Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Soudce z milosti

Audiokniha Soudce z milosti

Obrázek podcastu Život víry 2021/2

Život víry 2021/2

Život víry 2021/2 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Štěpán Matuška, Lucie Endlicherová, Bohdana Medřická, Ondřej Medřický. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma – Najít Boží směrovky Jak slyšet B

Obrázek podcastu Ty vole se neříká

Ty vole se neříká

Z jeviště až do zákulisí života – jedna pěvkyně, 101 příhod a humor ostřejší než vysoké C. Napsala jsem 101 kratičkých příběhů ze svého života, které vám nyní předkládám. Střípky z dětství, šílenost puberty, naivní představy o práci u divadla, cestu na světová jeviště,

Obrázek podcastu Večer s Milošem Kopeckým

Večer s Milošem Kopeckým

"...Herectví jsou prý metamorfózy, věčné proměny: snad právě proto já, dobrák od kosti, člověk čistý a nezáludný, mravně spanilý... snad právě proto jsem zrovna já musel taková dlouhá, útrpná léta hrát - s námahou a mnohdy vnitřním odporem - lumpy, lotry, podvodníky, zá

Obrázek podcastu Ako sa vyrába ďalší majstrovský veľkofilm

Ako sa vyrába ďalší majstrovský veľkofilm

Od oscarového herca a autora bestsellerov: román o vzniku hviezdneho, multimiliónového filmu o superhrdinoch... a o skromných komiksoch, ktoré ho inšpirovali. Vtipný, dojímavý a podnetný román, ktorý zachytáva zmeny v Amerike a americkej kultúre od druhej svetovej vojny

Obrázek podcastu Dobrodružství v Zemi nikoho

Dobrodružství v Zemi nikoho

Na počátku tohoto dobrodružství stojí odpozorovaný večerní rozhovor morseovkou z jednoho okna do druhého. Zprvu útržkovitá zpráva se začne vyjasňovat a Vláďovi s Vinckem se podaří vystopovat, kam ti dva neznámí kluci chodí. Země nikoho, jak rozervaný kraj za městem pojm

Obrázek podcastu Skutečná cesta ven

Skutečná cesta ven

„Bylo mi třináct a prvně v životě jsem měl pouta a ruce za zády.“ Předsudky, rasismus, šikana a divoká devadesátá léta. Novinář Patrik Banga vyrůstal v romské komunitě na pražském Žižkově, kde lidé se stejnými kořeny sdíleli dlouho do noci radost ze skvělé hudby, ale ta

Obrázek podcastu Alchymista

Alchymista

Největší brazilský bestseller všech dob – byl dosud přeložen do 34 jazyků a prodalo se ho na 10 milionů výtisků. Takřka pohádkové vyprávění o cestě španělského pastýře za zakopaným pokladem, vycházející z příběhu o splněném snu ze sbírky Tisíc a jedna noc, je zároveň vý

Obrázek podcastu Operativec II - Břídilové z Kábulu

Operativec II - Břídilové z Kábulu

Operativec opět zasahuje. Tentokrát při únosu v Afghánistánu. Románová trilogie Operativec pokračuje druhým dílem. Znovu se setkáváme s kapitánem Davidem Prokopem, který je tentokrát jako operativec vojenské zpravodajské služby nasazen v rámci kontingentu sil Armády Če

Obrázek podcastu Otec hlava rodiny

Otec hlava rodiny

Výběr ze známé humoristické knihy o běžných rodinných problémech a situacích. O rodinných figurkách. Hlavní postavou je velmi svérázný tatínek pan Day a jemu zcela na úrovni sekundující maminka paní Dayová...Čte: Svatopluk Beneš.

Obrázek podcastu O zahradě granátových jabloní

O zahradě granátových jabloní

Až do daleké Indie, do zahrady granátových jabloní, se vydáme s pohádkou z rozhlasového archivu. Hrdinný Dévar se právě vrátil z války, kterou vedl za svého krále, a přivedl si ženu. Krásná Máltí však není obyčejná žena, je to víla a její život i život jejích dětí je za

Obrázek podcastu RIP: Smrt je malebná

RIP: Smrt je malebná

Příběh o jedné či více vraždách, které právě s celou historkou opustily můj psací stroj. Usaďte se, prosím, do křesel a naslouchejte mému temnému hlasu. Do rána to zvládáme stihnout a vy pak budete moci šířit příběh dále. Jen račte dál, jen vstupte. Sedím tu sám, za sta

Obrázek podcastu Kalibův zločin

Kalibův zločin

Dramatizovaná četba na pokračování. Kalibův zločin byl poprvé vydán časopisecky roku 1892 a knižně vyšel v roce 1895. Patří mezi klasická díla K.V. Raise.

