Obrázek podcastu Robinson Crusoe

Audiokniha Robinson Crusoe

Délka:

5 hod 52 min

Čte:

Miloslav Mejzlík

Vydavatel:

Radioservis

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Lovec čertov

Lovec čertov

Po udalostiach v Plzni Bohdan Jaroš prestal veriť, že sa ešte niekedy stretne so Steinom a Barbaričom. Na vlastnú päsť putuje po Českej ceste, ktorá spája Prahu s Budínom, pričom sa živí ako nájomný kat a lovec zločincov. V Trnave si ho predvolá gróf Stanislav Thurzo, k…

Obrázek podcastu Kočičí životy

Kočičí životy

Drama volyňských Čechů na Ukrajině. Osudy několika generací české rodiny, která se přestěhovala na Volyň. V příběhu dvou žen, Ani a její dcery Lízy, autorka líčí, jak historická dramata ovlivnila životy obyčejných lidí. V sedmdesátých letech 19. století přišli na Podřip…

Obrázek podcastu Bohové na Marsu

Bohové na Marsu

Sci-fi pro romantické duše. Pokračování Princezny z Marsu. Tentokrát John Carter pátrá po své manželce, krásné Dejah Thoris a dostává se do mnoha nebezpečí. Dobrodružství a akce od začátku do konce. Zaposlouchejme se do starodávného příběhu o návratu dobrodruha Johna Ca…

Obrázek podcastu Od svítání do svítání. Pásmo písní a říkadel pro děti z mateřských škol

Od svítání do svítání. Pásmo písní a říkadel pro děti z mateřských škol

Vyprávění pro děti v mateřské škole o tom, co je to svítání, poledne a večer, co se v té době děje v přírodě, co musí udělat maminka a tatínek, když se probudí, o co vše se musí postarat ráno, v poledne i večer.... Vyprávění je protkané dětskými říkánkami a hádankami a …

Obrázek podcastu Krvavý Bronx

Krvavý Bronx

16 povídek na motivy „černé kroniky“ brněnského Cejlu, zvaného Bronx. Myšlenka udělat knihu příběhů vytvořených na základě novinových článků z druhé poloviny devatenáctého století není moje. Svěřil mi ji v pivním baru Na Stojáka historik Michal Konečný. Já mám akorát v …

Obrázek podcastu Úkol pro šaška

Úkol pro šaška

V Čechách nastává před husitskými bouřemi v letech 1402–1403 dramatická situace. Král Václav IV. je svým bratrem Zikmundem zbaven vlády a nakonec uvězněn ve Vídni, zemi drancují kočovní Kumáni a zároveň probíhá občanská válka mezi stoupenci Václava a Zikmunda. Podrychtá…

Obrázek podcastu Můj život v Severní Koreji

Můj život v Severní Koreji

Neustále jsme žili v šeru. V obavě, že by nás mohli slyšet sousedé, jsme spolu téměř ani nemluvili… Život v hladomoru a totalitní diktatuře dohnal mladou Severokorejku Pak Čihjon k útěku i za cenu, že opustí umírajícího otce. Její první pokus přejít nelegálně hranice v…

Obrázek podcastu Život víry 2025/03

Život víry 2025/03

Život víry 2025/03 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková, Daniel Zeman a Jakub Lofítek. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Transgender v církvi Otázka rodové (genderové) identity a jejího menšinov…

Obrázek podcastu Nezval: Divoké husy, Sbohem a šáteček / Seifert: Hora Říp, Básník a jiná řemesla

Nezval: Divoké husy, Sbohem a šáteček / Seifert: Hora Říp, Básník a jiná řemesla

Původní EP album s básněmi Divoké husy a Sbohem a šáteček VÍTĚZSLAVA NEZVALA (*26.5.1900 – †6. 4.1958) a Hora Říp, Básník a jiná řemesla JAROSLAVA SEIFERTA (*23.9.1901 – † 10.1.1986) vydal Supraphon v roce 1958 - nyní titul vydáváme poprvé digitálně.

Obrázek podcastu Případ podivného gombíku

Případ podivného gombíku

Jaroslav ležel v pokroucené poloze. Bylo zřejmé, že Starigrad bude potřebovat nového župana. Druhá ze série dobrodružných historických detektivek Zločiny na Velké Moravě. Vyšetřování se opět ujímají kníže Slavomír a jeho vikinský přítel Erik. Druhá kniha ze série hist…

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 22 - Michal Čupa 07.06.2014

100 statečných - Host č. 22 - Michal Čupa 07.06.2014

Host J. Pokorného - M. Čupa (zkušený vrcholový manažer, který se pohybuje v oblasti telekomunikací a informačních technologií)

Obrázek podcastu Lovec

Lovec

Lov sa začína. Korisť nie je len jedna a nie len tak niekto. Z tieňa vystupuje Organizácia, ktorá už dlho zasahuje do Ajrišovho života. Objavuje sa nový nepriateľ. Spojenectvá sa premiešajú a vlastné záujmy musia ísť opäť bokom. Ajriš sa nechá naverbovať na záchrannú mi…

