Audiokniha Sherlock Holmes a Ďáblův prach

Exotem na této zemi
Audiokniha známého salesiánského kněze a pedagoga, „pastýře undergroundu“, je putováním po stopách Božího milosrdenství na této zemi. Krátké příběhy jsou vyprávěny samotným autorem a doprovázeny jeho vlastní hudbou. Setkávají se v nich dva světy: svět Heryánovy kněžské …

Indigová realita
Indigová realita je volným pokračováním knihy Indigový svět. Účinné techniky a praktiky vedoucí k osobnímu a duchovnímu růstu Hlavním tématem knihy je spirituální a osobní rozvoj. Ve společnosti panuje hlad po účinných technikách a praktikách vedoucích k osobnímu a duch…

Petr Pan
Kouzelný příběh o chlapci, který se nikdy nestal dospělým Všechny děti až na jedinou výjimku vyrostou. Tou výjimkou je Petr Pan. Tenhle kouzelný malý vejtaha, který se rozhodl, že se z něj nikdy nestane nudný dospělák, žije na ostrově v Zemi Nezemi. A nežije tu sám! Kro…

Northangerské opatství
Upřímné srdce hledá pravou lásku. V příběhu sedmnáctileté Catherine, chytré a dobrosrdečné dívky, rozehrává autorka svůj nezaměnitelný smysl pro humor a ironii na pozadí kulis módního lázeňského města a strašidelných gotických románů. „Když je nějaké slečně souzeno být …

Za pět minut zvoní
Sbírka young adult příběhů ze školních lavic. Několik známých českých autorů a autorek, jakými jsou například Kateřina Šardická, Michaela Merglová, Eva a Klára Pospíšilovy nebo Aleš Novotný, vám připomene radosti i strasti povinné školní docházky. S hrdiny jejich povíde…

Sedm zákonů
Žijeme v epoše, která nemá obdoby? Je náš svět tak unikátní, jak si myslíme? A budeme první civilizací, která poroste věčně? Nebo je vše prostě jinak a jsme jen dalším kamínkem do mozaiky příběhů člověka na tomto světě? Správná odpověď je pravděpodobně ano i ne. Naše ci…

O čertu Pepiášovi
Čert Pepiáš byl v pekelné škole samá poznámka, ba i dvojka a trojka z chování, protože neuměl zlobit. Když ho poslali do služby mezi lidi, deset let do pekla nikoho nepřinesl, a proto se tam jednoho dne pro svou dobrotu nesměl vrátit. Stal se školníkem v Jičíně a pomáha…

Hvězdná pěchota
Galaktické křižníky a cesty napříč galaxií… Hvězdní mariňáci v bojových skeletech a válka s brouky! Lidstvo v ohrožení a hvězdná pěchota v akci! Sledujte psychicky i fyzicky náročný výcvik mariňáků a zúčastněte se těch nejbrutálnějších planetárních bitev. Heinleinův rom…

Barabizna
Mates a jeho kamarádi mají vlastní youtubový kanál, ale moc lidí jejich videa nesleduje. Pak ale dostanou skvělý nápad – budou se natáčet, jak plní skautské bobříky! To, co zprvu vypadá jako velká legrace, se ale brzy změní v noční můru. Jaká tajemství ukrývá rozpadlý s…

Dva na vraždu
Proč se Kott s Kutílkem vydali na smrtící jízdu, během níž připravili o život čtyři lidi? Bylo to dílo Satanovo? Kdo byl jedním z nejmladších vrahů československé historie a co provedl se svým společníkem? Z jakého důvodu mladiství fanatici do bojových sportů vyvraždili…

Podzimní bouře
Válka napříč Andalorem roztříštila mohutné říše a dala vzniknout řadě menších království. Přestože uběhla řada let od posledního velkého konfliktu, mnozí se jen těžko vyrovnali s porážkou. Doby míru totiž vytváří pocit bezpečí a dávají prostor poraženým olízat si své rá…

Pán prstenů - trilogie
Moc může spočívat v té nejmenší z věcí... V dávných dobách vykovali elfští kováři prsteny moci, netušili však, že Temný pán Sauron dal vyrobit ještě Jeden prsten, který měl vládnout všem. Spojené armády lidí a elfů nakonec Saurona porazily a prsten mu odňaly, tato magic…

