Audiokniha Srdce nemá vrásky

Arila: Stíny Citadely
{'cs': 'Arila prozkoumává své nové síly a vydává se do pouštního města Salroa, aby pomohla zachránit spícího boha Rooaka. Ten se nachází ve špičce Citadely, obrovské sochy nesoucí jeho vlastní podobu, obklopený děsivým nepřítelem, který se do Aldolonu prodral skrz skuli…

Dlouhá kakaová řasa
Srpen 1968 na malém moravském městě nahlížený očima malého chlapce - Jaroslava Formánka, který se v roce 2000 rozhodl k tomuto tématu, coby etablovaný Pařížan, vrátit. "A v té mléčné tmě uviděl jsem zázrak, skála se rozestoupila, spatřil jsem tajemství - dlouhé kakaové …

Vnitřní štěstí - Měj (se) rád
Smyslem této audio knihy je připomenout vám lásku, a to zejména k sobě. Bez toho, abyste měli rádi a brali se takoví, jací přirozeně jste, bude vaše putování fyzickou krajinou vždy něco postrádat. Různá duchovní cvičení, většinou složitá a mírně řečeno technická, vás ne…

Házím ti laso, kamaráde
Štve vás někdo? Vadí vám nadřízený či podřízený? Pošlete na něj LASO! Biomechanický kybernetický stroj tvaru mnohametrového lana zabije každého, za koho si zaplatíte! Nabízíme Vám novou formu řešení mezilidských vztahů! LASO zabíjí bezchybně. Připravte si jen pořádné …

Hana Benešová
Kdo mohl tušit, že z Aničky, dítěte železničního zřízence Vlčka, bude jednou první dáma republiky Hana Benešová? Vše změní osudové setkání s Edvardem Benešem v Paříži. Z Anny se stane Hana a na podzim 1909 se s ní Edvard Beneš ožení v chrámu sv. Ludmily v Praze na Vinoh…

Deník zamilovaného viruse
Uprostřed jedné z virových epidemií se mladý hippie virus zamiluje do mileneckého páru svých nakaženců a odmítá je zabít. Stává se tak pro virusový establishment stíhaným disidentem a bezděkým vůdcem vzpoury, jejímž posláním je zachránit Zemi před hrozící katastrofou pů…

Svědomí proti násilí
Kniha Svědomí proti násilí rakouského prozaika Stefana Zweiga z roku 1936 se žánrově pohybuje na pomezí eseje a historického románu a je pozoruhodným exkurzem do reformačních dob, avšak zároveň jakousi univerzální obranou lidské svobody, vzájemné tolerance a snášenlivos…

Pre hrsť dukátov
Kapitán Stein a notár Barbarič vyšetrujú zločin v kremnickej mincovni. Horúce leto roku 1601. V kremnickej mincovni, kde z drahých kovov vyťažených v uhorských banských mestách razia najlepšie dukáty, toliare či groše v celej ríši, došlo k vážnemu incidentu – z pokladni…

O kouzelné stolístce a srdci z perníku
Poslechněte si příběh o vzteklé princezně Julince, kouzelné růži z čertovské zahrádky a dvou bratrech perníkářích.Osoby a obsazení: Matěj perníkář (Marcel Vašinka), Madla (Dagmar Veškrnová-Havlová), Tonda, Matějův bratr (Bořivoj Navrátil), král (Zdeněk Řehoř), Jůlinka, …

Nebuďte people-pleaser
Osvoboďte se od nutkání dávat přednost pocitům ostatních lidí před těmi vašimi. Už jste někdy šli na návštěvu jen proto, že jste neuměli říct ne? Souhlasili se třetím rande, přestože jste už na prvním věděli, že to nebude ono? Dokončili úkol mimo vaše pracovní povinnost…

Netvor
Možná bylo mým osudem zamilovat se do netvora. Když ostatní děti v noci nespaly a bály se, že se jim ve skříni schovává zubatá příšera, já jsem toužila ji spatřit. Chtěla jsem ji nakrmit, ochočit si ji, pochopit ji. Sam a já jsme se směli milovat jen ve tmě. Jakmile se …

Kronika mého života
V Kronice mého života se Josef Lada vrací do svého dětství v rodných Hrusicích a s pokorou a lehkým úsměvem na tváři nás vede krok za krokem po cestách svého plodného života. V rozhlasovém zpracování našel vynikajícího interpreta v přednesu Ladislava Peška.

