Audiokniha Slavné případy Sherlocka Holmese

Štědrý večer
Josef K. Šlejhar (1864-1914) pocházel z rodiny přísného plátenického faktora. Vydal skoro dvacet knih (debutoval povídkou Kuře melancholik, svým asi nejproslulejším dílem), přitom několik rozsáhlých próz bylo otištěno jen v časopisech, střídal různé nakladatele. Povídka…

Idiot
Dostojevského román Idiot se řadí k nejznámějším dílům ruské literatury. Mladý kníže Myškin, zcela zchudlý a postižený epilepsií, prožije po návratu ze švýcarského sanatoria tak podivuhodné příběhy, že upadne znovu do své duševní nemoci. Autor představuje svého hrdinu j…

Bohumil
Jak složité je žít jednoduše? Jedné listopadové noci udělá Bohumil správnou věc, kterou by podle něj udělal každý. Policie na to má bohužel jiný názor. Když se pak incidentu chopí média, začne se dosud pečlivě uspořádaný život málomluvného staříka otřásat v základech. T…

Katyně
Černý román o škole pro popravčí odkrývá mechanismy moci v absurdní nadsázce. Andělsky krásná Lízinka Tachecí se nedostane na střední školu. Její pragmatická matka v honbě za maturitou objeví možnost studia na speciálním utajeném učilišti pro budoucí katy. Přestože Lízi…

Posledný jednorožec
Odnepamäti žila jednorožka v lese, kam ani smrť nedočiahla svojimi pazúrmi. Panny, ktoré boli požehnané zazrieť aspoň záblesk jej krásy, zažili také očarenie, že naň nikdy nezabudli. Ale za hranicami jej zázračnej ríše sa šírili temné šepoty a zvesti, ktoré si nemohla n…

Samotka
Útěk není konec, je to teprve začátek... Alex Sawyer, který byl za svůj neúspěšný pokus o útěk z ukrutné káznice zvaná Výheň umístěn na samotku, se snaží, aby ho černočerné ticho pekla zcela nepohltilo. Než vůbec začne pomýšlet na další útěk, musí nejprve překonat noční…

Pec pro štěstí
Poslechněte si pohádkový příběh o Antošovi a Rozárce, kterým se vinou hádek a hudrování málem rozsype domov pod rukama. Pomůže pohromu zahnat had Hospodáříček?Hrají: Josef Somr, Svatopluk Skopal, Hana Maciuchová, Jana Andresíková, Jan Faltýnek a další

Až moc blízko
Mia je úspěšná psychoterapeutka s prosperující praxí, přesto neváhá všeho nechat, když se v telefonu ozve její dlouholetá přítelkyně Lysette a celá zoufalá ji prosí, aby hned přijela. Její kamarádka Sarah totiž spáchala sebevraždu skokem ze střechy parkovacího domu. Zůs…

Aforkalypsa V: Tantrická síla
Tantrové slaví velký den. Nazývají ho Dnem proměn. Je to vzácný obřad, který se opakuje maximálně jednou za století. Pozván je i Rumblitz, přestože to není poprvé a jeho předchozí účast nedopadla moc dobře. Nyní vyráží na cestu s vnukem Yorikem, a když už jsou na výletě…

Ještě nejsem pod zemí
Když se sedmadvacetiletá Jet probudí v nemocnici, čeká ji šokující zjištění. Byla brutálně napadena, má devastující zranění hlavy a před sebou jen týden života. Mladá žena se rozhodne, že zbývající čas využije k nalezení svého vraha. Při pátrání proniká stále hlouběji d…

Silnější než smrt
Dramatická rekonstrukce příběhu čs.horolezecké expedice v Peru 31.5.1970.Jedenatřicátého května 1970 postihlo Peru silné zemětřesení, při kterém zahynulo přibližně 75 tisíc lidí. Několik měst a vesnic bylo srovnáno se zemí. V osudný den stanovala na úpatí hory Huascarán…

Ozvěny run
Jejich láska byla zakázaná, ale rezonuje věčností. Když Mia po milované babičce zdědí Birch Thorpe, letní chatu ve Švédsku, čeká ji nelehké rozhodnutí. Snoubenec Charles na ni naléhá, aby dům prodali a koupili si luxusní byt v Londýně. Mia váhá. Když se naskytne přílež…

