Audiokniha Sudety: Ztracený ráj

Cesty formana Šejtročka
Václav Čtvrtek je oblíbený zejména proto, že čerpá motivy svých pohádkových příběhů z lidové tvorby, plné tajemných figurek a nadpřirozených bytostí. Loupežník Rumcajs, Maková panenka, Křemílek a Vochomůrka, forman Šejtroček, vodník Čepeček a další postavičky patří do p…

Sherlock Holmes a Rudá věž
Doktor Watson stojí před vážným rozhodnutím: má svůj osud opět spojit se Sherlockem Holmesem, nebo zůstat u své lékařské praxe a vzpomínek na zesnulou manželku? Náhlé pozvání od přítele ze vznešeného rodu jej vytrhuje z přemítání a doktor vyjíždí na návštěvu do odlehlé…

České pohádky pro nejmenší
Pohádky vašeho dětství. Výběr z národních pohádek pro nejmenší. Jedenáct krásných klasických českých pohádek ze sbírky Pohádky pro maličké a Národní báchorky a pověsti. Zavzpomínejte s vašimi dětmi na pohádky vašeho dětství a poslechněte si příběhy Boženy Němcové, Frant…

Nexus
Príbeh o tom, ako informačné siete budujú aj rúcajú náš svet. Za posledných 100 000 rokov sme my, druh Homo sapiens, nahromadili obrovskú moc. Ale napriek všetkým svojim objavom, vynálezom a víťazstvám stojíme na prahu existenčnej krízy. Svet je na pokraji ekologického …

Toulky českou minulostí 901-950
Na počátku byla kniha Petra Hory – Hořejše „Toulky českou minulostí“. Pozoruhodný pokus o moderní, dokumentárně bohatý a čtenářsky přitažlivý výklad zásadních událostí českých dějin. Když přišel redaktor brněnského studia Českého rozhlasu Josef Veselý s nápadem vytvořit…

Síla lítosti
Non, rien de rien. Non, je ne regrette rien. Ne, ničeho. Ne, nelituji vůbec ničeho. … zpívá ve svém slavném šansonu Edith Piaf. Je ale vůbec možné ničeho nelitovat? Každý cítí lítost, vysvětluje Daniel H. Pink. Procesy lítosti jsou univerzální a zdravou součástí lidskéh…

Šírou tu zemi, zemi jedinou
150. výročí úmrtí Karla Hynka Máchy (zemřel 6.11. 1836) stalo se pro Violu a Pražské kulturní středisko důvodem ke společnému pořadu, který se konal v neděli večer 9. listopadu 1986 v Divadle Jiřího Wolkra v Praze pod názvem Šírou tu zemi, zemi jedinou. Stejnojmenná gra…

Pliaga
Nebolo človeka, ktorému by rok 1831 nezmenil život od základov. „Čo načne cholera, dokončia ľudia. Alebo naopak. Ľudská hlúposť cholere kosu ostrí. Ja už nejako dožijem. Vy si budete musieť zvykať na nový svet,“ povedal ustarostený otec synovi Zachariášovi. „Na svet, v …

Mademoiselle Coco a vůně lásky
Hledání parfému lásky. Paříž 1919. Coco Chanel se podařilo vybudovat úspěšný módní salon. Když však její milenec Boy Capel nečekaně zahyne při autonehodě, je úplně ochromená žalem. Teprve plán vytvořit na památku své lásky parfém jí dodá novou energii. Při hledání vhodn…

Až moc blízko
Mia je úspěšná psychoterapeutka s prosperující praxí, přesto neváhá všeho nechat, když se v telefonu ozve její dlouholetá přítelkyně Lysette a celá zoufalá ji prosí, aby hned přijela. Její kamarádka Sarah totiž spáchala sebevraždu skokem ze střechy parkovacího domu. Zůs…

Pomíkovy Pohádky pro Aničku 1
Milé maminky, také už vám z toho věčného vysvětlování proč by se „tohle mělo dělat“ a naopak „tohle nemělo dělat“ točí hlava? Tak si v klidu sedněte, a nechte to pro jednou na Pomíkovy. Užijte si klidnou hodinku, poslouchejte a bavte se. Pomík bude neopakovatelným způso…

