Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Rytíř don Quijote de la Mancha

Audiokniha Rytíř don Quijote de la Mancha

Délka:

58 min

Čte:

Milan Neděla

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Drive – Překvapivá pravda o tom, co nás motivuje!

Drive – Překvapivá pravda o tom, co nás motivuje!

Audioknihu Drive/ Pohon – Překvapivá pravda o tom, co nás motivuje!, která vám pomůže najít motivaci pro sebe i ostatní, napsal Daniel H. Pink a načetl Aleš Zbořil. Většina z nás věří, že nejlepším způsobem, jak motivovat sebe i ostatní kolem, je použití externích odměn

Obrázek podcastu Postřižiny

Postřižiny

Jeden z nejznámějších románů Bohumila Hrabala vypráví o krásné ženě správce pivovaru, svérázném strýci Pepinovi i o životě na maloměstě v době, kdy docházelo k velkým průmyslovým objevům, kdy probíhala překotná modernizace, kdy se "zkracovaly vzdálenosti i čas". Zkracov

Obrázek podcastu Sekyra

Sekyra

„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil

Obrázek podcastu Tak o co jde

Tak o co jde

Nový návod pro šťastný život. Cestou od narození až po spokojené stáří vás provede lékařská legenda, popularizátor vědy a uznávaný psychiatr Prof. MUDr. Cyril Höschl, DrSc., FRCPsych. Padesát let zkušeností v jedné knize, ve které s nadhledem vysvětlí, co se nám v život

Obrázek podcastu Kopciuszek, Jaś i maĺgosia, Śpiaca królewna, Zwierzeta i zbójcy

Kopciuszek, Jaś i maĺgosia, Śpiaca królewna, Zwierzeta i zbójcy

Původní tituly 03551, 03549, 03552, 03548, ze kterých naše nová kompilace určená pouze pro digitální obchody vznikla, vydala firma Supraphon-Artia v roce 1964 - nyní tedy vycházejí tyto snímky s polskými verzemi pohádek Popelka, Perníková chaloupka, Šípková Růženka a Zv

Obrázek podcastu Opustíš-li mne

Opustíš-li mne

Dokumentární koláž na téma vztahu k domovu a životu ve vynucené emigraci. Herec a rozhlasový redaktor Jiří Hanák kladl v roce 1994 otázky lidem, kteří prožili velkou část svého života mimo svůj domov a hledali cestu zpět.

Obrázek podcastu Tajemství Tudorovců

Tajemství Tudorovců

Písař královské komory Jiří Adam z Dobronína odjíždí jako vyslanec na dlouhou cestu ke dvoru anglické královny Marie. Společnost mu dělá krásná a inteligentní šlechtična Kateřina Dolanská, kterou poznal při svém vyšetřování v teplických lázních. Záhy se ukáže, že poslán

Obrázek podcastu Andělé s vlčím cejchem

Andělé s vlčím cejchem

Portréty dvanácti hudebních osobností, jejichž životy ovlivnila tragická éra budování Třetí říše. Někdo se na ní podílel dobrovolně, jiný ze strachu o sebe a své blízké, další byl víceméně přinucen. Jak se ve své době zachovali Herbert von Karajan, Franz Lehár, Carl Orf

Obrázek podcastu Kolo času II.: Velké hledání

Kolo času II.: Velké hledání

Podaří se Randovi a jeho přátelům najít v zemi okupované nepřáteli vzácnou relikvii dřív, než padne do rukou Temného? Randa, Mata a Perrina čeká další nebezpečná výprava – a tentokrát se budou muset obejít bez pomoci kouzelnice Moirain a jejího strážce Lana. Trojice mla

Obrázek podcastu Meditační promluvy 3 - Spanda Gíta

Meditační promluvy 3 - Spanda Gíta

Tresť praxe siddha jógy kašmírského šivaismu. Jedná se o záznam, kde autor čte dílo Spanda gíta. Četba byla zároveň meditací, autor se nechal vést zejména momentální inspirací a intuicí, a proto se v některých místech nahraná slova liší od původního textu.

Obrázek podcastu Inscenace, které zaujaly (VI)

Inscenace, které zaujaly (VI)

Původní LP album 1 18 1939 "Inscenace, které zaujaly (VI)" vydal Supraphon v roce 1976 - nyní titul věnovaný ukázkám z divadelního představení Zločin a trest (Fjodor Michajlovič Dostojevskij) z repertoáru Realistického divadla Z. Nejedlého v Praze a muzikálu Bosá balada

Obrázek podcastu Pražský slabikář: Od Kafky k Havlovi a zpět

Pražský slabikář: Od Kafky k Havlovi a zpět

Hrabal to řekl za všechny: Praha má pro každý den zázrak. Uznávaný polský bohemista se při pohledu na naše hlavní město nemůže vynadívat – a vynadivit. Multikulturní magie Prahy, která fascinovala opěvovatele typu Angela Ripellina či Petera Demetze, se podle něj v umění

