Audiokniha Rozhlasové miniatury Miloně Čepelky

Neopouštěj mě
Je cosi pokryteckého na úhledných britských zátiších… Ve výběrové škole Hailsham plyne vše zdánlivě po anglicku: upjatě a spořádaně. A tak i trojice studentů, která tu utvořila milostný pakt, svědomitě respektuje, že zdejší vychovatelé vyžadují perfektní zdraví, uměleck…

Uzdravení Rose Gold Wattsové
Vztahy mezi matkami a dcerami bývají složité, ale tohle je tedy pořádné psycho! Patty Wattsová byla pro mnohé hrdinkou, ba téměř světicí – obětavou svobodnou matkou pečující o těžce nemocnou dceru, kterou od dětství sužovaly nejrůznější zdravotní problémy. Jednoho dne s…

Stíny minulosti
"Ve světě lží… se pravda skrývá ve stínu. Zřícený strop, mrtvé tělo. To, co začíná jako rutinní telefonát na linku 999, nabere nečekaný spád, když detektiv šéfinspektor Erika Fosterová dorazí na místo a v prázdném bytě objeví tělo ženy a stopy kokainu. Pátrání přivede E…

Mámino poslední objetí – Co nám emoce zvířat prozrazují o nás samých
Audiokniha Mámino poslední objetí – Co nám emoce zvířat prozrazují o nás samých Autor Frans de Waal. Čte Jan Eisler. „Úchvatná kniha s velkým srdcem, která je plná soucitu a překypuje vhledy do života zvířecích i lidských tvorů.“ Yuval Noah Harari, autor bestselleru Sap…

Mému mladšímu já
Napsali jsme dopisy... Těm, kdo zatím opatrně našlapují kolem sebe, i Těm kdo se vrhají střemhlav do vln. Těm, kdo hledají správný směr i Těm, kdo si před radami zakrývají uši. Těm, kdo ještě věří pohádkám, i Těm kdo už nevěří ani sami sobě. Těm, kdo potřebují obejmout,…

Frankie
Muž, ktorý chce zomrieť. Kocúr, ktorý hľadá domov. Frankie je dojímavý príbeh plný láskavého humoru. Príbeh o nezvyčajnom priateľstve a hľadaní chuti do života, znovuobjavovaní jeho zmyslu. Richard Gold sa na tento deň starostlivo pripravil. Dnes si vezme život. Slučka …

Lov
Vzrušení a erotické napětí dodávají věcem na zajímavosti! Další román oblíbené kanadské autorky pro všechny, kdo mají rádi romantiku a erotiku, silné hrdinky a sexy hrdiny. Oblíbená kanadská spisovatelka Elle Kennedy přivádí do školy Briar nové dívky a mladé muže ote…

Setkání u kulatého stolku III
Setkání u kulatého stolku č. 7 a č. 8 z roku 1994 s Ester Krumbachovou, Ivanem Vyskočilem, Janem Klusákem a Jiřím Justem Moderuje Michal Lázňovský. Téma Setkání č. 7: Řeč, jazyk, slova Téma Setkání č. 8: Naše řeč a to, jak s ní zacházíme

Jednorožec
Třiasedmdesátiletý pan Ovčáček doslova přežívá v domově pro seniory. Má vyšší inteligenci než většina klientů i zaměstnanců a rád dělá různé legrácky a naschvály. Ty ale zdaleka ne všichni berou s humorem. Jednoho dne se tak rozhodne zmizet. Chce se pokusit znovu najít …

Smrtící bílá
„Viděl jsem, jak zabili dítě.“ S těmito slovy jednoho dne navštíví utrápený mladý muž soukromého detektiva Cormorana Strika a prosí ho o vyšetření zločinu, jehož byl údajně svědkem v dětství. Třebaže je mladík zjevně nevyrovnaný, jeho příběh zní věrohodně. Než ho ale de…

Muž bez vlastností
Monumentální román Muž bez vlastností zůstal nedokončen. V tomto díle vytvořil rakouský romanopisec a esejista Robert Musil (1880-1942) ironické deziluzivní panorama moderní společnosti a jejího myšlení, umístěné do prostředí císařské a královské rakousko-uherské monarc…

