Audiokniha Prorok, Zahrada Prorokova

Skleník
Rozhlasová úprava povídky z konce 19. století vypráví s lehkou nadsázkou o problému mladé novomanželky na malém českém městě.Povídka klasika české literatury (známá ze souboru dvou próz Půlpáni), v níž autor na příběhu mladých manželů tepe vady a směšnosti šosáckého mal…

Můj brácha tornádo
Říkají mi Julie a je mi devět let. Chtěla bych vám vyprávět příběh o sobě, o svých rodičích, kamarádkách, ale hlavně o bráchovi. Jmenuje se Jonáš a chodí se mnou do třídy, i když je starší. Má totiž ADHD. Někdy se mi zdá, že se chová jako tornádo. Chvíli neposedí, místo…

Boj o první místo
Zvítězí čestnost a poctivost nad lží a zlými úmysly? Pátá foglarovka, tentokrát v podání Vojty Kotka / Třináctiletého Petra čeká poslední ročník základní školy. Jenže po prázdninách tam vládnou nové pořádky. Nepsaným vůdcem třídy se stal zákeřný frajírek Ruda, který své…

Mycelium I: Jantarové oči
Lucas Hildebrandt (Jaroslav Plesl) poznal rigidní, fanaticky nábožné Össeany až nepříjemně zblízka; jeho otec byl největší pozemský odborník na jejich kulturu a rozhodl se své vědomosti synovi předat, ať už o to Lucas stál nebo ne – což jejich vzájemným vztahům příliš n…

Štorch: Osada Havranů
Štorchovy dobrodružné knihy situované do pravěku mají své čtenáře už celé půlstoletí. Vedle Lovců mamutů patří Osada Havranů - příběh z mladší doby kamenné - k těm nejoblíbenějším. Ve zdařilé dramatizaci Vladimíra Kováříka ji Supraphon v sedmdesátých letech natočil s řa…

Tělo sčítá rány
>>„Van der Kolk čerpá z třicetileté zkušenosti v oboru a dokazuje, že trauma je jednou z nejnaléhavějších otázek veřejného zdraví. Kniha plná vědeckých poznatků a lidských příběhů je intenzivním čtením a odolnost jeho pacientů dojímá.“ — New Scientist #O audioknize Tra…

Klapzubova jedenáctka
Jedinečné zpracování textu Eduarda Basse. Karel Höger knihu pouze neinterpretuje, ale jednotlivé situace často rozehrává v až divadelní výstupy, což režisér Horčička podtrhuje přesně volenými hudebními vstupy a řadou dramatických zvukových ruchů. Původní šestidílná četb…

Ani minuta ticha
Mladá vypravěčka Irena přivádí čtenáře do společenství jejích free kamarádů a kamarádek, tu méně, tu více rebelských, někdy více, jindy méně ztracených, někdy dokonce i doslova pohřešovaných. Večírky, pusté pařby, kalení a nekonečné jízdy do svítání – bezbřehé užívání s…

Oživlý kámen
Léto vrcholí, vrchní inspektor quebecké Sureté Armand Gamache si jako každý rok připomíná s manželkou Reine-Marie výročí seznámení v Manoir Bellechasse, odlehlém luxusním hotýlku nedaleko Three Pines. Nejsou však sami. Sjela se sem také početná, bohatá a vážená rodina F…

Dobrý proti severáku
{'cs': 'Milostný román v e-mailech podle knižního bestselleru.\nEmmi/ Jana Štvrtecká-Kaločová\nLeo/ Martin Sláma\nBernard/ Vladimír Hauser\nRežie: Lukáš Kopecký\nNECHRÁNĚNÉ SPOJENÍ Známe to skoro všichni. Když se v naší mailové schránce objeví neznámé jméno, obvykle jen…

Nexus
Príbeh o tom, ako informačné siete budujú aj rúcajú náš svet. Za posledných 100 000 rokov sme my, druh Homo sapiens, nahromadili obrovskú moc. Ale napriek všetkým svojim objavom, vynálezom a víťazstvám stojíme na prahu existenčnej krízy. Svet je na pokraji ekologického …

Blíž, než se zdá
Rosie miluje práci v jezdeckých stájích i svůj domov, který sdílí společně s matkou, o niž s láskou pečuje. Nedokáže se však ubránit pocitu, že jí v životě něco schází. Když majitel celého areálu skončí v nemocnici, do vesničky na břehu jezera se po letech vrací jeho sy…

Nebe nad Jemenem
Český chirurg uprostřed největší humanitární katastrofy na světě. Odjet jako chirurg na misi s Lékaři bez hranic neznamená jen vracet vyhřezlá střeva zpátky do břicha. I přes každodenní hřmění střelby, všudypřítomnou hrozbu cholery, operace těžce postřelených dětí a ned…

Faustovské srdce Karla Högera
Vzpomínka na velkého českého herce. Listování životními osudy Karla Högera a stejnojmennou knihou společně s Jaroslavou Adamovou a Luďkem Munzarem a archivními zvukovými záznamy.

