Audiokniha Strašidlo cantervillské

Být normální je na hovno
Co je to normální? Jsem normální? A vy? A kdokoliv z nás? Všichni jsme obklopeni institucemi, systémy a kulturními zvyklostmi, které vyžadují normálnost. Všichni si musíme vybudovat život a své vlastní já navzdory přísným soudcům zavedené teorie normality. Chci, abyste …

Jak na to, aby se nám děly samé dobré věci
Víte o tom, že vaše emoce a myšlenky mají přímý dopad na váš organismus, na vaše vnímání skutečnosti, a dokonce i na vaše vlastní geny? Jste si vědomi, že způsob, jakým řešíte konflikty, vás může předurčovat k úzkostem nebo depresím, tedy k nejčastějším nemocem 21. stol…

O písaní
Vedeli ste, že Stephen King si na písanie niektorých svojich textov ani nepamätá, pretože trpel závislosťou od drog a alkoholu? Že viackrát unikol smrti a zachránila ho len láska rodiny – a láska k príbehom? Že jeden z najúspešnejších a najbohatších spisovateľov na svet…

Obklopený idiotmi
Nie každý, komu nerozumiete, je nevyhnutne idiot. Prelomová metóda vám pomôže konečne porozumieť svojmu šéfovi, kolegom či životnému partnerovi, ba dokonca vlastným deťom. Máte pocit, že všade stretávate samých idiotov? Vytáčajú vás ľudia a máte pocit, že ich reakciám a…

Obchodní němčina A1 - B1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Němčina do práce/Obchodní němčina A1 -B1. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít v práci i při obchodním kontaktu se zahraničními partnery Kurz je založen na kontextovém…

Jóga vědomí slovem 6
Jóga vědomí slovem 6 - Audiokniha obsahuje nahrávky ze setkání jógy vědomí ve Vnitřním kruhu z ledna 2017. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Sloužil jsem v Gaze
O situaci v pásmu Gazy vám (často nevyžádaně) dovedou vyprávět zástupy lidí. Může ale někdo z nich říct, že tam byl? David Shorf ano. Kouč, marketér, hudebník a bývalý novinář strávil v řadách proslulé izraelské armády tři roky. A přestože si tam někdy připadal jako Šve…

Huna - Tajemství
V této audioknize se seznámíte se ztraceným a znovunalezeným učením, které havajští kahunové pojmenovali Huna - Tajemství. Dozvíte se jakým způsobem můžete navýšit svou vitální energii, jak pomocí této energie léčit a jak účinně dosahovat všech cílů, na které se zaměřít…

Sestry
V květnu 1993 se začínající policista Martin Servaz účastní vyšetřování dvojnásobné vraždy. V lesích jsou nalezena těla dvou sester oděných v šatech k prvnímu svatému přijímání. Místo činu nápadně připomíná scénu z knihy Erika Langa, známého autora thrillerů, kterého se…

Na volné noze
„V knize Na volné noze nenajdete bulšit a la ‚jděte za svým snem a uspějete‘, ale jen spoustu praktických rad. Vidím na ní jedinou chybu: že vyšla až teď, když jsem ji potřeboval před deseti lety. Kolik zbytečných starostí by mi mohla ušetřit!“ — Michal Kašpárek, šéfred…

Hovoří dirigent Zdeněk Košler
90. výročí narození významného českého dirigenta Zdeňka Košlera (1928-1995) připomínáme rozhlasovým rozhovorem z roku 1978 "Zdeňku Košlerovi k padesátinám" s řadou hudebních ukázek. O práci dirigenta hovoří se Zdeňkem Košlerem Karel Mlejnek. Zdeněk Košler se narodil 26.…

O poklad Ciboly
Brány se otevřely a lidstvo znovu zachvátila kolonizační horečka… Po událostech s mimozemskou protomolekulou a otevření prstencových bran mají lidé na dosah tisíc neobydlených světů. Do vesmírného pohraničí proudí osadníci hledající nový život – nebo prchající před tím …

…stačilo jen říct Jáchymov
Dřina a ponižování v uranových dolech. Miroslav Hampl byl vězněm v uranových dolech. Odnesl si odtamtud podlomené zdraví a dě-sivé zážitky. Ty nevymazala ani Cena Paměti národa. „V dětství jsem miloval vůni hlíny, s kluky jsme se brouzdali v nedalekém potoce. Teď mi hlí…

