Audiokniha Případ na Zlaté horečce

Prázdniny Billa Madlafouska
„Ahoj. Já teda nevím, jak vy, ale já mám z celý školy nejvíc nejradši prázdniny. Ty letní, protože jsou nejdelší a člověk si může dělat všechno, co chce a na co kvůli škole a učení během roku neměl čas.“ Poznáváte? Ano, nezaměnitelný styl Billa Madlafouska!

Ottla
Životopisná hra o nejbližší sestře Franze Kafky.Ottla byla nejen Kafkovou důvěrnicí, často mu pomáhala i s věcmi praktickými, s kterými si dovedla lépe poradit. Pomáhala mu hledat samostatné bydlení, pronajala a upravila domek ve Zlaté uličce, kde mohl nerušeně po práci…

Obrazy z kulturních dějin Střední Evropy
Kniha z pera známého literárního historika navazuje na úspěšnou dvojici Obrazy z kulturních dějin ruské religiozity (2015) a Obrazy z kulturních dějin americké religiozity (2010). Na svých literárně-historických toulkách prochází Martin Putna širokým územím někdejšího r…

Môj Macík
Hračky malej Ely si lámu hlavu nad tým, čo sa asi stalo, že sa s nimi Ela prestala hrávať. Veď s nimi obyčajne trávila celé dni. A teraz? Hneď ráno odíde z detskej izby a vracia sa až po obede. Vari si našla nových, lepších kamarátov? Špekulujú nad tým, či sa nebodaj na…

Master i Margarita
Audiokniha v ruštině nabízí zjednodušenou verzi románu Michaila Bulgakova, který je považován za nejmystičtější dílo 20. století. Hlavním hrdinou knihy je ďábel, který však není prezentován jako ztělesnění zla. Woland v románu vystupuje spíš jako „ušlechtilý dobrodruh“,…

Strakonický dudák
Strakonický dudák patří mezi nejhranější Tylova díla na českých divadelních scénách. Nemůže proto chybět ani v naší nabídce tentokrát v nastudování z roku 1956.

Nejlepší rok vašeho života
Všichni chceme žít smysluplný život. Všichni chceme naplnit svůj potenciál. Příliš často se však necháváme zahltit každodenními starostmi a povinnostmi. Své sny a cíle neustále odsouváme a nakonec na ně s velkou pravděpodobností zapomeneme. Pokud vás už unavuje, že se n…

Všechny cesty vedou do Santiaga
Pouť do Santiaga mi v osmnácti letech změnila život a já si slíbil jednu věc: až se budu potřebovat s něčím vyrovnat, vydám se na camino znovu. Teď nastal ten čas. Náš vlak zastavil na nádraží ve francouzském Saint Jean Pied de Port a já vystupuji ven v obklopení poutní…

Moc soustředěné pozornosti
Úzkost, stres, obavy a strach - to jsou duševní obtíže, které v dnešní době sužují mnoho z nás, a když je nezvládáme, nejen že se necítíme šťastní, ale mohou se projevit až na fyzické úrovni ve formě nemoci, jako jsou srdeční choroby a obezita. Hinduistický kněz a známý…

Don Quijote de la Mancha
Audiokniha ve španělštině nabízí sedm stěžejních kapitol románu Miguela de Cervantese, vyprávějících o putování známého rytíře. Nebudou chybět souboje s bídnými obry (větrnými mlýny), nebezpečnými černokněžníky (mnichy) či pohanskými vojsky (se stády ovcí a skopců). Tex…

Divadlo, divadlo, divadlo / Anton Pavlovič Čechov
Divadlo, divadlo, divadlo - nová miniserie určená pouze pro digitální prodej je věnovaná divadlu a autorům s divadlem spjatým. Anton Pavlovič Čechov (*29.1.1860 - †15.7.1904) Čechovovy hry byly často označovány za dramatizovanou beletrii, která je nejevištní, nedějová,…

Studna světců
Průzračně prostý příběh z irského venkova je podobenstvím o vnitřní slepotě i lidské pošetilosti. Voda ze zázračné studny nakrátko vrátí zrak dvěma slepým manželům. Konečně mohou porovnat realitu s představami, které si udělali o světě i sami o sobě.Jako zdroj Synge ve …

