Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Slepé cesty

Audiokniha Slepé cesty

Délka:

16 hod 28 min

Čte:

Gustav Hašek

Vydavatel:

Tembr

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu 1984

1984

Antiutopický román 1984, jedno z nejvýznamnějších literárních děl 20. století, dokončil George Orwell (vlastním jménem Eric Arthur Blair) krátce před svou smrtí v roce 1950. Dodnes mrazí čtenáře plastický obraz země ovládané totalitní mocí, Velkým bratrem. Rozhlasová dr

Obrázek podcastu Druhá světová válka

Druhá světová válka

Nejdůležitější historické události 2. světové války. Nahrávka vyniká přehledným zpracováním všech důležitých událostí 2. světové války ve zvuku. Přináší řadu méně známých dokumentů a ty, o nichž jste zatím jen četli, nabízí k poslechu v originálu. Součástí projektu je

Obrázek podcastu Česká poezie

Česká poezie

Původní LP album DV 15094 "Česká poezie" vydal Supraphon v roce 1960 - nyní titul s úryvky z děl K.H.Máchy (Máj), K.J.Erbena (Kytice), P.Bezruče (Maryčka Magdonova) aj. vychází poprvé digitálně.

Obrázek podcastu Vražda pro Zlatého muže

Vražda pro Zlatého muže

Kapitán Exner tentokrát vyšetřuje zločin z vášně, již vyvolávají nejen krásné ženy, ale také, a možná především, peníze. Zlatý muž je totiž vzácný soubor předmětů z doby stěhování národů. Poklad nedozírné ceny byl brzy po objevení ukraden z muzea okresního města, aby se

Obrázek podcastu Dumas: Hrabě Monte Christo

Dumas: Hrabě Monte Christo

Velkolepou vlastní dramatizaci klasického románu A. Dumase natáčel šéfrežisér Čs. rozhlasu Jiří Horčička řadu měsíců a dokončil ji v r. 1983. Hrají v ní tři desítky herců dvou generací a jejichvýkony odpovídají profesionalitě režiséra, který dnes patří mezi legendy (zem

Obrázek podcastu Sport je bolest

Sport je bolest

>>„Michal Novotný má zlaté ruce.“ — John McEnroe, trojnásobný vítěz Wimbledonu<< ## O audioknize Buďme k sobě upřímní: žádný sport není stoprocentně zdravý a riziko poranění číhá v každém z nich. Mnozí z nás pak musí svého oblíbeného sportu dokonce zanechat právě kv

Obrázek podcastu To nejlepší z české humoresky

To nejlepší z české humoresky

Humoreska bývala krátká a slibovala pobavení. Stavěla na příhodě a vypravěči, který neváhal nadsazovat. Bytostné zalíbení v novinkách ji sbližovalo s obecnou mluvou a nespisovnými výrazy. Svým domovským právem patřila do novin a časopisů. Lačnila tudíž po námětech atrak

Obrázek podcastu Nepil: Má stoletá láska Sparta

Nepil: Má stoletá láska Sparta

Známé fejetony Františka Nepila, které jsou určeny všem, kdo mají rádi sport, fotbal a především Spartu.

Obrázek podcastu Moderní české a slovenské básnické sbírky III.

Moderní české a slovenské básnické sbírky III.

Původní 2LP komplet 2 58 0411 Moderní české a slovenské básnické sbírky III. věnovaný tvorbě Vítězslava Nezvala, Viléma Závady a Ivana Kraska vydal Supraphon v roce 1970 - nyní tento komplet vydáváme poprvé digitálně a bohužel již bez slovenské části, bez básně Nox et s

Obrázek podcastu Vladana a Prasopes 3

Vladana a Prasopes 3

Další dobrodružství desetileté Vladany, která se stala intergalaktickou strážkyní a spolu s kolegou a kamarádem Prasopsem se z malé planetky Zeměmě vydala do vesmíru. A tentokrát potkají i Prasopsici! TAKŽE. Je mi 10 a jsem ze Zeměmě. Asi o tom nemáte ani páru, ale Země

Obrázek podcastu Otec Goriot

Otec Goriot

Román Otec Goriot je jedním z dílů rozsáhlé Lidské komedie Honoré de Balzaca. V jeho ději můžeme sledovat dva hlavní příběhy; postupný společenský vzestup studenta práv Evžena de Rastignaca (Viktor Preiss) a úpadek kdysi významného obchodníka s nudlemi, otce Goriota (Ma