Obrázek podcastu Emma

Emma

Od svého prvního vydání roku 1815 je Emma Jane Austenové hrdinkou mnoha dívek a žen, které nechtějí být křehké květinky zmítané okolnostmi. Chtějí si rozhodovat o svém osudu samy, byť za cenu omylů, chyb a zklamání. Příběh o dívce s dobrým srdcem je nadčasovým příběhem …

Obrázek podcastu Vondrovic, Boubelík: O Honzovi

Vondrovic, Boubelík: O Honzovi

Dramatizace klasické české pohádky, jejímž hrdinou je hloupý Honza, doplňuje řada melodických písniček, které titul posouvají do žánru pohádkového muzikálu. K přitažlivosti titulu přispívají skvělé interpretační výkony jednotlivých herců, zejména Václava vydry v titulní…

Obrázek podcastu Básně Vladimíra Holana

Básně Vladimíra Holana

Původní EP album 20048 "Básně Vladimíra Holana" vydal Supraphon ve spolupráci s Klubem přátel poezie v roce 1963 - nyní titul s básněmi Píseň milenky, Matce, Masopustní úterý, Večeře, Matka, Lidský hlas a dalšími z pera VLADIMÍRA HOLANA (*16. 9.1905 – †31.3.1980) v inte…

Obrázek podcastu Doktorka z domu trubačů

Doktorka z domu trubačů

Výběr z kapitol nejznámějšího románu Ilony Borské o životním příběhu MUDr. Vlasty Kákalové-Di Lottiové, která se ve dvacátých letech našeho století na vlastní pěst vydala do Orientu a založila v Bagdádu čs. nemocnici..V roce 1981 natočilo rozhlasové studio v Českých Bud…

Obrázek podcastu Moderní sebeobrana

Moderní sebeobrana

Tahle kniha je zbraň. Naučí vás poznat své hranice i to, jak si je hájit. Jak použít svůj hlas jako zbraň. Jak se postavit sami za sebe a nenechat si nic líbit. Naučí vás ozvat se v práci, když má na vás šéf na poradě sexistický vtip. Ve škole, když vás spolužák plácne …

Obrázek podcastu Házím ti laso, kamaráde

Házím ti laso, kamaráde

Štve vás někdo? Vadí vám nadřízený či podřízený? Pošlete na něj LASO! Biomechanický kybernetický stroj tvaru mnohametrového lana zabije každého, za koho si zaplatíte! Nabízíme Vám novou formu řešení mezilidských vztahů! LASO zabíjí bezchybně. Připravte si jen pořádné …

Obrázek podcastu Můj růžový život s Bohem a rakovinou

Můj růžový život s Bohem a rakovinou

Po stanovení diagnózy rakoviny v roce 2007 podstoupila autorka operaci a za nějakou dobu byla propuštěna z nemocnice jako stabilní pacient. O téměř pět let později přišla jako blesk z čistého nebe stejná diagnóza. Další dvě operace ani následná chemoterapie nepomohly, a…

Obrázek podcastu Před-svědčování

Před-svědčování

Cialdiniho nová audiokniha postavená na konceptu před-svědčování opřeném o poslední vědecké poznatky a metodách úspěšných mistrů vlivu změní způsob, jakým uvažujete o marketingu, obchodním vyjednávání, propagandě, zkrátka ovlivňování druhých. To nové, co Robert Cialdini…

Obrázek podcastu Povídky

Povídky

Z archivu Českého rozhlasu pro vás vybíráme povídky a dramatizace v zajímavé sestavě autorů od Františka Gellnera, přes Jaroslava Haška až ke Karlu Poláčkovi. Účinkují: Karel Höger, Vladimír Brabec, Václav Vydra, Josef Kemr, Rudolf Hrušínský, Josef Somr, Felix le Breux …

Obrázek podcastu Měsíčkův syneček

Měsíčkův syneček

Janečkův otec není nikdo jiný, než samotný Měsíc. Mládenec se vypraví do světa, popasuje se s čerty a zkusí vysvobodit princeznu. Vráti se domů jako hrdina? Pohádku na motivy Jiřího Mahena pro rozhlas připravil František Pavlíček.Hrají: Hana Brothánková, Eduard Cupák, M…

Obrázek podcastu Můj strýc Odysseus

Můj strýc Odysseus

Majitel pohřebního ústavu vidí život trochu jinak. Román zachycuje dobu od přelomu století do třicátých let, v němž ožívá stará dobrá Vídeň i tehdejší Praha, a líčí příběh majitele pohřebního ústavu Pepiho Frajvalda, člověka širokého srdce. Výborně napsaný román zachycu…

Obrázek podcastu Ladislav Špaček - Úspěšný obchodní zástupce

Ladislav Špaček - Úspěšný obchodní zástupce

Příručka pro obchodní zástupce, finanční poradce, realitní makléře, privátní bankéře a všechny ostatní, kteří chtějí být ve své profesi úspěšní. Jak dosáhnout úspěchu? Není to těžké. Je však potřeba se připravit. Stačí vědět, jak se chovat, jak s klientem mluvit, na co …