Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu S Thespidovou károu Jana Pivce

Audiokniha S Thespidovou károu Jana Pivce

Délka:

1 hod 17 min

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (

Obrázek podcastu Padesát odstínů tymiánu

Padesát odstínů tymiánu

Příručka zahradnické magie pro středně příčetné Sympatický fantaskní příběh plný koček, z nichž některé jsou dokonce korunované! Načteno rétorkou Jitkou Kahounovou. S bonusem třech povídek čtených "Jiříkem" Pobudou!

Obrázek podcastu Nezapomeň psát

Nezapomeň psát

Nikdy nevěřte tomu, že ženy jsou slabší pohlaví! Na léto roku 1960 dvacetiletá Marilyn jen tak nezapomene. Jako by nestačilo, že o prázdninách volnomyšlenkářskou židovskou dívku doma dusí přísný otec, který ji na univerzitu poslal beztak jen proto, aby si tam našla dobr

Obrázek podcastu Štyri epištoly k ľuďom

Štyri epištoly k ľuďom

Cyklus úvah, ktoré autor uviedol na Vianoce 1968, teraz tlmočia Jozef Šimonovič a Ladislav Chudík, s improvizáciami Jozefa Luptáka na violončele.

Obrázek podcastu Sběrači borůvek

Sběrači borůvek

Na borůvkových polích v Maine se ztratí čtyřletá holčička a její záhadné zmizení bude pronásledovat pozůstalé, rozvrátí rodinu a zůstane nevyřešeno téměř padesát let… Červenec 1962. Rodina Mikmaků z Nového Skotska přijíždí do Maine, aby zde přes léto sbírala borůvky. O

Obrázek podcastu Manželé v běhu

Manželé v běhu

Od autorů úspěšného blogu Running2.cz. Jsou dva a jsou sví. Ona je Býk a on Beran. Ona dámička, která odjakživa nesnášela běhání i soutěžení. On kluk, co běhal každý den do školy a taky závodil. Ona byla odjakživa samá ruka, samá noha a snědla toho víc než všichni chl

Obrázek podcastu Lucifer a Markétka

Lucifer a Markétka

Už je tomu sto let, co Laurent de Angeloure, známý především jako nesmrtelný hrabě de Saint-Germain, opustil švédský královský dvůr. Díky této zkušenosti se naučil vystupovat pod různými falešnými jmény. Bez přátel, bez jediné živé bytosti, s níž by mohl sdílet své taje

Obrázek podcastu Černá sanitka

Černá sanitka

Černá sanitka - výběr 38 současných pověstí, městských legend a děsivých příběhů, které sebral a komentářem doplnil Petr Janeček. Vyprávění čtou Kamil Halbich a Lukáš Hlavica, zasvěcené komentáře přednášejí Miroslav Táborský a Alfréd Strejček.

Obrázek podcastu Velká pohádka doktorská  (1977)

Velká pohádka doktorská (1977)

Jedna z nejznámějších z Devatera pohádek Karla Čapka, tentokrát v přednesu Františka Filipovského.

Obrázek podcastu Počkat, já jsem šéf?!?

Počkat, já jsem šéf?!?

Všechny aspekty vedení týmu na jednom místě Tato audiokniha není jen další průvodce managementem, je to nezbytný nástroj, který vám dodá sebejistotu a znalosti potřebné k tomu, abyste zazářili v roli manažera. Economy vás provede každým aspektem vedení týmu, od základů

Obrázek podcastu Emil Boček - Strach jsem si nepřipouštěl

Emil Boček - Strach jsem si nepřipouštěl

Armádní generál Emil Boček, žijící válečný hrdina druhé světové války, vypráví svůj životní příběh. Život Emila Bočka je fascinující. Jeho příběh se začal psát na konci roku 1939, kdy tajně uprchl z protektorátu balkánskou cestou přes Bejrút až do Francie a Británie, kd

Obrázek podcastu Hurvajz, vyžvejkni se!

Hurvajz, vyžvejkni se!

Hurvínek je opět na stopě báječných objevů! Poté, co nás na úspěšném CD o Funícím Billym seznámil s vynálezem vysavače, teď odhaluje tajemství bubble-gumu, nebo-li žvýkačky. Tentokrát se k jeho odvážné cestě připojí také pan Spejbl, Mánička, paní Kateřina i pes Žeryk.

Obrázek podcastu Atlasova šestka

Atlasova šestka

TAJEMSTVÍ. ZRADA. INTRIKY. VÍTEJTE V ALEXANDRIJSKÉ SPOLEČNOSTI! Přední tajný spolek na světě a pokladnice ztraceného vědění padlých civilizací. Ti, kdož si v něm vyslouží místo, získají život plný bohatství, moci a věhlasu, dalece přesahující naše nejdivočejší představy

Obrázek podcastu Lucemburská epopej I.

