Audiokniha Sen noci svatojánské (2016)

Tajemství zdravého pohybu
Michal Novotný patří mezi světovou fyzioterapeutickou elitu. Dlouhá léta pracoval pro tenisovou ATP, staral se o Rafaela Nadala, Rogera Federera, Tomáše Berdycha, Karolínu Plíškovou i fotbalisty Realu Madrid, AC Milán a Sparty Praha. Kromě sportovců léčí také filmové hv…

V lese visí anděl
Policejní detektiv Holger Munch se chystá do důchodu, v němž si chce užít vážnou hudbu, matematické hádanky a pokuřování cigaret. Jenže Norskem právě otřásají podivné vraždy šestiletých holčiček, které někdo obléká do bílých šatiček a nechává v lese s cedulkou „Cestuji …

HEALTHY LONGEVITY Máte na déle, než si myslíte
Připojte se k nám na cestě za odhalením tajemství dlouhého a zdravého života ve světě, kde je moderní věda na pokraji průlomových objevů. Moderátoři Petr Šrámek a Jan Mühlfeit odhalí, jaký vliv mají na naše zdraví smysl života, strava, pohyb a psychologie. Současně sdíl…

Defoe: Robinson Crusoe
Původní 2LP komplet 1118 4531 vyšel v Supraphonu poprvé v roce 1985, na CD (SU 5069-2) pak vyšel v podstatně zkrácené podobě titul poprvé v roce 1999. Nyní je posíláme do digitálních obchodů v původní délce.

Začátečník na cestách
Představte si, že jste na cestě v zahraničí a máte se jednoduše domluvit anglicky. Může to být třeba v hotelu, v autobuse nebo na letišti. Víte, když jste v cizině, tak už není čas na učení. Tam už musíte reagovat a mluvit. Procvičovat mluvení byste měli doma, ještě než…

Viewegh: Můj život po životě
Dne 8. 12. 2012 nečekaně praskla Michalovi Vieweghovi, jednomu z nejčtenějších českých spisovatelů, aorta. Po úspěšných pokusech o oživení se zcela dezorientovaný Michal znovu pomalu začal učit mluvit a vnímat svět. Kolaps krátkodobé paměti byl takový, že se lidé ze spi…

Média, lži a příliš rychlý mozek
Jak jsme manipulováni a nevíme o tom? Co jsou to hoaxy? Ukazují média svět takový, jaký skutečně je? Proč nám politici lžou? Co je to mediální gramotnost? Proč je potřeba kritické myšlení? A jak si s námi zahrává mozek? To jsou jen některé z aktuálních otázek, na které …

Zmizelá
Zdálo se to jako ideální manželství. Zdání však může vražedně klamat… Amy Elliottová Dunneová zmizela v den pátého výročí svatby. Nick Dunne, její muž, je po sérii nalezených důkazů obviněn z vraždy své ženy. Nick prohlašuje, že nic nespáchal, Amyini přátelé a zápisky v…

Tygr pana Boška
První díl trilogie o humorných příhodách pana Boška, který si koupil Tygra – červený automobil úctyhodného stáří a velikosti. Od první vyjížďky a prvních pokusů o zkrocení Tygra, které dopadly velmi neslavně, neměla rodina Boškova klidnou chvilku. Vypravila se na tomto …

Konec patriarchátu
Soubor vzpomínkových próz dramatika Františka Pavlíčka popisuje svérázné sousedy a prostředí rodného Lukova, moravské obce u Zlína. Půvabné vyprávění laskavě a s humorem oživuje svět, který definitivně zmizel. František Pavlíček vyprávění psal v době, kdy po podpisu Cha…

Vzpoura mozků - Galaxia
Pokračování oblíbeného rozhlasového seriálu Vzpoura mozků, o kterém jeho autor Václav Šorel mj.píše:Příběh, který jsem později nazval Vzpoura mozků, jsem nosil v hlavě někdy od začátku sedmdesátých let minulého století. V té době jsem byl ovlivněn Stanislawem Lemem a je…

Motivací k vítězství
Motivace vyvolává silnou odezvu. Všichni ji chtějí, ale většinou si nejsou jisti, co to je. Každý chce víc motivace, ale není si úplně jistý, co to je. Jednotlivec by řekl, že by byl rád více motivovaný. Manažer nebo vedoucí by rád měl motivovanější tým či kolektiv a za…

