Audiokniha Slovenské prostonárodné povesti dľa P. E. Dobšinského (prvá séria)

Katovny a mučírny
Středověké praktiky mučení, pranýřování a řemesla katovského. Základní mučení se dělilo do dvou kategorií – první byla ta mučení, která mohla člověka nenávratně zmrzačit; druhá působila pouze silnou bolest, ale nemohla člověku vážně ublížit. Kolik si proslulý kat Jan M…

Prázdné křeslo
Lincoln Rhyme jede i se svou spolupracovnicí Amélií Sachsovou do Severní Karolíny, aby se podrobil riskantní operaci, která by mu mohla navrátit hybnost. Zde jej poprosí o pomoc šerif nedalekého městečka, v němž byl zavražděn chlapec a uneseny dvě dívky. Nejzdatnějším s…

Zmizelé dívky
Ve wiltshirské venkovské krajině se nachází Ďáblova štreka – strašidelná cesta, v jejímž okolí se dějí podivné věci, ať už jde o sérii úmrtí nebo pláč dítěte ozývající se z noční temnoty. Případ Olivie Rutherfordové je však tím nejznepokojivějším. Čtyři dívky jely domů …

Spací vady
Divadelní hra Spací vady, která měla premiéru v říjnu 2010 v pražském Divadle Na zábradlí, je mistrně vystavěné drama pro tři herečky. Na neurčitém místě se v něm po smrti ocitají anglická prozaička Virginia Woolfová, americká básnířka Sylvia Plathová a výstřední milion…

Král chamtivosti
Dominic Davenport se z nuly vypracoval na krále Wall Street. Má krásný dům, dokonalou manželku a víc peněz, než dokáže utratit. Ale i přes všechen úspěch nikdy nemá dost. Ve své neúnavné honbě za majetkem ztrácí jedinou ženu, která v něm vidí to dobré. Příliš pozdě poch…

Pan Masters
Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v…

Voda
Tichá voda břehy mele. Bez milosti bere, ale současně očišťuje a znovuzrozuje. Připluje na jeden z Aranských ostrovů u západního pobřeží Irska, změní si jméno a zabydlí se v prostém domku daleko od zvědavých vesničanů. Poustevničením v nejzazším cípku své vlasti se chc…

Legenda o ctnostné Dobromile
Komedie Květy Legátové o chytré ženě, která vyzrála nad nástrahami ďábla, nabídla herecké příležitosti pro Alenu Mihulovou, Václava Postráneckého, Aloise Švehlíka a další herce. Když v roce 2000 vyšly povídkové knihy Želary a Jozova Hanule, bylo to pro zdejší širší čten…

Páni severu
„Vedl mě osud. Psal se rok osmistý sedmdesátý osmý, bylo mi jednadvacet let a věřil jsem, že jsem schopen dosáhnout svým mečem všeho na světě…“ Po vítězství v bitvě u Ethandunu má Uhtred z Bebbanburgu věru co slavit: šiky nepřátelských nájezdníků byly rozprášeny a Alfre…

Máj (1967)
Petr Traxler působil od roku 1965 nepřetržitě ve známé skupině Skiffle Kontra (později Skiffle Contra, Český skiffle, Žáci, Traxleři), skupina hrála původně ve složení: Jiří Traxler, Petr Traxler, Heda Hošková a basista Petr Kozel. Tato skupina vystupovala v dnes již zr…

Církevní dějiny v zrcadle času II.
Druhý cyklus věnovaný církevním dějinám pokrývá období od prvního vatikánského koncilu do konce druhé světové války. Církevní historik profesor Martin Weis se v něm zaměřuje na nejrůznější historické milníky. Jaké reakce vyvolalo vyhlášení dogmatu o neomylnosti papeže? …

Stará tajemství
Autorka bestsellerů Ukradené životy a Andělé smrti. Třetí případ inspektorky Lottie Parkerové. Zvrat, ze kterého se vám zastaví srdce. Inspektorka Lottie Parkerová ve třetí knize z celosvětově velmi úspěšné detektivní série řeší další temný případ: Když policie najde…

S láskou z parku
Věčně vytížená Claire nemá na lásku čas. Až do chvíle, kdy se doslova srazí s Ashwinem. Po prvním rande to mezi nimi vypadá nadějně, ale nadšení netrvá věčně. Claire má syndrom vyhoření, Ash s ní přestane komunikovat a sestra jí hodí na krk své dvě dcery. Náladu jí zved…

