Audiokniha Slovenské prostonárodné povesti dľa P. E. Dobšinského (prvá séria)

Meditační promluvy 3 - Spanda Gíta
Tresť praxe siddha jógy kašmírského šivaismu. Jedná se o záznam, kde autor čte dílo Spanda gíta. Četba byla zároveň meditací, autor se nechal vést zejména momentální inspirací a intuicí, a proto se v některých místech nahraná slova liší od původního textu.

Na okraji propasti
Mrazivý thriller, po jehož poslechu budete chtít vyhodit váš smartphone/ Mladá Francouzka Moira pracuje v oblasti nových technologií. Když se kvůli vývoji nového softwaru ocitne v hongkongském digitálním gigantu Ming, má pocit, že ji někdo stále sleduje. Mezi zaměstnanc…

Španělština do ucha
Nová španělština do ucha je poslechová učebnice, která se zaměřuje na všechny složky studia jazyka najednou. Naučí vás nová slovíčka a fráze, vysvětlí gramatiku a „dohlédne“ na to, abyste ji správně používali. Nejen, že s vámi procvičí nejpoužívanější konverzační fráze,…

Dopamin
{'cs': 'Jak najít rovnováhu mezi potěšením a bolestí?\nTato kniha je o potěšení. Je ale také o bolesti. Hlavním tématem však je, jak najít křehkou rovnováhu mezi těmito dvěma protipóly, a proč je nyní více než kdy jindy nezbytné rovnováhu hledat.\nŽijeme v době neomezen…

Winnetou
Audiokniha v němčině nabízí zkrácenou verzi příběhu Vinnetoua, jeho pokrevního bílého bratra Old Shatterhanda a statečného lovce Old Firehanda. Tito tři muži se postaví proti Parranohovi, zlodějskému náčelníku kmene Ponků, aby pomstili smrt milované Ribanny. Příběh je n…

Život víry 2022/01
Život víry 2022/01 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Ludmila Hojková. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Přítel je bližší než bratr Jaký je dobrý přítel a jak ho získat? Kde je…

Přírodě na stopě
Jakmile vykročíme ze dveří, obklopí nás příroda. Všude probíhají tisíce malých i velkých dějů, které jsou často fascinující a krásné – pokud si jich vůbec všimneme. V dobách minulých bylo životně důležité je rozpoznat, dnes se spoléháme na odborníky a sledujeme předpově…

(Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 1.
Žertování u číše vína. O všem možném, ale především o divadle... Hostem Radoslava Brzobohatého v zábavném rozhlasovém pořadu je herečka Božidara Turzonovová.

Malý velký muž
„Jako obvykle jsem měl největší problém rozhodnout se, jestli jsem běloch, nebo indián…“ Když jejich karavanu na cestě do žírné Kalifornie roku 1852 přepadnou Čejeni a zmasakrují ji, nezbývá malému Jacku Crabbovi než přidružit se k jejich kmeni. Adoptivní rodiče, náčeln…

Alfa & Omega: Falešná hra
Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči…

Kniha mlčení. Básnické a filosofické texty staré Číny
Ticho není nic tak prostého. Není ničím daným, musí být vytvořeno. [CLAUDE ROY] Je jisté, že i to umění, jež se dělá ze slov – poezie, rodí se z mlčení a mlčení je jí třeba jako vzduchu. Jako je třeba ticha k životu. Třebas jen proto, že byl život dočasně zpustošen a ře…

Román o růži
Oldřich z Chlumu, mladý královský prokurátor na dvoře Přemysla Otakara II, se uchází o ruku krásné Ludmily z Vartemberka, proti němu ale stojí mocný pán Hynek Berka z Dubé. Aby toho nebylo málo, kdosi zavraždí bezdězského purkrabího Jindřicha a vzápětí je Oldřich králov…

Lucifer a Markétka
Už je tomu sto let, co Laurent de Angeloure, známý především jako nesmrtelný hrabě de Saint-Germain, opustil švédský královský dvůr. Díky této zkušenosti se naučil vystupovat pod různými falešnými jmény. Bez přátel, bez jediné živé bytosti, s níž by mohl sdílet své taje…

