Audiokniha Srdce, ve kterém bydlím

Odvaha
Je odvaha říct ano, nebo je odvaha říct ne? Mladá Židovka Ada si svůj život po válce představovala jinak. Byla nucena odejít z vysněné školy, stará se o nemocnou matku a zjišťuje, že komunisté mají s jejím původem stejný problém, jako měli nacisté. Když se jí naskytne p…

100 statečných - Host č. 55 - Tomáš Töpfer 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - T. Töpfer (herec, režisér, ředitel Divadla na Vinohradech)

Kvak a Žbluňk od jara do Vánoc
Zelený žabák Kvak a hnědý ropušák Žbluňk jsou velcí kamarádi a jeden bez druhého neudělá krok. Ale ani jejich přátelství není bez mráčku. Někdy má podnikavý Kvak příliš bláznivých nápadů, do kterých se pohodlnému Žbluňkovi moc nechce. Nakonec si ale jak sáňkování, tak Š…

Trujkunt - Čtverka
Počet společníků firmy musí být lichý, ale tři je moc. Major Saran, elitní vyšetřovatel ostravské mordparty se léčí z kocoviny, zlomeného srdce, a k tomu všemu dokáže přijít na kloub sérii vražd. Třetí díl detektivní trilogie odehrávající se v nejvýchodnějším cípu na…

Dobrá práce, Jeevesi
Bertieho Woostera neustále zbavují klidu blázniviny přátel a příbuzných. Ať už se jedná o náhlá citová vzplanutí jeho přítele Tuppyho či strýce George, nezbednosti bratránka Thomase, nápad Bobbie Wickhamové darovat psíka tety Agáty synkovi amerického impresária nebo srd…

Rozprávky od nás pre nás
Spoločné dielo tímu klientov ZPB SPEM o. z. obsahuje 5 obľúbených rozprávok z ľudovej tvorby Dobšinského vrátane farebných obrázkov. Diela boli nahovorené viachlasne a spracované do formy audio knihy s popridávanými zvukovými efektmi. Kombinovaná CD kniha je vhodná na č…

Hra o přežití
Z nevinné zábavy se stává nebezpečná posedlost... Rodiče ji nechápou, děti ji milují. Lovci monster jsou hra, s níž školáci tráví celé dny. Musí pochytat imaginární nestvůry, aby pokročili do dalších levelů a překonali spolužáky. Jenomže k tomu je zapotřebí být v určitý…

Kdo rozváže pás Orionu
Otázku, zda umí rozvázat Orionův pás, položil Bůh Jobovi, aby mu ukázal jeho místo v uspořádání světa. Pražský advokát Artur Riegerbaum svoje místo zatím nenašel. Jednoho dne se však při řešení jedné z mnoha kauz seznámí s docentem lingvistiky, který vlastní výtisk knih…

Marek Wollner - Reportér na odstřel
Kde končí svoboda slova, co je pravda a lež, jak se dá neúspěšné pátrání obrátit v cenzuru a pomluva v ničivou zbraň? Šéfa nejznámějšího televizního investigativního pořadu, kterého roky nemohli zničit politici, nakonec za pár dnů zničí kolegyně. Všechno, co jste chtěli…

Vyhnání Gerty Schnirch
Noc z 30. na 31. 5. 1945. Gerta Schnirch, matka několikaměsíční dcerky, je jen s osobními věcmi „odsunuta" společně s ostatními brněnskými Němci směrem na Vídeň. Vyčerpávající pochod skončí v Pohořelicích, kde mnoho vyhnanců podlehne epidemii tyfu a úplavice. Gerta a n…

Suchý: Malý domácí tingl-tangl
Archiv Supraphonu skrývá mnoho krásných, nezapomenutelných, ale také bohužel někdy i "zapomenutých" nahrávek. Vždy je to ale pro nás událost, když takovou nahrávku objevíme... Představujeme vám doslova raritu, zajímavou a skvělou nahrávku ze "starých časů" (září 1978, s…