David Hecl: Mluví k vám kapitán
Ještě teď, když si na to celé vzpomenu, mi naskakuje husí kůže. Doma v Dubaji jsem si na telefonu nařídil několik budíků, abych nezaspal. Nakonec jsem je ani nepotřeboval, protože jsem se celou noc převaloval a nemohl se dočkat. Když jsme se v Praze blížili k zemi, všim…

Kosmonauti na pokraji smrti
Od Gagarinova letu se stali kosmonauti nefalšovanými hrdiny doby, ovšem málokdo domýšlel rizika, která podstupují – dokud se neobjevily zprávy o mimořádných potížích během jejich výprav, což obě velmoci studené války nerady přiznávaly. Tito lidé vstupovali na půdu napro…

Děti Duny
Potomci božského otce zdědili nejen jeho schopnosti, ale i vizi budoucnosti... Paul Atreides, spasitel Duny, zmizí v poušti a za sebou zanechává Arrakis ve stavu, který jen zčásti odpovídá jeho představám – v pustině se sice objevuje stále víc zeleně, ale bují také kněž…

Jak žít a vyhnout se syndromu vyhoření
Jak vystoupit z bludného kruhu vyčerpání? Syndrom vyhoření je stav naprostého fyzického a duševního vyčerpání s možnými vážnými zdravotními důsledky. Tuto knihu napsal známý psychiatr MUDr. Radkin Honzák pro lidi, kteří jsou pod silným tlakem stresorů a mohli by se kand…

Volání o pomoc
Madison Harperová se vrací do Lost Creek a s pomocí Natea Monroea hledá odpověď na řadu otázek: Kdo ji dostal do vězení za zločin, který nespáchala? Co se stalo s jejím synem? A kdo zabil její bývalou přítelkyni? K tomu se přidá smrt místní dívky, z jejíž sebevraždy se …

18. Norština - cestovní konverzace
18. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Meditace 1
Meditace uvolní vnitřní napětí nasbírané během života. Zaposlouchejte se do slov doprovázených hudbou, jež vás povedou do vlastního nitra, kde budete moci následně pracovat sami na sobě. Za života se setkáváte s mnohými lidmi a komunikací s nimi se učíte „životu“. Medit…

Skoncovat s Eddym B.
Syrové a drsné svědectví o chudobě a jinakosti. Drsné svědectví o strastiplném dětství v chudé rodině na francouzské vesnici. Eddy je gay, a rodina i širší komunita jím proto opovrhuje. Román, který vyvolal ve Francii literární senzaci, byl přeložen do více než dvaceti…

Atomové návyky
Nezáleží na tom, co přesně chcete změnit, Atomové návyky vám s tím pomohou. James Clear, jehož blog čte měsíčně milion čtenářů, vydestiloval to nejlepší z biologie, psychologie a neurověd, aby vás naučil dosáhnout cílů. Pomocí drobných každodenních kroků – stačí 1% změn…

Všechny cesty vedou do Santiaga
Pouť do Santiaga mi v osmnácti letech změnila život a já si slíbil jednu věc: až se budu potřebovat s něčím vyrovnat, vydám se na camino znovu. Teď nastal ten čas. Náš vlak zastavil na nádraží ve francouzském Saint Jean Pied de Port a já vystupuji ven v obklopení poutní…

Jako chlapce by mě zastřelili
V rozhlasovém cyklu Osudy se setkáme s paní Jaroslavou Skleničkovou, rozenou Suchánkovou, která byla v červnu 1942 jako čerstvě šestnáctiletá dívka z Lidic úředně uznána dospělou ženou a po likvidaci obce nacisty coby odplaty za smrt protektora Heydricha poslána se svou…

Angličtina – Vlastnosti pro začátečníky A1, A2
Pro vyjadřování na úrovni potřebujete znát slovní zásobu popisující vlastnosti. Pokud patříte mezi začátečníky (i ty věčné ) nebo mírně pokročilé, a chcete si své dosavadní znalosti procvičit a rozšířit trochu jinak, je tento kurz vhodný právě pro vás. Ke každému slo…