Obrázek podcastu Halas: Ženy

Halas: Ženy

Z komentáře k původnímu LP albu 1118 2988 vydanému Supraphonem v roce 1982 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Snad že svou matku ztratil už v osmi letech, snad že mu stále více časem chyběla a pořád ji hledal, její doteky, které "jsou na všem", barvy a linie, "aby s

Obrázek podcastu …stačilo jen říct Jáchymov

…stačilo jen říct Jáchymov

Dřina a ponižování v uranových dolech. Miroslav Hampl byl vězněm v uranových dolech. Odnesl si odtamtud podlomené zdraví a dě-sivé zážitky. Ty nevymazala ani Cena Paměti národa. „V dětství jsem miloval vůni hlíny, s kluky jsme se brouzdali v nedalekém potoce. Teď mi hlí

Obrázek podcastu Šťastná za všech okolností

Šťastná za všech okolností

Až umřu, kluci,“ říkám svým synům, „chci, abyste věděli, že jsem byla šťastná, protože já dovedla být šťastná za všech okolností.“ Úspěšná herečka a ještě úspěšnější spisovatelka Ivanka Devátá se po letech odhodlala k sepsání autobiografie, které se tak dlouho bránila.

Obrázek podcastu Hamlet, Othello, Orlík, Marie Stuartovna. Výňatky z her

Hamlet, Othello, Orlík, Marie Stuartovna. Výňatky z her

Původní LP album s výňatky z her Hamlet, Othello, Orlík a Marie Stuartovna vydal Supraphon v roce 1959. Nyní vychází toto album poprvé digitálně

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 24 - Viktor Dvořák 07.06.2014

100 statečných - Host č. 24 - Viktor Dvořák 07.06.2014

Hostem J. Pokorného - V. Dvořák (herec)

Obrázek podcastu Osmijankove rozprávky

Osmijankove rozprávky

Osmijanko sa raz vybral do sveta, aby pre deti nazbieral rozprávky. A nazbieral ich veru neúrekom! Osem o zvieratkách, osem o zázračných krajinách, osem o detektívoch, osem o vtáčikoch, osem podvodných rozprávok, osem sladkých a osem lesných rozprávok nuž a napokon aj o

Obrázek podcastu Ole Zavřiočka

Ole Zavřiočka

Na celém světě není nikdo, kdo by znal tolik příběhů jako Ole Zavřiočka, tvrdil dánský spisovatel Hans Christian Andersen. Ole Zavřiočka je pohádkový skřítek, který se skamarádil s rozhlasovým Hajajou. Ti dva se domluvili a rozhodli se vám poslat 7 kouzelných příběhů, k

Obrázek podcastu ...Mluviti stříbro se Stellou Zázvorkovou

...Mluviti stříbro se Stellou Zázvorkovou

V sérii "Mluviti stříbro… " slavné osobnosti českého kulturního dění hovoří o sobě a svých přátelích, ev. čtou slavná knižní díla. Tentokrát se Stellou Zázvorkovou v rozhovoru spisovatelky Zuzany Maléřové - vzlety i pády, dary i ztráty, úsměvy ze života.

Obrázek podcastu Vládce vzduchu

Vládce vzduchu

Desetidílná četba na pokračování z knihy francouzského spisovatele André Laurieho nese hrdý název Vládce vzduchu.Někdejší spolupracovník Julesa Verna se v tomto vyprávění vydal po stopách svého slavného učitele: hrdinové jeho příběhu sestrojí s pomocí tajemného kovu irk

Obrázek podcastu Co já vím?

Co já vím?

O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a

Obrázek podcastu Andersens Märchen

Andersens Märchen

Vnímejte kouzlo nesmrtelných Andersenových příběhů, které se tolik liší od klasických pohádek. Avšak právě jejich svéráznost a autorova schopnost zachycení „všedních“ zázraků dílo předurčuje k úspěchu… Audiokniha nabízí pět vybraných pohádek: Císařovy nové šaty, Pasáček

Obrázek podcastu Hlasy mých otců

Hlasy mých otců

Třetí, poslední díl historické trilogie líčící osudy několika generací autorčiných předků.