Obrázek podcastu Příšerné příběhy vánoční

Audiokniha Příšerné příběhy vánoční

Délka:

2 hod 48 min

Čte:

Ladislav Frej

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Kupte si zpátky svůj čas

Kupte si zpátky svůj čas

Naučte se překonat jedinou skutečnou překážku na cestě k rozšíření firmy a zbohatnutí – ČAS. Podnikání je plné výzev a jednou z nich je i fakt, že pokud chcete svou firmu rychle a stabilně rozšířit, budete potřebovat efektivně pracovat se svým časem. Nemusíte ho do prác…

Obrázek podcastu Browningová: Portugalské sonety

Browningová: Portugalské sonety

Z komentáře Jiřího Kutiny k původnímu LP albu vydanému v Supraphonu v roce 1975 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Vystupujeme-li na nádraží ve Florencii a před očima se nám objeví obrysy známých věží a kupolí, myslíme na Giotta, Michelangela, Leonarda da Vinci a os…

Obrázek podcastu Gorily v mlze

Gorily v mlze

Fascinující kombinace odhodlání a nekonečného, vysilujícího boje za záchranu přírody, to by smysl života Dian Fosseyové. „Když si uvědomíme cenu všeho živého, budeme méně lpět na minulosti a můžeme se tak více soustředit na záchranu budoucnosti.“ Jedna z nejdůležitějšíc…

Obrázek podcastu Dialogy nad životem

Dialogy nad životem

Když jsem přemýšlel o tom, jaký nepsaný odkaz bych zde měl po sobě zanechat, vzpomněl jsem si na dlouhou sérii takzvaných dialogů nad životem. Někdy v polovině devadesátých let jsem takto nazvaný návrh pořadů předložil vedení stanice Český rozhlas 2 - Praha. Zdůraznil j…

Obrázek podcastu Historie Duny II.  – Křížová výprava strojů

Historie Duny II. – Křížová výprava strojů

Největší slabinou myslících strojů je jejich přesvědčení, že nemají slabá místa… Více než dvě desítky let zuří ve vesmíru svatá válka následovníků Sereny Služebnice proti Omniovi a jeho robotům. Při tomto křížovém tažení byly povražděny už miliardy lidí – nejen vojáků L…

Obrázek podcastu Opretá o ticho

Opretá o ticho

Poézia autorky má filozofickú zrelosť a formálnu ľahkosť. Citlivý a presný výber slov lahodí uchu aj duši, jemná a príťažlivá stavba nesie vážne významy. Komorná interpretácia Jany Oľhovej umocňuje zážitok.

Obrázek podcastu Být bohem je lidské

Být bohem je lidské

Účelem audioknihy je jednoduše a srozumitelně předat základy ezoteriky. Radek Harny se více jak 30 let zabývá evolučním cvičením a léčitelstvím. Začínal v psychoenergetické laboratoři u profesora Kahudy v Praze, kde byla v minulém režimu soustředěna většina českých senz…

Obrázek podcastu Neumannovy Poděbrady 1974

Neumannovy Poděbrady 1974

Celostátní přehlídka uměleckého přednesu Neumannovy Poděbrady vycházela od roku 1974 na deskách Supraphonu. Nyní první díl této řady vydaný původně na EP kompletu 0 88 0513 vychází poprvé digitálně. Obsah: I. cena - mladí profesionální čeští a slovenští umělci - Jeden z…

Obrázek podcastu Nebezpečné známosti

Nebezpečné známosti

Kontroverzní příběh odkrývá pozadí milostných strategií, o nichž si dopisují požitkářští aristokraté markýza de Merteuil a vikomt de Valmont, kteří pro své potěšení a radost z moci manipulují city ostatních. Krutá hra s láskou a vášní však má své následky. Moderní zprac…

Obrázek podcastu Pačinko

Pačinko

„Vítězů mohlo být jen pár, a poražených hodně. A přesto jsme hráli dál, protože jsme doufali, že bychom mohli být těmi šťastnými." Hlavní postavou ságy, která začíná roku 1910 v korejské vesnici a klene se přes celé 20. století, je dcera hostinského Sunja. Zaplete se s…

Obrázek podcastu Vzpoura mozků - Galaxia

Vzpoura mozků - Galaxia

Pokračování oblíbeného rozhlasového seriálu Vzpoura mozků, o kterém jeho autor Václav Šorel mj.píše:Příběh, který jsem později nazval Vzpoura mozků, jsem nosil v hlavě někdy od začátku sedmdesátých let minulého století. V té době jsem byl ovlivněn Stanislawem Lemem a je…

Obrázek podcastu Život na nitích

Život na nitích

Ojedinělá rozsáhlá autobiografie prolínající se s deníkem probíhající těžké nemoci Heleny Štáchové – ředitelky a hlavní protagonistky Divadla Spejbla a Hurvínka. Kniha zachycuje začátky její divadelní, rozhlasové i dabingové kariéry, příchod do Divadla S+H, ale seznámí …

