Obrázek podcastu Proč se neřekne pravda?

Audiokniha Proč se neřekne pravda?

Obrázek podcastu Svěrák: Pohádky

Svěrák: Pohádky

Komplet 4 CD shromažďuje unikátní, vtipné a svérázné pohádky Zdeňka Svěráka, psané v šedesátých a osmdesátých letech. Nejprve vznikl příběh Tři auta o starém Fordu, Aerovce a Spartakovi. Auta sivyjedou na výlet, protože je jim před domem na ulici zima. Herecké obsazení …

Obrázek podcastu Vacík: Pod hvězdami

Vacík: Pod hvězdami

POD HVĚZDAMI aneb Povídky z pouště a moře "Pod hvězdami" je kniha, audiokniha a nahrávka Miloše Vacíka, hudebníka, perkusisty a výtvarníka. Autora známého svými hudebními výlety a nahrávkami inspirovanými Brazílií, Kubou či Afrikou. Miloš však na svých četných cestách …

Obrázek podcastu O nepotřebných věcech / Pohádky i pro Světlušku

O nepotřebných věcech / Pohádky i pro Světlušku

Našel jsem ve sklepě krabici po tatovi a na ní bylo jeho rukou napsáno Staré nepotřebné hadry. A uvnitř opravdu nebylo nic jiného, i když jsem tam čekal skrytý poklad. A to mě přivedlo na myšlenku napsat pohádky O nepotřebných věcech a lidech a tak se bude jmenovat i kn…

Obrázek podcastu Nedostatečný pocit vlastní hodnoty

Nedostatečný pocit vlastní hodnoty

Nedostatečný pocit vlastní hodnoty komplikuje výrazným způsobem život mnohým z nás. Jeho důsledkem jsou úzkosti, deprese, psychosomatická onemocnění, dlouhodobý pocit životní nespokojenosti nebo různé formy závislostí. Audiokniha známého německého psychoterapeuta ukazuj…

Obrázek podcastu Album pohádek "Supraphon dětem" 17. - Jak kotě vedlo zvířátka do světa, Dům ve Sluneční ulici, O upovídané Majdě...

Album pohádek "Supraphon dětem" 17. - Jak kotě vedlo zvířátka do světa, Dům ve Sluneční ulici, O upovídané Majdě...

Sedmáctý dil řady Album pohádek "Supraphon dětem" obsahuje tři pohádky z let sedmdesátých a jednu z let osmdesátých. Pohádky méně tradiční, modernější, s velkým důrazem na výchovný podtext, pohádky méně známé, neboť některé byly "skryté" v titulech určených pro školy, a…

Obrázek podcastu Logopedická pohádka aneb Jak zvířátka naučila Matýska hezky mluvit

Logopedická pohádka aneb Jak zvířátka naučila Matýska hezky mluvit

Autorka Šárka Kavanová přišla s nápadem propojit přirozenou lásku dětí k přírodě a ke zvířátkům s nenásilnou výukou správné výslovnosti. Vypráví příběh malého Matýska, kterého zvířátka naučila hezky mluvit. Logopedická pohádka je plná říkanek a písniček, při nichž se dě…

Obrázek podcastu Dědečku, ještě vyprávěj

Dědečku, ještě vyprávěj

Dědečku, ještě vyprávěj je volným pokračováním úspěšné knihy pro děti Dědečku, vyprávěj. Malá Viktorka naslouchá pohádkám a příběhům, které ji učí základům etikety a pomáhají jí utvářet si pohled na svět kolem sebe. S dědečkem prožívá různé příhody společné dětem jejího…

Obrázek podcastu Zmenárnik

Zmenárnik

Zmenánik. Je neviditeľný, ale chce aby ste o ňom vedeli. Zoberie vám z bytu drobnosť, zdanlivo nepodstatnú vec a zamení ju za figúrku bez tváre. Označil si vás. Je to hra o moc a ňou rastie aj jeho chuť na niečo viac... Detektívka Leonore Askerová má vedúce postavenie o…

Obrázek podcastu Pavel: Jak jsem potkal ryby

Pavel: Jak jsem potkal ryby

Komentář k původnímu LP 1 18 1863 z roku 1976: Jednoho podzimního večera zaujatě vyprávěl Ota Pavel o své představě zaměstnání. Chtěl být převozníkem. Na břehu řeky by měl malý domek a loďkua nejvíce by ho zajímal fialový západ slunce, když je řeka klidná a potom nejrůz…

Obrázek podcastu Hostinec U kamenného stolu

Hostinec U kamenného stolu

Humoristický román Hostinec U kamenného stolu vyšel poprvé v roce 1941. Záhy došel dobrého čtenářského ocenění, a dokonce se brzy dočkal i úspěšné filmové adaptace (1949). V kulisách lázeňského městečka tu Karel Poláček rozehrál příběh osudem pronásledovaného majitele v…

Obrázek podcastu Neumannovy Poděbrady 1983

Neumannovy Poděbrady 1983

Celostátní přehlídka uměleckého přednesu Neumannovy Poděbrady vycházela od roku 1974 na deskách Supraphonu. Další díl této řady vydaný původně na EP kompletu 1088 0651-53 v roce 1984 vychází poprvé digitálně. Obsah: I. cena - mladí profesionální umělci¨ - Fanfáry pro kr…

