The Call of the Wild
Audiokniha The Call of the Wild namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B1 pro středně pokročilé posluchače. Buck, a happy, quiet dog living in sunny California, is kidnapped and sent north to begin a new hard life as a sled dog during the Klondike Gold Rush. Read a…

Ocelové žezlo
Ocelové žezlo, první díl série Bohatýr, představí knížete Svjatoslava. Ten chce silou sjednotit kmeny v mocnářství, kterému bude vládnout. Co na to Ilja z kmene Muromců? Ocelové žezlo je prvním dílem série Bohatýr, ve které Juraj Červenák, inspirován slovanskými mýty, s…

Chlapec, který rozdával sny
New York, 1909 - Zaoceánským parníkem přijíždí z Itálie mladá matka s malým synkem, aby si v Americe splnili sen o lepším životě. Jejich naděje však záhy utrpí velkou trhlinu, neboť ve zbídačelém ghettu v newyorské čtvrti, kde se ocitnou spolu s dalšími přistěhovalci z …

Radkin Honzák: Osudy
Rozhlasové vzpomínání psychiatra se specializací na psychoterapii, zastánce psychosomatického přístupu, publicisty a vysokoškolského pedagoga, připravila Lenka Kopecká.Kam se posunuly jeho zájmy o obor, s kým spolupracoval a co se mu stalo v profesi osudným? Úsměvné a p…

Spací vady
Divadelní hra Spací vady, která měla premiéru v říjnu 2010 v pražském Divadle Na zábradlí, je mistrně vystavěné drama pro tři herečky. Na neurčitém místě se v něm po smrti ocitají anglická prozaička Virginia Woolfová, americká básnířka Sylvia Plathová a výstřední milion…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Vánoční příběh pejska a kočičky
Pejsek a kočička se po letech vracejí, aby potěšili malé i velké čtenáře. V novém příběhu se dozvíte, jak si splnili svoje velké přání a oslavili Vánoce podobně jako lidé. O Štědrém dnu u nich nechyběl zářící stromeček plný ozdob, také krásně zabalené dárky se našly a c…

Užít si rozvod do poslední slzy
Rozvod nemusí být jen hořký konec. Může to být i začátek příběhu, ve kterém se znovu nadechnete – třeba i skrz slzy. Užít si rozvod do poslední slzy je upřímná, místy syrová a zároveň osvobozující kniha o tom, co se děje, když se život rozlomí vedví. Veronika Mrázková v…

Marta Peschek jde do nebe
Herectví Pavla Landovského připomene inscenace hry Karla Steigerwalda, Marta Peschek jde do nebe, v níž si zahrál vedle Niny Divíškové jednu ze dvou hlavních rolí. Otevře se po smrti nebeská brána každému? Nebo je nebe jen pro vyvolené? Karel Steigerwald o námětu říká: …

Buď sám sebou – jdi vlastní cestou
V této knížce najdete znovu cestu ke svému životu. Získáte chuť žít – a to není málo. Spolu nebudeme filozofovat, ale podáte si ruku se samotným životem. Jsme tady všichni na krátkou chvíli a byla by škoda stát celý život na nástupišti při čekání na ten „správný“ vlak. …

Prokletí Salemu
Zlo klíčí v každém z nás. A nikdy neznáme místo ani čas příští krvavé sklizně… Americké maloměsto Jerusalem’s Lot na jihu státu Maine se na první pohled nijak neliší od jiných zapadákovů rozesetých po Nové Anglii. Přesto právě v něm spisovatel Ben Mears hledá látku pro…

Černé slunce
O neklidné cestě životem Donatiena Alphonse Françoise, markýze de Sade vypráví román Františka Kožíka Černé slunce. Markýz de Sade byl potomkem starobylého provensálského rodu spřízněného s francouzskou královskou rodinou, ale také jeho černou ovcí, kterou bylo třeba "d…

Mladík / Událost
Jako studentka si nechala vzít dítě, coby profesorka vzbudila pohoršení. Formující prožitky slavné průkopnice žánru autofikce, přetavené do dvou nevšedních novel. „Prožijeme-li něco, ať už je to cokoli, získáváme nezadatelné právo o tom napsat. Neexistuje částečná prav…

