Audiokniha Skoumal: Když jde malý bobr spát. Písničky pro děti

Umění prostého života
100 zenových aktivit pro klidnější život. Zen je dokonalým lékem na chaos moderního života. Renomovaný buddhistický mnich Shunmyo Masuno čerpá ze sto let staré moudrosti, aby vám ukázal, jak do moderního života vnést podstatu zen buddhismu. Pomocí jasných, praktických…

Chatrč
Celosvětový bestseller o tom, jak lze tváří v tvář zlu, bolesti a beznaději nalézt Boha, milost, usmíření… a sebe sama. Missy, nejmladší dcera Macka Allena Phillipse, je unesena během rodinného výletu. Důkazy o tom, že byla pravděpodobně zavražděna, se najdou v opuštěné…

Zloději zelených koní
Je jako zlatokop, jenže v Československu. Jakou daň za to zaplatí? Ukecal ji na sbírku minerálů, jelikož protiklady se přitahují. Koncem 80. let se zběhlý student geologie Pavel opájí hluboce velkolepými sny, kdežto zamlklá Karolína se drží při zemi. Když pak její milý …

Vzpomínky na zítřek
Vyvrcholení čarodějnické trilogie Petry Slovákové je konečně tady i jako audiokniha! Jana a Petr jsou rozdělení a Ostrava je na pokraji magické války o moc. Hlasy oblíbeným postavám opět propůjčili Sára Erlebachová a Jakub Burýšek. Jana zůstala osamělá a semletá okolnos…

Proměna
Když se Gregor (Řehoř) Samsa jednou ráno probudil z nepokojných snů, shledal, že se v posteli proměnil v jakýsi nestvůrný hmyz. To není začátek pohádky ani sci-fi románu, ale slavné povídky Franze Kafky Proměna. Probudit se tíhou myšlenek, kdy přesně víme, co nás čeká, …

Pyšná princezná
Kde bolo, tam bolo, v krajine kráľa Belovlasa žila princezná Krasava, ktorej na zemi v kráse páru nebolo. No nielen v kráse - ani v spupnosti a namyslenosti. Odmietala všetkých pytačov, každé úprimné vyznanie vysmiala. Ako to už v rozprávkach býva, aj tu sa nájde odvážn…

Rolf zálesák
Rozhlasová hra na motivy slavné knihy E.T. Setona. Líčení života v přírodě, jak jsou na něj odkázáni dva přátelé, bílý mladík Rolf a starší Indián Quonab, v kanadské přírodě. Setonovo vyprávění je jedno z mnohých, v nichž učí přírodní moudrosti, bezprostředním podnětem …

Zvedá se vítr
Píše se rok 1997 a jižní Moravu sužují katastrofické povodně. Ve stínu všepožírajícího živlu navíc dojde v Hodoníně k vraždě. Mrtvolu krásné dívky najde v lese parta dětí a rozhodne se vypátrat viníka. Jeden z kamarádů, Filip, má totiž zvláštní dar: dokáže komunikovat s…

Přístav volá
Přístav volá je příběh klukovského snu, který se mění v životní zkoušku. Jiří Dražan hledá dobrodružství i opravdové přátelství – a láká ho drsný svět přístavu plný výzev i nebezpečí. Brzy však pozná, že ne každá parta stojí za to a že skutečná odvaha znamená umět říct …

Schweyk
Schweyk aneb Neskutečně skutečný příběh o tom, jak to doopravdy bylo. Odvážná rozhlasová hra pro šest herců seznámí posluchače šokujícím způsobem s neskutečně skutečným příběhem Josefa Švejka, paní Müllerové, nadporučíka Lukáše, hostinského Palivce a dalších na základě …

Křehkost
Bára a Filip. Dva mladí lidé podobní tolika ostatním. Dají se dohromady přes Tinder. Nejdřív si píšou, poznávají se, váhají. Šrámy z předchozích partnerství se mísí s touhou konečně objevit pravou lásku. Oba mají za sebou řadu vztahů, mají slibně rozjeté kariéry. Touží …

