Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Smích prodlužuje život! 7

Audiokniha Smích prodlužuje život! 7

Autor:

Různí interpreti

Délka:

1 hod 15 min

Čte:

Luděk Kopřiva

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 98 - Jindřich Böhm 08.06.2014

100 statečných - Host č. 98 - Jindřich Böhm 08.06.2014

Hostem L. Výborné - J. Böhm (vrakový potápěč)

Obrázek podcastu Smrt a odpuštění

Smrt a odpuštění

Psychologický román o české emigrantce, která na prahu stáří a tváří v tvář smrti svého manžela přehlíží svůj život.V režii Ivana Holečka čte: Taťjana Medvecká.

Obrázek podcastu Moc

Moc

Keby ste sa z ničoho nič ocitli v mocenskej pozícii, odolali by ste nutkaniu napchať si vrecká či pomstiť sa svojim nepriateľom? Je pravda, že moc korumpuje? Rodia sa ľudia ako tyrani, alebo sa nimi stávajú? Sú defraudanti a policajti, ktorí zavraždia väzneného, výsledk

Obrázek podcastu Můj tajný život – Skutečný příběh luxusní společnice

Můj tajný život – Skutečný příběh luxusní společnice

Holky jako já nemají na čele napsáno prostitutka a rozhodně tak ani nevypadáme. Luxusní společnici na první pohled nepoznáte, dost možná to nezjistíte ani když to bude vaše kamarádka, možná i ta nejlepší. A co teprve vaše dcera nebo třeba jenom spolužačka, sestřenice.

Obrázek podcastu Šlápoty

Šlápoty

Milé, vtipné, někdy až něžně naivní vzpomínky nejen na dětství, rodiče, sestru Lidušku a bratra Karla, o mnoho let později slavného filmového historika a tvůrce legendárního Videostopu a Hledání ztraceného času. Je pár let po válce a pro kluka z Lipnice nad Sázavou začí

Obrázek podcastu Slavín. Druhá sbírka dokumentárních záznamů

Slavín. Druhá sbírka dokumentárních záznamů

Druhá sbírka dokumentárních záznamů hlasů významných osobností našeho uměleckého a vědeckého života byla vydána na kompletu DM 15231-4 "Slavín. Druhá sbírka dokumentárních záznamů" Supraphonem v roce 1964. Na vzpomínání na osobnosti a s osobnostmi , které - jak říká - m

Obrázek podcastu Čtení ze Starého zákona

Čtení ze Starého zákona

Mám rád pohádky, zejména ty staré, v nichž je skryta pradávná lidská moudrost. Starý zákon sice není pohádkou, ale čte se jako pohádka, a moudrostí je v něm jako v žádné jiné knize na světě. Chci se pokusit přečíst vám několik úryvků z této prastaré knihy a připomenout

Obrázek podcastu Půl roku na útěku před smrtí

Půl roku na útěku před smrtí

Když je člověku osmdesát, přemýšlí o světě mnohdy jinak. Kolik času ještě na zemi mám? Je tohle naposledy, kdy vidím moře? Co tu po mně zůstane? Jak to, že se stále necítím až tak stará? To jsou otázky, které si klade vypravěčka z povídky Půl roku na útěku před smrtí. A

Obrázek podcastu Jak se stát nikým: Probuzení pro skeptiky

Jak se stát nikým: Probuzení pro skeptiky

„Model světa je lepší mít v cajku“ Jak funguje naše mysl, jak se zbavit úzkostí a nejistot? Jednou z cest jsou „mimořádné“ stavy vědomí, například meditace. Kniha Jiřího Charváta je nejen poučením, ale přináší i pochopení a úlevu. Chcete pochopit, jak se tvoří naše „já“

Obrázek podcastu Maigret - Je tu Felicie

Maigret - Je tu Felicie

Vypadalo to jako obyčejná vražda… To by se k ní ale nesměla připlést ta holka s čelem jako umíněná koza! V idylické čtvrti venkovského charakteru na předměstí Paříže je zavražděn postarší muž. Vyšetřování se ujímá Maigret, avšak jediným potenciálním svědkem je dívka jmé

Obrázek podcastu Anna Elliotová

Anna Elliotová

Jen na chvíli se zasnít… Klasický román anglické autorky o hledání pravého životního partnera je půvabným, pomalu plynoucím líčením života členů střední třídy v Anglii, jejich zájmů, zábav a citů. Román pro všechny, kdo si oblíbili hrdinky Jane Austenové obdařené int

Obrázek podcastu Skoumal: Když jde malý bobr spát. Písničky pro děti

Skoumal: Když jde malý bobr spát. Písničky pro děti

Hudební skladatel a zároveň instrumentalista a zpěvák Petr Skoumal nashromáždil za svůj život už velkou řadu písniček, určených dětským posluchačům. Zhudebnil texty Jana Vodňanského, Pavla Šruta, Emanuela Frynty, Zdeňka Svěráka, ale i své. Vzniklo tak několik souborů po

Obrázek podcastu Malé experimenty

Malé experimenty

>> „Malé experimenty bez váhání řadím mezi nejlepší knihy o produktivitě, jaké jsem kdy četl.“ — Ryder Carroll, tvůrce metody bullet journal << >> Úplně jsem si zamiloval tuto hlubokou, a přitom tak praktickou knihu. — Oliver Burkeman, autor knihy Čtyři tisíce týdnů

