Audiokniha Staré řecké báje a pověsti 9

Tatínek píše paměti
Buďte teď pěkně potichu, protože tatínek vám dnes začne vyprávět své paměti. Věříme, že mnozí z vás při poslechu zamyšleně vykřiknou: To byl ale mumin! Nebo: Toto je opravdový život! Než potkal maminku, než měl rodinu, žil tatínek život plný dobrodružství. Svůj příběh v…

Zrada
NĚKDO SE SNAŽÍ ROZPOUTAT VÁLKU – JENŽE MU DO CESTY VSTOUPIL Od doby, kdy Dan Raglan (alias Angličan) sloužil ve francouzské cizinecké legii, uplynulo už mnoho let, ale pouta vytvořená v nepřízni osudu jsou nezlomná. Když jeden z jeho spolubojovníků zavolá o pomoc, Ragl…

Strakaté uši a sušení padouši
Všude kolem pravěk. A do toho je navíc nutno polidštit ufony. Přesněji řečeno flufóny… V místech, kde se jednou budou rozkládat Čechy, se u paty budoucí bájné hory Blaník usadil kmen Strakatých uší vedený šamanem Tě pérem. Jeho zvídavá omladina zastoupená holkou Sojkou …

Horníček: Hovory H
Miroslav Horníček byl člověkem, u něhož se obvykle k podstatnému jménu osobnost přidává přívlastek renesanční. Byl skvělým hercem, ač herectví nestudoval, napsal řadu knížek i divadelních her, aniž se považoval za spisovatele či dramatika, šest let byl hereckým partnere…

Dva
Tragikomedie Dva (1979, původní název Paganini a Frištenský) se odehrává v prostředí psychiatrické léčebny během posledních dnů druhé světové války. Dva pacienti, z nichž jeden se považuje za slavného houslistu Paganiniho a druhý za zápasníka Frištenského, si krátí prav…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

5 jazykov lásky
Niekto túži po pozornosti, iný po pochvale; pre niekoho sú veľmi dôležité darčeky, pre ďalšieho vymenená žiarovka či ožehlená košeľa a zas iný potrebuje fyzický dotyk. Audiokniha vám objasní každý z týchto jazykov, pomôže vám objaviť jazyk lásky vás a vášho partnera a d…

Sága rodu Forsytů
Rozhlasová dramatizace slavného románu Sága rodu Forsytů zachycuje život vyšší anglické společnosti. Toto nejslavnější dílo Johna Galswortyho, nositele Nobelovy ceny za literaturu za rok 1932, vznikalo v průběhu šestnácti let.

Dousková: Darda
Helenka Součková, hrdinka románů Ireny Douskové Hrdý Budžes a Oněgin byl Rusák, dospěla, je herečkou v pražském divadle, hraje v populárních seriálech, má dvě děti, několik věrných kamarádů, vzpomínky na otce pohřbeného v Izraeli a neztratila smysl pro humor. Což je zvl…

Ztracený svět
Dobrodružný román věhlasného autora detektivek je součástí série próz o příhodách profesora Challengera. Tento vědec se spolu se svým oponentem profesorem Summerleem a s dvěma dalšími odvážlivci vydá do neprozkoumaného kraje, kde se uchoval pravěký život. Na území Jižní…

O čertu Pepiášovi
Čert Pepiáš byl v pekelné škole samá poznámka, ba i dvojka a trojka z chování, protože neuměl zlobit. Když ho poslali do služby mezi lidi, deset let do pekla nikoho nepřinesl, a proto se tam jednoho dne pro svou dobrotu nesměl vrátit. Stal se školníkem v Jičíně a pomáha…

Na odpis
Břitký průvodce odvrácenou stranou Silicon Valley.... Dan Lyons měl šťastnou a spokojenou rodinu, skvělou kariéru a práci, která ho bavila. Všechno změnil jeden telefonát jeho šéfové z Newsweeku. Padesátník, který sice má vynikající přehled v technologické sféře a o pro…

Osudy
O svém životě vypráví Arnošt Lustig (1926-2011) rozhlasová nahrávka z r. 2002 Tanečník s osudem Můj nejoblíbenější fotr rád tancoval. Po druhé světové válce hlavně na americký swing a české polky, po sovětské okupaci na argentinská tanga a ploužáky z Posázaví. Vydrže…

