Audiokniha Rány vítězů

Maigret se brání
Tak tohle Maigret za svou třicetiletou kariéru u policie nezažil! Když ho vyděšená dívka Nicole nenadále požádá o pomoc, zachová se jako gentleman a opilou dceru státního návladního dopraví do bezpečí. Druhý den je však obviněn z pokusu o znásilnění a mladý policejní pr…

Spánek rozumu plodí příšery
Pandemie koronaviru přináší záplavu otázek, ale málo jasných odpovědí. Komu věřit, když je všude plno „odborníků“? Může virus zemřít? A jak se z virů chcípáčků stávají světoví šampióni? Jak bude probíhat očkování proti covid-19? Máme se obávat silného státu? Pandemie k…

Posunutá hranice
Statisíce Čechoslováků se přes noc z 29. na 30. září 1938 stalo cizinci ve svých domovech. Během několika týdnů odešlo ze zabraných území v pohraničí téměř 350 tisíc Čechoslováků. Ti, kteří zůstali, se stali občany nepřátelského státu. Byl to podzim, který napsal mnoho …

Zvrácený osud
Čarodějka Anarché má jediný úkol: udržovat magickou hranici, která chrání její vesnici před démony z lesa. Každý měsíc čerpá sílu z rituálu s nejlepším démonobijcem, který vyhraje turnaj a získá právo se s čarodějkou spojit během noci plné vášně. Anarché má všechno, jen…

Marley a já
Život s nejhorším psem na světě. Nezapomenutelný příběh rodiny a úžasně neurotického psa, který je naučil, na čem v životě skutečně záleží. Je možné, aby lidé našli klíč ke štěstí prostřednictvím psa, který většinu života neposlouchá a kosí všechno a všechny kolem sebe?…

Havraní dvůr 2 - V krutosti stínů
2. díl série Havraní dvůr Dark romance - Nebezpečná láska začíná peřím a končí stíny. Světový bestseller a totální hit Instagramu i TikToku přichází! Román míchá temnou romantiku a bezohledné intriky tak neodolatelně, že nastavuje nový standard žánru dark fantasy roman…

Nejhorší netvoři na světě
Odvážíte se vstoupit do světa MONSTER? POZOR!! Pokud nemáte rádi duchy, zlobry, zombie, upíry, mimozemšťany, vlkodlaky nebo mumie, NEPOSLOUCHEJTE TUTO AUDIOKNIHU. Oblíbená série Nejhorší na světě uchvátila miliony čtenářů a posluchačů. Poznali jste nejhorší děti na svě…

Neviditelný
Jen málo českých spisovatelů dokázalo dát svým příběhům tak hutnou a působivou atmosféru jako Jaroslav Havlíček, nejvýznamnější představitel tuzemského psychologického románu 20. století. Právě pro znepokojivý spodní proud, kterým autor podemílá životy postav, se dodnes…

Meditace - Odpuštění a uzdravení vnitřního dítěte
1. Mantra „ Já jsem teď a tady“ Zpěvem této mantry se soustředíme na přítomný okamžik, v němž se odehrává skutečný život a na lásku k sobě 2. Meditace „ Sebevědomí“ Meditace vede k pochopení a nalezení vlastní hodnoty, přijetí zodpovědnosti za svůj život a učí, jak se …

Laforgue: Pan a Syrinx
Z komentáře Jiřího Kutiny k původnímu LP albu 0 18 0780 "Jules Laforgue Pan a Syrinx" vydanému v Supraphonu v roce 1970 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Kdybychom chtěli hledat osudové analogie, pak by životní běh autora básnické prózy "Pan a Syrinx" mohl být srov…

Sedm smrtí Evelyn Hardcastlové
Viděl jsem tě umírat posedmé. Slibuju, že už tě víckrát nezavraždí… Už brzo ráno onoho nešťastného dne, v němž manželé Hardcastlovi pořádají na zanedbaném sídle Blackheath maškarní večírek, si hrdina připadá jaksi nesvůj. Když pomine strašlivý důvod, proč se slavnost ko…

Parfém – příběh vraha
Má nejjemnější nos na světě. Vycítí i to, co mu tak bolestně schází? Poslyšte zkazku o rokokovém psychopatovi, jenž pojmu „masová vražda“ vtiskl nový, kosmetický rozměr. Netvora Jeana-Baptista Grenouille zrodilo ve smradlavém 18. století pařížské rybí tržiště a odmalič…