Francouzština do práce A1-B1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Francouzština do práce/Obchodní francouzština A1 -B1. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít v práci i při obchodním kontaktu se zahraničními partnery Kurz je založen na…

Rady jak umírat a žít lepší život
Pokud si nejsme vědomi vlastní smrtelnosti, nepovede se nám využít možnosti, které s sebou přináší život. Jeho Svatost Dalajlama komentuje středověkou báseň o přípravě na smrt, překonání strachu z ní a doplňuje ji příklady pro hlubší porozumění tématu. Jeho Svatost Dala…

Nenávidím tě, neopouštěj mě!
Zvládání hraniční poruchy osobnosti Zoufalá snaha zabránit reálnému nebo imaginárnímu osamění. Nestabilní a intenzivní mezilidské vztahy s výraznými změnami v postojích k druhým. Trvalé a zřetelně narušené nestálé sebehodnocení nebo mínění o sobě. Impulzivita v nejméně …

Šaman
Mají zvláštní dar. Jejich osudy jsou vepsány do historie Divokého západu. Někteří muži ze skotské lékařské dynastie Coleů jsou obdařeni schopností instinktivně vycítit, kdy se blíží smrt. Náleží k nim také Rob J. Cole, který se v druhé polovině 19. století připojil k p…

Anglická gramatika B2
Děkujeme za Váš zájem o kurz Anglická gramatika B2 od vydavatelství Audioacademyeu. Kurz je určen pro pokročilé, tedy ty, kteří mají za sebou tři až čtyři roky studia angličtiny a volně navazuje na předchozí kurzy Anglická gramatika A1, A2 a Anglická gramatika B1. Někte…

Obchodní angličtina pro začátečníky
Tento kurz je určen všem, kteří si chtějí procvičit a zároveň rozšířit slovní zásobu v základní obchodní angličtině. Najdete v něm potřebnou slovní zásobu a fráze ke každodenní komunikaci s klienty i kolegy. Ke každému slovíčku máte k dispozici i příkladovou větu, takže…

100 statečných - Host č. 3 - Hana Roháčová 06.06.2014
Hostem L. Výborné - H. Roháčová (primářka infekčního oddělení Nemocnice Na Bulovce)

Klan Gucci
„Ve jménu Otce, i Syna, i Klanu Gucci“. Nechte si vyprávět temný příběh jedné italské rodiny, která ve víru vzájemných intrik a touhy po ještě větším bohatství ztratila rodinné impérium. Odhalte, co předcházelo ránu 27. března 1995, kdy se rozlehly milánskou ulicí čtyři…

Deník dobrovolníka
Z deníku dobrovolníka a jeho ženy. Jmenuje se Mac. Je bývalý profesionální voják AČR, ale také manžel a otec dvou synů. Od roku 2022 dobrovolně působí v bojových zónách napadené Ukrajiny jako medik, instruktor a koordinátor pomoci těm, kteří to potřebují nejvíce. Je jed…

Kvantová revoluce: Jak kvantové počítače změní svět
Přejme kvantové fyzice. Slabý je jen ten, kdo v sebe ztratil víru, a malý ten, kdo zná jen malý cíl. Kvantové počítače, jejichž slibný vývoj pošle už brzy mikročipy i s Mooreovým zákonem na penzi mezi technologické dinosaury, mají šanci zásadně proměnit krajinu naší kaž…

Anglické konverzační otázky a odpovědi pro mírně pokročilé
Proč lidé neumí v angličtině rychle reagovat na otázky? Jeden z důvodů je, že příliš řeší gramatiku a pak se bojí, že něco řeknou špatně. A tak raději neřeknou nic. Při studiu angličtiny se nechají zatáhnout do složitých gramatických pravidel. Pak ze sebe mají horší p…

Atomové návyky
Nezáleží na tom, co přesně chcete změnit, Atomové návyky vám s tím pomohou. James Clear, jehož blog čte měsíčně milion čtenářů, vydestiloval to nejlepší z biologie, psychologie a neurověd, aby vás naučil dosáhnout cílů. Pomocí drobných každodenních kroků – stačí 1% změn…