Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Škola malého stromu

Audiokniha Škola malého stromu

Délka:

7 hod 40 min

Čte:

Lukáš Hlavica

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Modrá hodina

Modrá hodina

Přílivový ostrov Eris býval domovem umělkyně Vanessy Chapmanové, která zde tvořila výjimečné obrazy a keramiku. Stal se pro ni inspirací i útočištěm. A právě sem ji před dvaceti lety přijel navštívit její notoricky nevěrný manžel, který vzápětí beze stopy zmizel. Během

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 5

Hovory o józe a mystice č. 5

Vnitřní pránájáma, výklad a praktická ukázka cvičení. Hovory č. 5 jsou namluveny tak, že je podle nich možno cvičit vnitřní pránájámu. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Obrázek podcastu Seržant

Seržant

Krvavý svět magického inženýrství a lidských technologií "Jeden z nejtemnějších Žambochových románů..." Seržant Lancelot žije v prostředí, kde se magie propojuje s technikou a vědou. Okleštěné ostrůvky lidských království jsou obklopeny prostředím, kde neplatí fyzikální

Obrázek podcastu Milión

Milión

Vyprávění proslulého italského středověkého cestovatele, který se stal dvořanem mongolského chána Kublaje, zaujme i dnes barvitým líčením zemí Dálného východu.Benátský cestovatel a prozaik Marco Polo (1254-1324) byl původem šlechtic. V letech 1271-1295 podnikl s otcem N

Obrázek podcastu Vzpoura mozků - Galaxia

Vzpoura mozků - Galaxia

Pokračování oblíbeného rozhlasového seriálu Vzpoura mozků, o kterém jeho autor Václav Šorel mj.píše:Příběh, který jsem později nazval Vzpoura mozků, jsem nosil v hlavě někdy od začátku sedmdesátých let minulého století. V té době jsem byl ovlivněn Stanislawem Lemem a je

Obrázek podcastu Vánoční povídky

Vánoční povídky

Tento nejpopulárnější představitel viktoriánského románu, nekorunovaný král anglických vypravěčů, psal pro rozptýlení mezi rozsáhlými díly také povídky. Zvolili jsme ty nejoblíbenější – s vánoční tematikou.: Vánoční Koleda, Zvony. Není jistě náhodou, že se tyto dva příb

Obrázek podcastu Klid je síla

Klid je síla

V den, kdy její milý odjížděl transportem smrti, dal Zdence Fantlové prostinký snubní prstýnek. Síla lásky ji udržela na živu navzdory koncentračním táborům i pochodu smrti...Výpověď ženy, která prošla peklem koncentračního tábora, přežila a svůj osud velice sugestivně

Obrázek podcastu Jsem to já?

Jsem to já?

Výběr z knihy hereckých pamětí Vlasty Fabianové, přečetla sama autorka a herečka krátce před svou smrtí v roce 1991.Kniha sugestivně nazvaná Jsem to já?, svědčí nejen o touze a potřebě podívat se na sebe z odstupu, ale také a především o uctě k lidem, od nichž se Vlast

Obrázek podcastu Zlomené duše

Zlomené duše

Sedmý případ inspektorky Lottie Parkerové. Jednoho temného zimního rána je ve svém domě nalezena oběšená budoucí nevěsta Cara Dunneová. Je oblečená ve svatebních šatech a kdosi jí ustřihl pramen vlasů. Ještě téhož dne se najde tělo další mladé ženy, která byla shozena z

Obrázek podcastu Skandál v Milfordu

Skandál v Milfordu

Detektivka z anglického venkova. Dvě vážené dámy z Milfordu jsou obviněny z únosu patnáctileté dívky. Najmou si proto právníka Roberta Blaira, aby očistil jejich jméno. Robertu Blairovi, milovníku klidného života s jistotami koláčků na prostřeném podnose a právníkovi ct

Obrázek podcastu Moyzesová: Pověsti moravských hradů a zámků

Moyzesová: Pověsti moravských hradů a zámků

Milovníci lidových písní, oslavených a proslavených kapelou Čechomor a zároveň ti, kteří mají rádi tajemno, staré pověsti, strašidla a záhady, ti všichni budou mít na této desce pastvu pro uši i prostor pro vlastní fantazii. Hrady a zámky se ve své tajuplnosti odpradávn

Obrázek podcastu Marco

Marco

Když hrozí prozrazení korupce na dánském ministerstvu financí, je třeba zbavit se nepohodlných svědků. Jedním z nich je i patnáctiletý Marco, člen kodaňského gangu žebráků a zlodějů. Marco sám netouží po ničem jiném než získat dánské občanství a chodit do školy jako ost

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 19 - Martin Chadima 07.06.2014

100 statečných - Host č. 19 - Martin Chadima 07.06.2014

Hostem L. Výborné - M. Chadima (pedagog, teolog, filosof)

