Audiokniha Spejblova a Hurvínkova učebnice jazyka českého

Ted Bundy, vrah po mém boku
Kompletní portrét nejbrutálnějšího sériového vraha Ameriky. Kniha spisovatelky Ann Rule, Ted Bundy, vrah po mém boku, je naprosto jedinečná ve své ohromující intimitě a popírá stejně děsivě jako v době svého vzniku naši představu, že bychom přece samozřejmě poznali, kdy…

100 statečných - Host č. 22 - Michal Čupa 07.06.2014
Host J. Pokorného - M. Čupa (zkušený vrcholový manažer, který se pohybuje v oblasti telekomunikací a informačních technologií)

Skutečná cesta ven
„Bylo mi třináct a prvně v životě jsem měl pouta a ruce za zády.“ Předsudky, rasismus, šikana a divoká devadesátá léta. Novinář Patrik Banga vyrůstal v romské komunitě na pražském Žižkově, kde lidé se stejnými kořeny sdíleli dlouho do noci radost ze skvělé hudby, ale ta…

Svědomí proti násilí
Kniha Svědomí proti násilí rakouského prozaika Stefana Zweiga z roku 1936 se žánrově pohybuje na pomezí eseje a historického románu a je pozoruhodným exkurzem do reformačních dob, avšak zároveň jakousi univerzální obranou lidské svobody, vzájemné tolerance a snášenlivos…

Vrahova žena
DOKUD JE SMRT NEROZDĚLÍ… Před čtrnácti lety byl manžel Jessicy Yardleyové odsouzen za sérii brutálních vražd. Stálo ji spoustu úsilí si po tom všem se svou dcerou dát život zase dohromady a teď je uznávanou právničkou. Jenže když kdosi začne znovu zabíjet a provedením v…

Otevřený hrob
Mrtví neprozrazují tajemství… když jim nenasloucháš. Zavražděná žena s obličejem rozbitým k nepoznání, prázdný pohled směřující k nebi, z úst se jí sype hlína. A stovky much se slétají ke krvavé hostině. Výzkumné zařízení ve Westerley studuje rozklad lidských těl, jejím…

Válka umění
>> Žádná jiná kniha mě na válečné stezce proti vlastním slabostem neposunula ke 100% profesionalitě tak jako Válka umění. Odhaluje nejhlubší podstatu toho, oč by měl usilovat každý tvůrce, umělec či profesionál.“ — Robert Vlach, autor knihy Na volné noze # O knize Mě…

Maktub
Maktub není kniha rad, ale výměna zkušeností "Člověk, který hledá pouze světlo a vyhýbá se přitom odpovědnosti, nikdy nenajde osvícení. A ten, kdo má oči upřené na slunce... skončí slepý." Nesmírně inspirativní souputník k dnes již klasickému Alchymistovi přináší nadčas…

Za hranice odolnosti
Jak najít rovnováhu mezi výkonem a zdravím? Michal Novotný, fyzioterapeut světové sportovní elity, vás provede cestou od homeostázy a síly přes stres a bolest až po sebepoznání, výkon a dlouhověkost. Vychází při tom z poznatků fyzioterapie, psychologie i historie. Kniha…

Do posledního dechu
Mělo to být tvé vysněné rande. Ale místo toho jsi obětí… Šaty nasáklé krví, víčka násilně zavřená. Tak vypadá mrtvá dívka v kontejneru. Detektiv šéfinspektor Erika Fosterová je sice na místě nálezu jako první, případ ovšem nespadá do její kompetence. Tento fakt ale Erik…

Tichý pláč
Pokud chce Josie Quinnová zachránit další životy, musí rozluštit, kdo skrývá temné tajemství. Zvládne Josie rozehnat mlhu lží včas? Odpověď přináší další audiokniha bestsellerové autorky Lisy Reganové v přesvědčivém podání Jitky Ježkové.

