Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Sedm zákonů

Audiokniha Sedm zákonů

Délka:

9 hod 14 min

Čte:

Pavel Hromádka

Vydavatel:

Jota

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Odbočka v lesích

Odbočka v lesích

Parta přátel vyráží na dovolenou do zapadlé horské oblasti. Na krajinu padá tma a skupina se rozhodne použít lesní zkratku, kterou objeví ve staré mapě. Poznámka na okraji před zpustlou cestou varuje, přesto se všichni do hlubin lesa vydají. Netuší ale, jak děsivé tajem

Obrázek podcastu Jan Cimbura

Jan Cimbura

Ideál moudrého hospodáře, otce rodiny a váženého souseda - to je Jan Cimbura, titulní hrdina románu Jindřicha Šimona Baara. Dvanáctidílnou četbu na pokračování o životních osudech tohoto strážce tradičních patriarchálních hodnot natočil v roce 1995 režisér Petr Adler, ú

Obrázek podcastu Juraj Jánošík® proti Dračímu řádu

Juraj Jánošík® proti Dračímu řádu

{'cs': 'Slovutný hrdina Juro Jánošík, pravá ruka palatina Turzy, vyjíždí na svém jízdním Kempelenu vstříc nervy drásajícímu dobrodružství, aby obhájil svou čest a zachránil Habsburskou monarchii před intrikami nebezpečného Dračího řádu. Jako dva neohrožení bratři cestuj

Obrázek podcastu Firewall

Firewall

Muž u bankomatu se znenadání skácí mrtev k zemi. Dvě dospívající dívky brutálně napadnou taxikáře, který posléze zemře. A celý kraj Skåne se ponoří do tmy kvůli rozsáhlému výpadku proudu. Když však do trafostanice u Ystadu dorazí technik, čeká na něj děsivé překvapení..

Obrázek podcastu Dvacet tisíc mil pod mořem

Dvacet tisíc mil pod mořem

"Později jsem dostal monumentální úkol zpracovat 20 000 mil pod mořem do pěti hodinových pokračování. Tehdy jsem si plně uvědomil, že se v románu prakticky nic neděje. Vybudoval jsem ho tedy na konfliktu kapitána Nema, tvůrce ponorky Nautilus, s hrabětem d´Artigasem, hl

Obrázek podcastu Zaječí příběhy

Zaječí příběhy

Ostřílený zaječí taťka Chlupáč se rozhodně nenudí ani se svým nejlepším (trochu prchlivým) kamarádem Huňáčem, ani se zlobivým Filípkem, ani s Povídálkem nebo dalšími zajíci z lesa. Oba kamarádi zažijí nepovedený výlet do hor, postaví se přivandrovalému Likvidátorovi, al

Obrázek podcastu Mořeplavec

Mořeplavec

Jejich lásku nezmaří čas ani hranice. Vydejte se s nimi proti proudu historie z Edinburghu až na Jamajku! Po tragické prohře na pláni u Cullodenu se Claire vrátila opět do 20. století a po dvacet let vychovávala v Bostonu svou dceru Briannu. Bolest z toho, že se jí nepo

Obrázek podcastu Povídky A. P. Čechova

Povídky A. P. Čechova

Tři z nestárnoucích povídek klasika ruské literatury, jak se dochovaly v rozhlasovém archivu v podání předních českých herců.

Obrázek podcastu Vzpomínání v bílém

Vzpomínání v bílém

Vlídné vyprávění o lékařském řemesle "pěšáka" medicíny. Ale také svědectví o době a místě na Šumavě v padesátých letech. Jiří Pejša (*1912) po válce začínal jako obvodní lékař v Železné Rudě. Jeho vzpomínková kniha vás vrátí v čase o téměř sedmdesát let zpátky do šuma

Obrázek podcastu Veterinářka vypráví

Veterinářka vypráví

Chyťte papouška v supermarketu! Příběhy o zvířatech a o tom, co je možné při jejich léčení zažít. Veterinářka se snaží za každých okolností zvířatům pomoci. S láskou a velkým osobním nasazením. Lýdia Suková je veterinářkou v severních Čechách. Specializuje se na koně a

Obrázek podcastu Erben: Kytice I

Erben: Kytice I

První díl dnes již klasické nahrávky Erbenovy Kytice, stěžejního básnického díla české literatury. Erbenovy balady čerpají z lidových pověstí a báchorek. Některé básně jsou více pohádkou, jiné zase hrůzostrašným hororem, plném krutých démonů. V tomto výboru recitují bás

Obrázek podcastu Balada o pilotovi

Balada o pilotovi

Příběh špičkového pilota RAF a jeho osudné srážky s poválečnou československou realitou. Je březen 1946 a bývalý pilot RAF Karel Balík se chystá v Paříži na jeden ze svých posledních letů v barvách ČSA. Čeká ho velká kariéra u konkurenčních KLM. Praha hlásí ideální podm