Pětadvacet tisíc dnů vzpomínek
Architekt, profesor a autor mnoha odborných publikací M. Rajniš se rozhodl sepsat vzpomínky ze svého života plného cestování, netradičních zvratů, úspěchů i pádů. Jako buřič a provokatér, který si celý život razí svojí cestu, chce čtenáři ukázat, že i člověk, nýmand, kt…

Klan Rudé lišky
Audiokniha Klan Rudé lišky obsahuje třináctý díl úspěšné fantasy série Johna Flanagana. Hraničářův učeň #13 Nastal čas, aby přicházející nová generace hraničářů převzala svou zodpovědnost a chránila Araluenské království. Hraničářka Maddie úspěšně ukončila třetí rok své…

Môj príbeh
Pôsobivé a inšpiratívne osobné spomienky bývalej prvej dámy Spojených štátov amerických. Michelle Robinsonová prežila detstvo v južnej časti Chicaga, kde sa v malom byte na poschodí delila o spoločnú izbu s bratom Craigom a naháňala sa s ním v blízkom parku. Jej rodičia…

Zrušený rok – Deník 2020
Neměly by dnes - jak moje kdysi nezpochybnitelná, mnohaletá láska k Veronice (jakkoliv tragicky skončivší), tak moje kdysi nezpochybnitelné, ještě delší přátelství s Martinem (byť později taktéž ztroskotavší) - být spíš důvodem k oslavě než truchlení? Neměl by být můj o…

Tiene Minulosti
Minulosť neodpúšťa. Kostrový nález na odľahlom mieste rozbehne vyšetrovanie, ktoré zavedie skupinu detektívov okolo čerstvo povýšeného komisára Petra Ledeckého ďaleko do minulosti. Iné storočie, iný režim aj iná polícia? Mohol niekto zavraždiť vraha, ktorý navyše mal by…

Maigret má strach
Tři vraždy v jediném týdnu jsou na protivné maloměsto příliš. Ještě že tudy projíždí Maigret… Cestou z kongresu v Bordeaux to Maigret vzal oklikou přes Fontenay-le–Comte, jen aby se mohl vidět s přítelem z mládí. Avšak dvakrát do téže vody nevstoupíš, zvlášť v ubrečeném…

Pražský slabikář: Od Kafky k Havlovi a zpět
Hrabal to řekl za všechny: Praha má pro každý den zázrak. Uznávaný polský bohemista se při pohledu na naše hlavní město nemůže vynadívat – a vynadivit. Multikulturní magie Prahy, která fascinovala opěvovatele typu Angela Ripellina či Petera Demetze, se podle něj v umění…

100 statečných - Host č. 36 - František Míček 07.06.2014
Hostem L. Výborné - F. Míček (maratonský vytrvalec, in-line závodník)

Skácel: Pohádky z Valašského království
Lidové pohádky z valašského kraje, zaznamenané Benešem Metodem Kuldou, převyprávěl jeden z největších českých básníků Jan Skácel již v první polovině osmdesátých let. Pohádky z Valašska jsou jasné, poctivé, nekompromisní, nepostrádají však přitom kouzloa tajemství. Skác…

Žízeň po životě
„Zažil jsem v sobě pravého malíře až ve chvíli, kdy mi chyběly zuby a dech.“ Příběh bludného Holanďana Vincenta van Gogha (1853–1890) je tragédií zádumčivého génia, jehož houževnatost zašla daleko za snesitelnou mez. Když opustil místo ve strýcově galerii a coby laický …

Disney - Ledové království, Dumbo, Pinocchio
Audiopohádky podle filmů Disney. Vezměte své děti do kouzelné země pohádek podle filmů společnosti Disney. V audioknize najdete tři vyprávění pro volné chvíle i před spaním o princeznách Else a Anně z Ledového království, o létajícím slůněti Dumbovi a o dřevěném panáčko…

Lektorské dovednosti
Plná srozumitelných, konkrétních a osvědčených nápadů, tipů, triků a doporučení. Jak pracovat se skupinou i jednotlivcem, jak řešit obtížné a koplikované situace, metody učení a jejich použití. Hlavním záměrem bylo především popsat, co to znamená, jestliže v různých for…