Veterán
Drsný svět mezi ocelí a magií – první část trilogie odehrávající se v prostředí románu „Seržant“ oceněného Akademií science-fiction, fantasy a hororu. Vstupte do úvodního příběhu, v němž se další ikonický Žambochův hrdina, veterán Max Bronštejnm ocitá ve světě, v němž s…

Macourek, Vorlíček, Sýkora: Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko
Scénář Miloše Macourka a Václava Vorlíčka ke stejnojmennému filmu, převyprávěný Pavlem Sýkorou, je podkladem pro vyprávění Petra Nárožného. Ten je již neodmyslitelným interpretem podivuhodných příhodžáků III. B., kteří vlastní kouzelné sluchátko, plnící každé přání. V t…

...Mluviti stříbro s Miroslavem Horníčkem tentokrát o smíchu
V sérii "Mluviti stříbro… " slavné osobnosti českého kulturního dění hovoří o sobě a svých přátelích, ev. čtou slavná knižní díla. Miroslav Horníček vypráví o svém padesát let trvajícím manželství, o ženách vůbec, a uvažuje i tom, jak asi tvořil Bůh ženu z Adamova žebra…

Jsem tu novej
Tonami, Brasilia, Sarajevo, Praha. Jak obtížné je začít znovu, na novém místě, v nové práci, v novém jazyce nebo s novými lidmi? Od chvíle, kdy vystoupil z tramvaje číslo 22 na Malostranském náměstí, je britský velvyslanec Matt Field v České republice nadšeným hostem a …

Muž, který spadl na Zemi
Baladický příběh o mimozemšťanovi, jemuž se lidé dostali příliš pod kůži. Thomas Newton by mezi lidmi vyčníval, i kdyby nepocházel z jiné planety. Jeho dvoumetrová, nevídaně útlá postava, neochlupená, téměř průsvitná pokožka či vlasy bílé jako padlý sníh z něj dělají ne…

Jak být úspěšný realitní makléř a přitom se z toho nezbláznit
Tato knížka je návod od člověka, který se již téměř 20 let pohybuje v realitním obchodě v pozici realitního makléře, majitele RK investora a developera. Přináší cenné rady a návody, jak docílit toho, abyste byli úspěšnými realitními makléři a případnými investory do nem…

Rudý úsvit
Býval bych žil v míru. Jenže mí nepřátelé mě zatáhli do války… Život na Marsu se řídí vlastními zákony, které z většiny obyvatel dělají otroky, pracující v nelidských podmínkách. Kdo by ale protestoval, když se všechno bezpráví děje ve jménu budoucího přesídlení lidstva…

Pád Cařihradu
Příběh lásky a zrady na pozadí dobytí nejslavnějšího města přelomu středověku a novověku. Historický román pojatý jako fiktivní deník uvádí do života, myšlení, zvyků a mravů lidí v někdejší metropoli východní civilizace v době končícího byzantského středověku a zachycuj…

Atmosféra
Jsou to ti nejlepší z nás, ale pořád jen lidé jako my… Život Joan Goodwinové běžel v zaběhnutých kolejích: v průběhu týdne přednášela na univerzitě a víkendy trávila s milovanou neteří Frances, která s ní sdílela její vášeň pro astronomii. Nikdo proto nečekal, že se tah…

Příběh lásky
Jak a proč milujeme. Osobitý příběh lásky. Známý terapeut hledá s odborníky různých oborů odpověď na otázku, jak a proč milujeme. Každá kapitola obsahuje praktické tipy, jak problémům ve vztazích předcházet a jak je řešit. Otázku, co je to vlastně láska, si někdy položi…

Nevyšlapanou cestou: Nová psychologie lásky, tradičních hodnot a duchovního růstu
„Jakmile si skutečně a do důsledků uvědomíme, že život je těžký, pak už se život nezdá tak těžký.“ Kniha známého amerického psychiatra přináší podněty pro cestu duchovního růstu. Stala se celosvětovým bestsellerem s mnoha miliony prodaných výtisků. Audioknihu ocení vš…

Na ledě
Její rozvrh by rozplakal i ty nejotrlejší… Anastasia Allenová má jasný cíl: dostat se do reprezentačního týmu USA. Od svých pěti let intenzivně trénuje a členství v bruslařském družstvu Maple Hills jí zajistilo plné vysokoškolské stipendium. Její rozvrh rozhodně není p…