Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Šíleně smutné povídky

Audiokniha Šíleně smutné povídky

Délka:

4 hod 16 min

Vydavatel:

OneHotBook

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Pohádky víly srdíčkové – Jak chtěl rarášek odnést Bětku do pekla

Pohádky víly srdíčkové – Jak chtěl rarášek odnést Bětku do pekla

Rarášek letí poprvé do světa provádět čertoviny. Najde Bětku a navádí ji, aby byla líná, lhala,... Plány mu však překazí veselý a pracovitý Honza. A láska, která je silnější než pekelné plány.

Obrázek podcastu Úterky s Morriem aneb Poslední lekce mého učitele

Úterky s Morriem aneb Poslední lekce mého učitele

Jestli k vám tenhle příběh přichází ve správném okamžiku vašeho života, pak jste získali o hodně víc než jen audioknihu! Světoznámá knížka přeložená do více než dvaceti jazyků vypráví o tom, jak zásadní životní lekci může člověk dostat, když se setká se svým bývalým pro

Obrázek podcastu Nejlepší špatný táta

Nejlepší špatný táta

Další z řady rozhlasových her Miloně Čepelky, tentokrát na aktuální společenské téma v zákulisí jednoho rodinného života.Osoby a obsazení: MUDr. Bořivoj Vágner (Vladimír Ráž), Alena, jeho žena (Libuše Švormová), ing. Lukáš Dobeš (Petr Pelzer), Román Vágner (Otakar Brous

Obrázek podcastu Gjurić: Kam běží modrá liška. Pohádkové vyprávění z Malé Strany

Gjurić: Kam běží modrá liška. Pohádkové vyprávění z Malé Strany

"Kam běží modrá liška? Na Kampu a v hubě nese zelenou ratolest. Je to znamení na domě hned zkraje kampského plácku. Kdo si všiml, ten rozumí a kdo ne, bude se tam muset podívat." Tak začíná své vyprávění Rudolf Hrušínský v okouzlujícím pohádkovém vyprávění ze staré Prah

Obrázek podcastu Život víry 2025/11

Život víry 2025/11

Život víry 2025/11 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková, Jakub Lofítek, Jiří Matuška a Daniela Kenningová. Nahrávka vznikla ve studiu Rádia 7. ------------------------------------------ Z obsahu čísla: * rozhovor

Obrázek podcastu Náhrdelník

Náhrdelník

Bassova povídka - parodie romantických detektivních románů o slavném lupiči Arsenu Lupinovi. V hlavních rolích Růžena Merunková a Eduard Cupák.

Obrázek podcastu Pomocnice

Pomocnice

Práce u Winchesterových je moje poslední šance začít s čistým štítem. Jenže se ukáže, že jejich tajemství jsou mnohem nebezpečnější než ty moje… Každý den uklízím jejich krásný dům, vyzvedávám jejich dceru ze školy a vařím pro celou rodinu. Sama pak jím ve svém pokojíku

Obrázek podcastu Josef Mareš: Moje případy z 1. oddělení

Josef Mareš: Moje případy z 1. oddělení

Běžel jsem k útočníkovi, křičel na něj, ať nechá paní na pokoji a nůž pustí na zem. Jenže nepustil, a tak jsem mu chytil ruku, začal ji kroutit a do toho zhaslo světlo. Zkroucenou ruku jsem si pro jistotu chtěl dát před sebe a najednou vidím, že v ní žádný nůž není. V t

Obrázek podcastu Já, robot

Já, robot

Děsíte se nástupu umělé inteligence? Prozkoumejte vyhlídky lidstva v devíti legendárních povídkách otce robotické etiky! Lidstvo vyvinulo zástupy umělých bytostí a může si pískat. Mechaničtí pomocníci obstarají vše, na co si jejich pánové vzpomenou. Pohlídají děti, zast

Obrázek podcastu Balada pro banditu

Balada pro banditu

Slavný muzikál Milana Uhdeho o velké lásce a ještě větší zradě, o mužích, ve kterých se zabydlel vztek a o ženách, který ten hrozný vztek umí z těch mužů vylíbat a vykousat a vyhladit..Jedním z posluchačů původní mono nahrávky byl i soudruh Alois Indra, který si vyžáda

Obrázek podcastu Tři enšpíglovské příběhy

Tři enšpíglovské příběhy

Obsah: 1. První enšpíglovská /Enšpígl, cizinec ze země brabantské, míří do města Kocourkova/ 2. Druhá enšpíglovská / Enšpígl v Kocourkově na jarmarku/ 3. Třetí enšpíglovská /Enšpígl v Kocourkově vyučuje purkmistrova osla/ Enšpígl, legendární hrdina německé sbírky šprý

Obrázek podcastu Pohádka pošťácká (1954)

Pohádka pošťácká (1954)

Slavnou pohádku z Čapkovy knížky Devatero pohádek vypravuje Václav Voska (1954). Poslechněte si příběh o pošťákovi panu Kolbabovi, smutném šoférovi Frantíkovi, jeho milé Mařence, jednom ztraceném milostném psaníčku a několika poštovních skřítcích.