Hovory o józe a mystice č. 18
Vnitřní pránájáma s vědomím Já Jsem . Jednota projevu a neprojevu neboli jednota vědomí a jeho tvořivé moci. Přímý záznam promluvy ze semináře v Kostolanech a následného cvičení vnitřní pránájámy v červnu 2006. Záznam nebyl režírován ani jinak upravován. Je z jedné denn…

Vztahy bez stížností
Audio verze nového bestselleru Willa Bowena. Čte Martin Stránský. Délka 7h 38m. Tím, že si stěžujeme, vytváříme mezi sebou určité spojení. Je snadné si společně zanadávat a přidat se ke všeobecné rozmrzelosti. Nejvíce ze všeho si ale stěžujeme na druhé lidi, což vede k …

Jiří Anderle v Pavlíkově
Natočeno v březnu 2016 v Pavlíkově, výběr sestavil Tomáš Černý Láska za lásku je série zvukových obrazů, které se na tehdejší stanici Praha začaly vysílat prvního května roku 1997. Těžko by někdo prorokoval, že další a další skici, lepty, suché jehly, akvarely či oleje…

Tři
„Jmenuju se Virginie. Z těch tří dnes se mnou mluví jen Adrien. Nina mnou opovrhuje. S Étiennem už nechci nic mít já. Přesto mě od dětství fascinují. Nikdy jsem k nikomu nebyla tak pevně připoutaná jako k těm třem.“ 1986. Adrien, Étienne a Nina se potkají na základce. O…

Muž s břitvou
Románová rekapitulace situovaná na začátek 20. století; v tomto příběhu "potřeštěného hrdiny" autor s humoristickým nadhledem načrtl portrét člověka usilujícího svobodně prožít život plný zajímavostí a nesvázaný konvenčními přikázáními a dobovými stereotypy.V režii Hany…

Moře klidu
Čas prý na nikoho nečeká, ale ve 25. století to tak úplně neplatí… Osmnáctiletého britského aristokrata Edwina St. Andrewa poslali rodiče v roce 1912 za Atlantik, aby už nemuseli poslouchat jeho nekonvenční názory. Uprostřed kanadské divočiny však mladík prožije něco, c…

Staré řecké báje a pověsti 8
Příběhy z řecké mytologie, upravené pro rozhlas na základě asi nejznámější knihy spisovatele Eduarda Petišky, čtou: Vilma Cibulková a Jan Šťastný.

Pozdní život
Šestasedmdesátiletý Martin Brehm je šťastný a se svým životem spokojený. Jeho o mnoho mladší žena je úspěšnou malířkou, on píše články do novin, podílí se na filmovém scénáři a ve volném čase pečuje o zahradu. A hlavně se stará o šestiletého syna Davida. Když se dozví, …

Druhý život pana Roose
Už nehodlá být mrtvolou zaživa. Nicméně osud rozhodl, že mu do cesty předhodí mrtvolu skutečnou! Aby konečně přestal být podivínem z fabriky na termosky, rozhodl se devětapadesátiletý Ante Valdemar Roos dvoumilionovou výhru ve švédské obdobě sazky utajit. Jak před závis…

Ztracený symbol
Po úspěšných knihách Šifra mistra Leonarda a Andělé a démoni již třetí strhující příběh se symbologem Robertem Langdonem. Tentokrát se celý odehrává v hlavním městě USA Washingtonu D. C. Svižný a napínavý děj je založený na nejednoznačném významu symbolů, termínů a hese…

Červený stan
Z písku pouště povstal pohnutý příběh, před nímž se skloní i Sinuhet… Dína, jediná dcera židovského praotce Jákoba, se odmítá smířit s rolí potupené chudinky, kterou jí ve 34. kapitole Knihy Genesis přisoudily letopisy Izraelitů. Dobrotivá pomocnice rázné matky Ley, při…