Lucemburská epopej I.

Jan Lucemburský se stává českým králem. Spisovatel a historik líčí jedno z nejslavnějších období našich dějin, kdy byla Praha centrem římské říše. „Cesta Lucemburků na český trůn nebyla jednoduchá a více než meče hovořila zpočátku diplomacie,“ píše Vlastimil Vondruška.

Obrázek podcastu Veterinářka vypráví

Veterinářka vypráví

Chyťte papouška v supermarketu! Příběhy o zvířatech a o tom, co je možné při jejich léčení zažít. Veterinářka se snaží za každých okolností zvířatům pomoci. S láskou a velkým osobním nasazením. Lýdia Suková je veterinářkou v severních Čechách. Specializuje se na koně a

Obrázek podcastu Dokolečka, dokola

Dokolečka, dokola

Hra rakouského dramatika Arthura Schnitzlera Dokolečka dokola se do dějin německého divadla zapsala jako skandální komedie útočící na dobré mravy. Není divu. Tvoří ji totiž sled dialogů, ve kterých partneři krouží (jako v nějakém opojném tanci) kolem jediného tématu - m

Obrázek podcastu Rada moudrých - O pospolitosti

Rada moudrých - O pospolitosti

Podtitul pořadu zněl: "Přímé přenosy besed, které se nikdy nekonaly". Skrze citáty slavných osobností, převážně z oblasti literatury a filozofie, odpovídaly tyto osobnosti v podání předních herců na otázky posluchačů. Do éteru se tak dostaly texty, které by jinak nemohl

Obrázek podcastu Sprostý český vtipy

Sprostý český vtipy

Sprostý český vtipy - audiokniha obsahuje sbírku peprných českých anekdot. Sedíte s přáteli, například při dobré sklence, probíhá výborná zábava, čas příjemně plyne, ale najednou – jako když utne. Ne a ne, nikomu se nedaří vpustit do éteru vtipnou myšlenku nebo veselou

Obrázek podcastu Hlavní přelíčení

Hlavní přelíčení

Josef Maršík je železniční zřízenec, má manželku i děti ‒ a hlavně nerudného tchána, který si hledí hlavně peněz, a tak by se rád rodiny své dcery zbavil, aby mohl jejich byt lépe a dráže pronajmout. Aby mohl Maršík zabezpečit rodinu, po­stavit vysněný domek s terasou a

Obrázek podcastu Básnický portrét Josefa Hory

Básnický portrét Josefa Hory

Z komentáře Karla Bouška k původnímu albu DV 15140 "Básnický portrét Josefa Hory", které vydal Supraphon v roce 1962 a jež nyní vychází poprvé digitálně obohacené o Máchovské variace taktéž z pera Josefa Hory: Básník JOSEF HORA se narodil 6. července r. 1891 v Dobříni u

Obrázek podcastu Zlatý kořenáč

Zlatý kořenáč

E. T. A. Hoffmann: Zlatý kořenáč. Pouť za pravou láskou v jedné z nejkrásnějších pohádek německého romantismu.Novela Zlatý kořenáč, s podtitulem Moderní pohádka vyšla poprvé v roce 1814. Dopisy, deníkové záznamy a eseje, které Hoffmann napsal souběžně s prací na Zlatém

Obrázek podcastu Pohádky ze Šumavy

Pohádky ze Šumavy

Šumava, kraj rybníků a tajemných, hlubokých hvozdů...kraj opředený bájemi a pohádkami. Nad bažinami se míhají světýlka, vodní hladinu čeří nožky rusalek, které škádlí z vrby u rybníka hastrmánek a hubuje nakvašený hejkal... Pohádkové bytosti většinou lidem hodným pomáha

Obrázek podcastu Herecký portrét Jiřiny Šejbalové

Herecký portrét Jiřiny Šejbalové

Herecký portrét Jiřiny Šejbalové vydal pod kat.číslem 0 48 0105 Supraphon v roce 1967 - nyní vychází titul poprvé digitálně: JIŘINA ŠEJBALOVÁ (17.9. 1905 – 23.8.1981) pocházela z kulturně založené rodiny, studoval na konzervatoři v Praze operní zpěv, později přesotupil

Obrázek podcastu Slavnosti sněženek

Slavnosti sněženek

Povídkový soubor z pera jednoho z nejosobitějších českých spisovatelů, který se stal předlohou pro stejnojmenný kultovní film Jiřího Menzela z roku 1983. Soubor Slavnosti sněženek obsahuje šestnáct povídek (Polomy v lese, Hostinec u Bernarda, Pan Metek, Na zahrádce, Krá