Obrázek podcastu Sestřička Carrie

Sestřička Carrie

Realistický román, první velké dílo významného amerického spisovatele, líčí život v Chicagu a New Yorku koncem 19. století. Jeho dějovou osou je životní příběh dívky, sestřičky Carrie, která přijíždí z maloměstského prostředí do Chicaga za lepším životem. Těžce si vyděl

Obrázek podcastu To nemyslíte vážně, pane Feynmane!

To nemyslíte vážně, pane Feynmane!

Vtipné, zajímavé a mnohdy neuvěřitelné příhody ze studentského, pracovního i osobního života jednoho z největších teoretických fyziků 20. století Richarda P. Feynmana. Byl to muž mnoha zájmů. Kromě své profese ovládal hru na bongo a byl také výborným malířem. Neodpovída

Obrázek podcastu Bětka a její cesta od Chmury

Bětka a její cesta od Chmury

Bětka je desetiletá holčička. Chodí do školy, má svoje běžné dětské starosti. Přičemž největší starost je, že se jí děti často smějí nejen kvůli brýlím, které nosí, ale hlavně kvůli okluzoru. A to pořád není nic proti tomu, když zjistí, že se maminka a tatínek budou roz

Obrázek podcastu Anička ve městě

Anička ve městě

Aničku čeká v Praze spousta překvapení, okouzlení i zklamání, radostí i strastí a otázek, na které hledá odpovědi ve svém deníku. Žákyně druhé třídy si musí zvyknout na nové prostředí, školu, kamarádky, ale také si tu kupuje vysněné křečky. Co ještě ve městě objeví?

Obrázek podcastu Húrinovy děti

Húrinovy děti

Člověk, který utíká před něčím, čeho se bojí, někdy shledá, že si k tomu jen zkrátil cestu. Tragická pověst o prokletí a zkáze rodu velkého lidského bojovníka z konce prvního věku Středozemě. Velkolepý příběh o statečném válečníku Túrinu Turambarovi, tragickém hrdinovi,

Obrázek podcastu Měl jsem psa a kočku

Měl jsem psa a kočku

Mistrný projev Václava Vosky humorného popisu Čapkových trampot s přáteli člověka. Osobně prožité chvíle od pořízení si pejska, průběhu, kdy se z miláčka rodiny stane rozmazlený jedinec projevující bezohledně svou autoritu, a co si potom počít. Čtení, které by neměl brá

Obrázek podcastu Kubátová: Jak Krakonoš s Trautenberkem vedli válku

Kubátová: Jak Krakonoš s Trautenberkem vedli válku

Od autorky námětu televizního večerníčku "Krkonošská pohádka".

Obrázek podcastu Bolest s veselostí Bedřich Bridel Co Bůh? Člověk? Adam Michna z Otradovic Loutna česká

Bolest s veselostí Bedřich Bridel Co Bůh? Člověk? Adam Michna z Otradovic Loutna česká

V roce 1969 měla poetická kavárna Viola v Praze na svém repertoáru představení poezie a hudby českého baroka od Bedřicha Bridela a Adama Michny z Otradovic "BOLEST S VESELOSTÍ". Scénář napsali Vladimír Justl a Antonín Škarka, hudební scénář Pavel Jurkovič. Jako mnoho da

Obrázek podcastu Hříchy pro posluchače rozhlasu 8 - Aktuální reportáž

Hříchy pro posluchače rozhlasu 8 - Aktuální reportáž

Aktuální reportážPojítkem všech rozhlasových Hříchů je investigativní novinářka a rozhlasová reportérka Denisa Králová, kterou zločin přitahuje. Má přátele z řad kriminalistů, takže se snadněji dostane do zákulisí zločinu...Osoby a obsazení: Denisa Králová, novinářka (D

Obrázek podcastu Zlatý kořenáč

Zlatý kořenáč

E. T. A. Hoffmann: Zlatý kořenáč. Pouť za pravou láskou v jedné z nejkrásnějších pohádek německého romantismu.Novela Zlatý kořenáč, s podtitulem Moderní pohádka vyšla poprvé v roce 1814. Dopisy, deníkové záznamy a eseje, které Hoffmann napsal souběžně s prací na Zlatém

Obrázek podcastu Elbe, velká řeka

Elbe, velká řeka

Rozhlasová nahrávka z roku 2025 Reportér Luboš Palata se vydává na kole podél řeky Labe čili Elbe a ve svém vyprávění nás provází více než tisíci kilometry fascinujícího příběhu. Od pramene v Krkonoších až po ústí v Severním moři se tato řeka stává svědkem historie, kt

Obrázek podcastu Nepil: Polní žínka Evelínka

Nepil: Polní žínka Evelínka

Polní žínka Evelinka autora Františka Nepila má vlasy jako len, zelenkavé oči v barvě přesličky, pas útlý jako vážka a celá je jako z pavučinky. Stará se o všechno, co roste a žije v polích, o rostliny i zvířátka, a lhostejní jí nejsou ani lidé. Všichni mají Evelinku rá

Obrázek podcastu Družka

Družka

Serena Parisová se rozhodla veřejně vystoupit a oznámit světu, co je zač. Její existence coby křížence mezi vlkodlakem a člověkem měla urovnat staletí trvající rozkol mezi oběma druhy. Místo toho se však stala terčem bezohledných politických machinací. Síť se kolem ní z