Obrázek podcastu Zámek Gripsholm

Zámek Gripsholm

Zámek Gripsholm vyšel v roce 1931 a byl příběhem milenců, kteří prchají z velkoměsta a od všedního dne plného práce a starostí. Vtipný, ironický, nezávazný a nesentimentální příběh o letní dovolené spisovatele Petra a Princezny Lýdie u švédského jezera Mälaren na zámku …

Obrázek podcastu Střevíce z lýčí

Střevíce z lýčí

"My to máme jednoduché. My víme odkud jsme vzešli, i kdyby Přemysl ty střevíce z lýčí schovati nedal, mezi námi není ani jediného, jehož předek, nebo prapředek by nepocházel z venkova. Jenž by nebyl buď chalupníkem, rolníkem či domkářem, anebo alespoň podruhem, děvečkou…

Obrázek podcastu Jak Hurvínek do lesa volá, tak se Spejbl ozývá

Jak Hurvínek do lesa volá, tak se Spejbl ozývá

Ekvilibristika slovního humoru Miloše Kirschnera, dlouholetého interpreta Spejbla a Hurvínka a ředitele Divadla S+H, bavila nejen děti, ale neméně i jejich rodiče, kteří si dialogy obou loutek s překvapivými obraty a pointami dokázali obzvlášť vychutnat. Proto je nemalá…

Obrázek podcastu John: Rajský ostrov. Vyprávění o požáru a stavbě Národního divadla - vybrané kapitoly

John: Rajský ostrov. Vyprávění o požáru a stavbě Národního divadla - vybrané kapitoly

Původní LP album DV 15186 "Rajský ostrov" s vybranými kapitolami vyprávění o požáru a stavbě Národního divadla z knihy Jaromíra Johna vydal Supraphon v roce 1963 (v reedici - z níž je i naše titulní strana - pak vyšel v roce 1983 pod kat.č. 1018 3350) - nyní tento titul…

Obrázek podcastu Soudničky

Soudničky

Soudnička byl kdysi čtenáři vyhledávaný novinářský žánr a mezi jeho výsostné autory patřili např. Karel Poláček, František Němec nebo Rudolf Těsnohlídek. Náš výběr představuje deset soudniček Karla Poláčka. Čtou: Boris Rösner a Josef Somr.

Obrázek podcastu Myslet srdcem

Myslet srdcem

V červnu 2020 se Juliet Navrátilová se svou knihou stala hvězdou Duše K. Její kniha je v tištěné podobě bestsellerem. Jenomže je přímo stvořená pro poslech. Nyní si ji tedy můžete poslechnout v nezapomenutelném přednesu Jany Plodkové. Poslední kapitola vám pak přinese l…

Obrázek podcastu O Rumcajsovi

O Rumcajsovi

Dnes už pozapomenuté dramatizace pohádkových příběhů z lesa Řáholce z konce šedesátých let. A jedna rozhlasová "řáholecká" pohádka z roku 1993.

Obrázek podcastu Povídky A. P. Čechova 2

Povídky A. P. Čechova 2

Druhý výběr několika nestárnoucích půvabných a vtipných, dramatizovaných povídek klasika ruské literatury, jak se dochovaly v rozhlasovém archivu v podání předních českých herců.

Obrázek podcastu Génius zločinu

Génius zločinu

Záhadná elektrická bouře uvrhne Manhattan do temnoty, a když se na něj ještě snese prapodivná dusivá mlha, zhroutí se veškerá elektronická komunikace – jako by ostrov vmžiku zmizel v prázdnotě. Zvláštní agentka FBI Jessica Blackwoodová a brilantní vědec Theo Cray vědí, …

Obrázek podcastu Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Obrázek podcastu Ticho

Ticho

Mlčení přináší smrt… V Reykjavíku je z kočárku uneseno spící nemluvně a na jeho místě leží cizí mrtvé dítě. I to ale záhy zmizí… O jedenáct let později objeví detektiv Huldar se svou nadřízenou Erlou v kufru odstaveného auta rozřezané ženské tělo bez hlavy. Vyšetřovací …

Obrázek podcastu Román pro ženy

Román pro ženy

Žena, která sní o velké lásce a po mnoha peripetiích ji konečně nachází, to je nejčastější téma čtiva zvaného červená knihovna… Román pro ženy není vlastně o ničem jiném. Dvaadvacetiletá Laura, redaktorka populárního dámského týdeníku Vyrovnaná žena, a její předčasně ov…

Obrázek podcastu Sonet tesaný do kamene

Sonet tesaný do kamene

Život geniálních umělců bývá často spletitý a trnitý. Také renesanční sochař, architekt a malíř Michelangelo Buonarroti se potýkal s nepochopením své tvorby a svého přístupu k životu.Sonet tesaný do kamene je rozhlasovou hru, kterou Jan Berger napsal i režíroval a která…

Obrázek podcastu Moji milí básníci

Moji milí básníci

V Českém rozhlase natočila Gabriela Vránová dvacetidílný rozhlasový seriál s podtitulem Moji milí básníci, ve kterém autorka populární formou odhalovala posluchačům tajemství poezie, kterou má sama ráda. Ve vydavatelství Radioservis poté vyšlo CD Moji milí básníci s výb…