Úvod
Audioknihy
Humor, komedie a satira
Smetana, Schmid, Kořínek: Prodaná nevěsta aneb Pojď domů, ona brečí

Audiokniha Smetana, Schmid, Kořínek: Prodaná nevěsta aneb Pojď domů, ona brečí

Florencie, moje (sebe)láska
Chcete se cítit dobře na duši? – Jeďte do Itálie! Formou deníku psaná zpověď vyčerpané sedmadvacetileté ženy, která se odhodlá změnit prostředí a odjet na sto dní do Florencie. Její zápisky jsou osobitým cestopisem o italské kultuře, umění, gastronomii a Italech samotn…

Trujkunt I. - Dwur
Drsná škola severské krimi„po naszymu“. Rázovitý major ostravské kriminálky Roman Saran řeší vraždy, které doprovázejí neobvyklé okolnosti, osobité jako je region sám. První příběh z akční detektivní trilogie odehrávající se v nejvýchodnějším cípu naší země. Trujkunt j…

Život snů a skutečnosti
Jiří Hanzelka a Miroslav Zikmund odpovídají - každý sám zas sebe - na stejné otázky kolem svých životů a cest po světě. Dokument, který záměrně spojuje dva samostatné rozhovory tak, aby ještě více vynikl originální portrét známé cestovatelské dvojice.

Prečo mi to nikto nepovedal?
Ak zažívate ťažké obdobie, alebo si neviete dať rady so spracovaním niektorých emócií, klinická psychologička Julie Smith vám touto audioknihou môže zmeniť život. Vďaka nej zistíte, prečo sa cítite tak, ako sa cítite, a poradí vám, čo sa s tým dá robiť. Vlastná myseľ ná…

Jako chlapce by mě zastřelili
V rozhlasovém cyklu Osudy se setkáme s paní Jaroslavou Skleničkovou, rozenou Suchánkovou, která byla v červnu 1942 jako čerstvě šestnáctiletá dívka z Lidic úředně uznána dospělou ženou a po likvidaci obce nacisty coby odplaty za smrt protektora Heydricha poslána se svou…

Věštba numerologickými kostkami
Máte otázky, na které byste rádi znali odpověď? Chcete vědět, co máte nyní řešit, co se skrývá za Vaším neúspěchem? K věštění potřebujete pouze dvě desetimístné kostky a své otázky. Prostřednictvím numerologie, konkrétně pomocí vibračních vlivů jednotlivých číslic, Vám …

Sila rozumu v bláznivej dobe
Akými trikmi sa dá do slov prepašovať podprahová reklama? Nakoľko sa slovník Zomri odlišuje od slovníka Mariana Kotlebu? Čo je deepfake? Ako rozoznať logicky chybný argument? Prečo ignorujeme pravdivé fakty? Akými najčastejšími trikmi sa manipulujú grafy? Ako často skon…

Můj život s třemi ženami
Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan…

Koruna otráveného stromu
Dozvěděl se svět skutečnou pravdu o Filadelfském experimentu, nebo je vše jen mýtus a manipulace? Adam Turner, britský voják a veterán z Afghánistánu, se ocitá na nejnebezpečnější misi svého života poté, co je mu přidělen jeden z nejtěžších úkolů vůbec. Myslel si, že ho…

Vánoční rozjímání
Tichý čas versus čas stresu a nákupů. Nádherná zamyšlení, plná něhy a lásky, která by neměla chybět žádnému adventu. Vánoční poselství jednoho z nejoblíbenějších duchovních autorů současnosti provází čtenáře v krátkých hutných črtách po adventních a vánočních tématech…

Anglické listy
Humorný cestopis bystrého pozorovatele. Soubor fejetonů, které psal Karel Čapek pro Lidové noviny, když v roce 1924 pobýval dva měsíce v Anglii. Čapkův pozorovatelský a spisovatelský talent dělá z Anglických listů skutečný cestopisný klenot. Čapkův jedinečný pozorovatel…

Amber 2 - Pušky Avalonu
Proslulá fantasy sága pokračuje! Vstupte opět do mýtické říše Amberu! Volné pokračování „Devíti princů Amberu“ vás uvrhne do světa velkolepých bitev, mocné magie a záludných intrik. V závěru předchozího příběhu došlo k zásadnímu zvratu, který měl rozhodující význam neje…

Milenec lady Chatterleyové
Román Lady Chatterley's Lover, 1928, Milenec lady Chatterleyové, vzbudil po svém vydání senzaci a pobouření! Policejně byl zakázán a ještě v roce 1960 se nakladatelství Penguin Books ocitlo na lavici obžalovaných, když knihu vydalo. V proslulém soudním procesu, v němž n…

