Humoristické povídky
Humoristické povídky Miloslava Švandrlíka v podání Jiřího Lábuse, Pavla Zedníčka, Norberta Lichého a Arnošta Goldflama. S úsměvem jde všechno líp! Zaručeným receptem na dobrou náladu je poslech veselých příběhů z pera "mistra českého humoru". Spisovatel Miloslav Švandr…

The Adventures of Tom Sawyer
Audiokniha The Adventures of Tom Sawyer namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň A2 pro mírně pokročilé posluchače. Meet Tom Sawyer, a boy with a good heart who’s always in trouble with everyone: at home, in school and in church. With his best friends, Joe, Ben and H…

Zlatovláska
Jedna z klasických nedělních pohádek Karla Jaromíra Erbena, které si - v režii Karla Weinlicha - oblíbilo několik generací posluchačů...Osoby a obsazení: kořenářka (Světla Amortová), král (Martin Růžek), Jiřík (Jiří Plachý), Zlatovláska (Miroslava Hozová), Zlatovlásčin …

Pád nebes
Není to sice nejvyšší hora Evropy, ale prý je nejkrásnější. Poslední vrchol Alp, jenž v polovině 50. a 60. let 19. století ještě nebyl pokořen, provokoval a přitahoval horolezce, kteří se ho pokoušeli zdolat. Reinhold Messner líčí „boj o Matterhorn“ z roku 1865 – soupeř…

Barvíř na penzi
Barvíř na penzi byl okraden svou o dvacet let mladší manželkou a mladým sousedem. Oba mladí lidé, zdá se, uprchli. Barvíř najme Sherlocka, aby oba vypátral, netuší však, jakým směrem se pátrání stočí. Jiří Tomek jako Sherlock Holmes a Jaroslav Kuneš v roli Watsona.

Mládek: Zápisky šílencovy (Trilogie úterý, Moje rodina)
Ivan Mládek, hudebník, zpěvák, textař a malíř amatér, je také autorem několika vyprávění z vlastního života. Tak jako v malířství je Mládek fascinován vlastním objevem zákonu obrácené perspektivy, kdy věci blízké jsou malinké a vzdálené obrovské, tak i ve vyprávění se z…

Malinský: Ptáčkoviny
Veselé pohádky z ptačí říše Zbyňka Malinského, které převyprávěl Rudolf Hrušínský.

České pohádky Karla Jaromíra Erbena
Karel Jaromír Erben, jeden z našich předních pohádkářů a také sběratelů lidové slovesnosti, zaznamenával pohádkové příběhy, které si vyprávěli lidé na venkově. Vyprávěli mu je pastýři, ženy na polích, požádal i své přátele, aby mu pomáhali sbírat lidové příběhy, pohádky…

Šrámek: Splav
Původní album XM 60034 "Fráňa Šrámek Splav" vydal Supraphon v roce 1966 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Trápím se, trápím, myslím si, kde bych tě nejraději potkal. Ulice střídám, parky a nábřeží, bojím se krásných lží. Bojím se lesa. V poledním lese kdo miluje,…

Hlavně o mamince...
"Když jsem si vzpomněl, co mi maminka vykládala o svém dětství, o životě v městečku nedaleko Lvova.... Sotva jsem o tom začal psát, najednou se to začalo hrnout. Motor fantazie se spustil a byla z toho knížka povídek s názvem Hlavně o mamince.Autorské čtení: Arnošt Gold…

50 nejznámějších bajek
Nejznámější bajky v interpretaci oblíbených českých herců Krátké pohádkové příběhy ze zvířecí říše obsahující užitečné ponaučení. Převyprávěné bajky Ezopa, La Fontaina a Krylova jsou přístupné i nejmladším posluchačům předškolního věku, mohou být zdrojem poučení i pro …

Hlasy mých otců
Třetí, poslední díl historické trilogie líčící osudy několika generací autorčiných předků.

Setkání v Canterbury
Skvěle obsazená adaptace dvou Canterburských povídek. Autor dramatizace Jaromír Ptáček si z rozsáhlého souboru dvaceti šesti povídek vybral dvě - vyprávění ženy z Bathu o rytíři, který má za úkol zjistit, po čem ženy nejvíc touží, a lodníkův příběh o bohatém obchodníkov…

Malé experimenty
>> „Malé experimenty bez váhání řadím mezi nejlepší knihy o produktivitě, jaké jsem kdy četl.“ — Ryder Carroll, tvůrce metody bullet journal << >> Úplně jsem si zamiloval tuto hlubokou, a přitom tak praktickou knihu. — Oliver Burkeman, autor knihy Čtyři tisíce týdnů

Radúz a Mahulena
Julius Zeyer (1841 – 1901) se proslavil nejen svými romány, ale také pohádkovým romantickým dramatem, Radúz a Mahulena. Toto dílo bylo mnohokrát zpracováno, na divadle, v rozhlase, i pro film. AudioStory nově natočilo tento příběh plný lásky a vášní pro současnou genera…

Prokrastinace - odklad, který mrzí…
David Gruber se zabývá bojem s prokrastinací celou svou kariéru. Více než třicet let zkoumá, školí, radí, popularizuje, pomáhá řadě lidí. V začátcích jeho kariéry se slovo „prokrastinace“ u nás nepoužívalo, David Gruber tehdy zpopularizoval totéž pod pojmem „metoda P-N-…

Nepřítel lidu
Přestože Ibsenova hra vznikla před bezmála sty lety, je v mnohém stále překvapivě aktuální. Politické drama Nepřítel lidu napsal Henrik Ibsen v roce 1882 již jako světově známý autor. Na příběhu lékaře Stockmanna, který se marně snaží poukázat na závadnost vody v místní…

Život víry 2021/2
Život víry 2021/2 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Štěpán Matuška, Lucie Endlicherová, Bohdana Medřická, Ondřej Medřický. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma – Najít Boží směrovky Jak slyšet B…

Špalíček pohádek a říkadel
Špalíček pohádek a říkadel - audiokniha obsahuje klasické oblíbené pohádky pro ty nejmenší. V této audioknize na děti čekají jejich první oblíbené pohádky (O perníkové chaloupce, O Červené karkulce, O Palečkovi…) a nejznámější lidová říkadla, básničky a písničky (Šel Ja…

Obyčejný život (2019)
Trilogie Hordubal - Povětroň - Obyčejný život prozaika, žurnalisty, dramatika, esejisty, překladatele a kritika Karla Čapka (1890-1938) představuje bezesporu jeden z uměleckých vrcholů autorovy tvorby. Třetí díl trilogie, román Obyčejný život, vyšel roku 1934 a patří k …

Nepromarni svůj život
Nikdy není pozdě začít žít! Autor dává posluchačům odvahu žít, aby po sobě mohli nechat ve světě stopu, která ho promění ve světlejší, vřelejší a lidštější místo pro všechny. Jak najít odvahu žít svůj život, vymanit se z pasivity, přestat svůj život marnit a vzít ho do …

O chytré kmotře lišce
Četba ze známé dětské knížky malíře Josefa Lady zpracovává příběh chytré lištičky, kterou myslivcova dcerka naučí mluvit lidskou řečí. Liška využívá své dovednosti, sama si pak například telefonem objednává kýty šunky a přelstí všechny uzenáře v dalekém okolí...Čte: Zde…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…