Kubátová: Pohádky ze strakatých vajíček
Marie Kubátová (*8.8.1922 - †6.6. 2013) jedna z nejznámějších autorek knih pro děti se inspirovala ve své bohaté povídkové a pohádkové tvorbě krkonošských folklorem. Pohádky ze strakatých vajíček je soubor pohádek o podivných, ale túze důležitých lesních bytůstkách... "…

I'm your man: Život Leonarda Cohena
„Když mi řekli, že jsem kohen, věřil jsem tomu. Nebral jsem to jako bezvýznamnou informaci.“ Biografie literáta a písničkáře, jehož židovské příjmení („kněz“) předurčilo promlouvat k druhým v zájmu spásy, představuje světoznámého bludného Kanaďana v celé jeho nádherné s…

Formanová: Skladatelka voňavého prádla
Mladá, krásná dívka se seznámí s nejslavnějším českým zpěvákem Karlem Gottem při jednom z jeho koncertů v Brně. Odjede za ním do Prahy a prožije řadu let po jeho boku. Současně, kromě niterného poznání zákulisí českého showbyznysu a světa modelingu, studuje na FAMU scen…

Proč máma pije?
Máma slaví devětatřicáté narozeniny. Před sebou má vidinu hrozivé budoucnosti plnou lidí, kteří ji zvou na kurzy jógy a večírky, kde každý prohlašuje, že se „líznul“ po skleničce vína. Ale máma nechce trávit čas tam, kde dobrou noc dávají ženy, které žijí JEN pro své dě…

Pověsti stověžatého města
"Pověstmi stověžatého města" vzdal Vladimír Müller láskyplný hold městu, ve kterém se narodil a ve kterém žil až do své smrti v roce 1977. Autor svou knihu napsal v roce 1946 a věnoval ji jednak svému rodnému městu a jednak všem svým předchůdcům, kteří - ať už vyprávění…

Košlerová: Pohádky ze ZOO
Herci, kteří byli kmotry mláďat, narozených v pražské ZOO, nahrávají příběhy o svých kmotřencích nazvané Pohádky ze ZOO. První posluchačkou je malá gorilka Moja. Aby neplakala, každý po svémjí vyprávějí Aňa Geislerová, Marek Eben, Veronika Žilková, Tomáš Töpfer, Květa F…

Album pohádek "Supraphon dětem" 3. - Chytrá horákyně, Perníková chaloupka, O Smolíčkovi, Pasáček vepřů
Třetí díl miniserie Album pohádek "Supraphon dětem" obsahuje pohádky Chytrá horákyně (1951), Perníková chaloupka (1966), O Smolíčkovi (1974) a nakonec dramatizaci Pasáček vepřů (1966) V pohádkách účinkují Růžena Nasková, Václav Voska, Čestmír Řanda, Otýlie Beníšková a d…

Život víry 2022/10
Život víry 2022/10 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Pavel Kohl, Kateřina Hodecová, Lucie Endlicherová a Marek Prosner. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Marek Húšť: Jezdím s Biblí i za těmi, kdo leží…

Život víry 2019/12
Život víry 2019/12 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Jitka Vyležíková, Ludmila Hojková a Štěpán Matuška. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * rozhovor – Bogdan Lach: „Všichni vědí, kde máme klíč od do…

Starý Bodrík
Na motívy ľudových rozprávok napísala Maja Glasnerová.

Zápisky z tranzice
Jaké to je, když člověk po dvaačtyřiceti letech v mužském těle náhle dojde k prozření, že je ženou? V říjnu roku 2021 si Daniela Špinar, úspěšná divadelní režisérka a svého času umělecká ředitelka činohry Národního divadla, položila zásadní otázku ohledně své identity a…

O kouzelné stolístce a srdci z perníku
Poslechněte si příběh o vzteklé princezně Julince, kouzelné růži z čertovské zahrádky a dvou bratrech perníkářích.Osoby a obsazení: Matěj perníkář (Marcel Vašinka), Madla (Dagmar Veškrnová-Havlová), Tonda, Matějův bratr (Bořivoj Navrátil), král (Zdeněk Řehoř), Jůlinka, …