Obrázek podcastu Komunikuji, tedy jsem

Komunikuji, tedy jsem

Potřebujeme to denně - sdělovat své myšlenky, přesvědčit okolí, komunikovat. Čeká vás veřejné vystoupení? Pracovní pohovor? Proslov na rodinné akci? S řadou tipů a triků této audioknihy budete jistější a úspěšnější. Lektorka Dita Fuchsová čerpá především ze svých trénin…

Obrázek podcastu Ženitba

Ženitba

Gogolova satirická komedie. Mistrná typizace střední vrstvy ruské společnosti 19. století. Poslechněte si klenot světové dramatiky.V domě stárnoucí a vdavekchtivé Agáty se díky dohazovačce Tekle schází čtveřice nápadníků. Každý z nich bezostyšně sleduje především své vl…

Obrázek podcastu V prázdnotě

V prázdnotě

Probudil se ve spánkové komoře na obrovské vesmírné lodi. Nepamatuje si kdo je, kde je, ani jak se sem dostal. Plavidlo je plné zmrazených mrtvých lidí a on jediný je naživu. Při postupném vybavování si své identity se setkává s nejednou překážkou. Jeho jediným společní…

Obrázek podcastu Vítězství orla

Vítězství orla

"Se vstupem na britskou půdu roku 43 našeho letopočtu si centurion Macro uvědomí, že má před sebou jedno z nejobtížnějších tažení své vojenské kariéry, naplněné množstvím bitev. Během řady krvavých šarvátek musí Macro, jeho mladý podřízený Cato a římská armáda najít a z…

Obrázek podcastu Bláznivé léto

Bláznivé léto

Mumini zůstávají stále sami sebou. A přinášejí úsměv, radost a pohodu. Dobrodružství muminka, jeho rodiny a přátel patří k pokladům dětské literatury už od čtyřicátých let 20. století, kdy ve Finsku vyšla kniha poprvé. Američtí vědci zjistili, že neexistuje osoba, která…

Obrázek podcastu Modrý medvěd

Modrý medvěd

Komedie o podnikatelce v cestovním ruchu, která se vinou nečekaných životních přemetů pohybuje pouze mezi kanceláří a domovem.Původní rozhlasová komedie Modrý medvěd se odehrává nejen v cestovní kanceláři, ale zejména v domácnosti matky a její více než čtyřicetileté dce…

Obrázek podcastu O čom hovorím, keď hovorím o behaní

O čom hovorím, keď hovorím o behaní

Táto kniha je nezvyčajným súborom esejí o behaní na dlhé trate a zároveň spisovateľovým denníkom každodennej štvormesačnej prípravy na Newyorský maratón. Haruki Murakami behá už dvadsaťpäť rokov, každý deň desať kilometrov. Hovorí tu o fyzickej i psychickej bolesti, o s…

Obrázek podcastu Jedu dál

Jedu dál

Proslulá oděvní výtvarnice je známá především svým haute couture pro manželky, sestry a dcery králů, emírů, šejchů a magnátů v zemích Perského zálivu. Její již druhá knihu přináší kromě vzpomínek na napínavou a dramatickou třicetiletou cestu z Českomoravské vrchoviny až…

Obrázek podcastu Vražda pro Zlatého muže

Vražda pro Zlatého muže

Kapitán Exner tentokrát vyšetřuje zločin z vášně, již vyvolávají nejen krásné ženy, ale také, a možná především, peníze. Zlatý muž je totiž vzácný soubor předmětů z doby stěhování národů. Poklad nedozírné ceny byl brzy po objevení ukraden z muzea okresního města, aby se…

Obrázek podcastu Pohádky víly srdíčkové – O mlsné ježibabě

Pohádky víly srdíčkové – O mlsné ježibabě

O mlsné ježibabě (veselá pohádka o jídle) V chaloupce na kuří nožce žije ježibaba, která by pro jídlo udělala cokoli. Nechá se uplatit královnou a uvězní princeznu Růženku, kterou trápí hladem. Tři odvážní zachránci se ji postupně snaží vysvobodit, jenže silou to nejde.…

Obrázek podcastu Taras Bulba

Taras Bulba

Hrdinská Gogolova epopej na oslavu vrcholné doby záporožského kozáctva, kteří jsou stateční, velkorysí, živelně veselí a oddaní svému lidu. Tímto obdobím je 16. 17. století, kdy potomci uprchlíků bojují proti tatarským nájezdům a vedou osvobozenecký boj proti polské šl…

Obrázek podcastu Anna Elliotová

Anna Elliotová

Jen na chvíli se zasnít… Klasický román anglické autorky o hledání pravého životního partnera je půvabným, pomalu plynoucím líčením života členů střední třídy v Anglii, jejich zájmů, zábav a citů. Román pro všechny, kdo si oblíbili hrdinky Jane Austenové obdařené int…