Obrázek podcastu Vše pro firmu

Vše pro firmu

Novela K. Poláčka Vše pro firmu vycházela nejprve na pokračování v Lidových novinách a za autorova života jako celek nikdy nevyšla, poprvé se tak stalo až posmrtně v roce 1966. Sám Poláček toto dílo nijak nepodceňoval - na stejné téma napsal i divadelní hru Otec svého s…

Obrázek podcastu Konec dobrý, všechno dobré

Konec dobrý, všechno dobré

V této poněkud hořké komedii William Shakespeare notně přehodnotil tradiční motiv o tom, kterak chudá, počestná, nápaditá a především důsledná dívka přece jen získala ruku milovaného mladého šlechtice. V novější rozhlasové nahrávce (2004) klasické divadelní komedie v re…

Obrázek podcastu Ako sa vyrába ďalší majstrovský veľkofilm

Ako sa vyrába ďalší majstrovský veľkofilm

Od oscarového herca a autora bestsellerov: román o vzniku hviezdneho, multimiliónového filmu o superhrdinoch... a o skromných komiksoch, ktoré ho inšpirovali. Vtipný, dojímavý a podnetný román, ktorý zachytáva zmeny v Amerike a americkej kultúre od druhej svetovej vojny…

Obrázek podcastu Moje vražedné vnútorné dieťa

Moje vražedné vnútorné dieťa

Björn Diemel si polepšil a za všetko vďačí kurzu sústredenosti. Niekdajší „diablov" advokát má konečne viac času na dcéru a aj jeho hádky s manželkou prebiehajú akosi láskavejšie. Nečudo, keď sa človek stane vodcom nie jedného, ale hneď dvoch mafiánskych klanov, predpok…

Obrázek podcastu Halas: Naše paní Božena Němcová

Halas: Naše paní Božena Němcová

Sbírku básní Naše paní Božena Němcová napsal FRANTIŠEK HALAS (*3.10.1901 – †27.10.1949) v období 2. světové války jako paralelu situace českého národa a tragického osudu výjimečné ženy, významné osobnosti naší literatury první poloviny 19. století - BOŽENY NĚMCOVÉ (*4.2…

Obrázek podcastu Honzlová

Honzlová

Zpívá svůj sedmikráskový protestsong. Diktatuře proletariátu pod okny. Červenec roku 195* zalil i pražský oblouk Vltavy poblíž Stalinovy sochy vedrem, ale jednadvacetiletá Jana Honzlová si léto neužívá. Zbytek Státního souboru písní a tanců Sedmikrása, kde doteď zpívala…

Obrázek podcastu Mefisto

Mefisto

Román jedné kariéry. Životní příběh talentovaného umělce, který – hnán touhou po slávě – uzavře smlouvu s ďáblem v podobě nacistů nastupujících v Německu k moci. Životní příběh umělce, který – hnán touhou po slávě – uzavře smlouvu s ďáblem v podobě nacistů nastupujících…

Obrázek podcastu Venuše v kožichu

Venuše v kožichu

Klasické erotické dílo autora, jemuž vděčí masochismus za své jméno. Strhující hra sexuální přitažlivosti, nadvlády a podřízenosti. Mladý muž Severin von Kusiemski se vášnivě zamiluje do Wandy von Dunajev, která v jeho očích ztělesňuje dokonalou ženu – chladnou krásku …

Obrázek podcastu Technicka francouzština A1-B1

Technicka francouzština A1-B1

Děkujeme za zájem o poslechový kurz Technická francouzština A1 – B1. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít v technické oblasti. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se nebudete učit jen sl…

Obrázek podcastu Prázdniny Billa Madlafouska

Prázdniny Billa Madlafouska

„Ahoj. Já teda nevím, jak vy, ale já mám z celý školy nejvíc nejradši prázdniny. Ty letní, protože jsou nejdelší a člověk si může dělat všechno, co chce a na co kvůli škole a učení během roku neměl čas.“ Poznáváte? Ano, nezaměnitelný styl Billa Madlafouska!

Obrázek podcastu Byl jsem Petrem Vokem

Byl jsem Petrem Vokem

Myšlenky posledního pána z Růže, které letopisy neuvádějí, napsal Miloš Kopecký a Jiří Melíšek, tlumočí Miloš Kopecký. Poprvé na LP albu 11 0510-1 vydal Supraphon v roce 1989 - nyní titul vychází poprvé digitálně

Obrázek podcastu Svět mentogritů

Svět mentogritů

Volné pokračování třetí části fantasy trilogie Mentogriti, Svět Mentogritů. Příběh volně navazuje na předchozí dva díly Mentogriti a Válka Mentogritů. Odehrává se v nedaleké budoucnosti, tedy asi po necelých stu letech. V tomto díle pokračují v úsilí svých rodičů jejich…

Obrázek podcastu Otčenáš

Otčenáš

V modlitbě stále znovu opakujeme prosbu Ježíšových učedníků: „Pane, nauč nás modlit se.“ Stejně jako apoštolům Ježíš celé církvi dává modlitbu Otčenáš. Nesytí duši spousta vědomostí, ale vnitřní procítění a zakoušení pravdy. V Otčenáši najdeme podněty, které pomáhají up…