Obrázek podcastu Arcižár

Arcižár

Kdysi budil děs a chrlil oheň, dnes dává přednost seriálům na Netflixu a lenošení v křesle. Možná je vůbec posledním drakem na zemi, ale svou dračí kariéru už dávno pověsil na hřebík. Nahlédněte do světa draků tak, jak ho určitě neznáte… V louisianských bažinách se zaby

Obrázek podcastu Pan Bergeret v Paříži

Pan Bergeret v Paříži

Závěrečná část románové tetralogie jejíž ústřední postavou je pan Bergeret, učenec, filozof, humanista a docent provinční univerzity, jenž prochází různými peripetiemi vědecké dráhy i úskalími manželského života. V režii Josefa Melče účinkují: Josef Velda, Pavel Pípal,

Obrázek podcastu Pelyněk: Díl 1

Pelyněk: Díl 1

Epocha vzducholodí, paromobilů a mechanických knih je na pokraji zkázy. Podaří se našim hrdinům odhalit tajemství ztracené elektřiny nebo zvítězí šáh ovládající záhadné síly pelyňku? Na dobrodružnou výpravu do země mýtických bytostí a vzácného dřeva se vydává lehkomysln

Obrázek podcastu Za vše můžu já

Za vše můžu já

Věra Špinarová se nikdy nedívala zpátky, nikdy nebilancovala, vždycky byla zvědavá, co jí budoucnost teprve přinese. Jenže: "Najednou jsem zjistila, že jsou takové chvíle v životě lidském, kdy myšlenky samy začnou utíkat do minulosti a ze zapomenutých koutků duše neodby

Obrázek podcastu Friedrich řečený Bedřich

Friedrich řečený Bedřich

Je to jeden z největších Čechů, tvůrce naší národní hudby, bez jeho díla si českou kulturu ani neumíme představit. Přesto své chlapecké deníky i milostné dopisy psal německy a správně mluvit a psát česky se učil až dlouho po třicítce. A to není zdaleka jediná okolnost,

Obrázek podcastu Ducháčkovic rodina aneb Tajemství půlnoční mlhy

Ducháčkovic rodina aneb Tajemství půlnoční mlhy

Rodinu Ducháčkových už znáte! Tatínek Mlživoj, maminka Blanka a jejich svérázné děti Simon, Olívie a Bubi budou tentokrát prožívat příhody, které spojuje tajemný mlžný opar. Seznámíme se s Mlžany z Blatšeru, dozvíme se, jaké záhady zkoumají na Mlžanské akademii věd, a v

Obrázek podcastu Lenochovy myšlenky

Lenochovy myšlenky

Lenochovy myšlenky jsou pokračováním humorně laděných zamyšlení Jalové nápady lenivého člověka. Klapkův postřeh a vtip tentokrát míří takříkajíc do vlastních řad, když podrobují trefné kritice to, co je Angličanům tak drahé - střídmý a racionální úsudek J. K. Jerome se

Obrázek podcastu Kozák: Mariana Radvaková

Kozák: Mariana Radvaková

Komentář autora k původnímu LP albu 1218 0438 vydanému v Supraphonu v roce 1980 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Když jsem před dvaceti lety Marianu psal, netušil jsem, že zůstane stále tak mladá a že zdomácní i čtenářům v řadě jiných zemí. Vidím ji třeba na obálc

Obrázek podcastu Bylo to na váš účet

Bylo to na váš účet

V ruce právě držíte nahrávku jedné z nejvýznamnějších českých rozhlasových her, Aškenazyho a Horčičkovu hru Bylo to na váš účet. Na ploše jedné celovečerní inscenace jsou doslova nakupeny veškeré inscenační a herecké postupy „zlatých šedesátých“ v tom nejkladnějším slov

Obrázek podcastu Swannova láska

Swannova láska

Swannova láska je druhou částí prvního dílu monumentálního Proustova Hledání ztraceného času - U Swanna (1913). Marcel Proust zde evokuje bývalého dandyho, který se zamiluje do ženy špatné pověsti, Odette de Crécy. Jeho láska prochází všemi fázemi lidských radostí a utr

Obrázek podcastu Z povídek Oty Pavla 2.

Z povídek Oty Pavla 2.

Povídky českého spisovatele a novináře Oty Pavla čtou: Jaromír Spal, Marek Eben, Jiří Klem, Bořivoj Navrátil a Jiří Lábus.Ota Pavel, původně Popper, se narodil roku 1930 rodičům, které známe z jeho povídek: otec Leo byl obchodní cestující a maminka Hermína zajímavá a si

Obrázek podcastu Ztracený

Ztracený

"Je obyčejné ráno šestnáctého prosince, a tak jako miliony obyvatel Londýna, i Sam Wren spěchá do práce, nasedne do metra – ale už z něj nikdy nevystoupí. Neexistují žádní svědci ani záznam na bezpečnostních kamerách. Ani po půl roce po něm není ani stopy. Samova manžel

Obrázek podcastu Kráľ mesta Os

Kráľ mesta Os

Bratia Carl a Roy Opgardovci dosiahli v živote takmer všetko, po čom túžili. A to je na malé mestečko Os čo povedať. Carl spravuje luxusný kúpeľný hotel a Roy prevádzkuje čerpaciu stanicu. Navyše pracuje na projekte zábavného parku s horskou dráhou. Ich pokojný život v