Obrázek podcastu Zlatovláska

Zlatovláska

Jedna z klasických nedělních pohádek Karla Jaromíra Erbena, které si - v režii Karla Weinlicha - oblíbilo několik generací posluchačů...Osoby a obsazení: kořenářka (Světla Amortová), král (Martin Růžek), Jiřík (Jiří Plachý), Zlatovláska (Miroslava Hozová), Zlatovlásčin

Obrázek podcastu Cukrárna v Paříži

Cukrárna v Paříži

Romantická cukrárna čeká na svoje objevení. Vstupte a ochutnejte některý z dezertů. Kdysi vyhlášená pařížská cukrárna se brzy zavře, ještě zbývá poslední cukrářský kurz. Právě na něj míří z anglického venkova i třicetiletá Nina Hadleyová. Kromě odpalovaného těsta se ale

Obrázek podcastu John: Rajský ostrov. Vyprávění o požáru a stavbě Národního divadla - vybrané kapitoly

John: Rajský ostrov. Vyprávění o požáru a stavbě Národního divadla - vybrané kapitoly

Původní LP album DV 15186 "Rajský ostrov" s vybranými kapitolami vyprávění o požáru a stavbě Národního divadla z knihy Jaromíra Johna vydal Supraphon v roce 1963 (v reedici - z níž je i naše titulní strana - pak vyšel v roce 1983 pod kat.č. 1018 3350) - nyní tento titul

Obrázek podcastu Muž a žena

Muž a žena

Vědí ženy, o čem sní muži? Dvě novely Family Frost a Čarodějka z Křemelky nejznámějšího českého spisovatele ironicky zkoumají vztahy mezi zástupci opačných pohlaví. V první z nich se zkrachovalý restauratér (Martin Finger), který z nutnosti a trochu i na truc rozváží ho

Obrázek podcastu Čtvrtek: O Rumcajsovi, Mance a Cipískovi

Čtvrtek: O Rumcajsovi, Mance a Cipískovi

Dnes už klasické pohádkové vyprávěnky Václava Čtvrtka o loupežníku z lesa Řáholce se staly díky televizním večerníčkům doslova hitem několika generací. Pro Supraphon je kdysi natočil Karel Höger aněkolik jich namluvil také pro vydavatelství Panton. Tento titul nabízí ro

Obrázek podcastu Jako stín

Jako stín

Někde tam je. Skrývá se. A neustále se dívá. Edinburské kriminální oddělení má plné ruce práce s případem únosce, kterého svědci popisují spíš jako stín než jako opravdového člověka. Vyšetřovací tým se proto rozrůstá o nekonvenční americkou forenzní psycholožku Connie W

Obrázek podcastu Lov na pláč

Lov na pláč

Groteskní komedie, v níž mají dva přátelé zvláštní zálibu. Nahrávají si na magnetofon lidský pláč a následně jej přepisují pro hudební nástroje - od běžného po žárlivý. Jen jeden ne a ne ulovit. Hrají: Profesor Brünn, psychiatr (Jiří Němeček), Marta, jeho žena (Jaroslav

Obrázek podcastu Pastvina zmizelých

Pastvina zmizelých

Břehy přehradního jezera pokryl za dlouhá léta nános nesčetných rekreačních chat. A právě tam se od jisté doby začali ztrácet lidé. V nepravidelných intervalech a nejrůznější - od mladé ženy po babičku, od horníka přes řemeslníka k chuligánovi, nečekaně mizí chataři i s

Obrázek podcastu Jan houslista

Jan houslista

Jan houslista - lyrickoepická básnická povídka Josefa Hory - vyšla poprvé v roce 1939 v dusném okupačním období. Byla psána pod formálním vlivem Puškinovým, kterého Josef Hora v té době hojně překládal a je jakýmsi hledáním odpovědnosti za osud zkoušené a ohrožené země-

Obrázek podcastu Anjel v podsvetí

Anjel v podsvetí

"Kapitán Stein a notár Barbarič pátrajú po diabolskom vrahovi v Plzni V Prahe vyčíňa mor a cisár Rudolf II. sa aj s celým dvorom presťahoval do Plzne. Povesť tohto mravopočestného, panovníkovi oddaného mesta však ohrozuje séria zločinov. Najprv sa záhadne stratí synovec

Obrázek podcastu Great Expectations

Great Expectations

Audiokniha má obtížnost četby A2. Pip is born poor, but one day his life mysteriously changes. He is sent to London to learn to become a gentleman. But who is paying for his education? Who is paying for his life in London? We follow Pip as he grows up, falls in love and

Obrázek podcastu Na plnou hubu – Parádní desetiletí ve formuli 1

Na plnou hubu – Parádní desetiletí ve formuli 1

„Už předtím jsem obdržel nabídku, abych sesmolil pokračování Přežít a závodit, ale abych řekl pravdu, nic mě nenapadalo. Dokud jsem nedostal padáka…“ Oblíbený outsider mezi šéfy stájí F1 – a jak sám tvrdí, taky stařík s talentem mít v pravou chvíli nevhodné kecy – odkrý