Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Staré řecké báje a pověsti pro malé děti

Audiokniha Staré řecké báje a pověsti pro malé děti

Délka:

1 hod 52 min

Čte:

Ivana Milbachová

Vydavatel:

Edika

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Hlad

Hlad

"Dvojitá porcia temnej imaginácie Jozefa Kariku vychádza ako dvoj-audiokniha Hlad/Smäd. Každá z audiokníh ponúka samostatný zážitok, no pri čítaní oboch nadobúda príbeh nové významové vrstvy. Neprirodzene vysoký muž s kufrom, v ktorom sa ukrývajú tie najhoršie nočné mor

Obrázek podcastu Klekner

Klekner

Můj přítel Klekner byl už od dětských let podivínský chlapec, a proto ho jeho vrstevníci nepřijali mezi sebe. To byl asi ten pravý důvod, proč jsem k němu přilnul já. Získal jsem si jeho důvěru a prožil s ním nezapomenutelné chvilky. Dospěli jsme spolu ke zvláštnímu poz

Obrázek podcastu Robinson Crusoe

Robinson Crusoe

{'cs': 'Zdaleka nejúspěšnějším dílem Daniela Defoe je Robinson Crusoe, vydaný poprvé v roce 1719 pod titulem Robinson Crusoe, námořník z Yorku, jeho život a neobyčejná dobrodružství. Předpokládá se, že předobrazem Robinsona byl skotský námořník Alexandr Selkirk, který s

Obrázek podcastu Ozvěny malých scén 1

Ozvěny malých scén 1

Komentář k původním LP 1218 0478: Když jsem byl vyzván, abych po dokončení mladofrontovní populárně vědecké publikace Proměny malých scén (Máj 1983) vypracoval pro Supraphon jakési její zvukové pokračování či zvukový "pandán", považoval jsem to zprvu za jedinečnou příle

Obrázek podcastu Vím, že máš duši

Vím, že máš duši

Ty nejúžasnější automobily, letadla, ponorky, raketoplány a další technické výtvory mají podle autora jedno společné: za každým z nich stojí vizionářský inženýr či nadšený konstruktér, který svému stroji vdechl "duši", ať už šlo o luxusní vůz Rolls-Royce Phantom, letadl

Obrázek podcastu Jak si lidé hrají

Jak si lidé hrají

Přestaňme hrát hry, začněme autenticky žít! Když kniha Jak si lidé hrají vyšla před bezmála padesáti lety poprvé, stala se revolučním psychologickým textem, umožňujícím porozumět tomu, co se skutečně děje mezi lidmi během základních sociálních interakcí. Všichni hraje

Obrázek podcastu Mizení

Mizení

Tomáš Volf řeší nejotřesnější případ své kariéry. Na opuštěném statku zemře v den výročí Hitlerova narození několik lidí. Jde o zločin s rasistickým podtextem, nebo o snahu vytvořit falešnou stopu? Na dětské krizové centrum zazvoní uprostřed noci dezorientovaný chlapec.

Obrázek podcastu Pán čarodějů

Pán čarodějů

Pokračování úspěšného fantasy románu Petry Slovákové Střípky času vychází konečně i jako audiokniha! Jana společně s Petrem dokázali porazit obávaného čaroděje Mabroka a těšili se na společnou budoucnost. Nic ale není tak snadné, jak si oba představovali. Svými činy dal

Obrázek podcastu Spasitel Duny

Spasitel Duny

Strhující příběh plný intrik představuje souboj člověka s nezvratným osudem Dvanáct let uplynulo od vítězství Paula Atreida a jeho pouštních fremenů nad Harkoneny na Duně a ovládnutí imperiálního trůnu. Z planety Arrakis se stalo centrum moci a ze všech koutů sem poutní

Obrázek podcastu Čtyři dohody

Čtyři dohody

Kniha moudrosti starých Toltéků. Praktický průvodce osobní svobodou. Ve Čtyřech dohodách don Miguel Ruiz odhaluje zdroj našich limitujících myšlenek, které nás okrádají o radost a přinášejí zbytečné utrpení. Kniha Čtyři dohody vychází ze staré moudrosti Toltéků a nabízí

Obrázek podcastu VIGIL

VIGIL

Úžasný objav! Jedna pilulka nahradí 9 hodín spánku. Budúcnosť patrí tým, ktorí nepotrebujú spať. Budúcnosť patrí Vigilom. Martha sa stáva jedným z prvých Vigilov. Dostáva sa do spoločnosti ľudí, ktorí majú všetok čas sveta. Zvláda tak množstvo činností, na ktoré nebol p

Obrázek podcastu Slavné případy Sherlocka Holmese 7

Slavné případy Sherlocka Holmese 7

Proslulý Sherlock Holmes a jeho věrný přítel dr. Watson pátrají v opatství po zmizelém synovi bohatého vévody.