Vánoční povídky ze Šumavy
Šumava pokrytá sněhem a mrazem. Zcela neznámé i slavné adventní, vánoční i novoroční povídky Karla Klostermanna spojuje vánoční čas. Odehrávají se v drsných podmínkách sněhem a mrazem udolané Šumavy. „Napsal jsem tyto řádky na památku zemřelým, na slávu posud žijícím,…

Princezna se zlatou hvězdou na čele
V rozhlasové podobě známé pohádky, proslavené filmovou podobou režiséra Martina Friče, hrají Sylva Sequensová, Věra Galatíková, Jiří Langmajer, Josef Somr a další. Zlatá hvězda na čele princezny Lady okouzlila starého a zlého krále, který se po smrti princezniných rodič…

Osamělá holubice
Velkolepý román o soumraku amerického Západu. Osamělá holubice Larryho McMurtryho je Pulitzerovou cenou oceněná klasika, milostný příběh, dobrodružství a hraničářský epos, ale také největší román, jaký byl kdy napsán o poslední vzdorující divočině Ameriky. Děj románu se…

Čtyři tisíce týdnů
>> „Čím produktivnější zvládnete být, tím hůř pro vás! Udělejte všechno, co po vás ostatní chtějí, a budou toho po vás chtít o to víc! Život ale naštěstí nemusí vypadat jako nekonečné čekání na vytoužený klid..“ ## O audioknize Na světě pobudeme sotva čtyři tisíce týd…

Pučálkovic Amina
Když vážený pan poštovní tajemník Pučálka našel s dětmi v chumáči slámy žluté štěňátko, ještě netušil, jak mu toto malé stvoření změní život. Ale znáte to – přece to nebožátko nemohli nechat napospas osudu. Donesli si ho pěkně domů, dali mu jméno Amina a zvířátko si za …

Obrana Mozarta
Pro všechny z nás, kteří si neumí představit život bez hudby. Vstupujete do světa hudby? Položte si otázky, na které si buď hned, nebo časem budete muset odpovědět. „Dílo se mi po přečtení jeví jako velmi potřebné a niterné krédo někoho, kdo celý život hudbou žil, kompo…

Stoikův průvodce pro každý den
Kde najít skutečnou radost? Jak zapřáhnout sílu rozumu ve svůj prospěch? Co je skutečným měřítkem úspěchu? Jak zvládat vztek? Jak nalézt smysl života? Jak překonat zármutek? Odpovědi na tyto i další otázky jsou jádrem stoické filozofie. Zásady z pera Marka Aurelia, Epik…

Svedectvá mŕtvych
New York očami súdnej lekárky – nočná mora odohrávajúca sa v meste snov. Miliardári obklopení umeleckými dielami alebo bezdomovci prechádzajúci podzemnými tunelmi – ich mŕtve telá zakaždým rozprávajú jedinečný príbeh, ktorého kľúčové body sú ukryté v detailoch. Modriny,…

Skutečná cesta ven
„Bylo mi třináct a prvně v životě jsem měl pouta a ruce za zády.“ Předsudky, rasismus, šikana a divoká devadesátá léta. Novinář Patrik Banga vyrůstal v romské komunitě na pražském Žižkově, kde lidé se stejnými kořeny sdíleli dlouho do noci radost ze skvělé hudby, ale ta…

Rukověť bojovníka světla
Oblíbený autor ve svých inspirujících krátkých textech vede posluchače k tomu, aby vyšel vstříc nejistotě života a naplnil svůj jedinečný osud. Audiokniha, která se může stát průvodcem na každodenní cestě k vnitřnímu zrání, vychází z duchovních tradic různých zemí a kla…

Noc a skála
V úsměvném apokryfu z českých dějin o lásce knížecího syna Vratislava k chudé dívce z pera Františka Nepila a v režii Jiřího Horčičky uslyšíte v hlavní roli panny Johanky Janu Preissovou, v roli jejího urozeného nápadníka Václava Postráneckého.Dále hrají: kníže Bořivoj …

Kameny chrámu
Citadela, poslední a životní dílo Antoina de Saint-Exupéryho, bývá obdivována pro hlubokou moudrost i vroucnost duchovního vyznání vpravdě lidského srdce. Výběr překladatelky Věry Dvořákové, nazvaný Kameny chrámu ovšem působí jako sevřený a svébytný celek. S osobním zau…

Kazatel
Kazatel je temný, mrazivý hororový román o středověkém knězi Řehořovi a mladíkovi ze současnosti, Gabenovi. Jedině jejich společné úsilí jim dává šanci jednou provždy skoncovat s něčím, co nechce nic víc než se dostat na světlo. Za jakoukoli cenu!