Audiokniha S malou pomocí přátel

Ako som sa naučil rozumieť svetu
Skvelá skúsenosť. Úžasná hodnota. Pohľad na výnimočný život. Kniha Moc faktov vzala rebríčky predajnosti útokom a z mena Hans Rosling sa stal celosvetový pojem. Vo svojich memoároch Rosling vymenil čísla za ľudí. Namiesto štatistík a grafov nám približuje svet medziľuds…

Povídky Šimka a Grossmanna 1
Povídky psali oba autoři původně pro svá jevištní vystoupení. Proto také první dva tituly /Povídky Š+G 1 a 2/ vydal Supraphon v letech l994 a l995 jako výběr z archivních zvukových záznamů inscenací této dnes už slavné dvojice, včetně dochované nahrávky interpretace jed…

100 statečných - Host č. 93 - Jan Zedník 08.06.2014
Hostem J. Pokorného - J. Zedník (Geofyzikální ústav Akademie věd ČR)

Tentokrát CEFR - B1, anglicky-slovensky
Tentokrát CEFR – B1, anglicky-slovensky, je bilingválna audio kniha určená pre študentov a samoukov, ktorí si chcú prirodzene zlepšiť angličtinu na úrovni CEFR B1. Obsahuje 810 slov a 1620 viet vytvorených zo zoznamu The Oxford 3000, zasadených do 81 zaujímavých a každo…

Co já vím?
O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a…

Hovory o józe a mystice č. 19
Promluvy - Přímý a neupravovaný záznam intuitivních promluv autora z veřejných meditací a seminářů, který byl sestaven na základě četných přání jejich účastníků, aby jej mohli poslouchat a čerpat tak duchovní poučení a posilu. Náměty promluv: očista mysli, provádění átm…

Semafor Komplet 1964-1971
Deset kompletů, nahraných tvůrci divadla Semafor, vydal Supraphon kdysi, před téměř padesáti lety. Jsou to slavná alba, známá pod názvy Jiří Suchý- Písničky, Plná hrst písniček, Kdyby tisíc klarinetů, Dobře placená procházka, Vánoční pohlednice, Zločin v šantánu, Toulav…

Örkény: Kočičí hra
Komentář k původní LP Supraphonu z roku 1983: "Tato hra má být hrána jako jediná plynulá, souvislá věta..." István Örkény "Už jste viděli v Tylově divadle Kočičí hru?" Taková otázka se šířila v soustředěných kruzích o stále větším poloměru od data premiéry hry Istvána …

Pohádka o staré tramvaji
Prozaik a scénárista Ota Hofman, jehož práci zná většina dětí především díky televizním seriálům Pan Tau a Návštěvníci, napsal v roce 1962 příběh o osamělém chlapci Frantíkovi, který se spřátelil se starou vyřazenou tramvají Terezkou.V roce 1987 podle této knihy připrav…

Josef Václav Sládek
Z komentáře Dr. Vladimíra Kováříka k původnímu LP albu 1118 1470 "Josef Václav Sládek" vydanému Supraphonem v roce 1974 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně:...Vrátil se (z Ameriky), ještě nějaký čas tápal až konečně existenčně zakotvil jako středoškolský profesor. Vše…

Život víry 2022/04
Život víry 2022/04 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Daniel Zeman a Kateřina Hodecová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Víme, čemu věříme? Sedli byste si do trakaře, který veze provazochodec n…

To všechno vodnes' čas
Písnička To všechno vodnes' čas u nás zlidověla a jak Waldemarovi Matuškovi, tak a Ivanu Foustkovi se v roce 1968 výborně hodila do názvu vzpomínkové knížky, která je dodnes ze vší literatury o Matuškovi nejživější. Dramaturg a básník Ivo Fischer, od poloviny šedesátých…

Noční linka
Rozhlasová hra Pavla Landovského, kterou ovšem Československý rozhlas v premiéře v roce 1978 vysílal pod jménem Karla Steigerwalda. Dobová recenze konstatuje: "...hra, která i když nemá klasicky pevný tvar, nevšedně prokresluje podobu našeho dnešního venkova i charakte…

Pohádky víly srdíčkové – O veliké řepě
Pohádka O veliké řepě je plná veselých písniček, trochu se v ní ráčkuje, a končí poučením, že je dobře, když si vzájemně pomáháme.

Máme na vybranou
„Tato kniha vypráví neobyčejný příběh o hrdinství a uzdravení, o odhodlání i soucitu, o psychické odolnosti a morální odvaze i o tom, jak se důstojně vyrovnat s rolí oběti. V osobních i profesních zkušenostech Edith Egerové lze najít inspiraci v jakékoli životní situaci…

05. Francoužtina - cestovní konverzace
5. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Ztráta kontroly
Inteligentní zacházení s city a pocity je pro naše životní štěstí důležitější než vysoké IQ. Mít kontrolu nad vlastním životem a svými city, to je jedna z primárních potřeb člověka, neboť jen tak může cítit jistotu. Mít věci pod kontrolou je základní lidskou potřebou. J…

Co se stalo, nemůže se odestát
Před německým soudem stojí československý emigrant, bývalý velitel internačního tábora pro Němce, a proti němu desítky svědků vypovídající o násilí a krutostech, kterých se na internovaných dopouštěl. Dokumentární drama Jaromíra Ptáčka na ožehavé téma poválečného odsunu…

Lasička
Lasička. Pohádka o nešťastné pasačce ovcí s Ivanem Trojanem a Eliškou Balzerovou v hlavních rolích.Víla Lorelai potká milou dívku, které se říká Lasička. Za její dobrotu ji vzácná paní odmění krásným darem i svou přízní. A smutný osud Lasičky se změní k lepšímu.Na motiv…

Miroslav Moravec
Povídky českého spisovatele a novináře Oty Pavla čte: Miroslav Moravec.Ota Pavel, původně Popper, se narodil roku 1930 rodičům, které známe z jeho povídek: otec Leo byl obchodní cestující a maminka Hermína zajímavá a silná žena. Pro osud Oty Pavla a jeho bratří Jiřího a…

Publius Ovidius Naso Básník o svém životě/ Ovidius radí...
Původní EP titul 20251 "Publius Ovidius Naso Básník o svém životě/ Ovidius radí..." vydal Supraphon v roce 1965 - nyní titul ve skvostné interpretaci Luďka Munzara a Marie Málkové vychází poprvé digitálně.

Život víry 2021/10
Život víry 2021/10 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Ludmila Hojková, Daniel Zeman, Pavel Kohl. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Když vedoucí selže Obdarovaní křesťanští vedoucí a vážné hř…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Hovory o józe a mystice č. 26
Jiří Vacek: Pozorování a soustředění na pozorovatele Vysvětlení rozdílu mezi praxí pouhého bdělého pozorování a átmavičárou. Metodický návod k uvědomění si pozorovatele neboli svědka. Poslechem a současným prováděním pokynů na audio nahrávce uvedených je možné dosáhnout…

Angličtina – komunikační okruhy
Tento kurz je určen všem, kteří si chtějí procvičit a zároveň rozšířit slovní zásobu v angličtině. Ke každému slovíčku máte k dispozici i příkladovou větu, takže si slovíčko díky jeho použití v kontextu lépe zapamatujete. Příkladové věty jsou často i ustálené fráze, kte…