Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Společenstvo klíčníků

Audiokniha Společenstvo klíčníků

Délka:

7 hod 7 min

Čte:

Viktor Dvořák

Vydavatel:

Tembr

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Němčina do ucha

Němčina do ucha

Nová němčina do ucha je poslechová učebnice, která se zaměřuje na všechny složky studia jazyka najednou. Naučí vás nová slovíčka a fráze, vysvětlí gramatiku a „dohlédne“ na to, abyste ji správně používali. Nejen, že s vámi procvičí nejpoužívanější konverzační fráze, ale

Obrázek podcastu Benátská vdovička

Benátská vdovička

Návod, jak se šikovně dostat pod čepec, nabídl vdavekchtivým dámám ve své komedii Benátská vdovička proslulý italský dramatik Carlo Goldoni. I když se to na první pohled nezdá, hra je vhodná také pro pány, kteří zde mohou poznat vlastní slabosti, pro něž se stávají snad

Obrázek podcastu Umění války

Umění války

Proslulé pojednání mistra Suna o válečném umění se těší neutuchajícímu zájmu i po více než dva a půl tisíci let. Jeho obliba spočívá především v inspirativní síle pro taktické jednání s lidmi. Mistrovy myšlenky ocení každý člověk, neboť taktika je nutná v partnerství a

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 59 - Rastislav Maďar 07.06.2014

100 statečných - Host č. 59 - Rastislav Maďar 07.06.2014

Hostem J. Pokorného - MUDr. R. Maďar (epidemiolog)

Obrázek podcastu Karle, styďte se! Scénky, skeče, písničky

Karle, styďte se! Scénky, skeče, písničky

Humor Jiřího Wimmera známe především z jeho televizních výstupů, zvláště z pořadu Možná přijde i kouzelník. Roztržitý neurotický všeuměl a vševěd poučoval buď publikum, nebo svého spoluhráče, nedovtipu a jelimánka, kterého hrál Karel Černoch. Klasickými humoristickými s

Obrázek podcastu Marjánka

Marjánka

Původní rozhlasová pohádka Markéty Zinnerové, známá také z televizní podoby pod názvem Čertova nevěsta.Osoby a obsazení: teta Moutelíková (Libuše Havelková), Marjánka (Miroslava Hozová), Vincek (Miroslav Masopust), Kuba, ženich (Oldřich Vízner), hrnčířka (Věra Laňková),

Obrázek podcastu Osvobozené divadlo 1929-1938

Osvobozené divadlo 1929-1938

Doplněno odbornými komentáři Vladimíra Justa a Petra Prajzlera Jiří Voskovec, Jan Werich, Ježkův orchestr a vše, co stvořilo zázrak zvaný Osvobozené divadlo Když v roce 2007 vyšel komplet 7 CD z nahrávek Osvobozeného divadla, šlo tehdy o velkou událost. Mezi raritami

Obrázek podcastu Ze vzpomínek ředitele kočovné divadelní společnosti

Ze vzpomínek ředitele kočovné divadelní společnosti

"Živěji než obyčejně bylo 1. září roku 1887 na západním nádraží na Smíchově; vždyť odjížděl do Písku nově sestavený divadelní ensemble. Mezi cestujícími pohybovaly se nenuceně četné markantní postavy herců, ponejvíce mladých, a pikantní zjevy hereček, ještě mladších. Oh

Obrázek podcastu Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše

Obrázek podcastu Tartarin z Tarasconu

Tartarin z Tarasconu

Klasik francouzské prózy Alphonse Daudet (1840-1897) je znám především svou prvotinou Listy z mého mlýna a Podivuhodnými dobrodružstvími Tartarina z Tarasconu. Postava bodrého Tartarina zlidověla: tento chlapík svými smyšlenými hrdinskými činy vytváří celé legendy. Tart

Obrázek podcastu Théseus

Théseus

Pohádka podle antické báje. Za dávnou vinu platily Athény vládci Kréty krutou daň. Každých devět let přivážela loď mladé Athéňany do Krétského labyrintu, kde na ně čekala jistá smrt. Zdálo se, že tak tomu bude už navždy. Dcera krétského krále Ariadna se však z lásky odh

Obrázek podcastu Louis Pasteur: Přemožitel neviditelných dravců

Louis Pasteur: Přemožitel neviditelných dravců

Není mnoho věcí v lékařství, které by se nedaly odvodit od Louise Pasteura. „Věda nemá vlast, protože vědění je společným dědictvím všeho lidstva, protože věda je pochodeň, která svítí celému lidstvu.“ - Louis Pasteur věčný Poznal, jak lze neviditelné dravce ochočit, ab

