Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Stehy

Audiokniha Stehy

Délka:

6 hod 5 min

Čte:

Anežka Šťastná

Vydavatel:

Tembr

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Život na Mississippi

Život na Mississippi

"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární

Obrázek podcastu Španielčina pre pokročilých B2

Španielčina pre pokročilých B2

Ďakujeme za váš záujem o kurz Španielčina – slovná zásoba pre pokročilých B2. Kurz je určený pre pokročilých používateľov. Jeho pomocou si rozšírite pokročilejšiu slovnú zásobu a upevníte alebo rozšírite si svoje vedomosti o zložitejšie gramatické témy. Kurz je založený

Obrázek podcastu V chrámu tělesnosti

V chrámu tělesnosti

Podivuhodná bohoslužba v chrámu našeho těla a příbytku duše. S pomocí vizualizace, hlubokého dechu a hudby stoupáme od nejnižších úrovní k nejvyšším, od hutných vitálních základů naší existence až k těm nejjemnějším spojením s vyšším Já a prožitku Jednoty. Prastaré uče

Obrázek podcastu Jak jsem vyhrál válku

Jak jsem vyhrál válku

Nesmrtelný válečný román, ve kterém bere válku vážně snad jen jeho hlavní protagonista, poručík britské spojenecké armády Ernest Goodbody. Donkichotský poctivec, účetní Goodbody, shodou komických náhod a díky své snaze plnit všechny předpisy a zachovat si neochvějnou mo

Obrázek podcastu …stačilo jen říct Jáchymov

…stačilo jen říct Jáchymov

Dřina a ponižování v uranových dolech. Miroslav Hampl byl vězněm v uranových dolech. Odnesl si odtamtud podlomené zdraví a dě-sivé zážitky. Ty nevymazala ani Cena Paměti národa. „V dětství jsem miloval vůni hlíny, s kluky jsme se brouzdali v nedalekém potoce. Teď mi hlí

Obrázek podcastu Metóda Wima Hofa

Metóda Wima Hofa

Jediná kniha priamo od Wima Hofa „Dokážete doslova nemožné. Môžete prekonať chorobu, zlepšiť si psychické zdravie aj fyzický výkon, dokonca dostať pod kontrolu vlastnú fyziológiu. Zvládnete každú stresovú situáciu.“ Wim Hof, prezývaný Ľadový muž, je držiteľ viacerých sv

Obrázek podcastu Saint-Just: krvavý démon Francouzské revoluce

Saint-Just: krvavý démon Francouzské revoluce

Novinář a badatel Vladimír Vokál připravil životopis možná nejkontroverznější postavy Francouzské revoluce, jednoho z vůdců éry teroru – Saint-Justa. Slavný Michelet jej nazval archandělem smrti. Jeden z nejmladších jakobínských vůdců byl plný rozporů. Až do krajních me

Obrázek podcastu Přemyslovská epopej II. Jednooký král

Přemyslovská epopej II. Jednooký král

Druhá část čtyřdílné románové fresky o životě posledních přemyslovských králů. Přemyslu I. Otakarovi se po letech obratné diplomacie i bojů podaří získat Zlatou bulu sicilskou, čímž stvrdil nárok na dědičnou vládu svého syna. "Jednooký král" Václav I. (o oko přišel v ml

Obrázek podcastu Pět neděl v balónu

Pět neděl v balónu

Pět neděl v balonu je prvním románem Julese Verna. Ličí dobrodružství vynálezce polořiditelného balonu doktora Fergussona, který se spolu se svými přáteli odvážil přeletět za pět týdnů africkou pevninu od Zanzibaru až po Senegal, takřka k západnímu pobřeží Afriky. Drama

Obrázek podcastu Ussurijským krajem

Ussurijským krajem

První část slavné dilogie (která pokračuje románem Děrsu Uzala) vypráví o dvou expedicích, jež v letech 1902 a 1906 podnikl ruský cestovatel a spisovatel Vladimir Arseňjev. Již během první výpravy se autor seznámil s domorodým lovcem a stopařem Děrsuem z rodu Uzala. Oba

Obrázek podcastu Kriegel: Voják a lékař komunismu

Kriegel: Voják a lékař komunismu

Žádný člověk není černobílý. Kdo je František Kriegel? Lékař, který nepodepsal moskevský protokol, nebo i zapálený komunista, co ani jako disident nepřestal věřit v komunistické ideály? František Kriegel je dnes většinou znám pouze jako člověk, který jediný v srpnu 19

Obrázek podcastu Moc a sláva

Moc a sláva

Děj se odehrává v Mexiku v první třetině 20. století, v době tvrdého pronásledování katolické církve. Kostely jsou zavřeny, biskupové a kněží vyhnáni nebo popraveni. Sloužení mše a udělování svátostí se stávají hrdelním zločinem. Před revoluční mocí prchá poslední kněz.