Obrázek podcastu Denník Anny Frankovej

Denník Anny Frankovej

Úplné vydanie najznámejšieho denníka na svete pod záštitou Nadácie Anny Frankovej. Je len pár kníh, ktoré majú takú obrovskú výpovednú hodnotu a emocionálny náboj ako denník trinásťročnej Anny Frankovej, ktorá sa spolu s rodinou počas druhej svetovej vojny dva roky ukrý

Obrázek podcastu Pan Spencer

Pan Spencer

{'cs': 'Byl nádherný, starší a měl tu nejhorší pověst v celé Anglii. Z toho, jak se na mě díval, mi běhal mráz po zádech. \nPoprvé jsme se potkali na svatbě, kde za mnou vyšel ven a políbil mě. \nPodruhé skončilo naše setkání obrovskou hádkou, při které jsem ho vyhodila

Obrázek podcastu Sirotčinec slečny Peregrinové: Knihovna duší

Sirotčinec slečny Peregrinové: Knihovna duší

Nikdy to nebyl jenom příběh – stal se mým životem. Na nebezpečné výpravě za osvobozením svých druhů potkávají Jacob a Emma další laskavé i kruté podivné, poznávají zradu, nebezpečí závislosti, závist i chorobnou touhu po moci. Pokud se jim podaří své přátele zachránit,

Obrázek podcastu Africká sopka

Africká sopka

Jiří Pobuda vypráví Ervínův dobrodružný příběh z východoafrického prostředí. Přibližuje nám napínavé putování farmáře Jeffa a mladé výzkumnice Margot africkou divočinou, kde si za dramatických okolností osvojí opuštěnou opičku Mindu. Pověrčiví domorodí Jaluové vytrvale

Obrázek podcastu Na plnou hubu – Parádní desetiletí ve formuli 1

Na plnou hubu – Parádní desetiletí ve formuli 1

„Už předtím jsem obdržel nabídku, abych sesmolil pokračování Přežít a závodit, ale abych řekl pravdu, nic mě nenapadalo. Dokud jsem nedostal padáka…“ Oblíbený outsider mezi šéfy stájí F1 – a jak sám tvrdí, taky stařík s talentem mít v pravou chvíli nevhodné kecy – odkrý

Obrázek podcastu Evženie Grandetová

Evženie Grandetová

Evženie Grandetová je jedno z vrcholných děl Honoré de Balzaca. Román, který poprvé vyšel v roce 1833, vypráví příběh o moci peněz. Hlavními hrdiny jsou novodobý Harpagon - Grandet, o jehož skutečném bohatství neví ani jeho vlastní rodina, a jeho dcera Evženie, která je

Obrázek podcastu Jak se stát nikým: Probuzení pro skeptiky

Jak se stát nikým: Probuzení pro skeptiky

„Model světa je lepší mít v cajku“ Jak funguje naše mysl, jak se zbavit úzkostí a nejistot? Jednou z cest jsou „mimořádné“ stavy vědomí, například meditace. Kniha Jiřího Charváta je nejen poučením, ale přináší i pochopení a úlevu. Chcete pochopit, jak se tvoří naše „já“

Obrázek podcastu Konec nylonového věku

Konec nylonového věku

Marná sláva, je konec swingování. A milování… Je s podivem, že se ten bál v Reprezentačním domě vůbec koná. Byť ho pořádá pražský Americký ústav a všude se blýskají taftové róby, datum napovídá, že tímhle plesem marnosti se uzavírá krátká epizoda znovunabyté svobody. V

Obrázek podcastu Dalajlamova kočka a umění příst

Dalajlamova kočka a umění příst

Než dalajlama odjede na přednáškové turné do Ameriky, uloží své milované kočce Jesce (JSK, Její Svatosti Kočce) určitý úkol: objevit pravou příčinu štěstí. Plnění úkolu zavede kočku do netušených dobrodružství! Napínavá honička ulicemi McLeod Gandže ji dovede k nečekané

Obrázek podcastu Mucholapka

Mucholapka

Od vraždy Cley Petresku ubehol presne rok. Opäť bolo leto, opäť boli prázdniny a ľudia sa tešili na dovolenky a zaslúžený oddych pri vode. Na oddelení vrážd sa nikto netešil a odniesť dovolenkový lístok šéfovi sa každý bál. Naozaj vtedy nebol vhodný čas na záhaľku, prác

Obrázek podcastu Síla psa

Síla psa

Takhle silný ničí ty slabé. I jeho už má ale v merku mstitel… Přinejmenším od dob Steinbeckova Na východ od ráje se v Americe ví, že když spolu hospodaří dva bratři jako oheň a voda, žije se jim hůř než cizím. Platí to i v roce 1924 v srdci drsné Montany, kdy sourozenců

Obrázek podcastu Marta Jandová – Best Of

Marta Jandová – Best Of

Populární zpěvačka Marta Jandová začala s padesátými narozeninami tak trochu bilancovat. Vznikla tak velmi osobní zpověď. Probírala se starými dopisy, fotkami, a v hlavě se jí roztančily vzpomínky. Někdy pro ni bylo až neuvěřitelně těžké vrátit se v myšlenkách na místa