Euforie
Vyřaďte alkohol a vybudujte si život, který budete milovat! Alkohol je v naší společnosti na každém kroku a je těžké mu odolat. Nátlak na to, abychom zapadli a dali si „jen jeden drink“ – který se změní na několik – ať už na večírku nebo v pátek večer, může vést k nevyr…

Dokonalá kořist
Edinburgh se stává evropskou metropolí hrůzy. Uprostřed hudebního festivalu rozetne ostrá čepel břicho charitativnímu pracovníkovi. V mnohatisícovém davu si vraha nikdo nevšimne. Nedlouho poté je na dně popelnice nalezena učitelka z mateřské školky, uškrcená vlastní šál…

Odvaha letět
Dva roky po ztrátě milovaného muže se Morgan Bartleyová snaží začít znovu. Rekonstrukce domu na pláži má být její terapií – způsobem, jak zmírnit záchvaty úzkosti a bolest v srdci. Jenže pak potká svého souseda. Jackson Montgomery, svobodný otec pětileté holčičky a pilo…

Venuša zo zátoky
Pohodovú prázdninovú atmosféru leta v roku 2009 naruší hrôzostrašný nález dievčenského tela bez hlavy a rúk. Torzo pláva v ramene rieky neďaleko lodenice, mladí športovci zažijú na tréningu ozajstný šok. O dva dni sa na opačnom konci mesta v zátoke rieky nájde odseknutá…

Padreho klan
Kryli a zahladzovali prúsery spriaznených podnikateľov a oligarchov, ktorí mali už dávno sedieť v base. Milióny z pokútnych kšeftov prali cez čínsku práčku, aby si ich potom delili na rušnom bulvári ako bossovia talianskej mafie, keď vyplácali svojich vojakov za predaj …

Potom
Vždycky existuje šance Dvě židovské děti uprchnou z transportu do koncentračního tábora a na polském venkově hledají možnosti, jak přežít. Válka je realita, ale ony chtějí prožívat normální dětská dobrodružství. Felix je obyčejný desetiletý kluk, který chce prožívat nor…

Anička v zahradě
Letní prázdniny utíkají jako voda, a Anička jejich začátek strávila na řece. Byl to báječně dobrodružný i trochu nebezpečný týden, vždyť sjela na kánoi Lužnici! Teď se Anička chystá k babičce na vesnici. Chodila tam jeden rok do školy, kamarádky ji už čekají. Anička se …

Sústreď sa na vraždu
Famózna detektívka, akú ste ešte nečítali. Kombinácia čiernej komédie, napätia a mafiánov... a samozrejme, trochu náhodná, no dokonalá vražda.Ale žiadne strachy, obeťou je „len" arogantný mafián, takže jeho vrahovi, advokátovi Björnovi, budete fandiť... a pri tom sa bud…

Angličtina do ucha 3 - pokročilí
Angličtina do ucha je poslechová učebnice angličtiny, která se zaměřuje na všechny složky studia jazyka najednou. Naučí vás nová slovíčka a fráze, vysvětlí gramatiku a „dohlédne“ na to, abyste ji správně používali. Nejen, že s vámi procvičí nejpoužívanější konverzační f…

Svět podle Garpa
Když se Amerika změnila v minové pole, braňme se groteskou. Přestože na svět přišel skoro neposkvrněným početím a matčina drsná výchova z něj učinila syna nevídaných schopností, snaží se T. S. Garp i bez otce obstát. Vaří, uklízí, naslouchá a hlavně jedná fér s přísluš…

Percy Jackson - Prokletí Titánů
Že mám moc po svém otci, bohu moří Poseidónovi, už víš... Že patřím do Tábora polokrevných, už taky víš... Ale na spoustu otázek neznám odpovědi ani já. Kam se poděla bohyně Artemis? Jaké nebezpečné a záhadné příšeře byla na stopě? Mám na sebe vzít děsivé Titánovo prokl…

Neotevřené dopisy
Dyť já jsem taky nebyla svatá… „Tak vás opravdu zajímá můj život? Ale dyť ten nebyl vůbec zajímavej, mně se dělo akorát to, co se tady dělo všem ostatním,“ diví se paní Alena, že někdo stojí o její vzpomínky. Zbytečně skromná protagonistka Neotevřených dopisů, inspirova…

Jméno korábu
Rozbouřené moře promočí člověka až na duši. Odplaví nános pozlátka i špíny a ukáže ryzost jeho srdce. Román Jméno korábu vypráví příběh, ve kterém šumí moře a naděje. Příběh o strastiplné cestě jednoho kapitána, který bude muset překonat strach i nenávist, bude se muset…