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Vlak z Paddingtonu
Slečna Marplová, dáma z anglické vesnice, tentokrát řeší záhadu zločinu zahlédnutého v kupé jedoucího vlaku. Její mladá pomocnice Lucy pronikne do ponurého měšťanského domu, aby hledala ukrytou mrtvolu. Dívka slečnu Marplovou průběžně informuje o svých objevech a ta už …

Carpe jugulum
Je nejobávanějším predátorem člověk? Jen pokud si domů nepozve upíry… Král Verence dělá všechno pro to, aby se jeho zemička uprostřed hor Beraní hlavy na mapě světa úplně neztratila. Do Lancre se tak na jeho pozvání sjede množství významných hostů, kteří mají spolu s ní…

Dýmka strýce Bonifáce
Začalo to všechno tehdy, když se rozvodnila Vltava. Tehdy se malý Frantík rozhodl, že zachrání milovanou dýmku svého strýčka, která zůstala v chatě na vltavském břehu. Sotva však vlezl oknem dovnitř, chata se divoce otřásla, poskočila a pak už se řítila jako splašená po…

Oblomov (1966)
Roku 1859 vydal Ivan Alexandrovič Gončarov svého Oblomova. Román byl vřele přijat pro to, jak vystihl ducha doby a zkarikoval její neduhy. Oblomov není schopen ničeho, ani kariéry, ani lásky a promarní svůj život v pasivitě a nečinnosti. Pro svou nerozhodnost bývá Oblom…

Válečník
Válečník Max Bronštejn v závěrečném strhujícím příběhu! Třetí kniha z válečné Žambochovy trilogie nás naposled přivádí do světa Seržanta. Stará tajemství vyplula na povrch a přinesla s sebou zkázu pro celý lidský svět. Max Bronštejn se svou tankovou rotou v poslední chv…

Svatý Xaverius
Ve svých prózách čerpal Arbes hojně náměty ze současného pražského života, do nichž prolínal autobiografické zážitky. Měl rád tajemné příběhy a dílo E. A. Poea. Byl to však zároveň neobyčejně racionální člověk, který se zajímal o techniku a o nejnovější vědecké objevy. …

Macourek: Žofka ředitelkou zoo
Pokračování příběhů chytré a vtipné opičky Žofky, známé z kreslených večerníčků. Petr Nárožný je znamenitým interpretem humorných dobrodružství zvířátek ze zoologické zahrady. Ta si zvolí za svou ředitelku Žofku po sérii jejích nápaditých zásahů do života zoo. Žofka odh…

Případ nitravské mince
Kníže Slavomír a jeho nejbližší druh Erik pátrají po padělatelích stříbrných mincí. Čtvrtá ze série dobrodružných historických detektivek Zločiny na Velké Moravě. Vyšetřování se opět ujímají kníže Slavomír a jeho vikinský přítel Erik. Čtvrtá kniha ze série historických …

Vivat Comenius
Koncert pro lidský hlas, kytaru, housle, violoncello a orffovský instrumentář na texty Komenského z Obecné porady o nápravě věcí lidských připravil a texty čte Alfred Strejček. Hudba Štěpán Rak. Hrají Miloslav Klaus (kytara), Jaroslav Svěcený (housle), Miroslav Petráš (…

Rozhovor s Einsteinem
Formou dialogu titul předkládá názory A. Einsteina, týkající se životních hodnot jednotlivce i lidstva jako celku. Odrážejí nejen tvář důmyslného vědce, ale i člověka s hlubokým étosem, který svrhává člověka z piedestalu jedinečné bytosti do náruče pokory a lidskosti.

100 statečných - Host č. 96 - Miloš Borovička 08.06.2014
Hostem L. Výborné - M. Borovička (člen Roty Nazdar a právník dTestu)

Není nebe nad Mexikem
Nepředčítejte posvátné texty! Klára nemá ani školy, ani práci, ani majetek. Hýčká si však vzpomínky na Mexiko, kam ji jako malou brával otec. Koupí si proto jednosměrnou letenku do Mexika, kde se začnou dít věci. Klára Konečná je v životě docela lůzr. Pracovala jako bar…