Obrázek podcastu Ježíškovy první Vánoce

Ježíškovy první Vánoce

Pohádková podoba biblického příběhu o narození Ježíše. Provedou nás jím dva strážní andělé, jeden již postarší anděl v podání Luďka Munzara a jeho malý pomocník Toník. Budou bdít nejen nad jesličkami s právě narozeným Ježíškem, ale i nad celým příběhem, aby byl vyprávěn…

Obrázek podcastu Stopy davnej minulosti - Zrod národa

Stopy davnej minulosti - Zrod národa

"Tento diel série Stopy dávnej minulosti rozpráva o príchode Slovanov, ktorí sa usadili na oboch brehoch rieky Moravy, na sever od Dunaja v Dolnom Rakúsku a na Slovensku, v Zadunajsku a azda aj v Potisí. Prišli ako blízki príbuzní, niekoľko stáročí zdieľali spoločný osu…

Obrázek podcastu Olivovník

Olivovník

Pred vyše dvadsiatimi rokmi strávila baletka Helena čarovné prázdniny na Cypre, kde mal jej krstný otec Angus prekrásnu vilu, a prežila tam aj prvú lásku. Po Angusovej smrti vilu zdedila a teraz sa s rodinou a priateľmi vracia na ostrov. Helena dúfa, že tu spoločne strá…

Obrázek podcastu Majdalenka na zahrádce

Majdalenka na zahrádce

Zanedbaná zahrádka s dlouho neobývaným domečkem strádá. Jednoho dne se objeví děvčátko a začnou se dít věci... Nechceme v pár řádcích prozradit, co všechno Majdalenka zažije, jak si poradí a co se změní. To se dozvíte, když si pohádky přečtete anebo vyslechnete, jak je …

Obrázek podcastu Jak jsem byl klukem

Jak jsem byl klukem

"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární…

Obrázek podcastu Viděla jsem vraždu

Viděla jsem vraždu

„To není hloupost!“ bránila se Joyce. „Viděla jsem vraždu! Viděla!“ Ariadne Oliverová se na halloweenské party náctiletých ocitla vcelku náhodou, nicméně mnozí vědí, že je slavnou autorkou detektivek. Jedna z pozvaných dívek – snad aby si získala pozornost – se proto př…

Obrázek podcastu Bill Gates

Bill Gates

Důkladná investigace Nadace Billa a Melindy Gatesových, která odhaluje, jak Bill Gates využívá filantropii k uplatňování politické moci bez odpovědnosti. Bill Gates se díky svým filantropickým aktivitám proměnil z technologického padoucha v jednoho z nejobdivovanějších…

Obrázek podcastu Krásný satyr

Krásný satyr

Harry Jelínek uměl být kýmkoli. Šlechticem s vytříbenými způsoby, uznávaným znalcem umění, váženým vydavatelem i mužem, kterému ženy bez váhání otevíraly dveře i srdce. Za uhlazeným úsměvem se však skrýval mistr přetvářky – šejdíř obchodující s falešnými obrazy a muž oc…

Obrázek podcastu Kurz česko-anglické konverzace

Kurz česko-anglické konverzace

144 konverzačních témat namluvených rodilými mluvčími pro všechny, kteří se učí anglicky. Česko - anglická část.

Obrázek podcastu Pouští a pralesem

Pouští a pralesem

O cestě za svobodou a nečekaných dobrodružstvích. Píše se rok 1885. Čtrnáctiletý polský chlapec Staš Tarkowski a osmiletá anglická holčička Nela Rawlisonová jsou na příkaz mahdiského velitele Smajna uneseny. Má totiž v plánu je vyměnit za příslušníky své rodiny vězněné …

Obrázek podcastu Mému mladšímu já

Mému mladšímu já

Napsali jsme dopisy... Těm, kdo zatím opatrně našlapují kolem sebe, i Těm kdo se vrhají střemhlav do vln. Těm, kdo hledají správný směr i Těm, kdo si před radami zakrývají uši. Těm, kdo ještě věří pohádkám, i Těm kdo už nevěří ani sami sobě. Těm, kdo potřebují obejmout,…

Obrázek podcastu Zapomenutý čert

Zapomenutý čert

První rozhlasové zpracování slavné literární předlohy Jana Drdy. Pohádkový příběh pro celou rodinu. Režie Karel Weinlich, dramatizace František Pavlíček. Účinkují Stanislav Neumann, Jiřina Šejbalaová, František Hanus, Libuše Havelková, Theodor Pištěk, Josef Kemr a Frant…