…stačilo jen říct Jáchymov
Dřina a ponižování v uranových dolech. Miroslav Hampl byl vězněm v uranových dolech. Odnesl si odtamtud podlomené zdraví a dě-sivé zážitky. Ty nevymazala ani Cena Paměti národa. „V dětství jsem miloval vůni hlíny, s kluky jsme se brouzdali v nedalekém potoce. Teď mi hlí…

Přežít a závodit: Jeden rok šéfa stáje F1
„Zkrátka jsem jiný než šéfové ostatních stájí. Umíte si mě představit u Mercedesu? Panebože!“ Rázovitého Itala s německy znějícím jménem znali donedávna především skalní fanoušci motoristického sportu. Díky dokumentárnímu seriálu Netflixu F1: Touha po vítězství je však …

Pasažier 23
Policajný psychológ Martin Schwartz prišiel pred piatimi rokmi za mysterióznych okolností o ženu a syna. Stalo sa to počas ich dovolenky na luxusnej zaoceánskej lodi Sultan of the Seas – nikto z posádky mu však nevedel vysvetliť, ako k tomu došlo. Martin je odvtedy psyc…

Hra o trůny
Úvodní část románového fantasy eposu ze světa temného středověku, zmítaného magií, intrikami, zradou i věštbami. Územím Sedmi království zrozených v zapomenutých časech otřásá krvavý boj. V centru konfliktu stojí Starkové ze Zimohradu, rod stejně tvrdý a houževnatý jako…

Kamenná opice
Je jako přízrak… Kde se ukrývá? K přístavu na Long Islandu se blíží velká čínská nákladní loď s uprchlíky a lidskými otroky. Americkým úřadům se podařilo zjistit, že na palubě se nachází i mezinárodně hledaný zločinec přezdívaný Duch, a požádaly proto o spolupráci věhla…

Cirkus Hurvajz
Oblíbená a úspěšná řada archivních nahrávek Divadla Spejbla a Hurvínka s Milošem Kirschnerem, dlouholetým interpretem obou dřevěných protagonistů a ředitelem tohoto divadla, pokračuje už čtrnáctým titulem. Hurvínek s Máničkou se tentokrát dostanou do opravdového cirkusu…

Válka umění
>> Žádná jiná kniha mě na válečné stezce proti vlastním slabostem neposunula ke 100% profesionalitě tak jako Válka umění. Odhaluje nejhlubší podstatu toho, oč by měl usilovat každý tvůrce, umělec či profesionál.“ — Robert Vlach, autor knihy Na volné noze # O knize Mě…

Borovský: Básně
Komentář k původnímu LP XM 60025 z roku 1965: "Bože, dej mi, abych byl pilen, aby ze mne někdy měli Češi radost!" - takový zbožný povzdech si Karel Havlíček zaznamenal do zápisníku v noci 13. ledna roku 1842, když byl pro své kritické stanovisko k náboženským dogmatům a…

Robinson Crusoe
{'cs': 'Slavný román Daniela Defoa býval často považován za knihu pro děti příliš těžkou a nesrozumitelnou. Od jeho vzniku byly napsány mnohé verze pro mládež, v nichž se původní obsah do jisté míry stírá. Převyprávění spisovatele Františka Novotného se tak stalo doslov…

Taussig: Vlasta Burian / Život za smích
Četba z knihy významného filmového historika o mimořádném životě krále komiků, doplněná autentickými nahrávkami Burianových výstupů Kniha filmového historika, publicisty, scénáristy a pedagoga Pavla Taussiga o divadelní a filmové hvězdě první republiky se věnuje nejen …

Pohádka o polepšené sani
Jsme sedmihlavá saň a každá hlava má stejné právo. Ale jakmile se přestane diskutovat a za čne se hovořit v heslech, s královstvím to jde z kopce.

Nezkoušej na mě zapomenout
Chinco není čtvrť pro rozmazlené hraběnky a zhýčkané citlivky s implantovanými enzymatickými zesilovači, neurotransmiterovými urychlovači a dalšími podpůrnými mozkovými biotechnologiemi. Chinco je přirozený stav věcí ve své původním podobě, v jaké byl svět ještě před iP…

100 statečných - Host č. 53 - Daniel Rosecký 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - D. Rosecký (stavitel lodí, kapitán a zcestovalý mořeplavec)