Obrázek podcastu Rakev: Odplata

Audiokniha Rakev: Odplata

Délka:

7 hod 50 min

Čte:

Vít Dvorský

Vydavatel:

Čti mi

Jazyk:

Česky

Žánr:

Fantasy

,

Sci-Fi

Obrázek podcastu Sekyra

Sekyra

„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Obrázek podcastu Život víry 2022/01

Život víry 2022/01

Život víry 2022/01 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Ludmila Hojková. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Přítel je bližší než bratr Jaký je dobrý přítel a jak ho získat? Kde je…

Obrázek podcastu Skála: Svatební cesta do Jiljí

Skála: Svatební cesta do Jiljí

Svatební cesta do Jiljí Čtou Tatiana Vilhelmová a Vojtěch Dyk Hudba Petr Skoumal Audioverze humorného románu, podle kterého vznikl i legendární TV film Milý, vtipný a nesmírně poutavý příběh dvou mladých lidí, kteří se náhodně setkají, zamilují se do sebe a podniknou …

Obrázek podcastu Hlava Medúsy

Hlava Medúsy

Dramatik František Pavlíček pro rozhlas převyprávěl bájný starořecký příběh. Hrdina Perseus se vydává zachránit svou matku z potupného žaláře. Přemůže obávanou Gorgonu, jejíž pohled mění vše živé v kámen?Osoby a obsazení: princ Perseus, syn Danae (Jiří Langmajer), Andro…

Obrázek podcastu Prázdninový příběh pejska a kočičky

Prázdninový příběh pejska a kočičky

Pejsek a kočička se domluvili, že by chtěli strávit léto podobně jako děti. A tak se rozhodli, že budou tábořit v lese. A co by to bylo za táboření bez stanu a lovení bobříků? Jenže ouha – stan doma neměli a bobříky také nikdy nelovili. Ale jak už je u nich dobrým zvyke…

Obrázek podcastu Bota jménem Melichar

Bota jménem Melichar

Honzík by chtěl propadnout do školky. Jeho sestra by zas chtěla vzbudit zájem u nového spolužáka. A hlavně si zkusit boty z ciziny spolužačky Lamkové. Všechny děti by chtěly dělat něco jiného než se učit. Jenže jejich plány stále narušuje školní zvonek a svolává je do t…

Obrázek podcastu Mengeleho děvče

Mengeleho děvče

Skutečné osudy mladé židovské Slovenky, která byla svědkem nejhorších osvětimských hrůz. Kniha popisuje její život v prvorepublikovém Lučenci, anexi Maďarskem a stále se zhoršující situaci Židů. Nakonec je Viola se svou rodinou poslána na transport. Na rozdíl od jejích …

Obrázek podcastu Sherlock Holmes: Štúdia v krvavočervenom a Podpis štyroch

Sherlock Holmes: Štúdia v krvavočervenom a Podpis štyroch

Novelou Štúdia v krvavočervenom sa začínajú dobrodružstvá najslávnejšej detektívnej dvojice všetkých čias, Sherlocka Holmesa a doktora Watsona. Doktor Watson si po návrate z aktívnej vojenskej služby hľadá byt. Sherlock Holmes zase hľadá spolubývajúceho. Dohoda uzavretá…

Obrázek podcastu Hrůza v Dunwichi a jiné příběhy

Hrůza v Dunwichi a jiné příběhy

To nejlepší z tvorby zakladatele žánrů fantasy a sci-fi H. P. Lovecrafta v jedné audioknize. Do napínavých příběhů s propracovanou atmosférou se vkrádají vetřelci z jiných planet i bezejmenní obyvatelé hlubin moří, staří bohové ožívající nešťastnou náhodou i při skrytýc…

Obrázek podcastu Handmade byznys

Handmade byznys

>> „Kniha má jedinou vadu: nevyšla před šesti lety, kdy jsem začínala já! Věcná racionalita, kterou v ní najdete, vám pomůže k správným podnikatelským rozhodnutím.“ – Barbora Pallová, lesito ## O audioknize Tvoříte. Vyrábíte. Kutíte. Vaše výrobky vás naplňují štěstím …

Obrázek podcastu Případy soudce Ti: Smrt ve vrbové čtvrti

Případy soudce Ti: Smrt ve vrbové čtvrti

Vrbová čtvrť je ve staré Číně synonymem zábavních pavilonů, kam muži chodí do společnosti skvělých herců a muzikantů, ale především vybraných kurtizán. V městě Pujangu, kde sídlí podprefekt soudce Ti, vévodí těmto podnikům Zábavní pavilon Mistra Wanga. Jen jedinkrát zde…