Obrázek podcastu Tisícovka nejfrekventovanějších slov

Tisícovka nejfrekventovanějších slov

Tisícovka nejfrekventovanějších slov vznikala po pečlivé inspiraci z asi patnácti zdrojů – od klasických po nejmodernější. Platí pro ni okřídlené: „Jedno procento z celkové slovní zásoby jazyka stačí pro dobré domluvení v osmdesáti procentech běžných každodenních situac

Obrázek podcastu Poslední Lucemburk

Poslední Lucemburk

Ladislav řečený Pohrobek se narodil čtyři měsíce po smrti svého otce Albrechta Habsburského a po smrti staršího bratra Jiřího se stal jediným dědicem české a uherské koruny. Přesto byl uherským králem nakonec zvolen polský Vladislav Jagellonský. Ladislavovým poručníkem

Obrázek podcastu Prahou staletí (4). Reportážní zastavení v hlavním městě republiky

Prahou staletí (4). Reportážní zastavení v hlavním městě republiky

Z komentáře k LP 1018 4171 vydanému v Supraphonu v roce 1984 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: ....čím blíže docházíme ve svém putování k dnešnímu dni, tím více a naléhavěji se nabízejí nejen ve vyprávění, ale i v reálném pohledu obrazy jiné, dodnes patrné prostým

Obrázek podcastu Průvodce Londýnem

Průvodce Londýnem

Poznejte s námi jednu z nejpestřejších metropolí Evropy. Náš audio průvodce Vás provede po nejznámějších místech, které by jste při své toulce  Londýnem neměli vynechat. Získáte: - Více než 80 minut zvukového záznamu k historii města a těm nejvýznamnějším místům a pamá

Obrázek podcastu Španělština pro pokročilé C1, C2

Španělština pro pokročilé C1, C2

Španělská slovíčka C1, C2. Kurz je určen pro pokročilé uživatele, kteří již španělsky standardně komunikují. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se nebudete učit a opakovat jen slovíčka, ale i věty, ve kterých můžete daná slovíčka použít. V tomto kurzu

Obrázek podcastu Óda na radosť

Óda na radosť

Je zázračné čítať dielo Milana Rúfusa, prežívať filozofickú hĺbku myšlienok a precítiť poetickú krásu stavby básne. Je úžasné počúvať hlas Gustáva Valacha a vnímať nuansy nádhernej slovenčiny. Dielo uzatvára Posledná opona Gustáva Valacha v unikátnom prednese Milana Rúf

Obrázek podcastu Jak hledat nové zaměstnance

Jak hledat nové zaměstnance

Každá firma a její úspěch či neúspěch stojí především na kvalitě zaměstnanců a spolupráci celého týmu. Dozvíte se vše o personální problematice firmy, od náboru nových zaměstnanců, jejich výběru a rozvoji ve firmě, přes tvorbu zaměstnaneckých smluv, vyplácení mezd až př

Obrázek podcastu Obchodní ruština A1-B1

Obchodní ruština A1-B1

Děkujeme za zájem o kurz Obchodní ruština A1 -B1. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít v práci i při obchodním kontaktu se zahraničními partnery Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se ne

Obrázek podcastu Studie v šarlatové

Studie v šarlatové

První detektivní román vydal Doyle v roce 1887, jmenoval se Studie v šarlatové a poprvé v něm představil slavnou dvojici – geniálního detektiva Sherlocka Holmese a jeho věrného přítele a zároveň vypravěče Holmesových případů doktora Watsona. U čtenářů však více zabrala

Obrázek podcastu Mne soudila noc

Mne soudila noc

Rozhlasová dramatizace prvotiny spisovatelky a lékařky Valji Stýblové s Ivanem Trojanem a Jiřím Langmajerem v hlavních rolích. V prvním dvojčísle Literárních novin z roku 1949 vyšel Stýblové úryvek z prózy Mne soudila noc, s níž uspěla v literární soutěži nakladatelstv

Obrázek podcastu Křesťanská konference 2011

Křesťanská konference 2011

Nahrávky kázání a seminářů v MP3 z 24. Křesťanské konference, jejímž mottem bylo „Co je u Čechů nemožné, je u Boha možné“. Řečníci: James Goll, Dave Patty, Lubomír Ondráček, Lukáš Targosz, Pavol Zsolnai, Kateřina Lachmanová, Jiří Unger, Michal Vaněk…

Obrázek podcastu Padesát let republiky. Pásmo veršů k 50. výročí vzniku československého státu

Padesát let republiky. Pásmo veršů k 50. výročí vzniku československého státu

Z komentáře k původnímu titulu 0 18 0519 Padesát let republiky. Pásmo veršů k 50. výročí vzniku československého státu vydanému Supraphonem v roce 1968 a nyní - v roce, kdy oslavujeme 100. výročí vzniku Československa - poprvé digitálně! Od samého počátku národních děj