Uteč, než doroste měsíc
Na počátku bylo slovo. A to slovo bylo tma… Christian byl hodný kluk, který se ocitl ve špatnou chvíli na špatném místě. Takové věci se stávají – a následky bývají tragické. Jenže místo aby jako spořádaná mrtvola hnil v zemi, dostane Christian druhou šanci. Je vržen do …

Císař Nihon-Džinu
Audiokniha Císař Nihon-Džinu je desátým pokračováním úspěšné fantasy série s hraničářovým učněm. Horác by vyslán jako zvláštní posel do sídla císaře. Jeho válečná mise začala již před několika měsíci, a Horác se měl dávno vrátit zpět, ale dosud nepřijel a neposlal o své…

Život v ráji
Ještě než Kovboj potkal Em, ještě než došel na konec svojí cesty a posadil se vedle Stephena Kinga, dorazil na místo, které na první pohled vypadalo jako dokonalý ráj na zemi. Může existovat ráj, když mrtví kráčí po zemi?

Ochránce impéria – Otrok
Druhá kniha Ságy o impériu. Maře z Acoma se podařilo uhájit svůj dům a navzdory všem očekáváním zvítězila v prvním kole Velké hry Rady. Na odpočinek však není čas. Intriky tsuranské politiky nikdy nekončí a silní nepřátelé se připravují k dalšímu střetnutí. Mara však na…

Winterbergova poslední cesta
Takhle o dějinách střední Evropy ještě nikdo nevyprávěl. Cesta vlakem zmizelou zemí po stopách osudové lásky. Jan Kraus je pečovatel a v Berlíně se stará o umírající. Pochází z Vimperku, od roku 1986 žije v Německu. S umírajícími tráví poslední chvíle jejich života. Ně…

Bridgertonovi II: Vikomt, který mě miloval
Rok 1814 slibuje rušnou společenskou sezónu a vikomt Anthony Bridgerton má nejvyšší čas se oženit. Dokonce se už rozhodl, kterou z mladičkých debutantek si vybere – vyhlášenou krásku Edwinu Sheffieldovou. Jedinou překážkou je starší sestra jeho vyvolené, Kate – ta nejvš…

Hodina modrých slonů
Pohádkové vyprávění podle stejnojmenné knihy Oty Hofmana, ve kterém se společně s Vlastimilem Brodským dozvíme, jak Tomáš a Zuzanka dorazili na Vánoční ostrovy a objevili tam stádo modrých slonů, jak našli sloní oko a nakonec i to, jak jim oběma začali Vánoce...

Čtvrtek: Jak Křemílek a Vochomůrka hledali, až našli
Třetí díl /dosud vyšlo: Jak Křemílek a Vochomůrka hospodařili a Jak si Křemílek a Vochomůrka věděli se vším rady/ cyklu o dvou skřítcích známých z knížek i televizní obrazovky nabízí vyprávěnío tom, jak zasadili semínko, otvírali studánku, hledali pět peněz a našli pod …

Zaklínač V Krst ohňom
Dryády dokázali zázraky a vyliečili Geraltovo zlomené telo. Rany na jeho duši však bolestivo tepú, keď precitne do sveta bez Ciri. Napriek nevôli dryád sa s novou spoločníčkou unáhlene vydáva na neistú záchrannú výpravu. Samotársky zaklínač by najradšej putoval sám, no …

Půlnoční slunce: Krev na sněhu II.
Já jsem typ, co utíká. Teď už je ale na čase, abych se probudil… V sedmdesátých letech 20. století se na severu Norska usadili příslušníci laestadiánského hnutí. Jejich domovem se stala opuštěná vesnice Kåsund kdesi ve Finnmarce. Izolace není na škodu, neboť jejich živo…

Alfa & Omega: Falešná hra
Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči…

Ucho
Příběh o ochromujícím strachu a lámání charakterů. Rozhlasová verze divadelní hry Lenky Procházkové podle scénáře Jana Procházky ke slavnému trezorovému filmu Ucho.

Nevěsta
Misery Larková je upírka. Ne že by z toho dělala něco zvláštního. Prostě má v ledničce krevní konzervy a vážně nemusí sluneční svit. Na druhou stranu, její druh pro ni nikdy nic dobrého neudělal, takže raději žije mezi lidmi s jedinou kamarádkou, kterou kdy měla. Jenže …