Obrázek podcastu Prečo spíme

Prečo spíme

Spánok patrí k najdôležitejším, ale najmenej pochopeným aspektom nášho života, zdravia a dlhovekosti. Donedávna vedci nedokázali odpovedať na otázky prečo spíme, ako spánok pomáha nášmu telu a mozgu, prečo nás postihnú ničivé zdravotné následky, keď nespíme. Najmä v por…

Obrázek podcastu Deník malého poseroutky 10

Deník malého poseroutky 10

Za starých časů se žilo líp. Nebo ne? Tohle je otázka, kterou si Greg Heffley klade, když se jeho město rozhodne dobrovolně odpojit od elektřiny. Moderní společnost má přece své výhody a Greg není stvořený pro staromódní život. Přijde na to, jak tohle celé zvládnout? Ne…

Obrázek podcastu Prázdniny s Sherlockem Holmesem

Prázdniny s Sherlockem Holmesem

Humorné vyprávění o pražském chlapci pozvaném samotým Sherlockem Holmesem na prázdniny do Londýna, aby mu pomáhal v objasňování detektivních záhad. Další literární pastiše na téma Doylova slavného detektiva.

Obrázek podcastu Doktor Jajbolí

Doktor Jajbolí

Bol raz jeden les, v ktorom okrem zvieratiek a stromov žil aj pán zverolekár – Doktor Jajbolí. Všetci ho mali radi, lebo vedel každému správne pomôcť s jeho boliestkou. Každé ráno budil obyvateľov lesa i mestečka krásny spev kohútika Zlatohláska. Jediný, komu tým liezol…

Obrázek podcastu Mezi tiárou a orlicí I.

Mezi tiárou a orlicí I.

Díky králi Vratislavovi se České země staly poprvé významnou silou středoevropské politiky. Dramatický příběh z druhé poloviny 11. století vypráví na základě dochovaných historických pramenů o jeho dlouhém a pohnutém živ otě. První díl sleduje osudy pětice Přemyslovců, …

Obrázek podcastu Dům pod náměstím

Dům pod náměstím

Lidé přicházejí, pachtí se a odcházejí, ale domy zůstávají. A naděje s nimi. Barokní dům v Dolní ulici kousíček pod náměstím se ujal role vypravěče ságy o nenápadných velikánech, kteří zvelebovali bramborářské maloměsto uprostřed Česka. Za tři staletí jeho bytelné zdi u…

Obrázek podcastu S Bohem v Rusku

S Bohem v Rusku

Walter Ciszek se narodil v rodině polských emigrantů v USA. Po vstupu k jezuitům se přihlásil k misijní práci v Rusku. Když vypukla druhá světová válka, byl právě v polské oblasti obsazené Rudou armádou. Rozhodl se zůstat. V roce 1940 byl však zatčen, tvrdě vyslýchán a …

Obrázek podcastu Svoboda

Svoboda

Paměti 1954-2021 Politické memoáry desetiletí Život v NDR, vzpomínky na Prahu, pád Berlínské zdi, sjednocení Německa, Obama, Trump i Biden, Putin i Zelenskyj, obsazení Krymu, klimatické konference, ekonomické výzvy, covid, válka na Ukrajině… Čte Renata Volfová „Nemusíte…

Obrázek podcastu Hypnotizér – Hypnóza, její moc a síla

Hypnotizér – Hypnóza, její moc a síla

HYPNÓZA – Všichni jsme o ní slyšeli, ale kdo z nás ji zažil na vlastní kůži? Jakub Kroulík nám poodhalí její tajemství. K čemu může sloužit? – Může být nebezpečná? – Dá se zneužít? – Má něco společného s magií? – Umí nás zbavit fobií? – Pomůže nám zhubnout a přestat ko…

Obrázek podcastu Do riedkeho vzduchu

Do riedkeho vzduchu

V marci 1996 ma časopis Outside vyslal do Nepálu, aby som sa zúčastnil a napísal o horskými vodcami vedenom výstupe na Mount Everest. Šiel som naň ako jeden z ôsmich klientov expedície, vedenej známym vodcom z Nového Zélandu Robom Hallom. 10. mája som vystúpil na vrchol…

Obrázek podcastu Nápad za miliardu

Nápad za miliardu

Ještě před čtyřicítkou zažili mezinárodní úspěch ve světě byznysu. Tomáš Čupr, Josef Průša, Simona Kijonková a další osobnosti stojící za úspěšnými českými startupy, jejichž hodnota překročila hranici miliardy korun. O čem snili v dětství? Co je žene dál? Jak se poučili…

Obrázek podcastu Dvakrát dole, jednou nahoře

Dvakrát dole, jednou nahoře

Oblíbená autorka řady populárních knih (Důchodkyně nestřílejte, V padesáti na začátku, Asi nejsem ženská, Z lodiček do holin aj.) přichází s novým titulem. Opět v něm vypráví nenapodobitelným stylem o svých pozoruhodných příhodách, o dobrodružných cestách po naší domovi…