Vídeňské bratrstvo
Masová vražda na předměstí Osla vypadá nejprve jako náboženská msta. Oběti totiž patří k sektě Boží světlo, která se připravuje na soudný den. Nicméně vyšetřovatel Fredrik Beier a jeho nová kolegyně Kafa narazí na několik nesrovnalostí. Proč byla v sídle sekty laboratoř…

Sobota: Holé a trapné dýchání
Slavný herec a komik vypráví momentky z mozaiky svého života Populární herec a komik, proslulý svým absurdním humorem, je známý i jako autor zábavných textů. Píše celý život kratší literární útvary, které vyšly knižně a nyní je pod stejným názvem autor načetl (v tomto …

Krvavý Bronx
16 povídek na motivy „černé kroniky“ brněnského Cejlu, zvaného Bronx. Myšlenka udělat knihu příběhů vytvořených na základě novinových článků z druhé poloviny devatenáctého století není moje. Svěřil mi ji v pivním baru Na Stojáka historik Michal Konečný. Já mám akorát v …

Překupník na darknetu
Neuvěřitelný, ale skutečný příběh muže, který vystavěl online drogové impérium v hodnotě miliardy dolarů z ložnice – a málem mu to prošlo. V roce 2011 spustil šestadvacetiletý libertarián, vystudovaný fyzik a amatérský programátor Ross Ulbricht dokonale svobodné tržiště…

Dívka s vášní pro indigo
Silné ženy dokážou velké věci. Skutečný příběh houževnaté a odhodlané mladé ženy, která se musí vypořádat s intrikami, mužskou nadřazeností a zakázaným vztahem v Jižní Karolíně ve druhé polovině 18. století. Píše se rok 1739 a teprve šestnáctiletá Eliza Lucasová dostane…

Myšlenky vraha
Celých čtrnáct let jsou unášeny dívky ve věku šesti až deseti let. K jejich mrtvolám ukazují cestu červené stuhy přivázané na stromech. Policie se pachateli dlouhou dobu nemůže dostat na stopu. Nakonec jednoho večera zatkne Waltra Lesniaka, mezinárodně proslulého profes…

Taipi
Melvilleho první román, který ještě autorovi nepřinesl takovou proslulost jako jeho pozdější Bílá velryba. Příběh dvou námořníků, kteří uprchnou pro surové zacházení z velrybářské lodi a prožijí několik měsíců na ostrově kanibalů čte Pavel Soukup.

Ženy z Cínové hory
Krev, moc, ale také zlo, které je po desetiletí pronásleduje, spojuje tři generace žen z temného a zapomenutého koutu Ameriky. Vysoko v kopcích Ozark leží osamocené městečko Cínová Hora. Všude je odsud daleko. Říká se, že právě proto si některé místní ženy dokázaly ucho…

Zdravá střeva
ZDRAVÁ STŘEVA Poznejte tajemství mikrobioty a získejte dlouhodobou kontrolu nad svou váhou, náladou a zdravím. Věděli jste, že ve svých střevech máte větší počet mikrobů, než kolik má vaše tělo buněk? Zdravá střeva shrnují nejnovější poznatky o spojitosti mezi vašimi …

Rozsudek smrti
Jarda Horák slouží u městské policie, je šťastně ženatý, s manželkou čekají prvního potomka a práci u mužů zákona je plně oddaný, byť se občas setkává u kolegů s výsměchem kvůli svému dobráctví a blahosklonnému postoji ke spodině společnosti. Během jedné noční služby js…

Klekner
Můj přítel Klekner byl už od dětských let podivínský chlapec, a proto ho jeho vrstevníci nepřijali mezi sebe. To byl asi ten pravý důvod, proč jsem k němu přilnul já. Získal jsem si jeho důvěru a prožil s ním nezapomenutelné chvilky. Dospěli jsme spolu ke zvláštnímu poz…

5 principů rodičovství
>>„Upřímně netuším, co bych si bez Alizy počala. Dává mi jistotu, že všichni můžeme vychovávat dobré lidi – včetně nás samotných!“ — Drew Barrymore

Šumavou s Karlem Klostermannem
Projděte se místy, o kterých tak poutavě psal a vyprávěl spisovatel Karel Klostermann. Provázejí PhDr. Vladimír Horpeniak a literární kritička Mgr. Hana Klínková. Dále účinkuje Jaromír Meduna. Připravila a uvádí Marie Poláková.