Obrázek podcastu Pickwickovci

Pickwickovci

Rozhlasová dramatizace humoristického románu jednoho z největších anglických romanopisců všech dob. Románovou kroniku tvoří "pozůstalé zápisy" členů Dopisující společnosti Pickwickova klubu. Coby všestranné dopisovatele je Dickens posílá na cestu a proniká s nimi do nej

Obrázek podcastu Prekliata kniha

Prekliata kniha

V Košiciach, sídelnom meste Horného Uhorska, záhadne zmizol cisársky astrológ Hieronymus Scotta. Rudolf II. preto poveril Steina, Barbariča a Jaroša, aby putovali do tých odľahlých končín a našli nielen Scottu, ale najmä vzácnu knihu, ktorú mal astrológ získať. Traja vy

Obrázek podcastu Říkali mi Leni

Říkali mi Leni

Příběh desetileté dívenky, která postupně zjišťuje, kdo je a kam patří, strhuje, dojímá a současně burcuje čtenáře a posluchače dnes stejně jako před více než šedesáti lety…Režie Olga Walló.

Obrázek podcastu Brevíř lásky. Česká milostná poezie

Brevíř lásky. Česká milostná poezie

Za trochu lásky šel bych světa kraj, Šel s hlavou odkrytou a šel bych bosý. Šel v ledu, ale v duši věčný máj, Šel vichřicí, však slyšel zpívat kosy. Slovy Jaroslava Vrchlického se otvírá Brevíř lásky, soubor české milostné poezie. Divíšková Nina;Hanzlík Jaromír;Kotva Ja

Obrázek podcastu Bílý pramen

Bílý pramen

V německém názvu Aše se připomíná popel. Dějiny jejího předurčení se málem naplnily, ale naděje žije dál… V nejzápadnějším výběžku našeho státu, který se k českému území přidružil jako jeden z posledních cípů, odjakživa hospodařili téměř výlučně sudetští Němci. Pro Čec

Obrázek podcastu Pojízdný krámek snů

Pojízdný krámek snů

Člověk by neměl ve svém srdci touhu, kdyby neexistovala naděje na její splnění. Romantický příběh autorky Báječného krámku s čokoládou o introvertní knihomolce, která se rozhodla vzít život do vlastních rukou a splnit si dávný sen. Nina Redmondová je devětadvacetiletá k

Obrázek podcastu Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (

Obrázek podcastu Jabloňová panna

Jabloňová panna

Rozhlasová pohádka Františka Pavlíčka na motivy příběhu K.J.Erbena z roku 1979. Účinkují Luděk Munzar, Jana Hlaváčová, Jaromír Hanzlík, Sylva Sequensová a další. Vyprávění o dívce zrozené z jablka, do které se zamiloval král, ale oběma mladým lidem nebylo souzeno zůstat

Obrázek podcastu Tajný deník ruského legionáře 2

Tajný deník ruského legionáře 2

Na počátku byl fascinující nález deníku a korespondence československého legionáře, který v průběhu 1. světové války bojoval v Rusku za samostatnost naší budoucí republiky. Na základě těchto písemností a svědectví rodinných příslušníků poskládal jeho syn, Jan Kučera, př

Obrázek podcastu Krysař (četba)

Krysař (četba)

Nesmrtelná Dykova novela vznikala původně pro literární týdeník Lumír. Ten ji otiskoval na pokračování v letech 1911-1912 pod názvem "Pravdivý příběh". Název Krysař získala novela až při knižním vydání v roce 1915.V režii Markéty Jahodové čte Jiří Dvořák.

Obrázek podcastu ...Mluviti stříbro - Josef Vinklář - Vzpomínkové vyprávění

...Mluviti stříbro - Josef Vinklář - Vzpomínkové vyprávění

V sérii "Mluviti stříbro… " slavné osobnosti českého kulturního dění hovoří o sobě a svých přátelích, ev. čtou slavná knižní díla. Vzpomínkové vyprávění předního českého herce Josefa Vinkláře, které poodhaluje nejen jeho soukromí, ale život vůbec.

Obrázek podcastu Jak uchvátit dračí klenot

Jak uchvátit dračí klenot

Z chudáka Škyťáka se stal vyhnanec. A přitom chtěl jen zachránit draky před vyhynutím… Dračí povstání rozpoutalo boj mezi lidmi a draky. Škyťák má náhle pocit, že se svými třemi věrnými draky stojí proti celému světu. Ale i jako vyhnanec pronásledovaný příslušníky obou

Obrázek podcastu Stín

Stín

Varšavská republika se snaží udržet neutralitu, balancuje mezi dvěma silami – Němci a Rusy –, ale mladý stát má čím dál více potíží. V enklávách se objevují přímí vyslanci Šeptajících, a slovo moci, které Polákům dalo vítězství, je už známo všem stranám konfliktu. Samar