Audiokniha Proč spíme

Disney - Lví král, Kniha džunglí, 101 dalmatinů
Vezměte své děti do kouzelné země pohádek podle filmů společnosti Disney. V této audioknize najdete tři vyprávění pro volné chvíle i před spaním. První pohádka, Lví král, vypráví o lvíčkovi Simbovi, který nejprve uteče ze Lví země, ale pak se do ní vrátí jako dospělý l…

Průvodce Římem
Nechte se vtáhnout do atmosféry historického Říma. S naším audioprůvodcem máte věčné město na dosah ruky i vy. Získáte: - více než 50 minut profesionálního a neotřelého výkladu k historii, umění a 16 památkám, které při své cestě do Říma určitě musíte navštívit - orient…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Netrpělivost srdce
Je dvojí soucit, píše v prologu své knihy Stefan Zweig. Jeden, ten zbabělý a sentimentální, který je vlastní jen netrpělivostí srdce, aby se co nejrychleji zbavilo trapného dojetí cizím neštěstím, soucit, který vůbec není soucítěním, nýbrž jen instinktivním odvrácením c…

Vzpoura mozků - Galaxia
Pokračování oblíbeného rozhlasového seriálu Vzpoura mozků, o kterém jeho autor Václav Šorel mj.píše:Příběh, který jsem později nazval Vzpoura mozků, jsem nosil v hlavě někdy od začátku sedmdesátých let minulého století. V té době jsem byl ovlivněn Stanislawem Lemem a je…

Nenasytní mrtví
Keira si myslela, že už rozumí svému daru – ale to nejhorší ji teprve čeká. Po událostech prvního dílu se stává hrobnicí na blightském hřbitově, kde ji obklopují neklidné duše. Vidí je v mlze, slyší jejich šeptání. Většina zoufale hledá klid – až na jednu. A ta ji odmí…

Pražské zločiny
Speciální edice na přání posluchačů. Bez hudebních předělů a podkresů. Soubor sestavil Vlastimil Vondruška. Oldřich z Chlumu - Pražské zločiny Morový testament – čte Martin Zahálka Italský student, který začal navštěvovat rétorickou školu Jindřicha z Isernie na Vyšehrad…

Neodpovídej
Ve spletitých pavučinách virtuálního světa se pohybuje přitažlivý muž, který vstupuje do života mladých žen. Když má ale dojít k osobnímu setkání, nikdy se na schůzce neobjeví. Je možné, že to nějak souvisí s vraždou, která tak otřásla Prahou? To musí zjistit policista …

Živého mě nedostanou!
Marvin není Chuck Norris! Marvin je zombie! Šílená, drsná, krvavá a černým humorem opentlená hororová fantasy. Marvin sype jednu hlášku za druhou, děj postupuje svižně kupředu a postavy ani trochu nešustí papírem. Tak šílená, drsná, krvavá a černým humorem opentlená hor…

Pán prstenů - trilogie
Moc může spočívat v té nejmenší z věcí... V dávných dobách vykovali elfští kováři prsteny moci, netušili však, že Temný pán Sauron dal vyrobit ještě Jeden prsten, který měl vládnout všem. Spojené armády lidí a elfů nakonec Saurona porazily a prsten mu odňaly, tato magic…

Můj život mezi slzami a smíchem
Stejnojmennou knihu sepsala Jiřina Bohdalová společně s Jiřím Janouškem. Nyní ji ve svých devadesáti letech vlastním hlasem převyprávěla s mírnými úpravami. Vedle vysoké profesionality má tak tato audio nahrávka ještě další – hlubší – rozměr. Jak Jiřina Bohdalová bilanc…

Sherlock Holmes a Ďáblův prach
Co skrývá tajemná zpráva napsaná těsně před smrtí, a jakou roli v ní hraje muž, jehož život byl plný honů na divokou zvěř? Londýn, rok 1884. Sherlock Holmes a Dr. Watson jsou povoláni k případu otráveného nájemníka, jehož poslední činy zanechaly více otázek než odpověd…

Andělé a démoni
V knize Andělé a démoni americký spisovatel Dan Brown poprvé představil postavu harvardského symbologa Roberta Langdona, který se později znovu objevuje ve světovém bestselleru Da Vinciho kód. Ve špičkovém švýcarském výzkumném ústavu CERN je nalezen brutálně zavražděný …