Život víry 2024/04
Život víry 2024/04 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Pavel Kohl. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * „Přitahují mě problémové situace“ – rozhovor s Pavlem Plchotem Kazatel, během jehož …

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Hra o holčičku
Příběh Saši, bývalé novinářky, dnes profesorky na vysoké škole, a Roberta, německého lékaře se soukromou praxí, se odehrává střídavě v Čechách, Německu a Chorvatsku. Společnou láskou obou je Robertova dvanáctiletá dcera Kate, která žije se svou matkou v nové rodině. Sil…

Traxler: Život v rytmu swingu
Obsahuje dobové nahrávky s R. A. Dvorským, Arnoštem Kavkou, Inkou Zemánkovou, Sestrami Allanovými, Jiřinou Salačovou, Hanou Vítovou, Rudolfem Cortésem, Orchestrem Karla Vlacha a dalších Audiokniha o legendě českého swingu doplněná speciálním hudebním albem originálních…

Židovská Praha
Praha vděčí za svůj výjimečný ráz mimo jiné také tomu, že byla po staletí městem několika národů. Problematické, ale funkční a hlavně inspirativní soužití Čechů, Němců a Židů ukončila dramaticky až druhá světová válka. Ztráta tohoto mnohapolárního světa ubrala Praze čás…

Páni severu
„Vedl mě osud. Psal se rok osmistý sedmdesátý osmý, bylo mi jednadvacet let a věřil jsem, že jsem schopen dosáhnout svým mečem všeho na světě…“ Po vítězství v bitvě u Ethandunu má Uhtred z Bebbanburgu věru co slavit: šiky nepřátelských nájezdníků byly rozprášeny a Alfre…

Další příběhy Sherlocka Holmese
Další dva příběhy Sherlocka Holmese z rozhlasového archivu královehradeckého studia Českého rozhlasu. Novinka z archivu, která potěší nejen zanícené milovníky ikonických příběhů A.C.Doyla.

Proč máma pije?
Máma slaví devětatřicáté narozeniny. Před sebou má vidinu hrozivé budoucnosti plnou lidí, kteří ji zvou na kurzy jógy a večírky, kde každý prohlašuje, že se „líznul“ po skleničce vína. Ale máma nechce trávit čas tam, kde dobrou noc dávají ženy, které žijí JEN pro své dě…

Úplně jiný příběh
Smí mít muž zákona prázdniny? Na Severu? Když je vrah pořád o parník napřed? Policista by si neměl vybírat dovolenou, neboť ta mu zbytečně narušuje běžný pátrací režim. Na vlastní opálenou kůži to pozná stárnoucí pochybovač Gunnar Barbarotti, jemuž není souzeno si v živ…

Bitva o diamant
Příkoří? Odpálkuj ho a upaluj, co ti síly stačí! Jde o diamant! Ve dvou rozhádaných osadách pod horami na západě Ameriky se odehrává drama, jemuž hravě porozumí srdce každého malého sportovce nehledě na národnost. Jedenáctiletý Luke, člen týmu zdejších dětských nadšenců…

Veterinářka
Přežije mladá veterinářka na irském venkově? Jedině se smyslem pro humor! Prostě James Herriot v sukních! Ať už kastruje koně v Dublinu nebo odřezává rohy skotu na wicklowském venkově, zachraňuje zraněné kočky před podvraťáky nebo se potýká se zdrogovanými hlídacími psy…

Život víry 2022/05
Život víry 2022/05 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Daniel Zeman, Pavel Kohl a Bohdana Medřická. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Ukrajina: příběhy zoufalství a pomoci Jak čeští křesťané…

Frankenstein
Kdo vlastně byl tvůrce monstra, které čtenáře a diváky děsí již přes 200 let? S odpovědí na tuto otázku přichází studio Needles, jehož debutová audiokniha Solaris posbírala hned dvě ceny (cena Vinyla a Audiokniha roku 2014). Dramatizované zpracování nervydrásajícího pří…

Hlad bohů
Bohové se vracejí. A hladovějí po krvi a moci! Bájná dračí bohyně Lik-Rifa byla po staletém věznění osvobozena z magických okovů a nyní se svými poskvrněnými potomky – drakorozenými – spřádá krvelačné dobyvatelské plány. Orce pátrající po uneseném synovi zkříží cestu bý…