Táta za všechny prachy
Pro Franka je jeho táta hrdina. Je to totiž úspěšný automobilový závodník! Stačila ovšem jedna nehoda a z táty hrdiny je najednou táta bez nohy, bez zaměstnání, bez peněz a bez vyhlídek na lepší budoucnost. Zoufalé časy si žádají zoufalá opatření, a tak se Frankův táta …

Nezkoušej na mě zapomenout
Chinco není čtvrť pro rozmazlené hraběnky a zhýčkané citlivky s implantovanými enzymatickými zesilovači, neurotransmiterovými urychlovači a dalšími podpůrnými mozkovými biotechnologiemi. Chinco je přirozený stav věcí ve své původním podobě, v jaké byl svět ještě před iP…

Bibi
Jedna z nejmilovanějších knížek pro dívky všech dob. Ahoj! Seznamte se s Bibi. Bibi je holka s modrýma očima, blond copánky a dlouhýma hubenýma nohama. Žije v Dánsku jen s tatínkem, který je přednosta na železnici a kterého Bibi nadevše miluje. Ale ne vždycky ho poslouc…

Pohádka
Král hororu přečetl spoustu děsivých pohádek – a nakonec napsal svou vlastní… Sedmnáctiletý Charlie Reade sice vypadá jako bezstarostný lamač dívčích srdcí s permanentkou do posilovny, jenže život se s ním zrovna nemazlil. V dětství už oplakal milovanou mámu a potom byl…

Pan Romantik
Paul Riley je mužem vašich snů. Nebo alespoň bude… za odměnu. Paul Riley je, stejně jako jeho alter ego Pan Romantik, trošku jiný společník. Žádný sex, jen dokonalé schůzky, kvůli kterým stojí za to i zemřít… Chcete miliardáře, zlobivého kluka se zlatým srdcem nebo sex…

Jak nevyloupit banku
Bible kanadských žertíků. „Někdy si myslím, že jsem dobrá duše, jindy zase, že jsem lump. Škoda, že se nedovedu přesně rozhodnout pro jedno, abych věděl, jak se zachovat.“ Bible kanadských žertíků, které hrdina jménem Künde nepřestane dělat ani ve vězení, kam se kvůli n…

Humor
„A tento poznáte?“ Pýta sa novinár psychoanalytika: „Keby k vám chodil van Gogh na terapiu, odrezal by si ucho?“ „Asi áno,“ odpovie analytik, „ale vedel by prečo!“ Gelotológii, teda vede o humore sa nevenujú len psychológovia a psychiatri, ale aj evoluční biológovia, so…

Ako sa menia názory
Prekvapujúca veda o viere, názore a presviedčaní Audiokniha vás prevedie dôkladným výskum dôvodov, prečo niektorí ľudia nikdy nemenia svoje názory a iní áno, a samozrejme nevynecháva ani jeden z najväčších problémov súčastnosti – postfaktickosť a svet konšpirácii. Čo pr…

Stručné dějiny světa pro mladé čtenáře
Stručné dějiny světa pro mladé čtenáře - audiokniha obsahuje zajímavou formou podaný příběh dějin světa, který zaujme nejen mladé čtenáře. Proslulý kunsthistorik převypravuje dějiny světa jako příběh, ne vždy právě veselý a pochopitelně neukončený. V této knize se Gombr…

Protokol prirodzenej plodnosti a sexuálneho apetítu
Po dvoch úspešných bestselleroch zo všeobecnej výživy sa MUDr. Boris Bajer, PhD. rozhodol upriamiť pozornosť na tému, ktorej sa vo výžive a životospráve venuje žalostne málo pozornosti, a to aj napriek tomu, že je rok čo rok stále aktuálnejším problémom. Rady či stravov…

Sedm a půl kapitoly o mozku
Už vás někdy napadlo, k čemu vlastně máme mozek? Známá neurovědkyně Lisa Feldman Barrettová přináší nejnovější poznatky neurovědeckého výzkumu. V sedmi stručných kapitolách a jednom příběhu o vývoji mozku vrhá světlo na tento tajemný objekt, který máme uložený v lebce. …

Já, robot
Děsíte se nástupu umělé inteligence? Prozkoumejte vyhlídky lidstva v devíti legendárních povídkách otce robotické etiky! Lidstvo vyvinulo zástupy umělých bytostí a může si pískat. Mechaničtí pomocníci obstarají vše, na co si jejich pánové vzpomenou. Pohlídají děti, zast…