Právo nálezce
John Rothstein, autor úspěšné trilogie o rebelujícím mladíkovi Jimmym Goldovi, uzavřel osudy svého hrdiny jeho proměnou v blahobytného podnikatele. Takovou zradu mu vášnivý čtenář Morris Bellamy nedokáže odpustit a spisovatele chladnokrevně zastřelí poté, co se svými ku…

Doktor Proktor a vana času
Doktor Proktor se vydal do Paříže, aby znovu našel svou dávnou lásku. Líza s Bulíkem o něm nemají žádné zprávy, dokud nepřijde pokroucená pohlednice s šifrovanou prosbou o pomoc. Aby Julietu Margarínovou získal zpět, musel se doktor Proktor pomocí svého vynálezu - vany …

Tři kapitáni – Díl třetí: Korzárská čtverylka
Audiokniha Tři kapitáni III. - Korzárská čtverylka obsahuje pokračování ryze české akční a dobrodružné space opery, kterou napsal Michael Bronec a čte Jiří Pobuda. Trojice kapitánů se rozdělila. Arnošt Kodex zůstává na Zemi, kde řeší problémy vládce Republiky a nenápadn…

Klima je příležitost
Obavy ze změny klimatu stačit nebudou. Pojďme se raději pustit do nápravy. Hodně se mluví o katastrofálním stavu naší planety a hrozbách spojených se změnou klimatu. Mnohem méně pak o tom, jak to můžeme vyřešit. Proto vznikla tato kniha. Přináší nová fakta, vyvrací mýty…

Pelyněk: Díl 2
Monarchie se zmítá ve víru revoluce. Tajné spolky, spiknutí parobaronů, zakázané technologie, vášně a krev jako z Patentního divadla. Začíná válka a události může zvrátit luxusní prostitutka s podnikavou aristokratkou i návrat cestovatelů znalých tajemství elektřiny. Do…

Někdo cizí v domě
V téhle útulné čtvrti spokojených domovů zůstávají nebezpečné lži uzavřeny za dveřmi… Shari Lapena, autorka thrilleru roku 2017 Manželé odvedle, přichází s dalším rodinným dramatem plným tajemství a nečekaných zvratů, které nikdy nepřestanou překvapovat. Karen a Tom Kru…

Kvítek štěstí
Když vykvete kvítek štěstí, královna květin rozfouká jeho semínka po světě. Kdo bude o rostlinku dobře pečovat, tomu kvítek pokvete. Toník je trochu morous a nechce se mu dřít na poli pro pár brambor na loupačku. Rozhodl se proto vyhledat královnu květin a poprosit ji o…

Nebezpečná hra
Strhující propojení napínavé detektivky a zábavné romantiky! „Řekněte mi, jak se jmenuje,“ naléhal Tom a modlil se, aby měl dost času ubohou ženu ochránit. „Laurant,“ zašeptal ďábel. „Jmenuje se Laurant.“ Toma se zmocnila panika. „Moje Laurant?“ „Ano. Teď už to víte, ot…

Měsíční zahrady
V téhle válce už jde většině vojáků pouze o přežití, nebo o pomstu… Malazská říše, kdysi skromný ostrovní stát, se pod vedením nové císařovny Laseen nezadržitelně rozpíná napříč kontinentem zvaným Genabakis. Po dobytí Dřevnova svůj nenasytný zrak nyní upřela na Darúdžis…

Hra na nikdy
„Všichni tě opustili. Unikni, jestli to dokážeš. Anebo důstojně zemři.“ Lovec odměn Colter Shaw sice přicestoval do Kalifornie v osobní záležitosti, avšak záhy se ocitá uprostřed dalšího případu. V Silicon Valley se pohřešuje mladá žena. Zatímco policie bezradně přešlap…

Bílé apartmá
Bílé apartmá, to je název jedné z nejznámějších povídek spisovatele a bývalého politického vězně Jiřího Stránského. Neskrývá se kupodivu v luxusním hotelu, ale vězňové tak přezdívají marodce v komunistickém lágru. Když se jednomu z nich splní sen a v "bílém apartmá" se…