Obrázek podcastu Business Risk Buster Intervenes 9

Business Risk Buster Intervenes 9

Do you run a business? Then you have to hear this true story! Every entrepreneur wants to be successful, but even a seemingly small mistake can sometimes cause big trouble. The ninth part takes place in a restaurant, leased by a recently divorced businesswoman who want

Obrázek podcastu Děrsu Uzala

Děrsu Uzala

Slavný dobrodružný cestopis líčí výpravu zkoumající neprobádaná zákoutí ruského Dálného východu, na niž se v roce 1907 vydal cestovatel a spisovatel Vladimir Arseňjev. Kniha je věnována především domorodému průvodci expedice, goldskému lovci a stopaři Děrsuovi z rodu Uz

Obrázek podcastu Kytice

Kytice

Z pokladnice rozmanitých národních pověstí vznikly působivé veršované skladby baladického rázu. Výrazovými prostředky i svou stavbou získaly Erbenovy balady dramatický ráz. A také tím získaly srdce mnohých čtenářů a posluchačů.

Obrázek podcastu Meditační promluvy 1 - Sestup Ducha Svatého

Meditační promluvy 1 - Sestup Ducha Svatého

Spojení átmavičáry a vnitřní pránájámy rozšířené o vnitřní dýchání sušumnou. Záznam živé meditace ze svatodušního pondělí 28. 5. z meditačního semináře Jiřího Vacka na Morávce 2007. Nejde o studiovou nahrávku.

Obrázek podcastu Siddhartha

Siddhartha

Povídka Siddhárta nese podtitul "indická báseň" a vypráví příběh bráhmanského syna Siddhárthy odehrávající se ve starověké Indii v době Buddhových časů. Siddhártha spolu se svým společníkem Góvindou opouští svůj domov a vydává se na náročnou a stratiplnou cestu hledat s

Obrázek podcastu Paddington se zabydluje

Paddington se zabydluje

Paddington, medvídek z nejtemnějšího Peru, se spokojeně zabydluje u rodiny Fouskových v Londýně. Svými ztřeštěnými nápady mnohdy převrátí celý dům vzhůru nohama a Fouskovi se nestačí divit. Medvídek se totiž mimo jiné pustí do fotografování, vymaluje si pokoj, uspořádá

Obrázek podcastu Národní umělec Václav Vydra 100 let

Národní umělec Václav Vydra 100 let

Původní LP album 0 18 1850 "Národní umělec Václav Vydra 100 let" vydal Supraphon v roce 1975 - nyní titul s úryvky z tvorby VÁCLAVA VYDRY(*29.4.1876 - 7.4.1953) vychází poprvé digitálně.

Obrázek podcastu Detektivní povídky Edgara Wallace

Detektivní povídky Edgara Wallace

Zločinecký mozek - Ivan Trojan jako inspektor John G. Reeder a jedna wallaceovka navíc: Honba za pokladem s Davidem Viktorou.Inspektora Reedera stvořil nejplodnější detektivní autor všech dob, Edgar Wallace, který sám prožil osud hodný svých pozdějších hrdinů. Nevěděl p

Obrázek podcastu Svatý Xaverius

Svatý Xaverius

Ve svých prózách čerpal Arbes hojně náměty ze současného pražského života, do nichž prolínal autobiografické zážitky. Měl rád tajemné příběhy a dílo E. A. Poea. Byl to však zároveň neobyčejně racionální člověk, který se zajímal o techniku a o nejnovější vědecké objevy.

Obrázek podcastu Meditační promluvy 4 - Cesta k přirozenému samádhi

Meditační promluvy 4 - Cesta k přirozenému samádhi

Promluvy k praxi z meditačního retreatu na Padma Farmě 2009.

Obrázek podcastu Percy Jackson - Prokletí Titánů

Percy Jackson - Prokletí Titánů

Že mám moc po svém otci, bohu moří Poseidónovi, už víš... Že patřím do Tábora polokrevných, už taky víš... Ale na spoustu otázek neznám odpovědi ani já. Kam se poděla bohyně Artemis? Jaké nebezpečné a záhadné příšeře byla na stopě? Mám na sebe vzít děsivé Titánovo prokl

Obrázek podcastu Wintonovy děti - Otto Pick

Wintonovy děti - Otto Pick

„Není-li to nemožné, musí existovat způsob, jak to udělat.“ Sir Nicholas Winton. V roce 1939 zorganizoval Sir Nicholas Winton záchrannou akci, během které se mu podařilo zachránit 669 českých dětí z nacisty okupovaného Československa. Jedním ze zachráněných dětí byl tak

Obrázek podcastu Dr. No

Dr. No

Bond, James Bond. Bond, vyslaný M, aby vyšetřil záhadné zmizení šéfa jamajské stanice MI6, očekával dovolenou na slunci. Když však v hotelovém pokoji objeví smrtící stonožku, je po dovolené. James Bond, vyslaný M, aby vyšetřil záhadné zmizení šéfa jamajské stanice MI6,