Případ zatoulanýho rybáře
Tři vynikající detektivky z trampského prostředí od známého a oblíbeného autora, v nichž najdete napětí i humor, které k trampingu patří odjakživa. Případ zatoulanýho rybáře: Příběh začíná na velkém vandru party kamarádů z trampské osady Daisy v okamžiku, kdy najdou mrt…

Lucifer a Markétka
Už je tomu sto let, co Laurent de Angeloure, známý především jako nesmrtelný hrabě de Saint-Germain, opustil švédský královský dvůr. Díky této zkušenosti se naučil vystupovat pod různými falešnými jmény. Bez přátel, bez jediné živé bytosti, s níž by mohl sdílet své taje…

Šírou tu zemi, zemi jedinou
150. výročí úmrtí Karla Hynka Máchy (zemřel 6.11. 1836) stalo se pro Violu a Pražské kulturní středisko důvodem ke společnému pořadu, který se konal v neděli večer 9. listopadu 1986 v Divadle Jiřího Wolkra v Praze pod názvem Šírou tu zemi, zemi jedinou. Stejnojmenná gra…

Rada moudrých - O smíchu
Podtitul tohoto pořadu zněl: "Přímé přenosy besed, které se nikdy nekonaly". Skrze citáty slavných osobností, převážně z oblasti literatury a filozofie, odpovídaly tyto osobnosti v podání předních herců na otázky posluchačů. Do éteru se tak dostaly texty, které by jinak…

Druhý dech
Chameleon mezi audioknihami. Letní oddychovka prošpikovaná popkulturními odkazy? Porozchodový příběh, umožňující posbírat zbylou sebeúctu? Horor s neočekávaným koncem? Autorova prvotina, příběh, od kterého se nebudete moci odtrhnout. Oddychovka prošpikovaná popkulturním…

Zavražděný sen a jiné povídky
„Zastavila se, v očích hrozný úlek. Nepromluvila a já také nic neříkal.“ Jeden z našich předních autorů psychologické prózy osvědčil mistrovský talent nejen při psaní románů, které dnes patří ke kanonickým dílům české meziválečné literatury, ale i ve své bohaté a pestré…

Paní Trumberryová si dává hádat
Výběr povídek získal název, který chce vzdát hold velkému kanadskému autorovi hovorovým výrazem naší mateřštiny. Nejde v něm o žádné nesmyslné vtipkování, ačkoliv Leacock si s gustem zahraje i se slovními vtípky, prostě s „ kanadou „. Je ovšem daleko víc než závazný špr…

Houbové čarování
Pohádkový příběh známý i z televizního zpracování se nese ve znamení houbového čarování. Čeká nás paňmáma Houbice a její tři dcery, které každého mládence obloudí a vzápětí promění v houbu. Své o tom vědí i tři bratři - tkalci Blažej, Bohuslav a František, protože skonč…

Nejkrutější měsíc
Vrchní inspektor Armand Gamache dokáže ocenit nejen dobré jídlo a pití, ale především ryzost lidské povahy. Za dlouhá léta, co slouží u quebecké Sûreté, pochopil, že v zárodku každé vraždy se skrývá lidské neštěstí a že k nemyslitelnému činu mohou vést i drobné křivdy, …

Muž, který se rozpadl
Povídky Edgara Allana Poea se vždy vyznačují mistrně vystavěným příběhem se zcela nečekanou pointou. V příběhu Muž, který se rozpadl se otevírá neskutečný případ armádního generála A. B. C. Smithe, který, jak se zdá, odolal neuvěřitelnému dílu zkázy. Jak? To se pokouší …

The Adventures of Tom Sawyer
Audiokniha The Adventures of Tom Sawyer namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň A2 pro mírně pokročilé posluchače. Meet Tom Sawyer, a boy with a good heart who’s always in trouble with everyone: at home, in school and in church. With his best friends, Joe, Ben and H…

Generace nula
Detektiv Fabian Risk je zpět – a v mistrovské formě! Deset let po událostech příběhu Poslední hřebík tráví Fabian léto na plachetnici u jihošvédských břehů se svou dcerou Matildou. Jedné noci z paluby zpozorují, jak se pevnina náhle ponoří do tmy. Po návratu do Helsingb…