s talentem mít v pravou chvíli nevhodné kecy – odkrý…

Lucemburská epopej I.
Jan Lucemburský se stává českým králem. Spisovatel a historik líčí jedno z nejslavnějších období našich dějin, kdy byla Praha centrem římské říše. „Cesta Lucemburků na český trůn nebyla jednoduchá a více než meče hovořila zpočátku diplomacie,“ píše Vlastimil Vondruška. …

Jedu dál
Proslulá oděvní výtvarnice je známá především svým haute couture pro manželky, sestry a dcery králů, emírů, šejchů a magnátů v zemích Perského zálivu. Její již druhá knihu přináší kromě vzpomínek na napínavou a dramatickou třicetiletou cestu z Českomoravské vrchoviny až…

Růže pro Algernon
Charlieho IQ 68 náhle vzrostlo na 185. Pomůže si? Pekařský pomocník Charlie Gordon je mentálně retardovaný, což nutně neznamená, že by si jako kdokoli jiný nechtěl v životě polepšit. A protože vyniká úžasnou motivací k učení, vybere si ho věda jako první lidskou bytost,…

Půl roku na útěku před smrtí
Když je člověku osmdesát, přemýšlí o světě mnohdy jinak. Kolik času ještě na zemi mám? Je tohle naposledy, kdy vidím moře? Co tu po mně zůstane? Jak to, že se stále necítím až tak stará? To jsou otázky, které si klade vypravěčka z povídky Půl roku na útěku před smrtí. A…

Čas opovržení
2. část Ságy o Zaklínači V čase opovržení ten, kdo je sám, musí zahynout. Druhá část legendární Sapkowského ságy o zaklínači Geraltovi a jeho sudbě - Ciri z Cintry. Svět zachvátily plameny běsnící války. Čarodějové intrikují a Ciri, prchající před smrtelným nebezpečím…

Sirotčinec slečny Peregrinové: MAPA DNÍ
Vždycky má smysl bojovat! Dospělejší a sebevědomější Jacob Portman se i se svými podivnými přáteli vrací tam, kde jeho příběh začal: na Floridu. Jak se jim podaří splynout se světem obyčejných lidí 21. století? Jejich odpočinek na pláži a poznávání místních krás naruší …

Vzplanutí
Nadpřirozený jev, zvláštní shoda okolností, nebo rafinovaná snaha zničit důkazy? To je případ, nad kterým kroutí hlavou i vyšetřovatel požárů. Najít odpovědi rozhodně nebude snadné. Poručík Tomáš Volf na novém působišti v Praze mezi nové kolegy zrovna nezapadl a na slož…

Krev na sněhu
Sedmdesátá léta v Oslu. Olav Johansen nedokáže jezdit autem pomalu, je měkký jako máslo, příliš snadno se zamilovává, v afektu ztrácí hlavu a je mizerný v matematice. Něco málo přečetl, ale moc toho neví a rozhodně nemá takové znalosti, které by byly k něčemu užitečné. …

Zabíjení
Název mluví za vše. Proč ho nějak okecávat… První samostatný román Štěpána Kopřivy, první česká akční sci-fi s psychopatickým masovým vrahem Kellerem v hlavní kladné roli, první dárek vaší milované babičce, pokud potřebujete urychleně dědit. Věřte nám, tohle je typická …

Citový život zvířat
Fascinující pohledy do zvířecí duše. Starostlivě pečující veverky, věrně milující krkavci, soucitné myšky a truchlící laně – také si tyto city spojujete jen s lidmi? Peter Wohlleben, lesník a autor mnoha bestsellerů, člověk s vášnivým zaujetím pro přírodu, vás opět přiv…

Z New Yorku do pekla a zpět
Prozaický debut Karla Fořta je syrovou a v mnohém autobiografickou výpovědí o životní cestě za svobodou a o hledání sebe sama. Autorovo alter ego - hrdina s přezdívkou Čeko - poodhaluje čtenáři odvrácenou tvář New Yorku. Je zasvěceným průvodcem newyorskou periferií. Drs…

Letní záhady
Se stoupající teplotou roste i potenciál zla. Od Cornwallu po Francouzskou riviéru, ať už na pozadí delfských chrámů nebo anglických venkovských sídel, nejslavnější postavy Agathy Christie vyřeší i ty nejsložitější záhady. Rozložte si lehátko a užijte si poslech povídek…

Babička
Zatímco většina herců se k hlavním rolím dopracuje dříve či později a poté spěje k postupnému útlumu, Jarmila Kurandová se ke své životní a zároveň poslední roli dostala ve věku osmdesáti let, a to v divadle i před kamerou a v rozhlasovém zpracování.V roce 1971 ztělesni…

Totální rauš
Komplexní studie drogové problematiky ve třetí říši, která je strhující jako thriller. Nacistické Německo pěstující fanatickou ideologii čistotné rasy, ducha i těla, udržovalo absurdní iluzi o své nadvládě především díky nebetyčné konzumaci povzbuzujících preparátů. Na …

Macbeth
Audiokniha Macbeth namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B1 pro středně pokročilé posluchače. Scotland in the eleventh century. Macbeth is a brave general, loyal to King Duncan and to Scotland. Until, that is, he meets three evil witches after a battle against Kin…

Lovci
Existuje napínavější hra než hon za poklady? Tim je vášnivý runner a sběrač kešek. Když se mu tedy jednoho dne naskytne příležitost zahrát si zatím největší hru tajemné společnosti GlobalGames, neváhá ani minutu a zúčastní se jí spolu se stovkou nejlepších lovců kešek v…

Lolita
Výstřední zpověď čtyřicátníka Humberta Humberta o jeho zničující erotické posedlosti kouzlem „nymfičky“ Dolores Hazeové vzbudila krátce po svém vzniku bouři odporu i nemístná očekávání, aby pak zajistila svému autorovi celosvětový věhlas. Postupně začala být chápána jak…

Autismus bez masky
>> „Číst tuto knihu bylo jako cítit se doma – neuvědomovala jsem si, jak moc jsem se maskovala.“ — spisovatelka Camilla Pang

Kočky od 311. peruti
Mohly obyčejné kočky zasáhnout do leteckých soubojů druhé světové války? Jasně že mohly! A dokonce zásadně! Hangáry v Honingtonu jsou základnou československých letců bojujících v Anglii proti Německu, ale také domovem dvou koček, Čertiny a Božky. Obě šelmičky si tu vce…

Opravdová láska
Co je to opravdová láska? Při svém pátrání po odpovědi na tuto otázku posbíral autor mnoho příhod, které mu vyprávěli nebo sepsali přátelé a věrní čtenáři. Jejich příběhy vykreslují lásku v nejrozličnějších podobách. Může to být hluboký cit, který přestojí veškeré nástr…

Buď sám sebou – jdi vlastní cestou
V této knížce najdete znovu cestu ke svému životu. Získáte chuť žít – a to není málo. Spolu nebudeme filozofovat, ale podáte si ruku se samotným životem. Jsme tady všichni na krátkou chvíli a byla by škoda stát celý život na nástupišti při čekání na ten „správný“ vlak. …