Jak jsem byl klukem
"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární…

Požádej a je ti dáno
Audio verze oblíbené inspirativní knihy. Čte Petra Výtvarová Krausová. Délka 9h 13m. Máte vrozené právo na život plný všeho, co je dobré, a tato audiokniha vám ukáže, jak to v každém ohledu realizovat. Audiokniha Požádej a je ti dáno vám předkládá učení nefyzické entity…

Hunger Games - Vražedná pomsta
Jste hladoví po dalším strhujícím čtení? Napínavý příběh dobrodružství, útlaku a romantiky pokračuje! Katniss dosáhla vítězství v Hladových hrách aktem vzdoru proti všemocnému Kapitolu a jeho krutým pravidlům. Katniss s Peetou očekávají pomstu mocných. Překvapivé výsled…

Cesta slepých ptáků
Poslechněte si ojedinělé vydání populárně vědeckého magazínu Otazníky 21. století. Premiérový díl má název Cesta slepých ptáků a staneme se v něm svědky jedné zvláštní expedice na Island. Původním záměrem výpravy, které se zúčastnili i český lékař a dokumentaristka z Ná…

Později
Jmenuju se Jamie Conklin a myslím, že tohle je horor. Přesvědčte se sami... Jamie má sice do dospělosti ještě daleko, ale o životě i smrti už toho ví mnohem víc, než by sám chtěl. Otce nikdy nepoznal a jeho maminka, newyorská literární agentka, zápasí v době ekonomické …

Zneužití
Léčba následků sexuálního či emočního násilí. Díky těm, kteří měli odvahu otevřeně hovořit o svých zážitcích a pocitech a s ochotou poskytli své soukromé zápisky, můžeme hlouběji porozumět dynamice sexuálního zneužívání. Lidé, kteří byli ve svém dětství vystaveni sexuá…

Pád Gondolinu
Středozemě není nikdy dost. Jak se vyvíjel svět Silmarillionu, rekonstruoval z otcových zápisků Christopher Tolkien, jenž předkládá tři verze příběhu – od epického po mytologický. Jeden ze stěžejních příběhů Středozemě. Jak se vyvíjel svět Silmarillionu, rekonstruoval z…

Projekt manželka
{'cs': 'Profesor genetiky Don Tillman by se rád usadil a měl rodinu jako ostatní, jenže ženy ochotné o tom uvažovat vzápětí vždy něčím odrazuje. Pochopit důvod ale není v jeho moci. Šestnáctistránkový formulář plný dotazů na tělo, s jehož pomocí chce tento vysoce inteli…

Marie Stuartovna
Jeden z nejslavnějších hrdelních případů v dějinách inspiroval Friedricha Schillera k napsání tragédie Marie Stuartovna. Vzniklo psychologické drama o touze po moci, lásce i svobodě, v němž se střetnou dvě lidsky i morálně stejně silné osobnosti, k nimž se osud zachová …

Seifert: Světlem oděná
Jaroslav Seifert (*23.09.1901 - †10.01.1986) patří k nejvýznamnějším českým básníkům a spisovatelům; byl i novinářem a překladatelem. Je jediným českým nositelem Nobelovy ceny za literaturu (10. prosince 1984).

Případ forchheimského rádce
Jedna vražda může zničit mír. Slavomír musí jednat. Píše se rok 872, po dvojí zradě přijímá Svatopluk vládu a Moravané čelí tvrdým nájezdům Franků. Po dvou letech bojů obě strany pochopí, že válka jim v dlouhodobém horizontu nemůže přinést vítězství. Moravské poselstvo …

Malá kniha stoicizmu
Nech už prechádzate akoukoľvek namáhavou životnou etapou, stoici vám poradia, ako sa efektívnejšie vyrovnať so všetkým, čo vám život prinesie a ako žiť podľa svojich najlepších predstáv. I napriek starobylosti tejto filozofie je jej múdrosť prekvapivo aktuálna a jej hod…

Caligo
Zem sa stáva neobývateľnou. Ignorantské správanie ľudí ju priviedlo na pokraj existencie a zdá sa, že cesta späť je nemožná. Veľká skupina ľudí sa chystá Zem opustiť a začať nový život na planéte SOLU. Posledná generácia dospievajúcich, ktorí sa narodili už ako Vigilovi…

Muž, který hledal svůj stín
„Vždycky jsem se tě chtěl zeptat na to dračí tetování…“ zmíní jednoho dne Holger Palmgren, který získal dokumenty vrhající nové světlo na bezpráví, jež Lisbeth Salanderová zažila v dětství. Dotazovaná si v té době odpykává kratší trest v ženské věznici Flodberga a směřu…