Obrázek podcastu Svůj vůz i pluh veď přes kosti mrtvých

Svůj vůz i pluh veď přes kosti mrtvých

Pochybuje-li, ač vidí, nepřesvědčí ho nikdo z lidí… Co kdyby zvířata vzala spravedlnost do vlastních rukou? Hlavní hrdinkou „morálního thrilleru“ polské nobelistky je stárnoucí stavební inženýrka Jana Dušejková, která si v Kladské kotlině na česko-polském pomezí musí vy

Obrázek podcastu Arcižár

Arcižár

Kdysi budil děs a chrlil oheň, dnes dává přednost seriálům na Netflixu a lenošení v křesle. Možná je vůbec posledním drakem na zemi, ale svou dračí kariéru už dávno pověsil na hřebík. Nahlédněte do světa draků tak, jak ho určitě neznáte… V louisianských bažinách se zaby

Obrázek podcastu Tomeček: Můj život v přírodě

Tomeček: Můj život v přírodě

Původní LP album 1218 0485 "Jaromír Tomeček Můj život v přírodě" vydal Supraphon v roce 1983 - nyní titul s ukázkami z díla Jaromíra Tomečka v interpretaci Otakara Brouska vychází JAROMÍR TOMEČEK (*30. 9. 1906 – †15. 7. 1997) byl český spisovatel věnující se ve svém díl

Obrázek podcastu Tři Sekery

Tři Sekery

Michal tráví dny i noci tím, že navštěvuje hřbitovy, opuštěné domy a místa, na kterých údajně straší. Svět ho zná jako úspěšného youtubera a „lovce zázraků“. Když se pak dozví, že kněz z jeho rodného města skončil za mřížemi za brutální vraždu, která navíc proběhla za v

Obrázek podcastu Pochovaní zaživa

Pochovaní zaživa

Každý sa túži dožiť šťastnej a dôstojnej staroby. Mnohým sa celoživotné snaženie vydarí a ich život vyústi do vysnívanej pokojnej jesene, iní majú smolu, dožijú sa ignorácie od rodiny a nezriedka im ide o život. Práve o holé životy ide aj starým ľuďom pochovaným zaživa

Obrázek podcastu Čtyři ženy Alexandra Makedonského

Čtyři ženy Alexandra Makedonského

Když Alexandr Makedonský získá do svého zajetí čtyři ženy perského krále Dareia III., jeho matku, ženu a dvě dcery, doufá, že jeho dlouholetý nepřítel konečně kapituluje. Jenže Dareios se k ničemu nemá a urozené ženy nehodlají nečinně čekat, jak boje mužů dopadnou. Mají

Obrázek podcastu O pravdě a lásce a jiné eseje

O pravdě a lásce a jiné eseje

Výběr z knihy Eseje od Francise Bacona, jednoho z předních představitelů kulturního dění na královském dvoře za panování královny Alžběty I. a jejího následovníka Jakuba I. Obsáhle navazuje a doplňuje antické i další filozofy, rozebírá lidskou existenci i život formou,

Obrázek podcastu Z Izrastiny s láskou

Z Izrastiny s láskou

Osobní svědectví válečného reportéra Jakuba Szántó o dvou obdivuhodných národech. Ve své druhé knize se laureát ceny Magnesia Litera vyznává z hluboké náklonnosti k Izraeli, Palestině a jejich obyvatelům. Skrze výrazné životní příběhy a vlastní čtvrtstoletí trvající or

Obrázek podcastu Stan a chýše (Kočovníci severu)

Stan a chýše (Kočovníci severu)

Poslechněte si napínavý příběh, ve kterém má hlavní roli jeden výjimečný čtyřnohý hrdina. Osud mu připravil hodně utrpení, ale také setkání s dobrem. Miroslav Moravec v roli odvážného psa v dramatickém příběhu o trápení i naději.Na motivy Jamese Olivera Curwooda napsala

Obrázek podcastu Moja čínska dekáda

Moja čínska dekáda

Pavel Dvořák nikdy netúžil precestovať svet. Túžil spoznať Čínu. Ale tak, ako ju pozná málokto! Po štúdiách na čínskej univerzite sa mal vrátiť domov, ale namiesto toho zavolal rodičom, že sa už nevráti. Z malej slovenskej dediny sa presťahoval do dvadsaťsedemmiliónovéh

Obrázek podcastu Symfonie s úderem kotlů

Symfonie s úderem kotlů

Dramatizace povídky ze sbírky Muzikální Sherlock, ve které houslista Sherlock Holmes s orchestrem studuje Haydnovu symfonii S úderem kotlů. V roli Sherlocka Holmese Josef KemrIlja Hurník, skladatel, klavírista, hudební pedagog a spisovatel, napsal v úvodu své knihy: "Pů

Obrázek podcastu Rozjímání s anděly

Rozjímání s anděly

Nová meditační nahrávka známé psycholožky, léčitelky a muzikoterapeutky PhDr. Miroslavy Maškové 24 andělských meditací doprovázených poetickou relaxační hudbou Jakuba Přibyla - téměř 7 hodin zvukového záznamu pro uvolnění a zklidnění mysli. Titul Rozjímání s anděly nav