Ladislav Špaček - Úspěšný obchodní zástupce
Příručka pro obchodní zástupce, finanční poradce, realitní makléře, privátní bankéře a všechny ostatní, kteří chtějí být ve své profesi úspěšní. Jak dosáhnout úspěchu? Není to těžké. Je však potřeba se připravit. Stačí vědět, jak se chovat, jak s klientem mluvit, na co …

Kočky a 14 dalších povídek
Dva mladé páry fascinované temnou turistikou se vydávají na místa spojená s tragédiemi. Letec se během první světové války setkává s prastarou nenávistnou entitou. Zvířata se osvobodí od nadvlády lidí. Pohledný kněz ukrývá temné tajemství. Kočky nejsou tím, čím se zdají…

POE
Mrazení v zádech povoleno. Mistr hororu Edgar Allan Poe uměl tak mistrně vyprávět hrůzostrašné příběhy, že mrazení v zádech pocítíme po pár větách. Soubor obsahuje výběr povídek, které se řadí k nejlepším: Jáma a kyvadlo, Černý kocour, Berenice, Medailón a další. Lidé s…

Krysař
Cyklus Literatura do ucha vám přináší dramatizace světové i české klasiky ve zkrácené podobě, neochuzené o to podstatné a s citacemi. Uslyšíte nejen samotný příběh, ale dozvíte se i přehledně shrnuté informace o autorovi, jeho životě a díle i dobovém kontextu. Poslechně…

Paní Trumberryová si dává hádat
Výběr povídek získal název, který chce vzdát hold velkému kanadskému autorovi hovorovým výrazem naší mateřštiny. Nejde v něm o žádné nesmyslné vtipkování, ačkoliv Leacock si s gustem zahraje i se slovními vtípky, prostě s „ kanadou „. Je ovšem daleko víc než závazný špr…

Vzpoura mozků - Galaxia
Pokračování oblíbeného rozhlasového seriálu Vzpoura mozků, o kterém jeho autor Václav Šorel mj.píše:Příběh, který jsem později nazval Vzpoura mozků, jsem nosil v hlavě někdy od začátku sedmdesátých let minulého století. V té době jsem byl ovlivněn Stanislawem Lemem a je…

Oliverova dobrodružství
Zemi splněných přání vládne moudrý, černo-bílý kocour Oliver, jehož posláním je pomáhat dětem vypořádávat se s jejich trápením. Oliver nesnáší, když někdo někomu ubližuje nebo se mu posmívá, je mu líto, když se děti něčeho bojí, jsou smutné nebo opuštěné. Jak se mu poda…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

...Mluviti stříbro -Jičina Jirásková - Rozum v srdci
V sérii "Mluviti stříbro… " slavné osobnosti českého kulturního dění hovoří o sobě a svých přátelích, ev. čtou slavná knižní díla. O životních rozhodnutích a jejich splátkách, s bolestí i ironií, vypráví významná česká herečka Jiřina Jirásková v otevřeném rozhovoru se s…

Bílé punčochy
Druhý díl volné trilogie líčící složité dospívání mladé dívky v období protektorátu. V hlavní roli: Stanislav Zindulka. Tři hry, které napsala pro brněnské studio v letech 1978 až 1980 Věra Sládková na motivy svých knížek, (Poslední vlak z Frývaldova, Bílé punčochy, Ned…

Osudy dobrého vojáka Švejka 3
{'cs': 'Tragická velkolepá komedie. Kompletní znění III. dílu Slavný výprask a nedokončeného IV. dílu Pokračování slavného výprasku. Čte Oldřich Kaiser.\n\nJaroslav Hašek (1883-1923)\nJaroslav Hašek byl publicista, novinář a spisovatel.\nPo nedokončených studiích na gym…

O zlaté růži pekelné
Mladý Józa žije se svým otcem ševcem a chudoba jim leze do chalupy. Józa však i přesto ohrnuje nos nad nejbohatší nevěstou ze vsi. Ženil by se, to jo, ale až si najde děvče, které bude mít rád. Otec však trvá na svém: buď si Józa vezme mlynářskou dcerku, nebo půjde z do…