Obrázek podcastu Pán se stará

Pán se stará

Josef Prokeš (*1980), vyhledávaný kněz českobudějovické diecéze, duchovní doprovázející, skaut a horolezec se ve své první knize zabývá celou řadou závažných křesťanských témat, k nimž přistupuje s otevřeností, poctivostí a autenticitou, přitom s důkladným vzděláním a d

Obrázek podcastu Český snář

Český snář

Četba z autobiografické prózy českého prozaika, publicisty a signatáře Charty 77 Ludvíka Vaculíka, v níž autor zachytil nejen rok vlastního života, ale přinesl i obraz české společnosti z konce sedmdesátých let 20. století, kterou ovšem nahlíží z nitra disidentského pro

Obrázek podcastu Pohádky

Pohádky

Pohádky staršího data i pohádky novější, známé i méně známé, pohádky vyprávěné i dramatizované, pohádky poučné, výchovné, pohádky pro radost. Nikdy jich není dost!

Obrázek podcastu Emil Boček - Strach jsem si nepřipouštěl

Emil Boček - Strach jsem si nepřipouštěl

Armádní generál Emil Boček, žijící válečný hrdina druhé světové války, vypráví svůj životní příběh. Život Emila Bočka je fascinující. Jeho příběh se začal psát na konci roku 1939, kdy tajně uprchl z protektorátu balkánskou cestou přes Bejrút až do Francie a Británie, kd

Obrázek podcastu SPRÁVNÁ PĚTKA už v tom zase lítá

SPRÁVNÁ PĚTKA už v tom zase lítá

Když je Správná pětka zase pohromadě, může se stát opravdu cokoli… Léto budiž pochváleno. Parta je díky němu znovu komplet u sestřenky George a užívá si lážo plážo na ostrově Kirrin. A co víc: bude mít dům pro sebe, protože teta Fanny vytáhla strýčka Quentina na dva týd

Obrázek podcastu Stínadla se bouří

Stínadla se bouří

Dobrodružství Rychlých šípů pokračuje! Druhý díl stínadelské trilogie. Po několika měsících klidu jsou Stínadla opět v pohybu. Nečekaná zpráva o znovunalezeném ježkovi v kleci spustí smršť nových událostí, vontské hnutí ožije a schyluje se k volbě Velkého Vonta. Pro vše

Obrázek podcastu Seržant

Seržant

Krvavý svět magického inženýrství a lidských technologií "Jeden z nejtemnějších Žambochových románů..." Seržant Lancelot žije v prostředí, kde se magie propojuje s technikou a vědou. Okleštěné ostrůvky lidských království jsou obklopeny prostředím, kde neplatí fyzikální

Obrázek podcastu Gott – Československý příběh

Gott – Československý příběh

Říkal to písní. Písní, která dojímala i rozdělovala… První nezávislé shrnutí umělecké kariéry Karla Gotta (1939–2019) vykročilo na nelehkou cestu, protože zpěvák si legendu o své osobě úzkostlivě aranžoval a dirigoval. Přední hudební publicista Pavel Klusák byl proto ně

Obrázek podcastu Nezapomenutelná setkání

Nezapomenutelná setkání

Řada krátkých příběhů Pavla Štolby, jež se ptactvem všeho druhu jenom hemží. Strakapoudů, pěnic, vlaštovek, kachen, sovic, puštíků a jiných opeřenců je v nich nepočítaně

Obrázek podcastu Hra o trůny 4 - Hostina pro vrány

Hra o trůny 4 - Hostina pro vrány

Na hostině pro vrány je mnoho hostí - ale jen pár jich nakonec přežije... Epická sága George R. R. Martina a předloha seriálu HBO Hra o trůny pokračuje. Válka, která zuřila tak dlouho, strávila sama sebe. Sedm mocností je po staletích krutých zápasů nuceno žít v tísnivé

Obrázek podcastu Kdo se směje naposled

Kdo se směje naposled

Oko za oko a celý svět bude slepý. Cyklistický závod na jihu Čech mohl být jen sportovním soupeřením. Ale to by se nesměl psát rok 1938. Cesty dvou kamarádů – Čecha a Němce se rozdělují… Cyklistický závod na jihu Čech mohl být jen sportovním soupeřením. Dvěma mladíkům,

Obrázek podcastu Pohádky 9

Pohádky 9

Pohádky staršího data i pohádky novější, známé i méně známé, pohádky dramatizované, pohádky poučné, výchovné, pohádky pro radost. Nikdy jich není dost! Již devátý titul miniserie Pohádky určené pouze pro digitální obchody právě vychází...