Hlava XXII
„Hlava XXII. ta mi zamotala hlavu.“ Ve své nejslavnější knize Joseph Heller na základě vlastních zkušeností s armádou píše o světě, v němž je vše postavené na hlavu; a protože absurdita je věčná, zamotal tento skvělý protiválečný román hlavu už několika generacím čtenář…

Zlý pes
Věříte na mýtické legendy? Některé vás mohou i zabít. Na norfolkském venkově dojde k brutální vraždě mladé ženy, kterou má podle místních obyvatel na svědomí mýtický pes – Černý Ďas. Jenže podle ran na těle nejde o žádného psa, ale o nelítostného vraha. A šéfinspektor …

Poklad
Jaké poklady nacházíme a ztrácíme během svých životů? A je možné pustit se do hledání pokladu, který se zdá být nenávratně ztracen v nejtemnějších hlubinách? Kniha Poklad vypráví příběh Karla a Julie Skálových, otce a dcery, které rozdělila tragická událost. Zatímco Kar…

Neomillnerová: Amélie a tma
Petra Neomillnerová je známá svými upírskými romány a novelami patřícími k žánru fantasy. Amélie a tma, která vyšla u nakladatelství Albatros, je její první kniha pro děti, kniha více než neobvyklá, přesvědčivá a čtenářsky úspěšná. Vypráví příběh dvou dvanáctiletých dív…

Hrabě Monte Christo
Generacemi milovaná klasika v audioknižním zpracování kompletního šestidílného románu Alexandra Dumase. Osudovou souhrou nepříjemných náhod je mladý lodní důstojník Edmond Dantes bez soudu uvězněn v krutém žaláři tvrze If. Po čtrnácti letech zoufalství a beznaděje, mu z…

Moje roky v Izraeli
David Borek je stálým zpravodajem ČT v nestálém regionu Blízkého východu. Jak moc je tam (ne)bezpečno a co obnáší práce novináře v tak turbulentní oblasti? Existuje něco jako izraelská mentalita? Čeho se týkají tamní politické hádky? A jak vypadá izraelsko-palestinský k…

Hříšná dohoda
Svatba má být tím nejšťastnějším dnem v životě, ne dnem, kdy zjistíte, že váš nastávající je nevěrný zmetek. Při zoufalém útěku od oltáře mě zachytí silné ruce. Škoda, že patří úhlavnímu nepříteli mého ex – Oliveru Deubelovi. Je bohatý a mocný, tenhle muž je ztělesněný …

Smrť na druhom brehu
Začiatky deväťdesiatych rokov boli hektickým obdobím nielen na oddelení vrážd, ale v celej spoločnosti. Čo sa dialo v Našom Meste automaticky registrovali aj detektívi, a nielen registrovali, aj riešili, vyšetrovali a vypočúvali. Zo zelenáča Richarda Krauza je samostatn…

Dítě, které v noci našlo slunce
Raühnval, bohaté knížectví ve východních Alpách. Mladý Marcus vede privilegovaný život jako syn zdejšího lenního pána. Až do dne, kdy dojde ke strašlivému krveprolití, při kterém je vyvražděna celá jeho rodina i ostatní obyvatelé hradu. Marcus přežije díky pomoci Eloisy…

Crota
Šerif Skip Harding vyšetřuje dvojnásobnou vraždu, která otřásla poklidným městečkem Logan ve státě Missouri. Jatka se zdají být příliš brutální na to, aby je spáchal člověk. Byl to medvěd? Ale v oblasti žádní medvědi nejsou… Těla se kupí a Skip brzy zjišťuje, že proti t…

Alaska Joe
Život tropí hlouposti. Jedete hledat svého biologického otce do Německa, ale shodou okolností skončíte na čtyři roky na Aljašce. A když se tam seznámíte s bohémským, nespoutaným a bezstarostným Slovákem Jožinkem, řečeným Joe, o neuvěřitelné situace je postaráno. Třeba l…

Nůž
Harry Hole v nejsložitějším případu své kariéry. 12. díl bestsellerové série. Harry Hole balancuje nad propastí. Už mnohokrát se probudil s temným tušením, prázdnou hlavou a kocovinou jako trám. Tentokrát je ovšem probuzení horší než jindy. Kdysi slavný kriminalista má …